Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  182. redna seja Vlade RS

  20.06.2018 - Vlada se bo sestala na redni seji in se seznanila z besedilom tožbe proti Hrvaški pred sodiščem EU v Luksemburgu zaradi hrvaške kršitve prava EU zaradi zavračanja arbitražne razsodbe. Člani vlade bodo prav tako obravnavali predlog uredbe o dejanskih rabah zemljišč ter predlog uredbe o podatkih v evidenci vrednotenja. 

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Premier dr. Cerar: Vlada bo tožbo proti Hrvaški vložila po obravnavi pred novim OZP

  20.06.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je sestal s predsedniki parlamentarnih strank in jim predstavil nadaljnje postopke glede tožbe proti Hrvaški pred sodiščem EU v Luksemburgu zaradi hrvaške kršitve prava EU zaradi zavračanja arbitražne razsodbe. Po sestanku je dejal, da slovenska vlada namerava vložiti tožbo proti Hrvaški po obravnavi pred novim odborom DZ za zunanjo politiko (OZP), ki se bo lahko sestal po ustanovi seji Državnega zbora.

 • Foto: Mostphotos

  19.06.2018 - Dopustimo beguncem, da si v Sloveniji ustvarijo novo življenje in nas obogatijo z življenjskimi izkušnjami, ki jih prinašajo iz okolja, od koder so se umaknili. Ključ do vsake uspešne integracije so strpnost, sožitje in dialog. Vsak, ki si želi in si prizadeva na novo urediti življenje v dotlej povsem neznanem okolju, tega ne bo zmogel sam - brez pomoči, podpore in nasvetov tistih, ki v tem okolju živimo že leta.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  18.06.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je danes v zvezi z odločitvijo Evropske komisije, da se ne bo izrekla o pritožbi Slovenije zaradi hrvaških kršitev prava EU, povedal, da je Slovenija začela ta postopek, ker je prepričana, da Hrvaška z zavračanjem arbitražne razsodbe krši pravo EU. Poudaril je, da je tožbo zoper Hrvaško pred Evropskim sodiščem v Luksemburgu treba vložiti, saj je mednarodno pravo in pravo EU treba spoštovati.

 • Arhiv UKOM

  18.06.2018 - V nedeljo, 24. junija 2018, bo ob 21.15 na Kongresnem trgu v Ljubljani osrednja državna počastitev dneva državnosti. Govoru predsednika države bo sledil umetniški del državne slovesnosti, ki ga s sodelavci in sodelavkami pod naslovom »Ime mi je pomlad« in podnaslovom »Pesmi za ples« pripravljajo scenaristka in režiserka Katja Pegan, glasbenika Patrik Greblo in Igor Leonardi, scenograf Marco Juratovec in oblikovalec videa Den Baruca.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  14.06.2018 - Vlada se je seznanila s prvim poročilom o ukrepanju in posledicah močnega neurja s točo in poplavami v vzhodnem delu Republike Slovenije 8. junija 2018. Vlada je na današnji seji določila, da se začasno zadrži izvrševanje izdatkov državnega proračuna za leto 2018 na integralnih postavkah državnega proračuna, ter sprejela odziv Slovenije na pripombe tretjih oseb, danih v postopku presoje zakonitosti državne pomoči Novi Ljubljanski banki.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  181. redna seja Vlade RS

  13.06.2018 - Vlada se bo sestala na redni seji in med drugim obravnavala prvo poročilo o ukrepanju in posledicah močnega neurja s točo in poplavami. Na dnevnem redu seje je tudi predlog sklepov o spornih vprašanjih v zvezi z aneksom k Splošnemu dogovoru za pogodbeno leto 2018. Dodatna sredstva bodo namenjena skrajševanju čakalnih dob in širitvi kritičnih programov. Finančni učinki vseh predlogov v aneksu znašajo 10,6 milijonov evrov.

 • Foto: Ministrstvo za pravosodje

  07.06.2018 - 7. junija 2018 je na Ministrstvu za pravosodje potekala novinarska konferenca »Hiša za otroke«. Na dogodku je minister za pravosodje mag. Goran Klemenčič skupaj z Varuhinjo človekovih pravic Vlasto Nussdorfer predstavil vsebino in cilje projekta Hiša za otroke po vzoru islandskega modela Barnahus.

 • Foto: Mostphotos

  Dan okolja in dan oceanov

  05.06.2018 - Svetovni dan okolja (5. junij) in svetovni dan oceanov (8. junij) letos povezuje skupna rdeča nit, namenjena prizadevanjem zoper onesnaževanje olja in oceanov s plastičnimi odpadki. Zadnjih nekaj let se krepi zavedanje, kako velika grožnja je prisotnost odpadkov v svetovnih morjih, saj po nekaterih ocena plastični odpadki predstavljajo med 60 in 90 % vseh odpadkov v oceanih in na obalah po vsem svetu. Slovensko morje pri tem ni izjema. Več 

 • Foto: Evropska komisija

  05.06.2018 - V četrtek, 7. junija 2018, vabljeni v Idrijo na grad Gewerkenegg , kjer bo potekalo posvetovanje o prihodnosti Evropske unije z naslovom 'Kakšno Evropsko unijo si želimo državljani?'. Sodelujte in povejte svoje mnenje, vaši predlogi bodo posredovani evropskim voditeljem. Cilj je razvijati Evropsko unijo, ki se bo ukvarjala s pravimi vprašanji in demokratično sprejemala odločitve.


Časovno obdobje

Potrdi