Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: STA

  01.01.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je današnji praznični dan preživel delovno. Obiskal je zaposlene, ki vsak dan v letu skrbijo za dobrobit državljank in državljanov, njihovo varnost in zdravje. Tako je obiskal dežurno ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči na letališču Edvarda Rusjana, zdravnike, medicinsko osebje in paciente v UKC Maribor, poklicne gasilce mariborske Gasilske brigade ter osebje in stanovalce Doma starejših Danice Vogrinec.

 • Foto: UKOM

  28.12.2017 - Spoštovane državljanke in državljani,
  drage Slovenke in Slovenci,
   
  ko sem vas leta 2014 za novo leto prvič nagovoril kot predsednik vlade, sem vam iskreno priznal, da večletna kriza, s katero smo bili takrat soočeni, ne bo minila sama od sebe. Opozoril sem, da nas čaka težka pot, a vam hkrati obljubil, da bom naredil vse, kar zmorem in znam, da Slovenijo z vami popeljem na novo pot svetle skupne prihodnosti.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Predsednik vlade Miro Cerar gostil predsednike republike, državnega zbora in državnega sveta

  27.12.2017 - Premier Miro Cerar je danes na delovno srečanje povabil predsednike republike, državnega zbora in državnega sveta ter ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca, da bi jih seznanil z aktivnostmi za implementacijo arbitražne odločbe, ki se bo začela 30. decembra.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  24.12.2017 - Dragi državljanke in državljani!   Božični čas je čas domačnosti. Čas, ki ga preživimo s svojimi najbližjimi. Je čas, ko namenimo več iskrene pozornosti drug drugemu.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  22.12.2017 - "V čast mi je, da vas lahko nagovorim ob dnevu samostojnosti  in enotnosti, dnevu, ko se Slovenija ponosno spominja, kako enotni smo bili, ko je šlo za ustanovitev naše države. S plebiscitom izkazana enotnost in posledično priborjena samostojnost ostajata naši skupni, temeljni vrednoti. Verjamem, da si moramo ob sleherni resnejši preizkušnji – in današnji čas ne skopari z njimi – močno prizadevati za prav tako prepričljivo enotnost kot takrat. In v naših mednarodnih povezovanjih ne smemo nikoli pozabiti ali zanemariti naše priborjene samostojnosti."

 • Foto: Daniel Novaković/STA

  Predsednik vlade sprejel predsednika Sodišča EU

  22.12.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je sprejel predsednika Sodišča Evropske unije Koena Lenaertsa, ki je na povabilo Ustavnega sodišča Republike Slovenije obiskal Slovenijo. Premier dr. Cerar je v pogovoru z visokim gostom poudaril pomen spoštovanja odločb sodišč, tudi in še posebej v okviru evropskega in mednarodnega prava. Izrazil je zadovoljstvo, da slovensko pravosodje zelo dobro sodeluje s Sodiščem EU, kar je izpostavil tudi predsednik sodišča.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  22.12.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes pred dnevom samostojnosti in enotnosti, priredil sprejem za svojce padlih pripadnikov Teritorialne obrambe Republike Slovenije, Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije in civilnih žrtev ter ranjenih v vojni za Slovenijo.

 • Foto: Bor Slana/STA

  21.12.2017 - Vlada je sprejela sklep o evidentiranju državne meje, s čimer smo evidentirali državno mejo med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško v evidenci državne meje. To bo podlaga za vpis in regulacijo zemljišč v katastre in zemljiško knjigo. S tem bodo tudi dejansko aktivirane določbe t.i. "arbitražnih" zakonov. Vlada je potrdila tudi kartografski prikaz poteka državne meje med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško v skladu z razsodbo Arbitražnega sodišča.

 • Foto: Mostphotos

  20.12.2017 - GS OZN je danes v New Yorku soglasno sprejela resolucijo, s katero je 20. maj razglasila za svetovni dan čebel. Na ta dan bo svetovna javnost vsako leto opozorjena na pomembnost ohranjanja čebel in drugih opraševalcev, na pomen čebel za celotno človeštvo ter pozvana h konkretnim aktivnostim za njihovo ohranjanje. Resolucijo je podprlo 115 držav, med njimi tudi ZDA, Kanada, Kitajska, Ruska federacija, Indija, Brazilija, Argentina, Avstralija ter vse države članice Evropske unije. 

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  19.12.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes mudil na delovnem obisku v Zagrebu. Osrednja tema delovnega obiska je bila implementacija arbitražne razsodbe. Premier je v izjavi za javnost po koncu srečanja poudaril, da je spoštovanje in implementacija arbitražne razsodbe s strani obeh držav za Slovenijo edina možna pot reševanja mejnega vprašanja. Današnje srečanje je bilo po njegovih besedah nadaljevanje dialoga, ki sta ga s predsednikom hrvaške vlade začela po objavi razsodbe.


Časovno obdobje

Potrdi