Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  09.10.2018 - »Slovenija je varna država, prizadevanje za ohranitev miru pa temelj našega delovanja v zavezništvu.« Na povabilo predsednika vlade Marjana Šarca je Slovenijo danes obiskal generalni sekretar zveze NATO Jens Stoltenberg.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  04.10.2018 - Vlada je danes sprejela novelo Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, s katero želi, da se prehod na nov sistem podaljševanja letnih pravic iz javnih sredstev, s strani CSD po uradni dolžnosti, opravi kvalitetno, z manj problemi, zaostanki in tudi lažje za tiste, ki bodo vodili postopke odločanja o letnih pravicah iz javnih sredstev. S predlaganimi spremembami ureditve se umika masovni informativni izračun podaljševanja letnih pravic in nadomešča z mesečnim podaljševanjem letnih pravic.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  3. seja Vlade RS

  03.10.2018 - Vlada Republike Slovenije se bo jutri, v četrtek, 4. oktobra ob 10. uri, v sejni dvorani Vlade RS na Gregorčičevi 25, sestala na 3. redni seji in med drugim obravnavala predlog sprememb zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev. Člani vlade bodo obravnavali tudi predloga novel zakona o davku na dodano vrednost in zakona o davku od dohodkov pravnih oseb. 

 • Foto: KPV

  02.10.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je danes udeležil 2. kongresa slovenskih občin, ki ga organizirajo Skupnost občin Slovenije, Združenje občin Slovenije in Združenje mestnih občin Slovenije. Nagovoril je udeležence kongresa in sodeloval v pogovoru z županjami ter župani slovenskih občin o vlogi občin, njihovem nadaljnjem razvoju in iskanju skupnih rešitev z državnimi ter evropskimi institucijami. 

 • Foto. Tamino Petelinšek/STA

  01.10.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je bil danes v Cankarjevem domu kot pokrovitelj 18. Festivala za tretje življenjsko obdobje tudi osrednji govornik na slavnostni otvoritvi. Festival je posvečen aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami ter ponuja široko paleto strokovnega, izobraževalnega in kulturnega programa.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  28.09.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je danes mudil v Pomurju. Najprej se je udeležil otvoritve južne obvoznice okoli Murske Sobote, v nadaljevanju pa je nagovoril člane Območne obrtno-podjetniške zbornice Murska Sobota ob petdeseti obletnici njenega delovanja.

 • Vir: Mostphotos

  28.09.2018 - »Starost že dolgo ne pomeni več posameznikove zavesti, da gre za zadnjo pot, ki jo prehodi v življenju. Če le ni posredi bolezen, je to obdobje našega življenja lahko nekaj zelo lepega, drugačnega, mirnega in predvsem obdobje, kjer lahko na drugačen način stopimo v korak z mlajšimi generacijami. V času, ko družba hlasta po denarju, vrednote izgubljajo pomen. Tudi spoštovanje med ljudmi, povezovanje in sodelovanje med generacijami. Prav je, da te vrednote širimo, prav je, da smo drug drugemu ljudje«, ob 1. oktobru, mednarodnem dnevu starejših, izpostavlja predsednik vlade Marjan Šarec.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  27.09.2018 - Predsednik vlade Marjan Šarec je danes v Portorožu obiskal Managerski kongres 2018, kjer je nagovoril zbrane slovenske managerke in managerje. Predsednik vlade je v nagovoru poudaril, da je bilo v zadnjih dneh veliko povedanega v odnosu vlade do gospodarstva in obratno. Poudaril je, da javni sektor in gospodarstvo nista sovražnika in le če bosta delala z roko v roki, bomo uspešni.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  27.09.2018 - Vlada se je na današnji seji seznanila z Umarjevo Jesensko napovedjo gospodarskih gibanj 2018. Ključno sporočilo napovedi je, da v Sloveniji letos in prihodnje leto pričakujemo ohranjanje relativno visoke gospodarske aktivnosti, se bodo pa rasti nekoliko upočasnile. Vlada je imenovala posebno vladno pogajalsko skupino za razrešitev stavkovnih zahtev reprezentativnih sindikatov javnega sektorja, ki se nanašajo na plače in druge prejemke zaposlenih, ki jo bo vodil Peter Pogačar. Na predlog predsednika vlade je vlada imenovala Rajka Kozmelja za direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  2. seja Vlade RS

  26.09.2018 - Vlada RS se bo v četrtek, 27. septembra, ob 10. uri, sestala na 2. redni seji, na kateri bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog uredbe o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov in predlog sklepa o ugotovitvi gospodarske rasti in rasti stopnje delovne aktivnosti v letu 2017.


Časovno obdobje

Potrdi