Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Predsednik vlade na proslavi v počastitev praznika dela

  01.05.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je udeležil proslave v počastitev praznika dela na Javorovici nad Šentjernejem, na kateri je bil slavnostni govornik.

 • Foto: KPV

  28.04.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je v soboto, 28. Aprila, udeležil Festivala miru s Šarhovim pohodom na Treh Kraljih nad Slovensko Bistrico. Ob tem je položil tudi venec pri spomeniku padlim borcem Pohorskega bataljona pri Treh žebljih v bližini Osankarice.

 • Foto:Daniel Novakovič/STA

  Državna proslava ob dnevu upora proti okupatorju

  26.04.2018 -

  Na predvečer praznika dneva upora proti okupatorju je v Športni dvorani Kočevje potekala državna proslava, na kateri je bil slavnostni govornik predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar. Osrednja tema umetniškega dela slovesnosti sta upor in upanje, ki po mnenju avtorjev predstavljata temeljna vidika slovenske nacionalne identitete.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  26.04.2018 - Vlada se je na današnji seji seznanila s Poročilom o razvoju 2018 Urada RS za makroekonomske analize in razvoj, ki prinaša pregled izhodiščnega stanja na področju strateških usmeritev Strategije razvoja Slovenje 2030, ki jo je vlada sprejela konec leta 2017. V poročilu UMAR ugotavlja, da se je Slovenija v preteklih letih vrnila na pot razvojnega dohitevanja, na nekaterih področjih pa so gibanja precej odstopala od načel vzdržnega razvoja.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  25.04.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je danes nagovoril zbrane nal slovesnosti ob podelitvi nagrad Evropskega združenja za izredne dogodke – EENA 112. Ob tem je podelil tudi častno priznanje, ki je tokrat ostalo v domačih rokah. Prejela ga je namreč Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

 • Foto: STA

  25.04.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je sprejel zagovornika načela enakosti Miho Lobnika, ki mu je predstavil dosedanji in predvideni razvoj novoustanovljenega organa, izzive na vsebinskem področju delovanja organa in izkušnjah, s katerimi se srečuje pri svojem delu.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  24.04.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar danes na Brdu pri Kranju gosti vrh Procesa sodelovanja jugovzhodne Evrope, saj je Slovenija julija 2017 prevzela enoletno predsedovanje Procesu sodelovanja jugovzhodne Evrope (PSJVE - SEECP).

 • Foto: STA

  23.04.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar, se je danes sestal s slovaškim predsednikom Andrejem Kiskom, ki se mudi na uradnem obisku v Sloveniji. Sogovornika sta največ pozornosti namenila gospodarskemu sodelovanju med državama in aktualnim evropskim temam.

 • Vir: Mostphotos

  20.04.2018 - Svetovni dan Zemlje, 22. april, obeležujemo od leta 1970. Namen tega dne je spomniti na ranljivost in enkratnost našega planeta ter pozvati k ohranjanju in spoštovanju naravnega okolja, odgovornemu in preudarnemu okoljskemu delovanju ter usmerjenosti v trajnostni razvoj. Vlada Republike Slovenije pod vodstvom dr. Mira Cerarja ustvarja ustrezne pogoje za trajnostno rast in razvoj ter usmerja proces prehoda v zeleno in krožno gospodarstvo.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  19.04.2018 - Srednjeročni obrambni program Republike Slovenije 2018–2023 določa cilje ter najpomembnejše usmeritve delovanja in razvoja obrambnega sistema v obdobju 2018–2023. Obrambna politika bo usmerjena v uresničevanje obrambnih interesov in obrambnih ciljev države z njenim dvo- in večstranskim sodelovanjem na obrambnem področju v OZN, Natu, EU in OVSE oziroma z zavezniškimi, partnerskimi in prijateljskimi državami ter bo podpirala prizadevanja mednarodne skupnosti za vzpostavljanje in ohranjanje miru ter krepitev varnosti in stabilnosti v svetu.


Časovno obdobje

Potrdi