Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek, STA

  11.04.2019 - Voditelji 27 držav članic EU, med njimi tudi slovenski premier Marjan Šarec, in predsednica vlade Združenega kraljestva Theresa May so se na izrednem vrhu v Bruslju dogovorili o novem podaljšanju datuma brexita, in sicer do 31. oktobra. Gre za v tem trenutku najboljši možni kompromis s prožno preložitvijo datuma izhoda iz EU za pol leta z namenom, da bi v tem času v britanskem parlamentu vendarle prišlo do potrditve ločitvenega sporazuma, je po zasedanju ocenil premier Šarec.

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  27. redna seja Vlade RS

  10.04.2019 - Člani vlade se bodo sestali na 27. redni seji, na kateri bodo obravnavali predlog novele Zakona o osebnem imenu, predlog Uredbe o izvajanju Uredbe EU o skladih denarnega trga ter predlog dopolnitev Uredbe o javnem financiranju visokošolskih zavodov in drugih zavodov. Na dnevni red seje vlade je uvrščen tudi predlog sprememb Uredbe o napredovanju uradnikov v nazive, ki pomeni uskladitev s Sporazumom o razreševanju stavkovnih zahtev in z Zakonom o sistemu plač v javnem sektorju.

 • Foto: Anže Malovrh, STA

  10.04.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec je na Brdu pri Kranju nagovoril zbrane udeležence na 2. Nacionalni konferenci o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva, na kateri razpravljajo o pristopih za povečanje števila izvoznikov in izvoznih trgov ter dodane vrednosti. Uvodoma je poudaril, da danes govorimo o eni najpomembnejših tem za državo – kako bomo ustvarjali in kako bomo ustvarjeno tudi izvozili.

 • Foto: Bor Slana, STA

  10.04.2019 - Danes poteka na IECD – Poslovni šoli Bled tradicionalni dogodek Dan slovensko-nemškega gospodarstva, ki se ga je v uvodnem delu udeležil tudi predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec. Pred zbranimi udeleženci je v uvodu nagovora poudaril dolgoletne odlične odnose med državama na področju gospodarstva, za katere si želi, da bi jih v prihodnje ohranili oziroma še dodatno okrepili.

 • Foto: Daniel Novakovič, STA

  09.04.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec je danes popoldne sklical razširjeno sejo Sveta za nacionalno varnost (SNAV). SNAV se je seznanil s poročilom pristojnih resorjev in agencij o zadnjih informacijah v zvezi s prisluhi, obsodil kakršnekoli poskuse vplivanja na svobodo delovanja slovenskih medijev in izrazil pričakovanje, da se Hrvaška v prihodnje vzdrži dejanj, ki so v nasprotju z vrednotami Evropske unije, vladavine prava ter varstva človekovih pravic in temeljnih svoboščin.

 • Foto: Anže Malovrh, STA

  Predsednik vlade je sprejel španskega ministra za zunanje zadeve

  09.04.2019 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je sprejel ministra za zunanje zadeve, Evropsko unijo in sodelovanje Kraljevine Španije Josepa Borrella. Sogovornika sta se strinjala, da so odnosi med državama dobri in da bi gospodarsko sodelovanje med državama veljalo še okrepiti. Glavnina pogovora je bila namenjena aktualnemu vprašanju brexita ter prihodnosti Evrope unije.

 • Foto: Tamino Petelinšek, STA

  08.04.2019 - Japonsko podjetje Yaskawa je v Kočevju odprlo prvo evropsko tovarno robotov za avtomobilsko industrijo. Slavnostni govornik, predsednik Vlade RS Marjan Šarec, je v svojem nagovoru poudaril pomen investicij z visoko dodano vrednostjo.

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  06.04.2019 - V organizaciji Zveze Romov Slovenije je v Murski Soboti potekala osrednja prireditev ob svetovnem dnevu Romov, ki ga praznujemo 8. aprila. Slavnostni govornik na prireditvi, predsednik vlade Marjan Šarec, je uvodoma spomnil, da na tem svetu niso samo Romi, ki so zatirani in se morajo boriti za svoje pravice, ampak je žal tega še vse preveč. »Vsak narod si zasluži pravico živeti, ustvarjati in delati, ne da bi mu kdorkoli to oporekal«.

 • Foto: Anže Malovrh, STA

  04.04.2019 - S slavnostno podelitvijo priznanj se je danes v Lutkovnem gledališču Ljubljana zaključila 23. akcija Moj zdravnik, ki jo organizira revija Viva. Zbrane udeležence je nagovoril predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec ter poudaril, da na tej prireditvi praznujemo praznik človečnosti.

 • Foto: Daniel Novakovič, STA

  04.04.2019 - Vlada se je na današnji seji seznanila z osnutkom Nacionalnega reformnega programa 2019 - 2020. Končni dokument, ki ga bo vlada obravnavala predvidoma prihodnji teden, mora Slovenija Evropski komisiji posredovati do 15. aprila. Osnovni cilj prihodnje ekonomske politike države ostaja spodbujanje konkurenčnosti in produktivnosti gospodarstva. V ta namen je potrebno spodbujati strukturne dejavnike, ki so ključni za rast produktivnosti na kratek in dolgi rok.


Časovno obdobje

Potrdi