Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  10.05.2019 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je nagovoril udeležence današnje slavnostne akademije kot sklepnega dejanja dvodnevnega 12. kongresa zdravstvene in babiške nege z naslovom »Medicinske sestre in babice, zagovornice zdravja za vse« v organizaciji Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveze društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov. V svojem nagovoru se je dotaknil letošnje rdeče niti kongresa in izpostavil pomen teh dveh poklicev v zdravstvenem sistemu.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  09.05.2019 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je v romunskem Sibiuu udeležil neformalnega srečanja voditeljev držav članic EU. Vrh pred evropskimi volitvami je predstavljal zaključek procesa refleksije o prihodnosti EU, začetega v Bratislavi septembra 2016. Voditeljice in voditelji so razpravljali o novi strateški agendi Evropske unije 2019–2024 in sprejeli skupno izjavo, v kateri utrjujejo prepričanje, da je v hitro spreminjajočem se svetu Evropa lahko močna le, v kolikor delujemo skupaj.

 • Foto: Bor Slana, STA

  09.05.2019 - Vlada je na današnji seji sprejela Načrt aktivnosti za projekt »Svetovni dan čebel« do leta 2022. Načrt se bo periodično dopolnjeval na podlagi naknadno dogovorjenih vsebin. Svetovni dan čebel nudi tudi priložnost za prenos slovenskega bogatega znanja in tehnologije na področju čebelarstva ter za utrditev Slovenije kot zelene, zdrave, proaktivne in inovativne države na svetovni ravni. S ciljem zadržati pozornost in krepiti ozaveščanje, informiranje in zanimanje javnosti ter mednarodne skupnosti za pomen čebel in ostalih opraševalcev je potrebno nadaljevati z usklajenim proaktivnim delovanjem pri uresničevanju ciljev projekta »Svetovni dan čebel«.

 • 09.05.2019 - S pomočjo sredstev evropske kohezijske politike smo v Sloveniji v zadnjih 15 letih uresničili več kot 10.000 projektov, ki so spisali mnoge uspešne zgodbe posameznikov, podjetij, občin, nevladnih in drugih organizacij ter mnogih drugih. Nekatere med njimi bo Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko tudi letos med 11. in 18. majem predstavila v okviru kampanje EU projekt, moj projekt .

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  30. redna seja Vlade RS

  08.05.2019 - Na jutrišnji seji bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog novele zakona o opravljanju plačilnih storitev za proračunske uporabnike, predlog sprememb uredbe o pomoči ob nepredvidljivih dogodkih v kmetijstvu in predlog načrta vladnih aktivnosti za projekt svetovni dan čebel.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  08.05.2019 - V Kongresnem centru na Brdu pri Kranju je ob petnajsti obletnici članstva Republike Slovenije v Evropski uniji potekala osrednja slovesnost z naslovom »Mozaik prihodnosti«. Predsednik Vlade RS Marjan Šarec je v slavnostnem nagovoru poudaril, da Slovenija ostaja trden in odločen gradnik evropskega mozaika. Osrednji gost slovesnosti je bil predsednik vlade Luksemburga, predsedujoče članice držav Beneluksa, Xavier Bettel, ki je poleg predsednika vlade na slovesnosti nastopil tudi kot slavnostni govornik.

 • Foto: BMEIA/ Berger (MZZ Republike Avstrije)

  07.05.2019 - "Ob skorajšnjem dnevu Evrope, ko slavimo mirovni projekt, sodelovanje in raznolikost v Evropi, sva z avstrijsko ministrico govorila o projektih, ki povezujejo državi, ki imata toliko skupnega. Pri dediščini vzreje svetovno znanih lipicancev je pokrajina slovenskega Krasa in kobilarna Lipica odigrala ključno vlogo. Veseli me, da bomo s skupno nominacijo Avstrije in ostalih šestih držav na Unescu zaščitili dediščino tradicionalne vzreje lipicancev in tako dodatno poskrbeli, da se bo ta plemenita tradicija pod začito Unesca ohranila za prihodnje rodove", je ob podpisu izjave o vložitvi večna večnacionalne nominacije za zaščito tradicionalne vzreje lipicancev na seznam nesnovne dediščine Unesca dejal zunanji minister Cerar.

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  05.05.2019 - V Kulturnem centru Semič je potekal dobrodelni Florjanov koncert v organizaciji Prostovoljnega gasilskega društva Črešnjevec. Vabilu na dogodek, na katerem so zbirali finančna sredstva za izvedbo centralnega ogrevanja v prostorih društva, se je odzval tudi predsednik vlade Marjan Šarec, ki je v svojem nagovoru pred začetkom bogatega kulturnega programa orisal delo in poslanstvo gasilcev.

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  05.05.2019 - V Kulturnem centru Semič je potekal dobrodelni Florjanov koncert v organizaciji Prostovoljnega gasilskega društva Črešnjevec. Vabilu na dogodek, na katerem so zbirali finančna sredstva za izvedbo centralnega ogrevanja v prostorih društva, se je odzval tudi predsednik vlade Marjan Šarec, ki je v svojem nagovoru pred začetkom bogatega kulturnega programa orisal delo in poslanstvo gasilcev.

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  01.05.2019 - Predsednik Vlade Republike Slovenije je ob 1. maju, mednarodnem prazniku delavstva, nagovoril zbrane na prvomajskem srečanju v Grajskem parku na Ravnah na Koroškem. V svojem govoru je med drugim poudaril, da je Slovenija lepa država, ima naravna bogastva in veliko bogastvo v ljudeh. V ljudeh, ki vsak dan delamo, se trudimo, soustvarjamo in si želimo boljše prihodnosti.


Časovno obdobje

Potrdi