Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  Obvestilo o 177. seji Vlade RS (copy 1)

  18.04.2018 - Vlada se bo sestala na redni seji in obravnavala predlog uredbe o kriznem upravljanju in vodenju ter Nacionalnem centru za krizno upravljanje; predlog sprememb uredbe o prostovoljnem služenju vojaškega roka in predlog uredbe o izvajanju podukrepa Ustanavljanje skupin in organizacij proizvajalcev v kmetijskem in gozdarskem sektorju iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014–2020. Na dnevni red seje vlade je uvrščen tudi predlog uredbe o informacijski varnosti v državni upravi.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  18.04.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je udeležil slovesnosti ob podpisu pogodbe o dodelitvi finančne spodbude za nov proizvodni obrat Lonstroffa v Sloveniji. Vlada Republike Slovenije je danes s podjetjem podpisala pogodbo v višini 4.800.000,00 evrov. Premier dr. Cerar je podjetju, ki bo v Logatcu izvedel investicijo v vrednosti 50 milijonov evrov in ustvaril najmanj 180 novih delovnih mest,  izrazil prisrčno dobrodošlico v Sloveniji. 

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  14.04.2018 - Obsojam vsakršno uporabo kemičnega orožja in drugih prepovedanih bojnih sredstev. Da je bila uporaba tega orožja v Siriji uperjena predvsem proti civilnemu prebivalstvu, je nesprejemljivo in zavržno. Vojaško operacijo treh zavezniških držav razumem kot poskus uničenja preostalih zmogljivosti sirskih oboroženih sil, ki so namenjene morebitni proizvodnji in uporabi kemičnega orožja. Zato izražam podporo aktivnostim, ki so usmerjene proti vojaškim ciljem in katerih namen je zagotoviti, da sirske oblasti ne bodo več razpolagale z možnostjo uporabe kemičnega orožja.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  13.04.2018 - Predsednik vlade Miro Cerar se je na Bledu udeležil mednarodne konference z naslovom »Evropska akcija za pametne vasi – za svetlejšo prehodnost podeželja v EU«. Mednarodna konferenca, ki jo organizirata slovenska evropska komisarka Violeta Bulc in evropski poslanec Franc Bogovič, obravnava koncept pametnih vasi, ki ponuja idejo, da bi z uporabo sodobnih tehnologij in konceptov, ki so danes že na voljo, omogočili nadomeščanje izginjajočih delovnih mest in jih nadomestili z novimi, vse skupaj pa bi bilo vodeno skozi širše sprejeto evropsko politiko, ki bi prek Evropske komisije vodila in povezovala te spremembe s pomočjo ustreznih razvojnih sredstev. Ob robu konference se je premier Cerar sestal tudi z evropskim komisarjem za kmetijstvo in razvoj podeželja Philom Hoganom.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  12.04.2018 - Vlada je danes sprejela Nacionalni reformni program 2018, ki ga mora Evropski komisiji poslati do 15. aprila. Vlada bo program poslala tudi Ekonomsko socialnemu svetu in v državni zbor. Ključni cilj tudi prihodnje ekonomske politike države mora ostati zagotavljanje pogojev za ohranjanje vzdržne gospodarske rasti, brez pregrevanja, s posebnim poudarkom na ukrepih, ki zagotavljajo zviševanje dodane vrednosti na zaposlenega. 

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  11.04.2018 - Na prvem evropskem blockchain vrhu, ki so ga pripravili združenje Blockchain Alliance Europe, slovenska vlada in podjetje ConsenSys v sodelovanju z vladnimi institucijami in partnerji, so se osredotočili na regulacijo, uporabnost in priložnosti za evropsko financiranje blockchain tehnologij. Udeležence je nagovoril predsednik vlade dr. Miro Cerar.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  10.04.2018 - Spoštovani člani moške članske košarkarske reprezentance, s tem pismom se obračam na vas v želji, da se razjasni nekaj netočnih trditev, ki v zadnjem času krožijo v nekaterih medijih. Najprej vam še enkrat iskreno čestitam za naslov evropskega prvaka, ki ste ga dosegli v Carigradu. V izjemno čast mi je, da sem ta zgodovinski dosežek spremljal v živo in bil z vami. Trenutek, ko ste pisali eno najlepših slovenskih športnih zgodb. Sam nisem tega sicer nikdar izkusil, mi je pa oče večkrat pripovedoval, kakšna čast in ponos prevzameta športnika, ko se povzpne na najvišjo stopničko in zasliši himno svoje države. Ta izkušnja je dana le redkim.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  10.04.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je na pogovor sprejel predstavnike Koordinacije domoljubnih in veteranskih organizacij Slovenije. Sogovorniki so se strinjali, da je bilo sodelovanje z vlado v tem mandatu odlično in da je bil dosežen napredek na mnogih področjih. Predsednik vlade se je predstavnikom koordinacije zahvalil za dobro delo in opravljanje plemenitega poslanstva.

 • Foto: Tinkara Zupan/STA

  10.04.2018 - Digitalno je naša prihodnost in prihajajoče dni lahko označimo za digitalni teden. Danes se vladna delegacija, ki jo vodi minister za javno upravo Boris Koprivnikar, udeležuje Digitalnega dneva v Bruslju. Jutri bo na Brdu pri Kranju potekal prvi Evropski vrh tehnologije veriženja blokov, kjer bo udeležence nagovoril predsednik vlade, dr. Miro Cerar, in v petek, 13. aprila poteka na Bledu še Evropska akcija za pametne vasi.

 • Foto: STA

  08.04.2018 - Ob mednarodnem dnevu Romov, ki ga obeležujemo od leta 1990, ugotavljamo, da položaj Romov tudi v Sloveniji še vedno ni tak, kot bi si želeli. Vendar pa je vlada v zadnjih dveh letih storila veliko korakov za izboljšanje njihovega položaja, večjo vključenost v družbo in ureditev bivanjskih razmer.


Časovno obdobje

Potrdi