Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  15.09.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je danes udeležil proslave ob 71. obletnici priključitve Primorske k matični domovini, ki je potekala v Komnu. Ob dogodku je predsednik vlade izpostavil pomen jezika, kulture in narodne zavesti, ob tem pa dodal, da so bili Primorci od nekdaj ponosni ljudje in so lahko vzgled tudi ostalim.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Primopredaja poslov

  13.09.2018 - Po izvolitvi vlade v DZ je novi predsednik vlade Marjan Šarec prevzel posle od dosedanjega predsednika vlade Mira Cerarja. Ob tem je premier Šarec poudaril, da vlade pridejo in gredo, ostaja pa država. Napovedal je, da bo njegova vlada v prvi vrsti skrbela za državo, ki ji je zaupana. Prepričan je, da bo vlada, ki jo bo vodil, znala skrbeti za interese državljank in državljanov. Cerar pa je izpostavil, da je vesel, da lahko vodenje preda v času, ko gre državi bolje. Dodal je, da so številne od zastavljenih ciljev v njegovi vladi uspeli doseči, ne pa vse in ti čakajo novo vlado.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  13.09.2018 - Na predlog predsednika vlade je imenovala podpredsednike vlade. Vlada je za generalnega sekretarja vlade imenovala Stojana Tramteta. Ustanovila je Odbor Vlade RS za državno ureditev in javne zadeve, Odbor Vlade RS za gospodarstvo in Komisijo Vlade RS za administrativne zadeve in imenovanja. Obenem je imenovala več državnih sekretarjev v ministrstvih.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Državni zbor potrdil trinajsto slovensko vlado

  13.09.2018 - Državni zbor je potrdil 13. slovensko vlado, ki jo bo vodil predsednik vlade Marjan Šarec.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  12.09.2018 - Spoštovane zaposlene in zaposleni v državni upravi, ob zaključku štiriletnega mandata vlade je za marsikoga čas analiz, (samo)refleksije, pogleda nazaj. Rezultati so v veliki meri povedni samo po sebi, verjetno pa bo minilo še nekaj časa, da jih bomo v celoti razumeli in pravilno ovrednotili. Prepričan sem, da je vlada državo krmarila v pravi smeri in da je danes Slovenija nedvomno boljša država od tiste izpred štirih let.

 • Vir: Twitter @MiroCerar

  Premier Cerar ob odprtju Strateškega foruma Bled o izzivih EU

  10.09.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je v govoru ob pričetku že 13. Starteškega foruma Bled dejal, da da Evropo v prihodnjih mesecih čakajo številne pomembne odločitve, med drugim glede brexita. Ob tem je izpostavil, da gre za gre za odločitve, ki bodo znova poudarile pravo moč Evropske unije. Ob tem je izrazil upanje, da se bodo evropski voditelji osredotočili na to, kako EU narediti boljšo, močnejšo in enotnejšo. "Le tako smo lahko kot Evropa resnični igralec v neusmiljeni globalni areni in premoščamo delitve našega časa," je dejal predsednik vlade Cerar.

 • Foto: STA

  Dosežki in učinki politik vlade dr. Mira Cerarja

  07.09.2018 - Imamo tretjo najvišjo gospodarsko rast v Evropski uniji, najnižjo brezposelnost po letu 2009, investitorji odpirajo številna nova, dostojna delovna mesta, prvič po letu 2008 imamo uravnotežen proračun in državna blagajna ima prvič po dolgem času presežek.

 • Foto: STA

  03.09.2018 - Drage osnovnošolke in osnovnošolci, drage dijakinje in dijaki, danes je prav poseben dan, saj so znova vrata odprli hrami učenosti. Nekateri izmed vas se letos prvič podajate vanje! Vsako šolsko leto je posebno poglavje na poti v svet odraščanja in odraslosti. V šoli se stkejo trajna prijateljstva, morda tudi prve ali nove simpatije in ljubezni, polno je dogodivščin ter prijetnih in nepozabnih doživetij.

 • Vir: MOP

  31.08.2018 - Ena plastična nosilna vrečka potrebuje do 30 let, da razpade v vodi. Na kopnem plastična nosilna vrečka razpada tudi več kot 100 let. Slovenija se je zavezala, da letna raven potrošnje ne bo presegala 90 lahkih plastičnih nosilnih vrečk na osebo do konca leta 2019 in 40 takih vrečk na osebo do konca leta 2025. Ministrstvo za okolje in prostor zato 1. septembra začenja s kampanjo »Imam svojo vrečko!«, ki se ne osredotoča le na pravilno ravnanje z odpadnimi lahkimi plastičnimi nosilnimi vrečkami temveč poudarja pomen preprečevanja nastanka odpadkov.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  30.08.2018 - Predsednika vlade dr. Miro Cerar je v izjavi na začetku seje med drugim poudaril, da v primerjavi z letom 2014, danes živimo v Sloveniji, ki ima eno najvišjih gospodarskih rasti v EU, ima urejene javne finance in najnižjo brezposelnost v zadnjem desetletju, je bolj konkurenčna, je bolj socialno pravična, je bolj optimistična in je bolj ugledna v očeh tujih partnerjev.


Časovno obdobje

Potrdi