Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  32. redna seja Vlade RS

  22.05.2019 -

  Na seji bodo člani vlade med drugim obravnavali Informacijo o pripravi okvira dolgoročne podnebne politike Slovenije (ODPP) – »Slovenija in zdrav planet« za obdobje do leta 2050. 
  Na dnevnem redu seje je tudi predlog Uredbe o izvajanju delegirane uredbe (EU) o določitvi prehodnih pravil za usklajeno brezplačno dodelitev pravic do emisije na ravni Unije.

 • Foto: Bor Slana, STA

  22.05.2019 - V teh dneh poteka v Portorožu tridnevna 24. izvedba Microsoftove NT konference, katere osrednja letošnja tema je umetna inteligenca. Današnji, drugi dan konference, ki velja tudi za dan uradne otvoritve dogodka, je s svojim pozdravnim nagovorom počastil predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec, ki je uvodoma spomnil, da danes govorimo o področju, ki se nam morda zdi v tem trenutku še precej oddaljeno, čeprav je dejansko že tukaj.

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  21.05.2019 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je obiskal Park vojaške zgodovine v Pivki. V okviru svojega obiska je prisluhnil predavanju o dosedanjem razvoju parka in razvojni viziji za prihodnost, si ogledal celotno razstavo in zbirke ter nagovoril udeležence slovesnosti ob vpisu Parka vojaške zgodovine Pivka v razvid muzejev Slovenije.

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  20.05.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec je danes v Državnem zboru odgovarjal na poslanska vprašanja o zaščiti schengenske meje, o gospodarskih in socialnih razmerah v Pomurju ter o dolgotrajni oskrbi.

 • Foto: Anže Malovrh, STA

  19.05.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec se je v Ozrenju udeležil slovesnosti v spomin na 75. obletnico pomora civilistov in partizanov v tem kraškem zaselku. Spomnil je, da je bil pred 75 leti ta kraj kraj zločina, tragedije, kraj solza in velikega gorja slovenskega naroda. Poudaril je, da je prav 20. stoletje večkrat dokazalo, da Slovenci nismo bili, nismo in nikoli ne bomo hlapci.

 • Foto: Anže Malovrh, STA

  18.05.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec je na slovesnosti ob 28. obletnici pekrskih dogodkov spregovoril o pomenu pekrskih dogodkov in pomembnosti enotnosti v slovenski zunanji politiki v današnjem času. Kot je dejal, se »danes spominjamo prelomnih trenutkov slovenske zgodovine, ki se niso zgodili kar čez noč, ampak se je zgodilo prej še kar nekaj procesov.

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  17.05.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec je v Mariboru na četrti mednarodni konferenci »Circular Change« nagovoril zbrane, ki skupaj gradijo skupnost nosilcev krožnega gospodarstva v Sloveniji, regiji, Evropi in svetu. Na dogodku, ki je del letošnjega Zelenega tedna EU, so v ospredje postavili primere dobrih praks pri razvoju rešitev na področju krožnega gospodarstva in tudi priložnosti, ki se na tem področju odpirajo v Sloveniji.

 • Foto: Stanko Gruden, STA

  16.05.2019 - V prostorih Ljubljanskega gradu je danes zvečer potekala Pegasusova okrogla miza z naslovom »Pogum šteje« v organizaciji Podjetniškega centra Pegasus. Dogodka se je udeležil tudi predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec, ki je v svojem nagovoru udeležencem zaželel predvsem veliko poguma na njihovi nadaljnji uspešni podjetniški poti.

 • Foto: Daniel Novakovič, STA

  16.05.2019 - Vlada je na današnji redni seji sprejela Sklepe o spornih vprašanjih v zvezi z Aneksom št. 1 k Splošnemu dogovoru za pogodbeno leto 2019. Današnje sprejetje Aneksa št. 1 je pomemben korak k reševanju problematike družinske medicine. V Aneksu št. 1 se spreminja zgornja meja glavarinskih količnikov, ko lahko družinski zdravnik ali pediater na primarni začne odklanjati opredeljevanje novih zavarovanih oseb na 1895 glavarinskih količnikov. Timi, ki presegajo glavarinski količnik, pacientov ne bodo izpisovali, jih bodo pa vzpodbujali za izbiro osebnega zdravnika v timih z nižjo glavarino.

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  31. redna seja Vlade RS

  15.05.2019 - Na jutrišnji seji bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog Programa zapiranja Rudnika Trbovlje–Hrastnik za obdobje od 1. januarja 2019 do 31. decembra 2020. V tem obdobju se bodo dokončala nerealizirana dela iz Spremenjenega srednjeročnega programa postopnega zapiranja Rudnika Trbovlje-Hrastnik, za obdobje 2013-2018. 


Časovno obdobje

Potrdi