Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Vir: MZZ

  21.09.2017 - Ob današnjem svetovnem dnevu miru pozivamo k prekinitvi sovražnosti in spopadov ter k spoštovanju 24-urnega premirja med sprtimi strani povsod po svetu. Osrednja tema letošnjega dneva je "Skupaj za mir: spoštovanje, varnost in dostojanstvo za vse", s poudarkom na položaju beguncev in migrantov po vsem svetu.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  20.09.2017 -

  Prva dva dni obiska predsednika Vlade Republike Slovenije dr. Mira Cerarja, ki se udeležuje zasedanja 72. zasedanja Generalne skupščine Organizacije združenih narodov, sta minila v luči otvoritve generalne skupščine, večih bilateralnih srečanj in udeležbe na dogodku francoskega predsednika o globalnem dogovoru za okolje.
  več

 • Vir: MIZŠ

  20.09.2017 - V Cankarjevem domu v Ljubljani med 18. in 20. septembrom 2017 poteka 2. svetovni kongres o prosto dostopnih izobraževalnih virih, ki ga skupaj organizirata UNESCO in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Drugi svetovni kongres o prosto dostopnih izobraževalnih virih je eden od mejnikov v procesu priprave globalnih smernic in priporočil za države članice UNESCO, procesu, ki ga skupaj z UNESCO, vodi Slovenija.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  18.09.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je udeležil zaključne tekme evropskega košarkarskega prvenstva v Istanbulu. V finalu so naši košarkarji proti Srbiji pokazali odločno, borbeno predstavo in osvojili naslov evropskih prvakov, za kar jim premier dr. Cerar iskreno čestita. "Zlati fantje so nam vsem v ponos in zgled! Njihova srčnost in timska igra sta presegli vse meje", je ob tem še dodal dr. Cerar.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  16.09.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je udeležil 120.obletnice delovanja Prostovoljnega gasilskega društva Velenje. V svojem nagovoru na slavnostni seji je poudaril, da so vrednote gasilstva - požrtvovalnost, pogum, tovarištvo, nesebičnost, humanitarnost, prostovoljstvo - vrednote, ki jih sam izredno ceni, a jih hkrati neredko v Sloveniji izredno pogreša.
  več

 • Foto: Stanko Gruden/STA

  Državna slovesnost v počastitev 70. obletnice vrnitve Primorske k matični domovini

  15.09.2017 - V Novi Gorici, ki letos praznuje 70. obletnico začetka gradnje mesta, je potekala državna slovesnost v počastitev 70. obletnice vrnitve Primorske k matični domovini. Umetniški del državne slovesnosti z naslovom »Gorico novo bomo dali v dar!« je režirala Neda Rusjan Bric, na njej pa so nastopili predvsem primorski kulturni ustvarjalci. Veliki oder je bil postavljen tako, da je bila novogoriška mestna hiša, ki je bila ena prvih zgrajenih stavb v novem mestu, del kulise. Na 15. september se spominjamo uveljavitve pariške mirovne pogodbe leta 1947, s katero je velik del Primorske prišel pod tedanjo Jugoslavijo, večina Primorcev pa se je po več kot 20-letnem trpljenju pod italijanskim fašizmom pridružila matičnemu narodu.

 • Vir: KPV

  15.09.2017 -

  Spoštovani, Našo Slovenijo, Slovenke in Slovence zaznamuje odločno prizadevanje za povezanost. V tem duhu govorimo o sodelovanju ko gre za izgradnjo države, za krepitev naše nacionalne identitete ali v prizadevanjih za ozemeljsko celovitost.  Danes mineva 70. let od pomembnega zgodovinskega trenutka za našo državo, ko je bila uveljavljena pariška mirovna pogodba z Italijo, ki je takratni Jugoslaviji in s tem tudi Sloveniji, dodelila velik del Primorske. Od leta 2006 ta dan posebej zaznamujemo kot državni praznik.
  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  15.09.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je sprejel posebnega odposlanca predsednika Ljudske republike Kitajske Menga Jianzhuja. Premier in posebni odposlanec sta odnose med državama ocenila za odlične ter se zavzela za nadaljnjo krepitev sodelovanja tako med državama kot med podjetji obeh držav, dotaknila pa sta se tudi vprašanj varnosti in boja proti organiziranemu kriminalu.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Vladna delovna skupina pri prebivalcih Občine Piran

  14.09.2017 - Vladna delovna skupina za implementacijo končne razsodbe arbitražnega sodišča pod vodstvom generalne sekretarke vlade Lilijane Kozlovič se je sestala s prebivalci obmejnega področja v Občini Piran. Težave, ki so jih izpostavili domačini ob slovensko-hrvaški meji, so povezane predvsem z dostopom do hiš, z njihovim položajem in s katastrom. "Dogovorili smo se, da jim bomo glede vseh lastninskih razmerij organizirano nudili pomoč na način, da jim bo državni odvetnik dostopen, da bo prišel do njih, enako jim bo dostopna tudi geodetska uprava, če bo to potrebno," je dejala generalna sekretarka vlade.

 • Foto: STA

  14.09.2017 - Vlada je na današnji redni seji določila besedilo predloga novele Zakona o lokalnih volitvah in sprejela predlog Zakona o Slovenski matici. Vlada je sprejela tudi spremenjeno Uredbo o zelenem javnem naročanju in sklenila, da se vabljeni predstavniki vlade ne udeležijo 55. nujne seje Odbora za obrambo DZ 14. septembra 2017.


Časovno obdobje

Potrdi