Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Nebojša Tejič/STA

  30.11.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes skupaj z ministrico za izobraževanje, znanost in šport dr. Majo Makovec Brenčič sprejel predsednika in ustanovitelja Evropske naravoslovne olimpijade EUSO dr. Michaela A. Cotterja. Slovenija bo namreč od 29. aprila do 6. maja 2018 v Ljubljani prvič gostila Evropsko naravoslovno olimpijado. 

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  30.11.2017 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog novele Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih, poročilo o sredinem srečanju ministrice za finance Mateje Vraničar Erman z evropsko komisarko za konkurenco Margrethe Vestager in izhodišča za pripravo uradne prošnje za spremembo zaveze glede zmanjšanja lastniškega deleža države v NLB ter predlog novele Zakona o posebnih pravicah italijanske in madžarske narodne skupnosti na področju vzgoje in izobraževanja.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  158. redna seja Vlade RS

  29.11.2017 - Vlada se bo sestala na redni seji in na njej med drugim obravnavala predlog zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih, predlog novele zakona o posebnih pravicah italijanske in madžarske narodne skupnosti na področju vzgoje in izobraževanja, predlog sprememb in dopolnitev uredbe o okoljski dajatvi za onesnaževanje okolja zaradi nastajanja odpadne embalaže ter predlog uredbe o izvajanju ukrepa Sodelovanje iz Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014–2020.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  29.11.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes skupaj z ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc sprejel slovenske znanstvenike in raziskovalce Kliničnega inštituta za medicinsko genetiko. Premier je slovenskim znanstvenikom in raziskovalcem v imenu Vlade Republike Slovenije izrekel veliko priznanje za njihovo nedavno odkritje gena za prezgodnje staranje.

 • Foto: KPV

  29.11.2017 - Predsednik vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes v Kopru otvoril novo proizvodno linijo v Tehnološkem parku Hidria. V podjetju Hidria že 20 let razvijajo proizvodnjo ključnih delov volanskih sistemov, okvirjev za premijske blagovne znamke motociklov in industrijsko avtomatizacijo. Premier je v govoru izrazil zadovoljstvo, da podjetje Hidria ob investiranju in razvoju beležij stalno rast in, da imajo samo na tej lokaciji preko 430 zaposlenih. 5 mio EUR vredna nova proizvodna linija je posledica 60 mio EUR vredne pogodbe, ki jo je Hidria podpisala s koncernom Volkswagen.

 • Foto: Bor Slana/STA

  28.11.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes v Mali Nedelji udeležil otvoritve glamping naselja Sončna dolina Bioterme. Predsednik je zbrane tudi nagovoril in poudaril, da je turizem eden izmed najpomembnejših strateških sektorjev, ki ustvarja številna nova delovna mesta in pozitivno vpliva na uravnotežen regionalni razvoj. Predsednik vlade je ob otvoritvi novega glamping naselja Sončna dolina povedal, da »Slovenija danes pridobiva nov turistični biser v neokrnjeni naravi v osrčju Prlekije«.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  28.11.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je svoj obisk Budimpešte, kjer se je udeležil vrha držav Srednje in Vzhodne Evrope s Kitajsko v okviru pobude 16+1, zaključil z ločenim bilateralnim srečanjem s predsednikom Vlade Ljudske republike Kitajske Lijem Kečijangom. Sogovornika sta največ pozornosti namenila poglabljanju gospodarskega sodelovanja ter priložnostim, ki jih ponuja inicativa 16+1 ter včerajšnji pristop Slovenije k pobudi za gospodarski pas t.i. nove svilne poti 21. stoletja.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  27.11.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se udeležuje vrha držav Srednje in Vzhodne Evrope s Kitajsko (t.i. pobude 16+1). Tokratni vrh se osredotoča predvsem na nadaljnje sodelovanje med državami na področjih gospodarstva, kmetijstva, znanosti, infrastrukture, komunikacij in kulture. Sodelujoči voditelji so potrdili t.i. smernice iz Budimpešte, Slovenija pa je pristopila k pobudi za gospodarski pas svilne poti in pomorsko svilno pot 21. stoletja ter s Kitajsko podpisala protokol za izvoz medu.

 • Foto: Thierry Monasse/STA

  24.11.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je v Bruslju udeležil Vrha vzhodnega partnerstva v Bruslju, že petega po vrsti. Voditelji so se v skupni deklaraciji zavzeli za nadaljnjo krepitev vezi, katerih namen je okrepiti stabilnost v regiji ter politične in gospodarske odnose EU z vzhodnimi sosedami. Kot so izpostavili, je utrjevanje in spodbujanje skupnih vrednot in načel ključna prioriteta, ki prispeva k razvoju okrepljenih odnosov.

 • Foto: Neja Horvat; Raztreščena duša

  24.11.2017 - Nasilje nad ženskami je univerzalen pojav, ki se mu ni uspela izogniti nobena družba. Tudi slovenska ne. Gre za trdovratno in hudo kršitev človekovih pravic, ki ženske spremlja tako v zasebnem, delovnem kot širšem javnem okolju. Mednarodni dnevi akcij proti nasilju nad ženskami so priložnost, da namenimo dodatno pozornost psihičnemu, fizičnemu, ekonomskemu in spolnemu nasilju, zalezovanju, spolnemu nadlegovanju, spletnemu nasilju nad ženskami in dekleti.


Časovno obdobje

Potrdi