Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tinkara Zupan/STA

  10.04.2018 - Digitalno je naša prihodnost in prihajajoče dni lahko označimo za digitalni teden. Danes se vladna delegacija, ki jo vodi minister za javno upravo Boris Koprivnikar, udeležuje Digitalnega dneva v Bruslju. Jutri bo na Brdu pri Kranju potekal prvi Evropski vrh tehnologije veriženja blokov, kjer bo udeležence nagovoril predsednik vlade, dr. Miro Cerar, in v petek, 13. aprila poteka na Bledu še Evropska akcija za pametne vasi.

 • Foto: STA

  08.04.2018 - Ob mednarodnem dnevu Romov, ki ga obeležujemo od leta 1990, ugotavljamo, da položaj Romov tudi v Sloveniji še vedno ni tak, kot bi si želeli. Vendar pa je vlada v zadnjih dveh letih storila veliko korakov za izboljšanje njihovega položaja, večjo vključenost v družbo in ureditev bivanjskih razmer.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  Premier dr. Cerar na prireditvi "Dan Romov"

  07.04.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je danes v Murski Soboti udeležil prireditve "Dan Romov". Dr. Cerar je v svojem nagovoru izpostavil, da romska skupnost predstavlja pomemben del slovenske družbe in multikulturnosti v Sloveniji, Rome pa pozval k aktivni vključitvi v vse aktivnosti za izboljšanje njihovega položaja.

 • Vir: Mostphotos

  07.04.2018 - Zdravje je ena najpomembnejših vrednot in temelj kvalitetnega življenja. Slogan letošnjega svetovnega dneva zdravja je "Zdravje za vse". Poudarja univerzalnost in dostopnost zdravstvenega varstva, izboljšanje zdravja za vse in zmanjšanje neenakosti v zdravju. Vlada dr. Mira Cerarja je izboljšala transparentnost in upravljanje čakalnih seznamov, uredila ustrezen in celosten nadzor na področju zagotavljanja pacientovih pravic in obveznosti, zagotovila kakovostno, primerno in varno zdravstveno obravnavo ter okrepila investicijska vlaganja v zdravstveno infrastrukturo.

 • Foto: STA

  06.04.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je udeležil 1. Nacionalne konference o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva, kjer je zbrane tudi nagovoril. V svojem nagovoru je premier dr. Cerar izrazil pričakovanje, da bo nova konferenca postala tradicionalna in »sinonim za odličen dogodek, kjer se iskrijo ideje ter narekujejo moderni trendi za uspešno internacionalizacijo slovenskega gospodarstva«.

 • Foto: STA

  05.04.2018 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog novega Zakona o varstvu osebnih podatkov, ki na sistemski ravni na novo ureja pravice, obveznosti, postopke, nadzorne pristojnosti ter druga sistemska in področna vprašanja obdelave ter varstva osebnih podatkov. Seznanila se je tudi s Poročilom o delu Medresorske delovne skupine za koordinacijo izvrševanja sodb Evropskega sodišča za človekove pravice.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  175. redna seja Vlade RS

  04.04.2018 - Člani vlade bodo na redni seji obravnavali predlog uredbe o letni dajatvi za uporabo vozil v cestnem prometu, predlog novele uredbe o izvajanju Odločbe (EU) o prizadevanju držav članic za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov (TGP) in predlog sprememb uredbe o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014–2020.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  04.04.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar danes zaključuje svoj povratni uradni obisk v Republiki Makedoniji.  Premier dr. Cerar se je z gostiteljem makedonskim predsednikom vlade Zaevom dopoldne mudil na slovensko-makedonskem poslovnem forumu, ki poteka ob robu uradnega obiska. Poslovnega foruma so se udeležili tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, generalna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije Sonja Šmuc in široka gospodarska delegacija iz Slovenije.

 • Vir: MGRT

  04.04.2018 - Minister za javno upravo Boris Koprivnikar in državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo in vodja vladnega strateškega projekta Aleš Cantarutti sta predstavila nacionalni sistem SPOT, Slovenska poslovna točka. Cilj je vzpostavitev celovitega sistema brezplačnih podpornih storitev države za poslovne subjekte pod enotno znamko.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  03.04.2018 - Predsednik vlade Miro Cerar se danes in jutri na povabilo makedonskega predsednika vlade Zorana Zaeva mudi na povratnem uradnem obisku v Republiki Makedoniji. Namen obiska je potrditev tradicionalno dobrih odnosov med državama, krepitev gospodarskega sodelovanja in izmenjava mnenj glede evroatlantske perspektive Republike Makedonije in Zahodnega Balkana. 


Časovno obdobje

Potrdi