Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  15.05.2019 - Premier je danes v Regijskem promocijskem centru EXPANO v Murski Soboti na prvem sestanku gostil člane Častnega odbora za obeleževanje 100. obletnice združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom.

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  15.05.2019 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je v Zlatoličju nagovoril zbrane ob 50-letnici uradnega delovanja največje slovenske hidroelektrarne – HE Zlatoličje.

 • Foto: Anže Malovrh, STA

  14.05.2019 - Med 13. in 19. majem poteka v Sloveniji že 20. Nacionalni teden prostovoljstva, namenjen ozaveščanju najširše javnosti o vlogi in pomenu prostovoljstva. V okviru številnih tematskih dogodkov, ki potekajo v tem tednu, se je v Črni na Koroškem odvijal dogodek z naslovom »Slovesni dan prostovoljstva«, ki se ga je udeležil tudi predsednik Vlade Republike Slovenije. Poleg slavnostnega nagovora navzočim je podelil priznanja zaslužnim prostovoljcem v eni izmed štirih kategorij.

 • Foto: Bor Slana, STA

  14.05.2019 - Predsednik Vlade Republike Slovenije se je danes na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani udeležil slovesnega odprtja Dnevov medgeneracijskega sožitja. Omenjena tridnevna prireditev se letos odvija prvič in je osrednji letni dogodek Zveze društev upokojencev Slovenije.

 • Foto: Jorg Greuel-GettyImages/GulliverFilm&Foto

  14.05.2019 - Slovenija je v obdobju od 2015 do 2018 javni dolg znižala za 12,5 odstotnih točk BDP, kar je najhitreje med vsemi članicami evro območja. Slovenija je z doseženim javnofinančnim primanjkljajem 2,9 % BDP v letu 2015 izstopila iz postopka presežnega primanjkljaja. Glede na doseženi najvišji nivo dolga v letu 2015 (82,6 % BDP) je Slovenija od vključno leta 2016 zavezana k zniževanju presežnega dolga v skladu s pravili Evropske unije.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  10.05.2019 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je nagovoril udeležence današnje slavnostne akademije kot sklepnega dejanja dvodnevnega 12. kongresa zdravstvene in babiške nege z naslovom »Medicinske sestre in babice, zagovornice zdravja za vse« v organizaciji Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveze društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov. V svojem nagovoru se je dotaknil letošnje rdeče niti kongresa in izpostavil pomen teh dveh poklicev v zdravstvenem sistemu.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  09.05.2019 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je v romunskem Sibiuu udeležil neformalnega srečanja voditeljev držav članic EU. Vrh pred evropskimi volitvami je predstavljal zaključek procesa refleksije o prihodnosti EU, začetega v Bratislavi septembra 2016. Voditeljice in voditelji so razpravljali o novi strateški agendi Evropske unije 2019–2024 in sprejeli skupno izjavo, v kateri utrjujejo prepričanje, da je v hitro spreminjajočem se svetu Evropa lahko močna le, v kolikor delujemo skupaj.

 • Foto: Bor Slana, STA

  09.05.2019 - Vlada je na današnji seji sprejela Načrt aktivnosti za projekt »Svetovni dan čebel« do leta 2022. Načrt se bo periodično dopolnjeval na podlagi naknadno dogovorjenih vsebin. Svetovni dan čebel nudi tudi priložnost za prenos slovenskega bogatega znanja in tehnologije na področju čebelarstva ter za utrditev Slovenije kot zelene, zdrave, proaktivne in inovativne države na svetovni ravni. S ciljem zadržati pozornost in krepiti ozaveščanje, informiranje in zanimanje javnosti ter mednarodne skupnosti za pomen čebel in ostalih opraševalcev je potrebno nadaljevati z usklajenim proaktivnim delovanjem pri uresničevanju ciljev projekta »Svetovni dan čebel«.

 • 09.05.2019 - S pomočjo sredstev evropske kohezijske politike smo v Sloveniji v zadnjih 15 letih uresničili več kot 10.000 projektov, ki so spisali mnoge uspešne zgodbe posameznikov, podjetij, občin, nevladnih in drugih organizacij ter mnogih drugih. Nekatere med njimi bo Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko tudi letos med 11. in 18. majem predstavila v okviru kampanje EU projekt, moj projekt .

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  30. redna seja Vlade RS

  08.05.2019 - Na jutrišnji seji bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog novele zakona o opravljanju plačilnih storitev za proračunske uporabnike, predlog sprememb uredbe o pomoči ob nepredvidljivih dogodkih v kmetijstvu in predlog načrta vladnih aktivnosti za projekt svetovni dan čebel.


Časovno obdobje

Potrdi