Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  09.01.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec je danes sprejel predsednika Republike Ciper Nicosa Anastasiadesa, ki se mudi na uradnem obisku v Sloveniji. Sogovornika, oba člana Evropskega sveta, sta izmenjala poglede predvsem na prihodnost Evropske unije in na aktualne izzive, kot so vprašanje izstopa Združenega kraljestva iz Evropske unije, migracije ter evropske volitve. Enotna sta si bila, da potrebujemo močno, enotno in bolj učinkovito Evropsko unijo, ki spoštuje vrednote ter načela, na katerih je nastala.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  08.01.2019 - Sodišče Evropske unije v Luksemburgu je 4. 1. 2019 po uradnem elektronskem sistemu Republiki Sloveniji posredovalo odziv Republike Hrvaške na tožbo, ki jo je Slovenija v skladu z 259. členom Pogodbe o delovanju EU vložila 13. 7. 2018. Slovenija je odziv tudi prevzela. Slovenska stran bo ugovor Hrvaške o nepristojnosti Sodišča EU preučila in v roku (sredina februarja) pisno predstavila svoja stališča.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  05.01.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec je v Jamskem dvorcu pri Postojnski jami nagovoril zbrane na zaključni prireditvi akcije Ona ali On – dejanje leta, ki jo organizirata Radio 94 in Radio 94 – Notranjska. Priznanje za izjemno dejanje v lanskem letu sta prejela pesnica in pravljičarka Anja Štefan ter policist Mihael Bezjak, ki sta kot finalista akcije prejela enako število glasov. Premier je v svojem nagovoru poudaril, da smo se nocoj zbrali prav zaradi tistih, ki v naši družbi ustvarjajo in izboljšujejo včasih vidno, včasih pa tudi nevidno.

 • Vir: TV SLO

  31.12.2018 - Drage rojakinje, dragi rojaki, doma in po svetu, le še malo nas loči od trenutka, ko bomo zamenjali koledar. Leto, ki se izteka, si bo vsak izmed nas zapomnil po svoje. Bili so lepi, a tudi zelo težki trenutki, življenje pač ne prizanaša nikomur s preizkušnjami. Če bi nam bilo ves čas lepo, se tega ne bi zavedali in bi nam vse postalo samoumevno. A težave nas krepijo, nam pomagajo iskati rešitve in biti ves čas aktivni.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  27.12.2018 - Predstavniki policijskih sindikatov in vlade so podpisali stavkovni sporazum in s tem končali več mesecev trajajočo stavko. Dogovor policistom prinaša boljši socialni in poklicni status. Podpisa sporazuma se je udeležil tudi predsednik vlade Marjan Šarec, ki je dejal, da je sporazum dober in da ni porušil krhkih razmerij v enotnem plačnem sistemu.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  21.12.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je nocoj ob dnevu samostojnosti in enotnosti v Cankarjevem domu spomnil na pomen domoljubja in na prelomne dogodke leta 1990, ko se je, po besedah predsednika vlade, slovenski narod odločil, da želi živeti v samostojni državi.

 • Foto: Bor Slana/STA

  21.12.2018 - Predsednik vlade je danes sprejel svojce padlih pripadnikov Teritorialne obrambe Republike Slovenije, Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije in civilnih žrtev ter ranjenih v vojni za Slovenijo leta 1991. V nagovoru je poudaril, da je današnji dan namenjen vsem, ki so dali in izgubili največ za našo domovino.

 • Vir: Mostphotos

  20.12.2018 - Vlada je na današnji seji sprejela izhodišča za pripravo predloga rebalansa državnega proračuna za leto 2019 in razrez proračunskih odhodkov. Določila je tudi terminski načrt priprave predloga rebalansa in predlagateljem finančnih načrtov naložila, da predloge svojih načrtov pripravijo do 10. januarja 2019. Državni proračun bo zaradi v letošnjem letu sprejetih predpisov in sklenjenih dogovorov z reprezentativnimi združenji in sindikati, ki vplivajo na višji obseg proračunskih izdatkov, s 3. januarjem 2019 neuravnotežen. Ker zaradi parlamentarnih volitev letos niso bile pripravljene spremembe proračuna za leto 2019, je treba pripraviti njegov rebalans, sicer bo izvrševanje državnega proračuna in ostalih enot sektorja države (pokojninske in zdravstvene blagajne ter občinskih proračunov) oteženo.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  13. redna seja Vlade RS

  19.12.2018 - Vlada se bo v četrtek, 20. decembra, sestala na 13. redni seji, na jutrišnji seji predvidoma potrjevala izhodišča za pripravo predloga rebalansa državnega proračuna za leto 2019 in razrez proračunskih odhodkov. 

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  19.12.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je danes sprejel predstavnike slovenskih in zamejskih skavtov, ki so mu predali luč miru iz Betlehema. Geslo letošnje poslanice je 'Delimo plamen – zanetimo mir'.


Časovno obdobje

Potrdi