Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Bor Slana/STA

  07.07.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je srečal s krajani Sečovelj in jim obljubil, da jim bo Vlada Republike Slovenije pomagala. »Vsak primer bomo obravnavali individualno, zato sem pozval, da nam ljudje posredujejo svoje primere prek upravnih enot«, je dejal predsednik vlade. Napovedal je tudi, da bo vlada za vse ljudi na obmejnih območjih, ki jih odločba arbitražnega sodišča neposredno zadeva in jim povzroča težave, po potrebi tudi spremenila ali prilagodila ustrezne zakonske določbe, tudi na intervencijski način, če bo to potrebno.

 • Foto: STA

  06.07.2017 - Vlada je na današnji seji nadaljevala s sprejemanjem proračunskih dokumentov za prihodnji dve leti. Ker so potrebna dodatna usklajevanja, je bila razprava prekinjena in se bo nadaljevala na prihodnji seji. Vlada je določila besedilo predloga novele Zakona o vrtcih in imenovala medresorsko koordinacijsko skupino za implementacijo končne razsodbe arbitražnega sodišča o meji med Slovenijo in Hrvaško.

 • 06.07.2017 - Drugi dan zasedanja 40. Konference Organizacije Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO) je potekala zadnja obravnava in potrditev pobude Slovenije za razglasitev Svetovnega dne čebel na ravni FAO. S sprejemom resolucije in visoko podporo njenih držav članic se postopek v okviru FAO zaključuje in se bo nadaljeval v OZN.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  142. redna seja Vlade RS

  05.07.2017 - Vlada se bo sestala na redni seji in nadaljevala s postopkom sprejemanja predloga sprememb državnega proračuna za leto 2018 in predloga državnega proračuna za leto 2019 ter določila razrez proračunskih izdatkov. Vlada bo prav tako obravnavala predlog novele zakona o vrtcih in predlog sprememb uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo.

 • Foto: Candice Imbert

  05.07.2017 - Minister za pravosodje Goran Klemenčič se te dni udeležuje uradnih obiskov z visokimi predstavniki Sveta Evrope ter Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP). O učinkovitosti ESČP in odpravi sodnih zaostankov je spregovoril s predsednikom ESČP Guidom Raimondijem, ki ga je seznanil s statistiko vseh odprtih zadev pred ESČP, ter nacionalnim sodnikom ESČP dr. Markom Bošnjakom, ki je dodal spodbujajoče dejstvo, da se število vloženih zadev iz Slovenije neprestano zmanjšuje.

 • Foto: Bor Slana/STA

  05.07.2017 - Na srečanju političnega vrha smo danes skupaj pokazali trdno odločenost, da bo Slovenija spoštovala razsodbo arbitraže in jo implementirala, je povedal predsednik vlade dr. Miro Cerar po srečanju. Po njegovih besedah so v konstruktivni razpravi ocenili, da mora biti Slovenija v procesu implementacije odločna, a preudarna. Hkrati bo Slovenija z Republiko Hrvaško vzdrževala dialog v duhu dobrososedskih odnosov.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Predsednik vlade dr. Cerar pozdravil stališče Evropske komisije o arbitraži

  05.07.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je pozdravil stališče Evropske komisije, ki zagovarja spoštovanje razsodbe arbitražnega sodišče in njeno implementacijo. Pripravljenost Komisije za pomoč pri implementaciji arbitraže je ocenil kot dobrodošlo. Predsednik vlade je prav tako dejal, da si ne predstavlja, da bi država, ki je članica EU, ignorirala arbitražno odločbo. Ob tem je pozval, da naj se ne povzročajo napetosti in da obe strani nadaljujeta z dobrososedskimi odnosi. Povedal je tudi, da je arbitraža dober primer, ki kaže, da je medsebojne spore možno reševati na kultiviran način, kar je še posebej pomembno za Zahodni Balkan.

 • Foto: Bor Slana/STA

  03.07.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je obiskal Piran in Metliko. V Piranu se je srečal s predstavniki lokalnih oblasti in ribičev ter zagotovil, da bo implementacija arbitražnega sporazuma potekala organizirano. Premier dr. Cerar je prav tako dejal, da bo vlada pri implementaciji arbitraže upoštevala prebivalce, ki jih ta odločitev najbolj zadeva. Predsednik vlade je poudaril, da bodo po razsodbi arbitražnega sodišča najprej gledali na človeške usode.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  01.07.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je danes obiskal Razkrižje, Hotizo in Mirišče, kraje ob meji s Hrvaško, ki se jih je odločitev arbitražnega sodišča na tak ali drugačen način dotaknila. Kot je poudaril, bo vlada storila vse, kar je v njeni moči, da ljudje zaradi odločitve ne bodo oškodovani in da bodo ohranili svoje pravice.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  30.06.2017 - Vlada bo namenila posebno skrb implementaciji arbitražne razsodbe, zlasti pa prebivalstvu v obmejnem pasu, ki jih arbitražna razsodba neposredno zadeva, je na novinarski konferenci zatrdil premier Miro Cerar.


Časovno obdobje

Potrdi