Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: STA

  30.03.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes v vladnih prostorih sprejel vodstvo Gasilske zveze Slovenije.  Premier dr. Cerar je vodstvo Gasilske zveze Slovenije obvestil, da je vlada prisluhnila njihovim predlogom na področju prostovoljnega gasilstva. Za te spremembe so si v zvezi že več let močno prizadevali.      

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  30.03.2018 - Ministrstvo za finance veselijo danes objavljeni podatki, da je Slovenija lani zabeležila 13 milijonov evrov presežka sektorja država, kar pomeni, da nam je po več letih truda uspelo nominalno uravnotežiti javne finance. »To je velik dosežek in dokaz, da smo v minulih letih vodili ustrezno javnofinančno politiko, hkrati pa je to tudi velika odgovornost, da ohranimo trezno glavo in še naprej ravnamo odgovorno, predvsem do mlajših generacij,« je podatke pospremila ministrica za finance Mateja Vraničar Erman.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  29.03.2018 - Vlada je na današnji seji sprejela ugotovitveni sklep, da na podlagi odločbe Ustavnega sodišča v referendumski kampanji o uveljavitvi Zakona o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača-Koper ne sme biti organizator referendumske kampanje. Izdala je Uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov ter sprejela načrt vlaganj v promet in prometno infrastrukturo za obdobje 2018-2023.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  174. redna seja Vlade RS

  28.03.2018 - Na jutrišnji seji bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog uredbe o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov. Na dnevnem redu seje je tudi predlog uredbe o delovanju in financiranju varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano, obravnavali bodo predlog načrta vlaganj v promet in prometno infrastrukturo za obdobje 2018–2023. Na dnevni red seje vlade je uvrščen tudi predlog sklepa o valorizaciji nadomestila za invalidnost in določitvi višine dodatka za tujo nego in pomoč.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  24.03.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je na delovnem obisku v Sloveniji gostil predsednika Vlade Črne gore Duška Markovića. Premierja sta v pogovorih potrdila odlične odnose med državama, med katerima ni odprtih političnih vprašanj, črnogorski sogovornik pa se je Sloveniji zahvalil za vso politično in strokovno podporo na poti v evroatlantske integracije.

 • Foto: Thierry Monasse/STA

  23.03.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je zaključil udeležbo na dvodnevnem zasedanju Evropskega sveta in vrha držav evroobmočja v Bruslju. Prvi dan so se evropski voditelji posvetili razpravam o ukrepih, s katerimi bo EU učinkoviteje odgovorila na aktualne ekonomske izzive, zlasti z vidika poglabljanja notranjega trga. Drugi dan zasedanja so potrdili smernice za pogajanja o prihodnjih odnosih z Združenim kraljestvom ter pričeli s političnim procesom, na podlagi katerega bi lahko prve pomembnejše odločitve o poglabljanju evroobmočja sprejeli na junijskem Evropskem svetu.

 • Foto: STA

  23.03.2018 - Pred petnajstimi leti smo na današnji dan soglasno potrdili dva glavna cilja tedanje zunanje politike, vstop Slovenije v EU in v zvezo NATO. Za vstop Slovenije v EU je glasovalo 89,61 % volivcev, za vstop v zvezo NATO pa 66,05 %. Vstop Slovenije v EU je bil že od vsega začetka jasen in strateški cilj vlade. Tudi v parlamentu je bilo že v približevalnem procesu jasno odločeno, da bodo državljani o vstopanju v ti dve najpomembnejši mednarodni povezavi odločali na referendumu.

 • Vir: SPBR

  22.03.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je pred začetkom današnjega zasedanja Evropskega sveta udeležil transportno-logistične konference v Bruslju. Konferenco sta organizirala ministrstvo za infrastrukturo ter Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje (SBRA), udeležence je poleg predsednika vlade nagovorila tudi evropska komisarka Violeta Bulc.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  21.03.2018 - Vlada je danes kot skupščina Slovenskega državnega holdinga upravi SDH naložila sklic skupščine NLB in sprejetje sklepov, s katerimi bo zagotovljeno, da bodo v primerih obstoječih oz. morebitnih novih pravnomočnih sodb hrvaških sodišč zoper Ljubljansko banko in NLB glede prenesenih deviznih vlog v celoti udejanjeni interesi Slovenije, kot jih je vlada s sprejetimi sklepi ponovno potrdila julija 2015 in februarja 2018, in da bo zagotovljeno spoštovanje slovenskega pravnega reda ter sklenjenih mednarodnih pogodb.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  21.03.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je sprejel predsednika Senata Republike Poljske Stanisława Karczewskega. Sogovornika sta največ pozornosti namenila gospodarskemu in kulturnemu sodelovanju med državama in aktualnim evropskim temam.


Časovno obdobje

Potrdi