Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  23.11.2017 - Vlada je na današnji seji določila besedilo predloga sprememb Zakona o davku na tonažo, ki določa shemo državne pomoči na področju mednarodnega pomorskega prometa. Vlada se je seznanila z Informacijo o poteku sanacije pregrade Vogršček ter o možnosti prenosa namakalnega razvoda Vogršček na lokalne skupnosti.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  Obvestilo o 157. seji Vlade RS

  22.11.2017 - Vlada se bo sestala na redni seji in na njej med drugim obravnavala predlog sprememb uredbe o sofinanciranju zavarovalnih premij za zavarovanje primarne kmetijske proizvodnje in ribištva. Vlada se bo prav tako seznanila z informacijo o poteku sanacije pregrade Vogršček ter o možnosti prenosa namakalnega razvoda Vogršček na lokalne skupnosti.

 • Foto: STA

  22.11.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes udeležil otvoritve prve etape avtoceste A4 Draženci-Gruškovje. Dr. Cerar je v svojem nagovoru izpostavil, da je nov odsek od Dražencev do Podlehnika ključnega pomena za Podravsko dolino in celotno Štajersko. 

 • Foto: Mostphotos

  20.11.2017 - Vlada daje politikam, ki neposredno ali posredno vplivajo na dobrobit otrok, vedno veliko pozornosti, ena ključnih strateških usmeritev aktualne vlade pa so ravno mladi. Vlada se namreč zaveda dejstva, ki ga pogosto izpostavljajo številne civilnodružbene in nevladne organizacije, da so bili otroci in mladi v precejšnji meri žrtve nedavne gospodarske krize. Seveda vlada k mirnejšemu poteku otroštva najmlajših članov naše družbe največ prispeva z ustvarjanjem ugodnih gospodarskih pogojev, saj to prinaša delovna mesta njihovim staršem in blaginjo družinam.

 • Foto: Bor Slana/STA

  20.11.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je ob svetovnem dnevu otrok svoje delo simbolično predal otroški predsednici vlade Dori Pestotnik Stres. Gre za globalno pobudo UNICEF-a, ko ob svetovnem dnevu otrok mladi prevzamejo najpomembnejše vloge v družbi: politiki, medijih, gospodarstvu, šolstvu, športu in kulturi. Premier Cerar je poudaril, da je izjemno vesel, da lahko sodeluje v pobudi, saj je to priložnost, da se mladim še bolje prisluhni, hkrati pa se jim tudi približa politično odločanje.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  17.11.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se udeležuje Socialnega vrha za pravična delovna mesta in rast, ki ga organizirata Evropska komisija in Vlada Kraljevine Švedske. Po oceni slovenskega premierja gre za izjemno pomemben dogodek, saj razprave o prihodnosti Evropske unije, ki je v zadnjem času zelo aktualna, ne more biti brez upoštevanja socialne razsežnosti evropskega povezovanja. 

 • Foto: UKOM

  16.11.2017 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog zakona o spodbujanju investicij, potrdila besedilo predloga zakona o spodbujanju razvoja turizma in sprejela sklep glede pokrivanja presežkov odhodkov nad prihodki iz preteklih let javnih zdravstvenih ustanov. Vlada je razpravljala o obstoju interesa za izdajo dovoljenja za začasno prebivanje Ahmada Shamieha v Republiki Sloveniji po 51. členu Zakona o tujcih. Konsenza o tem ni bilo, zato je bila točka umaknjena z dnevnega reda.

 • Foto: UKOM

  Premier dr. Cerar: Predlog ustavne obtožbe neutemeljen

  16.11.2017 - Premier dr. Miro Cerar zavrača predlog ustavne obtožbe, ki je bil vložen proti njemu. Zatrdil je, da v primeru Ahmada Šamija kot v nobenem drugem primeru ni kršil ustave ali zakona.

 • Foto: Mostphotos

  16.11.2017 - Strpnost se vedno začne v okolju, v katerem živimo. Ni nekaj neotipljivega, oddaljenega tisoče kilometrov. Ni popustljivost ali prijaznost, temveč aktiven odnos. Izkazujemo jo za domačimi štirimi stenami, v šolah, na avtobusih, v trgovini, v odnosu do domačih, sodelavcev, do drugačnih ….

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Zbližanje stališč s poklicnimi gasilci

  14.11.2017 - Predstavniki vlade in Sindikata poklicnega gasilstva so na sestanku pri premierju dr. Miru Cerarju zbližali stališča. Minister za javno upravo Boris Koprivnikar je po srečanju povedal, da bo konkretizacija kompromisnih predlogov sledila v prihodnjih dneh.


Časovno obdobje

Potrdi