Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  144. redna seja Vlade RS

  19.07.2017 - Vlada se bo sestala na redni seji in na njej nadaljevala s postopkom sprejemanja predloga sprememb državnega proračuna za leto 2018 in predloga državnega proračuna za leto 2019 ter določila razrez proračunskih izdatkov. Na dnevnem redu seje je predlog zakona o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja, člani vlade pa bodo obravnavali tudi Strategijo dolgožive družbe.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  17.07.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je bil osrednji govornik na slavnostni seji Občine Žužemberk ob njihovem občinskem prazniku. V svojem nagovoru se je zahvalil za povabilo in dejal, da mu je v veliko čast in zadovoljstvo, da lahko v tem čudovitem vzdušju slikovitega srednjeveškega gradu Žužemberk z vsemi navzočimi praznuje občinski praznik.

 • Foto: Bor Slana/STA

  13.07.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je na Kongresnem trgu v Ljubljani udeležil slavnostnega odprtja Spomenika vsem žrtvam vojn in z vojnami povezanim žrtvam. Kot del državne delegacije je pospremil predsednika Republike Slovenije pri položitvi venca k spomeniku.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  13.07.2017 - Vlada se je na današnji seji seznanila z Informacijo o končni razsodbi arbitražnega sodišča, ki je 29. junija 2017 odločilo o meji med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško. Vlada je danes določila tudi besedilo predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o Triglavskem narodnem parku.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  12.07.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je na vrhu Berlinskega procesa o Zahodnem Balkanu v Trstu izpostavil pomen Slovenije kot povezovalnega akterja v regiji Zahodnega Balkana z Evropsko unijo, saj lahko Slovenija zaradi poznavanja regije pripomore k medsebojnemu razumevanju.

 • Foto: Bor Slana/STA

  12.07.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar jena delovnem obisku v Ljubljani gostil predsednika hrvaške vlade mag. Andreja Plenkovića. Sogovornika sta največ pozornosti namenila arbitražni odločbi, za katero je hrvaški premier Plenković vnovič izpostavil, da je hrvaška stran ne priznava. Premier Cerar je poudaril, da je arbitražna razsodba zavezujoča za obe strani, njeno spoštovanje pa je tudi priznavanje pomena mednarodnega prava in zavzemanje za temeljne vrednote EU, kot sta vladavina prava in spoštovanje prevzetih mednarodnih obveznosti.

 • Foto: Bor Slana/STA

  11.07.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes udeležil predstavitve mednarodnega projekta Edison, ki združuje preko 30 slovenskih podjetij, univerz, institucij ter občin s ciljem promocije Slovenije kot referenčne države zelene mobilnosti.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  11.07.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je danes v Preboldu udeležil slavnostne otvoritve novih proizvodno logističnih površin podjetja Odelo Slovenija, ki je specializirano za proizvodnjo avtomobilskih luči in smernikov v premium razredu. Premier je današnjo otvoritev označil za nov mejnik na poti razvoja družbe Odelo in družbi čestital za izjemno prehojeno pot. 

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  10.07.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je v okviru julijske redne seje DZ odgovarjal na poslanska vprašanja, ki so se nanašala na nove ukrepe na davčnem področju, stanje v zdravstvu, organizaciji ter financiranju vzgoje in izobraževanja in turizma.

 • Foto: Bor Slana/STA

  Poročilo Medresorske delovne skupine v zadevi Kemis

  10.07.2017 - Medresorska delovna skupina za usklajevanje aktivnosti v zvezi s posledicami požara v podjetju Kemis je predstavila končno poročilo, ki poleg pregleda aktivnosti in rezultatov analiz, opravljenih s strani ARSO, UVHVVR in NIJZ, vsebuje tudi predloge in napotke pristojnim institucijam za naprej.


Časovno obdobje

Potrdi