Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  21.01.2019 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je danes nagovoril zbrane na strokovnem srečanju ob 30. obletnici zdravljenja s presaditvijo krvotvornih matičnih celic v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana. Na strokovnem srečanju so se zbrani spomnili izjemnega in pogumnega pristopa predhodnikov novih oblik zdravljenja bolnikov ter predstavili uspešno nadaljevanje strokovnega dela na področju presaditev krvotvornih matičnih celic.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  17.01.2019 - Vlada je sprejela Strateški program Slovenskega podjetniškega sklada 2018 – 2023. Sklad načrtuje, da bo samostojno in/ali v sodelovanju z drugimi finančnimi partnerji v obdobju 2018 – 2023 podprl nekaj manj kot 6.200 podjetniških projektov oz. cca 1.030 projektov letno in jim omogočil dostop do skoraj 630 mio EUR ugodnih finančnih sredstev oz. cca 105 mio EUR letno. Poleg finančne podpore pa bo Sklad podjetjem omogočal tudi dostop do t.i. vsebinske podpore, ki povečuje uspešnost plasiranih finančnih sredstev, do spodbud malih vrednosti preko vavčerskega sistema in ostalih oblik spodbud (npr. podpora podjetjem vključenim v start-up hiše v tujini, podpora podjetjem pri vključevanju v pospeševalnike v tujini, podpora scale up podjetjem…).

 • Thierry Monasse/STA

  16.01.2019 - Vlada Republike Slovenije obžaluje, da britanski parlament včeraj ni uspel potrditi Sporazuma o izstopu Združenega kraljestva iz EU, dogovorjenega v okviru pogajalskega procesa. Sprejeto besedilo izstopnega sporazuma je tudi po našem mnenju uravnotežen pravni akt, ki na eni strani omogoča urejen in nadzorovan izstop Združenega kraljestva iz evropske povezave, po drugi strani pa na ustrezen način spoštuje pravo EU in varuje pravice njenih držav članic. Slovenija še vedno upa, da bo v prihodnjih dneh in tednih moč najti zadostno mero politične preudarnosti in najti način, s katerim bi se izognili najslabšemu možnemu izidu, to je izstopu Združenega kraljestva iz EU brez dogovora.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  15. redna seja Vlade RS

  16.01.2019 - Člani vlade bodo na seji vlade med drugim obravnavali predlog Strateškega programa Slovenskega podjetniškega sklada 2018 – 2023. Slovenski podjetniški sklad je javna finančna institucija Republike Slovenije, ustanovljena z namenom izboljšanja dostopa do finančnih sredstev za različne razvojno - poslovne projekte mikro, malih in srednje velikih podjetij (v nadaljevanju MSP), vključno s finančnimi sredstvi za zagon podjetij in mikrofinanciranje v Republiki Sloveniji.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  10.01.2019 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog Zakona o dopolnitvi Zakona o gasilstvu, ki ga bo poslala v obravnavo Državnemu zboru po skrajšanem postopku. S predlagano dopolnitvijo Zakona o gasilstvu se dodatek za stalnost ureja primerljivo z drugimi uniformiranimi poklici in hkrati izpolnjuje zavezo vlade iz Stavkovnega sporazuma. Vlada je sprejela tudi Mnenje o pobudi družbe Mercator in drugih za oceno ustavnosti 61.f člena, prvega in drugega odstavka 61.g člena, prvega odstavka 61.h člena in 177.a člena Zakona o kmetijstvu ter četrtega odstavka 14. člena Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o kmetijstvu.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  14. redna seja Vlade RS

  10.01.2019 - Člani vlade bodo na današnji seji med drugim obravnavali predlog zakona o dopolnitvi Zakona o gasilstvu, katerega glavni cilj je, da se glede pravice do izplačila dodatka za stalnost izenačijo primerljive poklicne skupine. Na dnevnem redu seje je tudi predlog Zakona o poslovni skrivnosti ter predlog za aktiviranje tretje faze Kontingentnega načrta Republike Slovenije za zagotovitev nastanitve in oskrbe v primeru povečanja števila prosilcev za mednarodno zaščito ter izvajanja postopkov mednarodne zaščite.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  09.01.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec je danes sprejel predsednika Republike Ciper Nicosa Anastasiadesa, ki se mudi na uradnem obisku v Sloveniji. Sogovornika, oba člana Evropskega sveta, sta izmenjala poglede predvsem na prihodnost Evropske unije in na aktualne izzive, kot so vprašanje izstopa Združenega kraljestva iz Evropske unije, migracije ter evropske volitve. Enotna sta si bila, da potrebujemo močno, enotno in bolj učinkovito Evropsko unijo, ki spoštuje vrednote ter načela, na katerih je nastala.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  08.01.2019 - Sodišče Evropske unije v Luksemburgu je 4. 1. 2019 po uradnem elektronskem sistemu Republiki Sloveniji posredovalo odziv Republike Hrvaške na tožbo, ki jo je Slovenija v skladu z 259. členom Pogodbe o delovanju EU vložila 13. 7. 2018. Slovenija je odziv tudi prevzela. Slovenska stran bo ugovor Hrvaške o nepristojnosti Sodišča EU preučila in v roku (sredina februarja) pisno predstavila svoja stališča.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  05.01.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec je v Jamskem dvorcu pri Postojnski jami nagovoril zbrane na zaključni prireditvi akcije Ona ali On – dejanje leta, ki jo organizirata Radio 94 in Radio 94 – Notranjska. Priznanje za izjemno dejanje v lanskem letu sta prejela pesnica in pravljičarka Anja Štefan ter policist Mihael Bezjak, ki sta kot finalista akcije prejela enako število glasov. Premier je v svojem nagovoru poudaril, da smo se nocoj zbrali prav zaradi tistih, ki v naši družbi ustvarjajo in izboljšujejo včasih vidno, včasih pa tudi nevidno.

 • Vir: TV SLO

  31.12.2018 - Drage rojakinje, dragi rojaki, doma in po svetu, le še malo nas loči od trenutka, ko bomo zamenjali koledar. Leto, ki se izteka, si bo vsak izmed nas zapomnil po svoje. Bili so lepi, a tudi zelo težki trenutki, življenje pač ne prizanaša nikomur s preizkušnjami. Če bi nam bilo ves čas lepo, se tega ne bi zavedali in bi nam vse postalo samoumevno. A težave nas krepijo, nam pomagajo iskati rešitve in biti ves čas aktivni.


Časovno obdobje

Potrdi