Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Bor Slana/STA

  Premier dr. Cerar na konferenci PODIM

  15.05.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je v Mariboru kot častni pokrovitelj udeležil konference PODIM, največjega in najvplivnejšega start-up dogodka v regiji. Premier Cerar je na konferenci tudi nagovoril zbrane udeležence.

 • Vir: MZZ

  14.05.2018 - Slovenija letos obeležuje 25. obletnico vstopa v Svet Evrope, najstarejšo vseevropsko mednarodno organizacijo, ki je obenem ključna organizacija na področju človekovih pravic v Evropi, saj so vse njene članice pristopile in se s tem zavezale k spoštovanju temeljnega evropskega dokumenta na področju človekovih pravic Evropske konvencije o človekovih pravicah.

 • Foto: STA

  14.05.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je danes mudil v Občini Kočevje, kjer je obiskal podjetji Yaskawa in SmartMelamine ter si ogledal dela na kočevski železnici. Premier dr. Cerar je Kočevje označil za zgodbo o uspehu in dodal, da ga Kočevje v marsičem spominja na pot, ki jo je v zadnjih štirih letih prehodila tudi Slovenija. "Iz kraja nad katerim so se zgrinjali črni oblaki, se Kočevje vztrajno spreminja v kraj optimizma, modernih tehnologij in življenja z visoko kakovostjo bivanja njenih prebivalcev", je izpostavil premier.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  10.05.2018 - Vlada se je seznanila s končno oceno neposredne škode na stvareh zaradi posledic poplav in močnega vetra med 11. in 13. decembrom 2017 na območju Dolenjske, Gorenjske, Koroške, Ljubljanske, Notranjske, Obalne, Podravske, Prekmurske, Posavske, Severnoprimorske, Vzhodnoštajerske, Zahodnoštajerske in Zasavske regije, ki v 140 občinah skupno znaša 132.765.108,52 evra.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  Obvestilo o 179. seji Vlade RS

  09.05.2018 - Vlada se bo sestala na redni seji in med drugim obravnavala predlog novele uredbe o samooskrbi z električno energijo iz obnovljivih virov energije, predlog uredbe o prenehanju veljavnosti uredbe o okoljski dajatvi za onesnaževanja okolja zaradi nastajanja izrabljenih motornih vozil, člani vlade pa se bodo seznanili tudi s končno oceno neposredne škode na stvareh zaradi posledic poplav in močnega vetra med 11. in 13. decembrom 2017.

 • Foto: Mostphotos

  09.05.2018 - Maja, v najlepšem mesecu leta, praznuje tudi Evropa. 9. maja 1950 je namreč tedanji francoski zunanji minister Schuman predstavil idejo o evropskem gospodarskem sodelovanju, zato jutri praznujemo rojstni dan Evrope.
  Slovenci smo evropski državljani postali 1. maja 2004. Od takrat si delimo pravice in dolžnosti z več kot 500 milijonov Evropejcev. Lahko dopustujemo v EU brez urejanja vizumov ali mednarodnega vozniškega dovoljenja in še marsikaj nam je olajšano, ker smo evropski državljani.
  Objave o konkretnih prednostih, ki jih imamo, imajo skupen #DomaVEvropi in jih lahko spremljate ter delite na vladnem FB 

 • Foto: Daniel Novaković/STA

  09.05.2018 - Spoštovani državljanke in državljani, 9. maj je dan, ko obeležujemo dan Evrope, simboličen spomin na Schumanovo deklaracijo, ubeseden prikaz prizadevanj evropskih narodov, ki so okrevali po strahotah 2. svetovne vojne. Prizadevanja, ki so razrušeni, sprti in razdvojeni Evropi pomenila glas povezovanja in združevanja.

 • Foto: STA

  08.05.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes udeležil sprejema ob zaključku 1. faze slovensko japonskega-partnerstva, t. i. projekta Nedo. Dr. Cerar je v svojem nagovoru poudaril, da je prav NEDO, projekt pametnih omrežij in pametnih skupnosti, eden od vodilnih projektov sodelovanja med Slovenijo in Japonsko.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  06.05.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar na delovnem obisku gosti predsednika Evropskega sveta Donalda Tuska. Na srečanju je največ pozornosti namenjeno evropski prihodnosti držav Zahodnega Balkana, migracijski in azilni politiki EU in drugim evropskim temam, kot so vprašanja prihodnosti ekonomske in monetarne unije, brexit in pogajanja o večletnem finančnem okviru EU. 
  več

 • Vir: Evropska komisija

  03.05.2018 - Evropska komisija je predložila ambiciozen predlog večletnega finančnega okvira za obdobje 2021–2027, za kar se je v svojih stališčih zavzemala tudi Slovenija. S tem se pričenjajo intenzivna pogajanja o financiranju evropskih politik za prihodnje sedemletno obdobje.


Časovno obdobje

Potrdi