Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  17.08.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je danes udeležil predstavitve in novinarske konference velikega kohezijskega projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode na območju vodonosnika Ljubljanskega polja.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  02.08.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se udeležuje posebnega zasedanja držav članic in opazovalk Jadranske listine, pobude, oblikovane z namenom podpore evro-atlantski integraciji držav Jugovzhodne Evrope. V svojem nagovoru je slovenski premier poudaril, da je pobuda zelo pomembna za sodelovanje med državami v regiji, s čimer se krepi medsebojno zaupanje in razumevanje, kar je ključno za reševanje odprtih vprašanj. Po njegovih besedah bo to spodbudilo tudi razvojni napredek držav v smeri spoštovanja temeljnih vrednot Nata in Evropske unije. Ob robu zasedanja se je predsednik vlade bilateralno sestal s podpredsednikom Združenih držav Amerike Mikeom Penceom. 

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  01.08.2017 - Švicarsko podjetje Lonstroff je najavilo pomembno greenfield investicijo v vrednosti skoraj 50 milijonov evrov. Nova tovarna v osrednji Sloveniji bo zagotovila prek 200 novih delovnih mest. Investicija je potrditev trdnih prizadevanj Vlade za nadaljnje zmanjševanje brezposelnosti.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  27.07.2017 - Vlada se je seznanila z Analizo vzrokov primanjkljajev javnih zdravstvenih zavodov in sprejela predlog novele Zakona o gimnazijah in predlog novele Zakona o poklicnem in strokovnem izobraževanju. Vlada se je seznanila s Poročilom o izvedenih aktivnostih ter nadaljnjih ukrepih v zvezi s požarom v podjetju Ekosistemi v Zalogu pri Novem mestu ter s Poročilom o izvedenih in predvidenih aktivnostih Ministrstva za okolje in prostor v bioplinarni podjetja Ecos center v Lendavi.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  145. redna seja Vlade RS

  26.07.2017 - Vlada se bo sestala na redni seji in na njej obravnavala predlog novele zakona o poklicnem in strokovnem izobraževanju ter predlog novele zakona o gimnazijah. Na dnevni red seje vlade je uvrščen tudi predlog zakona o državni meteorološki, hidrološki, oceanografski in seizmološki službi.

 • Foto: Tamino Petelnšek/STA

  26.07.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je skupaj z ministrico za okolje in prostor Ireno Majcen obiskal lokacijo požara v Zalogu v občini Straža pri Novem mestu ter se seznanil s stanjem na terenu. Ob tem se je gasilcem zahvalil za vso pomoč in izpostavil, da se je vlada po primeru Kemis naučila pomembno lekcijo, in da so bile pristojne službe takoj na terenu.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  25.07.2017 - Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak je predstavila predlog Resolucije o družinski politiki 2018-2028. Glavna vizija resolucije je vsem družinam prijazna družba.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  24.07.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar in ministrica dr. Maja Makovec Brenčič sta danes v vladnih prostorih sprejela predstavnike področja znanosti in visokega šolstva. Premier dr. Cerar je na srečanju poudaril, da se vlada zaveda izjemnega pomena znanosti za razvoj družbe in je zato znanost opredelila za svoje prioritetno področje. Prav zato je v zadnjih letih ustavila trend upadanja sredstev na področju visokega šolstva in znanosti. Na zadnji seji vlade pa se je vlada zavezala, da bo področju znanosti v letu 2018 namenila še dodatnih 18 do 20 mio eur sredstev. 

 • Foto: UKOM

  21.07.2017 - Vlada je na današnji dopisni seji sprejela odločitev, da se na Splošno sodišče Evropske unije vloži tožbo zaradi ugotovitve ničnosti Delegirane uredbe Komisije (EU) 2017/1353 z dne 19. 5. 2017 o spremembi Uredbe (ES) št. 607/2009 glede sort vinske trte in njihovih sopomenk, ki se lahko uporabijo na etiketah vina.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  20.07.2017 - Predsednik vlade Miro Cerar je po današnji seji vlade poudaril, da je proračun uravnotežen. "Vsi resorji so dobili dovolj, da izvedejo ključne projekte," je dejal premier.


Časovno obdobje

Potrdi