Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  12.02.2019 - Predsednik vlade je nagovoril udeležence 28. statističnega posvetovanja, ki se danes, pod okriljem Statističnega urada RS, odvija na Brdu pri Kranju. Kot je uvodoma poudaril, ga veseli, da je letošnje srečanje posvečeno prav digitalizaciji, ki se je zajedla v vse pore našega življenja – od avtomobilske industrije do drugih ravni, tudi najvišjih, npr. v delo vlade.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  09.02.2019 - Predsednik vlade se je udeležil žalne slovesnosti v spomin in poklon 100 »frankolovskim žrtvam«. Dogodek, ki se je zgodil tik pred koncem 2. svetovne vojne, velja za enega najhujših nacističnih vojnih zločinov na slovenskem ozemlju med drugo svetovno vojno. Premier je v nagovoru poudaril pomembnost narodnoosvobodilnega boja in spomnil na posledice spreobračanja zgodovine.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  08.02.2019 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je nocoj v Prešernovem gledališču Kranj nagovoril zbrane ob slovenskem kulturnem prazniku, 8. februarju. Dogodek z naslovom Shod muz na kranjskem Parnasi je bil namenjen srečanju in pogovoru s Prešernovimi nagrajenci in nagrajenci Prešernovega sklada.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  07.02.2019 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog zakona o ratifikaciji Protokola k Severnoatlantski pogodbi o pristopu Republike Severne Makedonije, podpisanega včeraj v Bruslju. Vlada je sprejela novelo Uredbe o namenitvi dela dohodnine za donacije, ki določa novo dinamiko izplačevanja donacij iz dohodnine. Vlada je sprejela tudi Uredbo o izvajanju Uredbe EU glede neupravičenega geografskega blokiranja in drugih oblik diskriminacije na notranjem trgu in sprejela končno oceno neposredne škode zaradi posledic neurja z močnim vetrom in poplavami 29. in 30. oktobra lani, ki znaša skoraj 50 mio EUR.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  06.02.2019 - Na današnjem delovnem posvetu na Brdu pri Kranju, ki ga je sklical predsednik vlade, so ministri izmenjali poglede o prednostnih nalogah slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije v drugi polovici leta 2021. Slovenska vlada se na to že intenzivno pripravlja, v aktivnosti so vključena vsa ministrstva in vladne službe. Novembra 2018 je bila vzpostavljena organizacijska struktura za pripravo in izvedbo predsedovanja pod vodstvom predsednika vlade Marjana Šarca in projektnega vodje državnega sekretarja v Kabinetu predsednika vlade Igorja Mallyja.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  18. redna seja Vlade RS

  06.02.2019 - Na seji vlade bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog Uredbe o izvajanju Uredbe (EU) glede neupravičenega geografskega blokiranja in drugih oblik diskriminacije na notranjem trgu. Na dnevnem redu seje je tudi predlog sprememb Uredbe o namenitvi dela dohodnine za donacije, ki bo določila novo dinamiko izplačevanja donacij iz namenitve dela dohodnine. Člani vlade bodo obravnavali tudi poročilo o končni oceni škode zaradi posledic na stvareh zaradi posledic neurja z močnim vetrom in poplavami 29. in 30. oktobra 2018 na območju Gorenjske, Koroške, Ljubljanske, Notranjske, Obalne, Podravske, Severnoprimorske, Vzhodnoštajerske in Zahodnoštajerske regije.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  04.02.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec je v Postojni nagovoril udeležence drugega SBC (Slovenian Business Club) Foruma. V nagovoru je poudaril, da bo Vlada RS v letu 2019 pripravila nabor ukrepov, ki bodo morali nakazovati pozitivno smer za slovensko podjetništvo. Da ima vlada posluh za podjetnike, nakazuje tudi veliko številna današnja ministrska zasedba. Ob tem je spomnil, da pa je vlada tista, ki mora gledati prav na vse ciljne skupine, in da ob gospodarstvu potrebujemo tudi socialno državo, ki omogoča javno šolstvo, javno zdravstvo in še kaj.

 • Foto: Bor Slana/STA

  31.01.2019 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog novele Zakona o kazenskem postopku. Osnovni cilj predloga zakona je implementacija t.i. Direktive o žrtvah (Direktive Evropskega parlamenta in Sveta z dne 25. 10. 2012 o določitvi minimalnih standardov na področju pravic, podpore in zaščite žrtev kaznivih dejanj), kjer Republika Slovenija že več let zamuja. Poleg tega predlog novele vsebuje tudi pomembne rešitve, ki so povezane s prenosom odločb Ustavnega sodišča Republike Slovenije in Evropskega sodišča za človekove pravice, ter nekatere druge dlje časa strokovno usklajene rešitve, povezane z izzivi v praksi.

 • Vir: Mostphotos

  31.01.2019 - V državni proračun se je v letu 2018 po predhodnih podatkih steklo 10 milijard evrov prihodkov, kar je za 13,3 % več, kot v letu 2017. Odhodki državnega proračuna so se povečali za 3,4 % in so znašali 9,46 milijarde evrov. Presežek državnega proračuna je po predhodnih podatkih znašal 536,9 milijona evrov.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  30.01.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec in gospa Barbara Iskra Šarec sta skupaj s predsednikom republike Borutom Pahorjem in gospo Tanja Pečar na Brdu pri Kranju gostila sprejem za diplomatski zbor ob začetku novega leta. Premier je v svojem nagovoru izrazil zadovoljstvo, da se lahko sreča z veleposlaniki v Republiki Sloveniji s pričakovanji, da se bodo odnosi z državami, ki jih veleposlaniki predstavljajo in zastopajo, še naprej uspešno krepili na vseh področjih.


Časovno obdobje

Potrdi