Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  30.03.2009 - Predsednik vlade Borut Pahor je na 4. redni seji Državnega zbora odgovarjal na vprašanja poslank in poslancev.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  26.03.2009 - Vlada je na današnji seji sprejela predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o potnih listinah, se seznanila s Poročilom o uvedbi vinjet za krajše časovno obdobje ter sprejela Uredbo o stanju podzemnih voda. Ustanovila je Kadrovsko–akreditacijski svet za izbor primernih kandidatov za predstavnike ustanovitelja v organe upravljanja javnih zavodov na področju kmetijstva, gozdarstva in prehrane ter za direktorja Slovenske tiskovne agencije, d.o.o. imenovala Bojana Veselinoviča.

 • Foto: Bor Slana/FA BOBO

  24.03.2009 - Člani strateškega sveta za gospodarstvo so se seznanili z napovedmi UMAR o poslabšanih gospodarskih kazalcih. Prihodnji teden se bo zato sestala t.i. krizna skupina ministrov, ki bo oblikovala dva stebra protikriznih ukrepov – prvi  bo zajemal praktične ukrepe, medtem ko bo drugi steber obsegal strukturne ukrepe. Premier Pahor je po seji povedal, da moramo pri soočanju s krizo ostati realni, vlada je sposobna rešiti probleme, s katerimi se soočamo, in čeprav situacija terja radikalne ukrepe, bo ostala zavezana socialnemu dialogu.

 • Foto: Thierry Monasse/STA

  20.03.2009 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je v četrtek in petek v Bruslju udeležil spomladanskega zasedanja Evropskega sveta, na katerem so voditelji držav in vlad članic v okviru ukrepanja proti finančni in gospodarski krizi potrdili sveženj spodbud EU v višini petih milijard evrov. »Dogovor o svežnju petih milijard evrov je dokaz, da smo sposobni ukrepati tudi na ravni Skupnosti. Iz svežnja bo sredstva dobila tudi Slovenija,« je po koncu zasedanja Evropskega sveta poudaril premier Pahor.

 • 19.03.2009 - Vlada je na današnji seji sprejela več predlogov novel, in sicer zakona o carinski službi, zakona o davčni službi, zakona o trgu finančnih instrumentov, zakona o pravnih naslednicah pooblaščenih investicijskih družb, zakona o nematerializiranih vrednostnih papirjih, zakona o gospodarskih družbah, zakona o tujcih in zakona o izvrševanju kazenskih sankcij. Vlada je sprejela tudi predlog zakona o jamstveni shemi RS.

 • Foto: Bor Slana/FA BOBO

  18.03.2009 - Premier Borut Pahor se je skupaj s predsednikom republike Danilom Türkom udeležil seje Komisije za reševanje vprašanj prikritih grobišč. Seznanil se je z delom komisije ter se z njimi posvetoval o prihodnjem delovanju vlade na teh področjih. Premier je poudaril, da si želi, da bi državni zbor čim prej sprejel t.i. »vojne zakone«, kot prednost pa je izpostavil zakon o vojnih grobiščih. Premier je še dodal, da ne smemo dovoliti, da bi bila vprašanja, ki zadevajo polpreteklo zgodovino in etično razsežnost našega bivanja, potisnjena na stranski tir.

 • Foto: Bor Slana/arhiv BOBO

  17.03.2009 - Predsednik vlade Borut Pahor se je v okviru uradnega obiska v Zvezni republiki Nemčiji sestal z nemško zvezno kanclerko Angelo Merkel. Osrednji del pogovora sta namenila bilateralnim odnosom med državama, v nadaljevanju pa izmenjala stališča glede zmanjševanja negativnih učinkov finančne in gospodarske krize.  Strinjala sta se, da je usklajeno sodelovanje držav članic EU ključnega pomena pri reševanju krize. Ob koncu srečanja je nemška kanclerka izrazila podporo urejevanju mejnega spora s Hrvaško preko mediacije.

 • Foto: Thierry Monasse/STA

  Ministra Žbogar in Jandroković na srečanju z Rehnom o reševanju vprašanja meje s Hrvaško

  17.03.2009 - Evropski komisar za širitev Olli Rehn ter slovenski in hrvaški zunanji minister Samuel Žbogar in Gordan Jandroković so v Bruslju govorili o novih zamislih pri reševanju vprašanja meje in zastoja Hrvaške v pogajanjih z EU. Rehn je razgrnil nove predloge o mandatu in metodah, govorili pa so tudi o skupni izjavi proti prejudiciranju meje med državama.  Izjava ministra Žbogarja po srečanju   Izjava MZZ o pogovorih pri komisarju Rehnu 

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  12.03.2009 - Vlada je na današnji seji sprejela Resolucijo o nacionalnem programu preprečevanja nasilja v družini 2009-2014, predlog novele Zakona o odvetništvu ter Uredbo o spremembah in dopolnitvah Uredbe o finančnih spodbudah za tuje neposredne investicije.  

 • Foto: Tamino Petelinšek /STA

  05.03.2009 - Vlada je na današnji seji določila besedilo predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o gospodarskih družbah, sprejela predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o subvencioniranju študentske prehrane in Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju.


Časovno obdobje

Potrdi