Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Stanko Gruden, STA

  16.04.2019 - Zveza paraplegikov Slovenije letos pod sloganom »Naš korak se vrti že pol stoletja« obeležuje svojo 50. obletnico obstoja. V sklopu različnih prireditev, ki potekajo preko celega leta, so danes v Pacugu organizirali slavnostno akademijo, na kateri je zbrane nagovoril predsednik Vlade RS Marjan Šarec.

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  15.04.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec je danes v Državnem zboru odgovarjal na poslanska vprašanja o predlogu preimenovanja praznika vrnitve Primorske k matični domovini, o evropskih zadevah ter o tretji razvojni osi.

 • Foto: Tamino Petelinšek, STA

  12.04.2019 - Drugi dan vrha 16 + 1, ki poteka v Dubrovniku, je bil namenjen plenarni razpravi voditeljev držav srednje in vzhodne Evrope ter Kitajske. Predsednik vlade Marjan Šarec je v nagovoru na plenarnem zasedanju izpostavil pomen v praksi že videnih rezultatov, ki jih prinaša sodelovanje v okviru pobude 16 + 1. Pozdravil je skupno izjavo o odnosih EU-Kitajska za nadaljnjo krepitev strateškega partnerstva med EU in Kitajsko, ki je bila usklajena na nedavnem vrhu EU-Kitajska v Bruslju. »To je odraz volje dveh velikih gospodarskih sil za izgradnjo odprtega gospodarskega odnosa, ki je predpogoj za blaginjo vseh.«

 • Foto: Tamino Petelinšek, STA

  11.04.2019 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se 11. in 12. aprila 2019 v Dubrovniku udeležuje 8. vrha pobude 16 + 1, srečanja predsednikov vlad držav srednje in vzhodne Evrope ter Kitajske. Danes, ob robu prvega dne vrha 16 + 1, se je predsednik vlade Šarec srečal s predsednikom Vlade Ljudske Republike Kitajske Li Keqiangom.

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  11.04.2019 - Vlada je sprejela predlog novele Zakona o osebnem imenu in ga pošlje v obravnavo Državnemu zboru po skrajšanem postopku. Z novelo odpravljamo pomanjkljivosti, ki so se pri izvajanju zakona pokazale v praksi, hkrati pa je besedilo tudi terminološko usklajeno z Zakonom o partnerski zvezi in Družinskim zakonikom. Predlog zakona v popolnosti odpravlja trenutno omejitev osebnega imena (največ dve imeni in dva priimka), ki ga lahko posameznik izbere za pravni promet, hkrati pa dopušča možnost uporabe črke v osebnem imenu in okrajšave imena in priimka v pravnem prometu.

 • Foto: Tamino Petelinšek, STA

  11.04.2019 - Voditelji 27 držav članic EU, med njimi tudi slovenski premier Marjan Šarec, in predsednica vlade Združenega kraljestva Theresa May so se na izrednem vrhu v Bruslju dogovorili o novem podaljšanju datuma brexita, in sicer do 31. oktobra. Gre za v tem trenutku najboljši možni kompromis s prožno preložitvijo datuma izhoda iz EU za pol leta z namenom, da bi v tem času v britanskem parlamentu vendarle prišlo do potrditve ločitvenega sporazuma, je po zasedanju ocenil premier Šarec.

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  27. redna seja Vlade RS

  10.04.2019 - Člani vlade se bodo sestali na 27. redni seji, na kateri bodo obravnavali predlog novele Zakona o osebnem imenu, predlog Uredbe o izvajanju Uredbe EU o skladih denarnega trga ter predlog dopolnitev Uredbe o javnem financiranju visokošolskih zavodov in drugih zavodov. Na dnevni red seje vlade je uvrščen tudi predlog sprememb Uredbe o napredovanju uradnikov v nazive, ki pomeni uskladitev s Sporazumom o razreševanju stavkovnih zahtev in z Zakonom o sistemu plač v javnem sektorju.

 • Foto: Anže Malovrh, STA

  10.04.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec je na Brdu pri Kranju nagovoril zbrane udeležence na 2. Nacionalni konferenci o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva, na kateri razpravljajo o pristopih za povečanje števila izvoznikov in izvoznih trgov ter dodane vrednosti. Uvodoma je poudaril, da danes govorimo o eni najpomembnejših tem za državo – kako bomo ustvarjali in kako bomo ustvarjeno tudi izvozili.

 • Foto: Bor Slana, STA

  10.04.2019 - Danes poteka na IECD – Poslovni šoli Bled tradicionalni dogodek Dan slovensko-nemškega gospodarstva, ki se ga je v uvodnem delu udeležil tudi predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec. Pred zbranimi udeleženci je v uvodu nagovora poudaril dolgoletne odlične odnose med državama na področju gospodarstva, za katere si želi, da bi jih v prihodnje ohranili oziroma še dodatno okrepili.

 • Foto: Daniel Novakovič, STA

  09.04.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec je danes popoldne sklical razširjeno sejo Sveta za nacionalno varnost (SNAV). SNAV se je seznanil s poročilom pristojnih resorjev in agencij o zadnjih informacijah v zvezi s prisluhi, obsodil kakršnekoli poskuse vplivanja na svobodo delovanja slovenskih medijev in izrazil pričakovanje, da se Hrvaška v prihodnje vzdrži dejanj, ki so v nasprotju z vrednotami Evropske unije, vladavine prava ter varstva človekovih pravic in temeljnih svoboščin.


Časovno obdobje

Potrdi