Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  08.12.2017 - Generalna sekretarka Vlade RS Lilijana Kozlovič je v današnji izjavi predstavila dosedanje aktivnosti v zvezi z implementacijo arbitražne razsodbe. Izpostavila je, da bodo predstavniki vlade naslednji teden pravice iz paketa zakonov, nujnih za implementacijo arbitražne razsodbe, pojasnjevali prebivalcem ob meji.

 • Foto: STA

  Premir Cerar na sprejemu pri ombudsmanu

  08.12.2017 - Predsednik vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je udeležil sprejema, ki ga ob prihajajočem svetovnem dnevu človekovih pravic tradicionalno gosti varuhinja človekovih pravic Republike Slovenije Vlasta Nussdorfer.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  07.12.2017 - Vlada je na današnji redni seji sprejela Strategijo razvoja Slovenije 2030. Dokument je nastal pod okriljem Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Ministrstva za finance, Urada Vlade RS za makroekonomske analize in razvoj.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  159. redna seja Vlade RS

  07.12.2017 - Vlada RS se bo sestala na 159. redni seji in na njej med drugim obravnavala predlog Strategije razvoja Slovenije 2030, predlog sklepa o valorizaciji nadomestila za invalidnost in določitvi višine dodatka za tujo nego in pomoč, predlog uredbe o javno-zasebnem partnerstvu pri izvedbi projekta energetskega pogodbeništva v določenih objektih ministrstva za kulturo ter zaključno poročilo projekta 'Centralizacija ravnanja z nepremičnim premoženjem'.

 • Vir: UKOM

  06.12.2017 - "Izjemno nas veseli sodelovanje z Renaultom in dejstvo, da bo v Novem mestu narejeni Clio širil dobro ime znamke I feel Slovenia. Na Uradu Vlade RS za komuniciranje, kjer skrbimo za nacionalno znamko, spodbujamo čim širšo, a hkrati tudi premišljeno uporabo znamke I feel Slovenia. Zavedamo se velike konkurence v tem globalnem svetu, ki ne velja le za gospodarske subjekte, ampak se s tem spopadajo tudi države. Močna državna znamka daje državi ter izdelkom in storitvam, ki iz nje prihajajo, dodatno moč.", pravi mag. Kristina Plavšak Krajnc, direktorica Urada Vlade RS za komuniciranje.

 • Foto: STA

  05.12.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes vodil sejo Sveta Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu. Svet Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu danes začenja z novim, že tretjim mandatom. 
  več

 • Vir: UN

  05.12.2017 - Prostovoljci v Sloveniji so - skladno z letošnjim sloganom OZN kampanje – vedno v prvih vrstah pri oskrbi pomoči potrebnih ljudi. Tako je bilo, ko je leta 2014 Slovenijo prizadel žled, podobno je bilo pri oskrbi migrantov in beguncev v obdobju povečanih prihodov na naše meje, ko so bile roke prostovoljcev neprecenljiva pomoč države. 

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  02.12.2017 - Razvoj in tehnologija današnji moderni družbi ponujata toliko možnosti, da nikakor ne smemo dopustiti, da bi zunaj nje ostale osebe s posebnimi potrebami in danostmi. "Vlada Republike Slovenije si vsak dan prizadeva, da bi osebe s posebnimi potrebami vključevali in sprejemali v družbo ter stremeli k enakopravnosti, ne enakosti vseh nas", je ob mednarodnem dnevu invalidov povedal predsednik vlade dr. Miro Cerar.

 • Foto: Mostphotos

  01.12.2017 - Zgodnje odkrivanje, hitro zdravljenje in uporaba kondomov - so ključni dejavniki za preprečevanje širjenja virusa HIV ob 1. decembru opozarja Nacionalna komisija za AIDS. V Sloveniji letos beležimo nižje število novih diagnoz okužbe s HIV, kar je najverjetneje posledica izvajanja kombinirane preventive. Z zgodnejšim odkrivanjem in zdravljenjem lahko pomembno vplivamo na boljše izide zdravljenja, omejujemo pa tudi prenos okužbe naprej. 

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Vlada v Posavju in Zasavju

  30.11.2017 - Vlada želi z okrepljeno komunikacijo s slovenskimi regijami in občinami, s stalnim stikom in sprotnim reševanjem odprtih zadev pospešiti uresničevanje razvojnih ambicij posameznih regij. Vlada bo tako 5. in 6. decembra 2017 obiskala občine v Posavju in Zasavju.


Časovno obdobje

Potrdi