Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  173. redna seja Vlade RS

  20.03.2018 - Na jutrišnji seji se bodo člani vlade med drugim seznanili s prvim osnutkom Nacionalnega reformnega programa 2018, s poročilom delovne skupine za pripravo Akcijskega načrta »Slovenija – dežela zagonskih podjetij (startupov)« in obravnavali predlog Akcijskega načrta »Slovenija – dežela zagonskih podjetij (startupov)« ter predlog uredbe o sevalnih dejavnostih.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  20.03.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je sprejel novoizvoljeno senatorko Italijanske republike Tatjano Rojc. Sogovornika sta v pogovorih največ pozornosti namenila položaju slovenske narodne skupnosti v Italiji, politični situaciji v sosednji državi po izvedenih volitvah in odnosom med obema državama. 

 • Vir: Mostphotos

  Opravljanje tekočih poslov predsednika vlade in ministrov

  20.03.2018 - Obdobje, ko vlada opravlja le še tekoče posle, nikakor ne sme pomeniti, da redno delo vlade in ministrstev popolnoma zastane, ampak je treba ravnati tako, da v tem času vlada in država povsem normalno delujeta.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Državni zbor se je seznanil z odstopom predsednika vlade

  20.03.2018 - Državni zbor se je seznanil z odstopom dr. Mira Cerarja s položaja predsednika vlade. S tem je celotni vladi prenehal mandat in bo do izvolitve nove opravljala le še tekoče posle.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  19.03.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je v okviru marčevske redne seje DZ odgovarjal na poslanska vprašanja o rezultatih dela vlade in ključnih izzivih, ki čakajo Slovenijo.

 • Foto: STA

  16.03.2018 - Razumem, da se predsednik vrhovnega sodišča postavi v bran pravosodju. Tako držo sem v preteklosti, ob pogostih napadih na pravosodje in žaljivih označbah sodstva za krivosodje, večkrat pogrešal. Zato upam, da je to pismo predsednika vrhovnega sodišča znanilec nove dobe in prakse, ki bo dosledna, ne glede na to, iz katere politične smeri ali druge sfere bodo prihajali komentarji in kritike. Sodbo sodišča spoštujem in jo bom spoštoval, se je na pismo predsednika vrhovnega sodišča odzval premier dr. Cerar.

 • Vir: UMAR

  15.03.2018 - Urad RS za makroekonomske analize in razvoj Sloveniji za letos napoveduje 5,1-odstotno rast BDP. Napoved za 2019 je zvišal s 3,2 na 3,8 odstotka, za leto 2020 pa napovedal 3,2-odstotno gospodarsko rast.

 • Foto: STA

  14.03.2018 - Vlada RS se je na današnji seji seznanila s Pomladansko napovedjo UMAR. Visoka gospodarska rast se bo nadaljevala tudi letos, na visoki ravni pa se bo ohranila tudi prihodnje leto. Vlada bo v skladu z določbami o delovanju EU Evropski komisiji (EK) posredovala pismo, s katerim jo bo obvestila o kršitvah prava EU s strani Republike Hrvaške (RH) in jo pozvala k ukrepanju. V primeru, da EK ne bo sprožila postopka proti RH in ne bo prišlo do dogovora z RH o uveljavitvi arbitražne razsodbe, bo vlada zadevo predložila v odločanje Sodišču EU, skladno z določbami omenjene pogodbe.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Dr. Miro Cerar odstopil s položaja predsednika vlade

  14.03.2018 - Predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar je danes sporočil, da se je odločil podati odstopno izjavo državnemu zboru."Oblast vračam v vaše roke. DZ bom podal odstopno izjavo. To odločitev sem sprejel, ker je treba vedeti, kaj je prav in kaj je narobe. Gre za odgovornost, ki jo sprejemam in za odločitev, ki bi jo sprejel vsak zaupanja vreden politik."

 • Foto: Bor Slana/STA

  13.03.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je v Portorožu udeležil 45. letnega posveta zadružnikov. Premier je v svojem nagovoru izpostavil, da zadružništvo prepoznava kot pomemben model za reševanje mnogih izzivov sodobnega gospodarstva, zadruge pa imajo po njegovi oceni poseben pomen tudi zaradi oskrbe in varovanja slovenskega podeželja, ki je pomemben del identitete naše zelene Slovenije.


Časovno obdobje

Potrdi