Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  17. redna seja Vlade RS

  30.01.2019 - Na seji bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog novele Zakona o kazenskem postopku. Na dnevnem redu seje je tudi predlog Uredbe o merilih za ugotavljanje stopnje obremenjenosti okolja zaradi onesnaženih tal z nevarnimi snovmi.

 • Foto: Bor Slana/STA

  DZ zavrnil predlog ustavne obtožbe

  29.01.2019 - DZ je z 29 glasovi za in 53 proti zavrnil predlog ustavne obtožbe zoper premierja Marjana Šarca, ki sta ga v DZ vložili SDS in SNS, ker zakonodajalec še ni uresničil odločbe ustavnega sodišča glede financiranja javnih programov v zasebnih osnovnih šolah.

 • Foto: Matija Sušnikar/DZ

  29.01.2019 - Spoštovani predsednik DZ, spoštovane poslanke in poslanci, danes smo se zbrali v hramu demokracije, da bi obravnavali darilo, ki sem ga prejel s strani stranke SDS v obliki ustavne obtožbe. Meni in še komu se sicer to zdi nerazumno dejanje, a že zdavnaj sem obupal nad poskusi razumevanja vaših besed in dejanj. Najprej o zapisanem na sedmih oziroma šestih straneh, vsebine je sicer neprimerno manj, ker nenehno ponavljate in obračate istih nekaj stavkov. Večkrat me spomnite na besede, ki sem jih glede financiranja zasebnih osnovnih šol izrekel v času kampanje pred predsedniškimi volitvami, češ da je vse sodbe treba spoštovati, če hočemo dati signal, da spoštujemo sodišča. Naj poudarim, da moje stališče danes ni prav nič drugačno. Še vedno sem prepričan, da je sodbe in ustavne odločbe treba spoštovati. A pri meni ne gre zgolj za besede, temveč tudi za dejanja.

 • Foto: Bor Slana/STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  28.01.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec je danes v Državnem zboru odgovarjal na poslanska vprašanja v zvezi z zaostanki pri reševanju vlog na centrih za socialno delo, o politikah na področju zaposlovanja delavcev in kršenja delavskih pravic, o položaju Slovencev v Avstriji in na vprašanje glede poslovanja DUTB.

 • Foto: Bor Slana/STA

  Premier Šarec sprejel odstop ministra Prešička

  28.01.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec je sprejel odstop ministra za kulturo Dejana Prešička, saj je presodil, da so odnosi na ministrstvu skrhani do te mere, da sedanji vodilni ekipi ne omogoča več nadaljnjega dela. Pri tem je premier izrazil željo, da mu stranka SD čim prej predstavi novega kandidata za ministra in tudi za oba državna sekretarja.

 • Foto: Bor Slana/STA

  25.01.2019 - Predsednik Vlade RS Marjan Šarec se je na zadnji dan 49. letnega srečanja Svetovnega gospodarskega foruma v Davosu udeležil panela na temo Zahodnega Balkana.

 • Foto: Bor Slana/STA

  24.01.2019 - Predsednik Vlade RS Marjan Šarec se v dneh od 23. do 25. januarja 2019 na povabilo prof. Klausa Schwaba, ustanovitelja in izvršnega predsednika Svetovnega gospodarskega foruma (WEF), udeležuje 49. letnega srečanja v Davosu.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  24.01.2019 - Vlada je danes soglasno potrdila predlog rebalansa državnega proračuna za leto 2019. Prihodki in odhodki se v primerjavi s sprejetim proračunom zvišujejo – prihodki so načrtovani v višini 10,35 milijarde evrov, odhodki pa v višini 10,16 milijarde evrov. Nominalni presežek bo tako po načrtih dosegel 0,4 % BDP. Vlada s tem zasleduje ustrezno razmerje med zagotavljanjem stabilnosti javnih financ in skrbjo za državljane ter širši razvoj države.

 • Vir: MOP

  23.01.2019 - Minister Jure Leben je nagovoril udeležence in skupaj z g. Miguelom Clüsener-Godtom iz UNESCO-vega Programa Človek in biosfera (MAB) podelil certifikate županjam in županom občin novo ustanovljenega Biosfernega območja Mura. Biosferno območje Mura postaja že četrto biosferno območje v Sloveniji, razglašeno v okviru Unescovega Programa Človek in biosfera. Ta status daje območju posebno priložnost za razvoj in promocijo in tudi za povezovanje z ostalimi državami regije v rečnem koridorju Mure, Drave in Donave, od Avstrije, preko Slovenije, Hrvaške in Madžarske do Srbije.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  16. redna seja Vlade RS

  23.01.2019 - Na jutrišnji seji bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog rebalansa državnega proračuna za leto 2019 s spremljajočimi proračunskimi dokumenti. Prihodki in odhodki se v primerjavi s sprejetim proračunom zvišujejo, predlog rebalansa pa izkazuje proračunski presežek. Vlada s tem zasleduje ustrezno razmerje med zagotavljanjem stabilnosti javnih financ in skrbjo za državljane ter širši razvoj države. Člani vlade bodo obravnavali tudi predlog normativnega delovnega programa Vlade Republike Slovenije za leto 2019, ki je pripravljen na podlagi predlogov ministrstev in vladnih služb. 


Časovno obdobje

Potrdi