Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  28.02.2019 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog novele Zakona o odvetništvu ter stališče glede Ocene skladnosti Predloga rebalansa proračuna za leto 2019 s fiskalnimi pravili. Vlada se je seznanila tudi s Poročilom Ministrstva za finance glede opravljenega nadzora nad DUTB ter izdanih pisnih usmeritev za obdobje od 1. oktobra do 31. decembra 2018 ter se seznanila z Informacijo o stanju korporativnega upravljanja v DUTB in o izvajanju ukrepov za zagotovitev učinkovitega in gospodarnega delovanja.

 • Foto: duncan-GettyImages/GulliverFilm&Foto

  28.02.2019 - Bruto domači proizvod (BDP) se je lani po prvi oceni statističnega urada realno zvišal za 4,5 odstotka, v zadnjem lanskem četrtletju pa je bila medletna rast 4,1-odstotna. Sezonsko prilagojeni BDP je bil medtem v zadnjem četrtletju lani za 0,8 odstotka višji kot v tretjem trimesečju in za 3,6 odstotka višji kot v enakem obdobju predlani.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Predsednik vlade sprejel odstop ministra Lebna

  27.02.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec je sporočil, da sta se z Juretom Lebnom, ki mu je ponudil odstop z mesta ministra za okolje in prostor zaradi afere maketa, odločila, da bi v pregretih razmerah težko nadaljeval delo. Lebna ceni in meni, da 15 let nismo imeli tako dobrega okoljskega ministra. Zato želi, da njegov naslednik nadaljuje njegovo delo.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  21. redna seja Vlade RS

  27.02.2019 - Na jutrišnji seji bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o odvetništvu. Na dnevnem redu seje je tudi predlog sklepa o uvedbi povečanja uporabnine za posebni investicijski projekt izgradnje drugega tira železniške povezave na odseku Divača–Koper. Člani vlade bodo obravnavali predlog Odloka o prenehanju javnega zdravstvenega zavoda Nacionalni inštitut za otroške srčne bolezni (NIOSB), s katerim se predlaga prenehanje navedenega javnega zdravstvenega zavoda. 

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  25.02.2019 - Predsednik vlade se v Sharm El Sheikhu drugi dan udeležuje vrha, ki prvič združuje voditelje Evropske unije in Lige arabskih držav. Vrh EU – LAS predstavlja priložnost za izmenjavo mnenj, krepitev zaupanja ter iskanje skupnih rešitev pri naslavljanju globalnih in regionalnih izzivov.

 • Foto:Tamino Petelinšek/STA

  24.02.2019 - Sharm El Sheikh – Predsednik vlade se med 24. in 25. februarjem v Sharm El Sheikhu udeležuje vrha, ki prvič združuje voditelje Evropske unije in Lige arabskih držav. Osrednji namenjen vrha je potrditev strateškega partnerstva med regijama in okrepitev sodelovanja predvsem na področju globalnih izzivov – humanitarnih kriz, nezakonitih migracij, groženj radikalizacije, mednarodnega terorizma in podnebnih sprememb – ter na področju regionalnih izzivov, kjer so v ospredju bližnjevzhodni mirovni proces in razmere v Siriji, Jemnu ter Libiji.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  21.02.2019 - Vlada Republike Slovenije je na današnji redni seji sprejela Sklep o spornih vprašanjih v zvezi s Splošnim dogovorom za pogodbeno leto 2019. Ob tem je bilo tudi dogovorjeno, da se bo morebitni dvig cen storitev za program zdravstvene nege v socialno varstvenih zavodih obravnaval v okviru Aneksa št. 1 k Splošnemu dogovoru za leto 2019, v kolikor bodo to dovoljevala sredstva. Skupni finančni učinki znašajo okoli 115 mio EUR. Vlada je odločala o manjšem deležu, saj skupni odhodki ZZZS za zdravstvene storitve znašajo 2.142.462.356 EUR in so za 6 % nominalno višji od tistih iz preteklega leta. S Finančnim načrtom ZZZS za leto 2019 načrtuje prihodke in odhodke v višini 3.053.724.629 EUR.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  Vlada se bo sestala na redni seji

  20.02.2019 - Na jutrišnji seji bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog zakona o dopolnitvi Zakona o zagotavljanju pogojev za izvedbo strateške investicije na razvojnem območju v Občini Hoče-Slivnica, s katerim želi Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo odpraviti nejasnosti glede izvedbe strateške investicije na razvojnem območju Občine Hoče-Slivnica. Na dnevnem redu seje je tudi predlog Uredbe o izvedbi ukrepov kmetijske politike za leto 2019 ter predlog sklepa o spornih vprašanjih v zvezi s Splošnim dogovorom za pogodbeno leto 2019, s katerim bodo med drugim zagotovljena sredstva za skrajšanje čakalnih vrst v zdravstvu, pa tudi za povišanje plač zdravstvenim delavcem.

 • Vir: MJU

  20.02.2019 - Minister za javno upravo Rudi Medved je pričel serijo srečanj z načelniki upravnih enot in z župani po Sloveniji. Prvo srečanje je v prijetnem in vsebinsko konstruktivnem vzdušju potekalo v UE Škofja Loka. Udeležili so se ga načelnice in načelniki upravnih enot Škofja Loka, Kranj, Jesenice, Radovljica, Tržič in Kamnik. V pogovoru so izpostavili predvsem težave na področju informatike. "Upravnim enotam bomo zagotovili vso potrebno podporo pri ureditvi razmer, ki so nastale zaradi centralizacije informatike," je zagotovil minister, saj moramo zaposlenim delo olajšati, ne pa otežiti, predvsem pa morebitnih težav ne smejo čutiti državljani, ki pridejo na okenca upravnih enot. Drugi ukrep, ki ga je izpostavil minister in bo prinesel razbremenitev zaposlenih, državljanom pa hitrejše odločanje o njihovih vlogah, pa je uvedba črtnih kod na vročilnicah.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  19.02.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec se danes mudi na delovnem obisku na Finskem, kjer se je že srečal s predsednikom Vlade Republike Finske Juhom Sipiläjem. Voditelja sta največ pozornosti namenila aktualnim razmeram v Evropski uniji s poudarkom na prednostnih nalogah finskega predsedovanja Svetu EU, ki bo v drugi polovici leta 2019. Premier Šarec je ob tem pozdravil osredotočenost bodočega finskega predsedstva na za Unijo pomembne tematike, kot so poglabljanje enotnega trga, krožno in digitalno gospodarstvo, krepitev zunanje trgovine ter podnebne spremembe.


Časovno obdobje

Potrdi