Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: STA

  28.05.2019 - Na povabilo predsednika Vlade Republike Slovenije Marjana Šarca je na uradnem obisku v Sloveniji predsednik Vlade Republike Severne Makedonije Zoran Zaev. Obisk predstavlja nadaljevanje rednega in intenzivnega političnega dialoga med obema državama.

 • Foto: Bor Slana, STA

  25.05.2019 - V Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma je v organizaciji Združenja Spominčica – Alzheimer Slovenija in pod častnim pokroviteljstvom predsednika vlade Marjana Šarca potekal dogodek z naslovom »V ritmu človeških možganov«.

 • Foto: Bor Slana, STA

  24.05.2019 - V mariborskem Mestnem parku je nocoj v okviru festivala Ezl ek potekala prireditev z naslovom »Operna noč v Mestnem parku«, ki je pritegnila množico ljubiteljev opernih arij. Pred začetkom koncerta je predsednik vlade Marjan Šarec kot častni pokrovitelj dogodka v pozdravnem nagovoru pozdravil obiskovalce, člane Simfoničnega orkestra SNG Maribor pod taktirko dirigenta Simona Krečiča, soliste in zbor mariborske operne hiše.

 • Foto: Bor Slana, STA

  23.05.2019 - Vlada se je na današnji seji seznanila z informacijo o pripravi okvira dolgoročne podnebne politike Slovenije »Slovenija in zdrav planet« in jo posredovala v seznanitev Državnemu zboru. Osnovni cilj in namen priprave okvira je zagotoviti doslednost in ustrezno ambicioznost dolgoročne podnebne politike v Sloveniji, in sicer za nujen prehod za dosego ničelne stopnje neto emisij toplogrednih plinov sredi tega stoletja na poti v trajnostni razvoj gospodarstva in družbe.

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  33. redna seja Vlade RS

  22.05.2019 - Na 33. redni vladni seji bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog sklepa o ustavitvi priprave državnega prostorskega načrta za območje HE Hrastje-Mota na Muri, predlog uredbe o spremembah Uredbe o dejanskih rabah zemljišč in predlog uredbe o izvajanju uredbe (EU) o določitvi ukrepov v zvezi z dostopom do odprtega interneta in v zvezi z maloprodajnimi cenami za regulirane komunikacije znotraj EU.

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  32. redna seja Vlade RS

  22.05.2019 -

  Na seji bodo člani vlade med drugim obravnavali Informacijo o pripravi okvira dolgoročne podnebne politike Slovenije (ODPP) – »Slovenija in zdrav planet« za obdobje do leta 2050. 
  Na dnevnem redu seje je tudi predlog Uredbe o izvajanju delegirane uredbe (EU) o določitvi prehodnih pravil za usklajeno brezplačno dodelitev pravic do emisije na ravni Unije.

 • Foto: Bor Slana, STA

  22.05.2019 - V teh dneh poteka v Portorožu tridnevna 24. izvedba Microsoftove NT konference, katere osrednja letošnja tema je umetna inteligenca. Današnji, drugi dan konference, ki velja tudi za dan uradne otvoritve dogodka, je s svojim pozdravnim nagovorom počastil predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec, ki je uvodoma spomnil, da danes govorimo o področju, ki se nam morda zdi v tem trenutku še precej oddaljeno, čeprav je dejansko že tukaj.

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  21.05.2019 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je obiskal Park vojaške zgodovine v Pivki. V okviru svojega obiska je prisluhnil predavanju o dosedanjem razvoju parka in razvojni viziji za prihodnost, si ogledal celotno razstavo in zbirke ter nagovoril udeležence slovesnosti ob vpisu Parka vojaške zgodovine Pivka v razvid muzejev Slovenije.

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  20.05.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec je danes v Državnem zboru odgovarjal na poslanska vprašanja o zaščiti schengenske meje, o gospodarskih in socialnih razmerah v Pomurju ter o dolgotrajni oskrbi.

 • Foto: Anže Malovrh, STA

  19.05.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec se je v Ozrenju udeležil slovesnosti v spomin na 75. obletnico pomora civilistov in partizanov v tem kraškem zaselku. Spomnil je, da je bil pred 75 leti ta kraj kraj zločina, tragedije, kraj solza in velikega gorja slovenskega naroda. Poudaril je, da je prav 20. stoletje večkrat dokazalo, da Slovenci nismo bili, nismo in nikoli ne bomo hlapci.


Časovno obdobje

Potrdi