Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Podpis sporazuma o dodelitvi evropskih sredstev za izgradnjo drugega tira

  31.05.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar in evropska komisarka za za mobilnost in promet Violeta Bulc sta prisostvovala podpisu sporazuma za črpanje 109 milijonov evrov nepovratnih sredstev za izvedbo projekta drugi tir med Divačo in Koprom. V svojih nagovorih sta ponovno izpostavila pomen projekta za Slovenijo in EU.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  29.05.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je mudil v Brežicah, kjer si je ogledal jeseni dokončano Hidroelektrarno Brežice in se udeležil predstavitve projekta Hidroelektrarne Mokrice.  Vlada Republike Slovenije je HE Mokrice v tem mesecu uvrstila v Načrt razvojnih programov za obdobje 2018-2021. Premier dr. Cerar je ob tem poudaril, da so HE Mokrice zadnji člen v verigi hidroelektrarn na spodnji Savi, Slovenija jo potrebuje, če želi izkoristiti moč spodnje Save ter se približati zadanemu cilju energetske samopreskrbe.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Predsednik vlade na slovesnosti ob pridobitvi sklepa o sofinanciranju Galerije Cukrarna

  25.05.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerarja se je udeležil slovesnosti ob pridobitvi sklepa o sofinanciranju ureditve galerije Cukrarna za namen kulturne dejavnosti.

 • Pridružite se nam 25. maja in postavite enakost spolov v srce našega sveta.

  25.05.2018 - Danes v 7 državah Evropske unije: v Bratislavi, Bruslju, Budimpešti, Lizboni, Rimu in Talinu ter na Glavnem trgu v Mariboru med 9. in 18. uro poteka dogodek “Njen svet je naš svet”. Glavni cilj dogodka je seznaniti mlade z delom na področju enakosti spolov v državah v razvoju. Spoznajte, kakšno je stanje na področju doseganja enakosti spolov v Sloveniji, Evropski uniji in drugih državah sveta.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  24.05.2018 - Vlada je na današnji seji sprejela novelo uredbe o dopolnilnih dejavnostih na kmetiji in spremembe uredbe o izvajanju podpornega programa v vinskem sektorju. Vlada je potrdila tudi novo končno oceno neposredne škode v tekoči kmetijski proizvodnji zaradi posledic suše v letu 2017, ki znaša več kot 65 mio EUR in sprejela program odprave posledic škode.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  Obvestilo o 180. seji Vlade RS

  23.05.2018 - Vlada se bo sestala na redni seji in med drugim obravnavala predlog novele uredbe o dopolnilnih dejavnostih na kmetiji. Na dnevnem redu seje je tudi predlog sprememb uredbe o izvajanju podpornega programa v vinskem sektorju.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Premier dr. Cerar na slovesni obeležitvi 100. obletnice HE Fala

  22.05.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je udeležil slovesne obeležitve 100. obletnice delovanja HE Fala. 

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  20.05.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je ob prvem svetovnem dnevu čebel, ki ga je razglasila Generalna skupščina Organizacije ZN na pobudo Slovenije decembra lani, sprejel generalnega direktorja Organizacije ZN za prehrano in kmetijstvo Joséja Graziana da Silvo. Premier Cerar se je visokemu gostu zahvalil za odločno podporo slovenski pobudi, strinjala sta se, da je ozaveščanje o pomenu čebel ključnega pomena za svetovno prehransko varnost.

 • Foto: Bor Slana/STA

  19.05.2018 - Z razglasitvijo svetovnega dneva čebel še zdaleč nismo dosegli našega cilja, je v govoru v uvodnem delu ministrske konference poudaril premier. "Svetovni dan še ne pomeni, da smo z njim čebele tudi zadostno zaščitili. Vsi, ki smo danes v tem prostoru se bomo morali v prihodnjih letih pošteno truditi, da bomo z zakonodajnimi, izvršnimi, strokovnimi in ostalimi aktivnostmi poskrbeli, da bo okolje za čebele ostalo zdravo,"

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  19.05.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je na Ptuju udeležil 17. kongresa Gasilske zveze Slovenije. Na slavnostni paradi v središču najstarejšega slovenskega mesta in kasneje v mimohodu na ptujskem mestnem stadionu je sodelovalo 4650 gasilk in gasilcev, ki jih je premier tudi nagovoril.


Časovno obdobje

Potrdi