Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Anže Malovrh, STA

  18.05.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec je na slovesnosti ob 28. obletnici pekrskih dogodkov spregovoril o pomenu pekrskih dogodkov in pomembnosti enotnosti v slovenski zunanji politiki v današnjem času. Kot je dejal, se »danes spominjamo prelomnih trenutkov slovenske zgodovine, ki se niso zgodili kar čez noč, ampak se je zgodilo prej še kar nekaj procesov.

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  17.05.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec je v Mariboru na četrti mednarodni konferenci »Circular Change« nagovoril zbrane, ki skupaj gradijo skupnost nosilcev krožnega gospodarstva v Sloveniji, regiji, Evropi in svetu. Na dogodku, ki je del letošnjega Zelenega tedna EU, so v ospredje postavili primere dobrih praks pri razvoju rešitev na področju krožnega gospodarstva in tudi priložnosti, ki se na tem področju odpirajo v Sloveniji.

 • Foto: Stanko Gruden, STA

  16.05.2019 - V prostorih Ljubljanskega gradu je danes zvečer potekala Pegasusova okrogla miza z naslovom »Pogum šteje« v organizaciji Podjetniškega centra Pegasus. Dogodka se je udeležil tudi predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec, ki je v svojem nagovoru udeležencem zaželel predvsem veliko poguma na njihovi nadaljnji uspešni podjetniški poti.

 • Foto: Daniel Novakovič, STA

  16.05.2019 - Vlada je na današnji redni seji sprejela Sklepe o spornih vprašanjih v zvezi z Aneksom št. 1 k Splošnemu dogovoru za pogodbeno leto 2019. Današnje sprejetje Aneksa št. 1 je pomemben korak k reševanju problematike družinske medicine. V Aneksu št. 1 se spreminja zgornja meja glavarinskih količnikov, ko lahko družinski zdravnik ali pediater na primarni začne odklanjati opredeljevanje novih zavarovanih oseb na 1895 glavarinskih količnikov. Timi, ki presegajo glavarinski količnik, pacientov ne bodo izpisovali, jih bodo pa vzpodbujali za izbiro osebnega zdravnika v timih z nižjo glavarino.

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  31. redna seja Vlade RS

  15.05.2019 - Na jutrišnji seji bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog Programa zapiranja Rudnika Trbovlje–Hrastnik za obdobje od 1. januarja 2019 do 31. decembra 2020. V tem obdobju se bodo dokončala nerealizirana dela iz Spremenjenega srednjeročnega programa postopnega zapiranja Rudnika Trbovlje-Hrastnik, za obdobje 2013-2018. 

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  15.05.2019 - Premier je danes v Regijskem promocijskem centru EXPANO v Murski Soboti na prvem sestanku gostil člane Častnega odbora za obeleževanje 100. obletnice združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom.

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  15.05.2019 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je v Zlatoličju nagovoril zbrane ob 50-letnici uradnega delovanja največje slovenske hidroelektrarne – HE Zlatoličje.

 • Foto: Anže Malovrh, STA

  14.05.2019 - Med 13. in 19. majem poteka v Sloveniji že 20. Nacionalni teden prostovoljstva, namenjen ozaveščanju najširše javnosti o vlogi in pomenu prostovoljstva. V okviru številnih tematskih dogodkov, ki potekajo v tem tednu, se je v Črni na Koroškem odvijal dogodek z naslovom »Slovesni dan prostovoljstva«, ki se ga je udeležil tudi predsednik Vlade Republike Slovenije. Poleg slavnostnega nagovora navzočim je podelil priznanja zaslužnim prostovoljcem v eni izmed štirih kategorij.

 • Foto: Bor Slana, STA

  14.05.2019 - Predsednik Vlade Republike Slovenije se je danes na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani udeležil slovesnega odprtja Dnevov medgeneracijskega sožitja. Omenjena tridnevna prireditev se letos odvija prvič in je osrednji letni dogodek Zveze društev upokojencev Slovenije.

 • Foto: Jorg Greuel-GettyImages/GulliverFilm&Foto

  14.05.2019 - Slovenija je v obdobju od 2015 do 2018 javni dolg znižala za 12,5 odstotnih točk BDP, kar je najhitreje med vsemi članicami evro območja. Slovenija je z doseženim javnofinančnim primanjkljajem 2,9 % BDP v letu 2015 izstopila iz postopka presežnega primanjkljaja. Glede na doseženi najvišji nivo dolga v letu 2015 (82,6 % BDP) je Slovenija od vključno leta 2016 zavezana k zniževanju presežnega dolga v skladu s pravili Evropske unije.


Časovno obdobje

Potrdi