Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Vir: MOP

  12.11.2018 - Minister Jure Leben je podpisal Sporazum o upravljanju Klasičnega krasa kot območja svetovne dediščine, skupaj z Zavodom RS za varstvo narave, občinami Bloke, Cerknica, Logatec, Loška Dolina, Pivka in Postojna, Notranjskim regijskim parkom, Zavodom Znanje Postojna, Regionalno razvojno agencijo Zeleni kras in Družbo Postojnska jama.

 • 08.11.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je danes v Madridu srečal s španskim premierjem Pedrom Sánchezom. Predsednika obeh vlad sta izmenjala stališča do najbolj aktualnih evropskih in mednarodnih zadev ter se zavzela za poglobitev gospodarskega in kulturnega sodelovanja med državama. Predsednika vlade je na obisku v Madridu spremljal minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  08.11.2018 - Vlada je danes določila besedilo predloga novele Zakona o revidiranju in ga pošilja v obravnavo v Državni zbor po nujnem postopku. Predlog v slovenski pravni red prenaša evropsko direktivo 2014/56/EU. Ključni cilji, ki jih zasleduje predlog novele, se v primerjavi z veljavnim zakonom bistveno ne spreminjajo. Že veljavni zakon je namreč v posameznih poglavjih utemeljeno strožji od direktive in tega tudi novela zakona ne spreminja. Novela predvsem prenaša v slovenski pravni red tiste določbe zgoraj navedene direktive, ki so nujno potrebne za harmonizacijo slovenskega pravnega reda z evropskim.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  7. redna seja Vlade RS

  07.11.2018 - Na jutrišnji seji bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog novele Zakona o revidiranju, ki v slovenski pravni red prenaša določbe evropske direktive 2014/56/EU, predlog novele Uredbe o izvajanju ukrepa Sheme kakovosti za kmetijske proizvode in živila iz Programa razvoja podeželja 2014–2020, ki spreminja pogoje za upravičenost do podpore, povezane z vključitvijo v shemo kakovosti, ter predlog sprememb in dopolnitev Uredbe o izvajanju ukrepa Sodelovanje iz Programa razvoja podeželja 2014–2020. Na dnevni red seje vlade je uvrščen tudi predlog programa odprave posledic neposredne škode na stvareh zaradi poplav in močnega vetra med 11. in 13. decembrom 2017.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  07.11.2018 - Minister za finance dr. Andrej Bertoncelj je danes s predstavniki občinskih združenj podpisal pismo o nameri glede določitve višine povprečnine za leto 2019. Na podlagi pisma bo po njegovi obravnavi na vladi podpisan tudi uradni dogovor med vlado in občinskimi združenji o višini povprečnine. Dogovorjena povprečnina za prihodnje leto znaša 573,5 evra in je najvišja doslej. Konstruktivni pogovori so pripeljali do rešitve, ki je sprejemljiva za obe strani in hkrati vzdržna z vidika javnih financ. Podpisu sta prisostvovala tudi predsednik vlade Marjan Šarec in minister za javno upravo Rudi Medved.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  06.11.2018 - Predsednik Vlade RS Marjan Šarec je ob dnevu pravosodja nagovoril zbrane na svečanosti, na kateri so podelili priznanja za izredne delovne uspehe in prizadevanja na področju pravosodja. Kot je poudaril v nagovoru, ima v današnjih časih, ki niso mirni in ko si tudi javnost želi spektakla, pravosodje izjemno vlogo.

 • Foto: Bruno Toič/MORS

  05.11.2018 - Predsednik Vlade RS Marjan Šarec se je danes mudil na prvem delovnem obisku na Ministrstvu za obrambo, kjer ga je sprejel minister Karl Erjavec s svojo ekipo. Predsedniku vlade so predstavili delovanje znotraj ministrstva, Slovenske vojske, Uprave RS za zaščito in reševanje ter Obveščevalno varnostne službe. Prek videokonference je nagovoril tudi pripadnike Slovenske vojske, ki delujejo v mednarodnih operacijah in na misijah. Poudaril je, da njihovo veliko in odgovorno delo pozorno spremljamo v domovini ter da je cenjeno tako doma kot tudi v tujini.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  01.11.2018 - Predsednik vlade se je v Kamniku ob prisotnosti častne enote Slovenske vojske in Policijskega orkestra poklonil generalu Rudolfu Maistru.

 • Foto: STA

  30.10.2018 - Po jutranjem ogledu razmer zaradi povišanega pretoka reke Drave v Dravogradu je predsednik vlade Marjan Šarec dopoldne preveril še stanje v Podravju. Med drugim je obiskal območje Malečnika pri Mariboru, Duplek in občino Markovci. Kot je dejal, so razmere pod nadzorom, na srečo pa ni bilo tako hudo, kot je bilo napovedano.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  28.10.2018 - Predsednik vlade Marjan Šarec je bil nocoj v mariborskem SNG osrednji govornik na sklepnem dogodku 53. Festivala Borštnikovo srečanje, kjer so podelili Borštnikov prstan, nagrado za izjemen igralski opus, ki jo je prejel Janez Škof, in nagrade za predstavo, režijo, igralske, glasbene in druge umetniške dosežke v minuli sezoni.


Časovno obdobje

Potrdi