Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  02.09.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes ob odprtju Blejskega strateškega foruma za mlade (Young Bled Strategic Forum, Young BSF) z udeleženci spregovoril o četrti industrijski revoluciji in izpostavil pomen digitalizacije s človeškim obrazom.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  01.09.2017 - Dragi osnovnošolke in osnovnošolci, srednješolke in srednješolci! Danes je prav poseben dan, saj so znova vrata odprli hrami učenosti. Marsikateri izmed vas ste se letos prvič podali vanje! V šoli boste lahko stkali pomembna, trajna prijateljstva, ki vas bodo spremljala skozi vse življenje!

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  31.08.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je sprejel kongresnika Združenih držav Amerike Steva Chabota in Stephena Lyncha, ki se mudita na obisku Slovenije. Sogovorniki so v krajšem pogovoru največ pozornosti namenili gospodarskemu sodelovanju in krepitvi blagovne menjave med državama.
  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  31.08.2017 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog Zakona o obrambi in predlog Zakona o službi v Slovenski vojski. S prenovo temeljne obrambne zakonodaje se po več kot 20 letih posodablja obrambni sistem in nadgrajuje rešitve za nadaljnji razvoj Slovenske vojske kot glavne obrambne sile v državi.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  31.08.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je sprejel člane organizacije Apimondia ter izrazil, da si Slovenija s podporo Vlade Republike Slovenije prizadeva za izvedbo kongresa Apimondia 2021 v Celju! S skrbjo za čebele vlada dr. Mira Cerarja sledi politiki, ki zagovarja trajnostni razvoj in čisto, zeleno prihodnost za našo Slovenijo.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  146. redna seja Vlade RS

  30.08.2017 - Vlada se bo sestala na redni seji in na njej obravnavala predlog uredbe o izvajanju podukrepa pomoč za zagon dejavnosti, namenjene razvoju majhnih kmetij iz PRP 2014-2020. Na dnevnem redu seje je tudi predlog petletnega operativnega programa za izvajanje Nacionalnega gozdnega programa 2017–2021.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  30.08.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je obiskal 55. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA. Ob tej priložnosti je nagovoril zadružnice in zadružnike na tradicionalni podelitvi priznanj Zadružne zveze Slovenije in si ogledal prizorišče sejma. V svojem nagovoru je posebej poudaril pomen kakovostne lokalno pridelane hrane in spodbujanje vpetosti slovenskega kmetijstva, gozdarstva in prehrane v mednarodno okolje.

 • Foto: Stanko Gruden/STA

  25.08.2017 - Po več kot dveh desetletjih prizadevanj vseh dosedanjih vlad je vlada dr. Mira Cerarja izgradnjo drugega tira končno in dokončno premaknila z mrtve točke. Premier je ob pričetku referendumske kampanje poudaril, da gre za sodoben, zmogljiv in okoljsko sprejemljiv projekt, ki omogoča razvoj logistike v Sloveniji, razvoj gospodarstva, razvoj Obale in Luke Koper. Projekt bo dolgoročno v Sloveniji ustvaril preko 9000 novih delovnih mest. V današnji izjavi ob uradnem začetku referendumske kampanje premier poudarja: »Glas za drugi tir je glas za moderno in razvojno naravnano Slovenijo, ki povezuje in združuje Slovenke in Slovence.«

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  23.08.2017 - Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak je na novinarski konferenci predstavila nove ukrepe aktivne politike zaposlovanja. Za izvajanje ukrepov letos in prihodnje leto je ministrstvo namenilo slabih 189 milijonov evrov.

 • Fotoarhiv STA: Nebojša Tejić/STA

  23.08.2017 - Minister za kulturo Anton Peršak je predstavil osnutek novega Nacionalnega programa za kulturo 2018-2025, ki je opredeljen kot dolgoročnejši strateški načrt dejavnosti kulture. Javna razprava bo potekala do 30. septembra 2017.


Časovno obdobje

Potrdi