Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  30.08.2018 - Predsednika vlade dr. Miro Cerar je v izjavi na začetku seje med drugim poudaril, da v primerjavi z letom 2014, danes živimo v Sloveniji, ki ima eno najvišjih gospodarskih rasti v EU, ima urejene javne finance in najnižjo brezposelnost v zadnjem desetletju, je bolj konkurenčna, je bolj socialno pravična, je bolj optimistična in je bolj ugledna v očeh tujih partnerjev.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  30.08.2018 - Vlada je na današnji seji iz državnega proračuna za delovanje Nacionalnega inštituta za otroške srčne bolezni zagotovila dodatna sredstva v višini 1,7 mio evrov. Sprejela je sklep o izvajanju helikopterskih prevozov za dejavnost helikopterske nujne medicinske pomoči v Mariboru in se seznanila z informacijo o vzpostavitvi podlag in aktivnosti za Slovenski center za protonsko terapijo za zdravljenje raka z regionalno dimenzijo.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  186. redna seja Vlade RS

  29.08.2018 - Vlada RS se bo v četrtek, 30. avgusta, ob 11. uri, sestala na 186. redni seji.

 • Vir: KPV

  18.08.2018 - Spoštovane državljanke in državljani, na dan, ko se z imenovanjem mandatarja prevešamo v sklepni del procesa oblikovanje prihodnje slovenske vlade, se mi zdijo primerne misli, ki vam jih namenjam. 

 • Foto: Nebojša Tejić

  10.08.2018 - Evropska komisija je sprejela novo odločitev v primeru konec leta 2013 dovoljene državne pomoči Novi Ljubljanski banki (NLB), v skladu s katero je določila nov rok za privatizacijo banke in prilagodila katalog izravnalnih ukrepov. Slovenija mora do konca leta 2018 prodati najmanj 50 odstotkov plus eno delnico NLB, svoj delež v lastništvu banke pa na ciljni delež 25 odstotkov plus ena delnica dokončno znižati do konca leta 2019. Na ministrstvu za finance so z odločitvijo zadovoljni.

 • Vir: MDDSZ

  31.07.2018 - S 1. avgustom bosta za 2 odstotka višja denarna socialna pomoč in varstveni dodatek. Gre za redno letno uskladitev na podlagi Zakona o usklajevanju transferjev posameznikom in gospodinjstvom. Minimalni dohodek bo tako od 1. 8. 2018 dalje znašal 392,75 evrov.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  26.07.2018 - Vlada je na današnji seji spremenila odlok o okviru za pripravo proračunov sektorja država za obdobje od leta 2018 do leta 2020, in sicer v delu, ki se nanaša na Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije v letu 2018. Spremembe odloka bodo omogočile zvišanje letošnjih odhodkov ZZZS za 35 mio EUR, kar je posledica pritoka višjih socialnih prispevkov. Cilj sprememb je povečati dostopnost zdravstvenih storitev, potencialno skrajšati čakalne dobe v zdravstvu in zagotoviti boljšo oskrbo zavarovanih oseb. 

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  185. redna seja Vlade RS

  25.07.2018 - Vlada RS se bo v četrtek, 26. julija, ob 10. uri, sestala na 185. redni seji.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  13.07.2018 - Vlada je na današnji seji sprejela končno besedilo tožbe Republike Slovenije proti Republiki Hrvaški zaradi neizpolnjevanja obveznosti na podlagi 259. člena Pogodbe o delovanju EU. Vlada je tudi sprejela sklep, da tožbo nemudoma predloži v odločanje Sodišču EU. Tožba je bila, skladno s sklepom, tudi vložena. Vlada je sprejela odločitve, potrebne za ponovni začetek prodajnega postopka za NLB. Odločila je, da se pri Evropski komisiji vloži nov predlog za spremembo zavez glede NLB. Vlada je določila tudi besedilo predloga zakona za zaščito vrednosti kapitalske naložbe države v NLB.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  12.07.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je včeraj in danes udeležil vrha zveze Nato v Bruslju. Na vrhu so voditelji držav članic največ pozornosti namenili izpolnjevanju finančnih zavez, sodelovanju Nata in EU, povabilu Makedoniji za začetek pogajanj za članstvo, sodelovanju z Ukrajino in Gruzijo ter misiji v Afganistanu. Premier Cerar je po končanem vrhu ocenil, da so voditelji za zasedanju potrdili skupno zavedanje pomena Nata za našo varnost in stabilnost.


Časovno obdobje

Potrdi