Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Bor Slana/STA

  13.12.2018 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog novega Zakona o nepravdnem postopku, ki bo nadomestil veljavni zakon, ki je bil sprejet leta 1986 in do danes ni bil nikoli noveliran. Ključni razlog za sprejem novega Zakona o nepravdnem postopku je povezan s sprejetjem Družinskega zakonika, ki se začne uporabljati 15. aprila 2019, in po katerem bodo v vseh družinskopravnih razmerjih odločala sodišča v nepravdnem postopku.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  12. redna seja Vlade RS

  12.12.2018 - Na jutrišnji seji bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog Zakona o nepravdnem postopku. Na dnevnem redu seje je tudi predlog Uredbe o višini dnevnega nadomestila za čas zadržanosti od dela zaradi bolezni za samozaposlene v kulturi za polni delovni čas za leto 2019. Člani vlade bodo obravnavali predlog Uredbe o načinu opravljanja obvezne gospodarske javne službe vzdrževanja, obratovanja in obnavljanja javne železniške infrastrukture. Na dnevni red seje vlade je uvrščen tudi predlog Uredbe o ukrepu dobrobit živali iz Programa razvoja podeželja RS 2014–2020 v letu 2019. 

 • Foto: Bor Slana/STA

  12.12.2018 - Na današnji slovesnosti v Tacnu, ko je mandat nastopila nova generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar, je zbrane nagovoril tudi predsednik Vlade RS Marjan Šarec. Poudaril je, da funkcija na čelu policije zahteva celega človeka, veliko potrpljenja, vzdržljivosti in trdnosti in vse te vrline zaznamujejo Bobnarjevo, je še prepričan premier. Ve, v prvi vrsti, zakaj smo vsi na svojih funkcijah – da služimo svoji domovini, da državljankam in državljanom zagotavljamo varnost.

 • Vir: MNZ

  11.12.2018 - Včeraj in danes, 10. in 11. decembra 2018, je v Marakešu v Maroku potekala medvladna konferenca za sprejem Globalnega dogovora o varnih, urejenih in zakonitih migracijah. Konference so se udeležili predstavniki iz več kot 160 držav, med njimi tudi slovenska delegacija pod vodstvom državnega sekretarja Ministrstva za notranje zadeve mag. Sandija Čurina, in predstavniki mednarodnih organizacij.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Državna proslava ob Cankarjevem letu

  10.12.2018 - Na predvečer 100. obletnice smrti Ivana Cankarja, mojstra slovenske besede in osebnosti, ki s svojo dediščino neločljivo povezuje slovenski narod, je v Cankarjevem domu na Vrhniki, kjer se je 10. maja 1876 Ivan Cankar rodil kot osmi izmed dvanajstih otrok, potekala osrednja državna proslava ob Cankarjevem letu. Udeležil se je je predsednik vlade Marjan Šarec.

 • 10.12.2018 - Kako dobro poznate svoje pravice? Ali lahko imenujete več ko le peščico od 30 človekovih pravic, ki so že 70 let zapisane v Splošni deklaraciji človekovih pravic? Ob letošnjem svetovnem dnevu človekovih pravic se zavzemimo za svoje pravice in pravice drugih. Naše pravice predstavljajo temelj trajnostnega razvoja in miroljubnih družb. Kot je nekoč opozorila Eleanor Roosevelt, se človekove pravice začnejo v majhnih krajih, blizu doma in vsakdo ima potencial za spreminjanje sveta.

 • Foto: Danijel Novakovič/STA

  07.12.2018 - Predsednik vlade Marjan Šarec je nagovoril zbrane na prireditvi ob 35. obletnici delovanja Zveze Sonček, ki je nastala na pobudo staršev otrok s cerebralno paralizo in se v celotnem obdobju borila za izboljšanje kakovosti življenja, predvsem polno inkluzijo v družbi.

 • Foto: Nik Jevšnik/STA

  06.12.2018 - Predsednik Vlade RS Marjan Šarec je nagovoril zbrane na prireditvi Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, kjer so podelili prestižna naziva obrtnik leta 2018 in podjetnik leta 2018, razglasili najstarejšega obrtnika oziroma obrtnico leta ter podelili mojstrske diplome.

 • Foto: Bor Slana/STA

  06.12.2018 - Vlada je na današnji seji določila spremembe Odloka o okviru za pripravo proračunov sektorja država za obdobje od leta 2018 do leta 2020, in sicer v delu, ki se nanaša na leto 2019. Okvir določa zgornjo mejo izdatkov za blagajne javnega financiranja, njegova sprememba pa bo omogočila pripravo rebalansa proračuna za leto 2019, ki je predviden prihodnje leto. Vlada bo predlog spremembe posredovala Državnemu zboru v sprejem in Fiskalnemu svetu v oceno. 

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  11. redna seja Vlade RS

  05.12.2018 - Vlada Republike Slovenije se bo jutri sestala na 11. redni seji. Prilagamo prečiščen predlog dnevnega reda vladne seje.


Časovno obdobje

Potrdi