Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  29.03.2018 - Vlada je na današnji seji sprejela ugotovitveni sklep, da na podlagi odločbe Ustavnega sodišča v referendumski kampanji o uveljavitvi Zakona o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača-Koper ne sme biti organizator referendumske kampanje. Izdala je Uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov ter sprejela načrt vlaganj v promet in prometno infrastrukturo za obdobje 2018-2023.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  174. redna seja Vlade RS

  28.03.2018 - Na jutrišnji seji bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog uredbe o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov. Na dnevnem redu seje je tudi predlog uredbe o delovanju in financiranju varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano, obravnavali bodo predlog načrta vlaganj v promet in prometno infrastrukturo za obdobje 2018–2023. Na dnevni red seje vlade je uvrščen tudi predlog sklepa o valorizaciji nadomestila za invalidnost in določitvi višine dodatka za tujo nego in pomoč.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  24.03.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je na delovnem obisku v Sloveniji gostil predsednika Vlade Črne gore Duška Markovića. Premierja sta v pogovorih potrdila odlične odnose med državama, med katerima ni odprtih političnih vprašanj, črnogorski sogovornik pa se je Sloveniji zahvalil za vso politično in strokovno podporo na poti v evroatlantske integracije.

 • Foto: Thierry Monasse/STA

  23.03.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je zaključil udeležbo na dvodnevnem zasedanju Evropskega sveta in vrha držav evroobmočja v Bruslju. Prvi dan so se evropski voditelji posvetili razpravam o ukrepih, s katerimi bo EU učinkoviteje odgovorila na aktualne ekonomske izzive, zlasti z vidika poglabljanja notranjega trga. Drugi dan zasedanja so potrdili smernice za pogajanja o prihodnjih odnosih z Združenim kraljestvom ter pričeli s političnim procesom, na podlagi katerega bi lahko prve pomembnejše odločitve o poglabljanju evroobmočja sprejeli na junijskem Evropskem svetu.

 • Foto: STA

  23.03.2018 - Pred petnajstimi leti smo na današnji dan soglasno potrdili dva glavna cilja tedanje zunanje politike, vstop Slovenije v EU in v zvezo NATO. Za vstop Slovenije v EU je glasovalo 89,61 % volivcev, za vstop v zvezo NATO pa 66,05 %. Vstop Slovenije v EU je bil že od vsega začetka jasen in strateški cilj vlade. Tudi v parlamentu je bilo že v približevalnem procesu jasno odločeno, da bodo državljani o vstopanju v ti dve najpomembnejši mednarodni povezavi odločali na referendumu.

 • Vir: SPBR

  22.03.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je pred začetkom današnjega zasedanja Evropskega sveta udeležil transportno-logistične konference v Bruslju. Konferenco sta organizirala ministrstvo za infrastrukturo ter Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje (SBRA), udeležence je poleg predsednika vlade nagovorila tudi evropska komisarka Violeta Bulc.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  21.03.2018 - Vlada je danes kot skupščina Slovenskega državnega holdinga upravi SDH naložila sklic skupščine NLB in sprejetje sklepov, s katerimi bo zagotovljeno, da bodo v primerih obstoječih oz. morebitnih novih pravnomočnih sodb hrvaških sodišč zoper Ljubljansko banko in NLB glede prenesenih deviznih vlog v celoti udejanjeni interesi Slovenije, kot jih je vlada s sprejetimi sklepi ponovno potrdila julija 2015 in februarja 2018, in da bo zagotovljeno spoštovanje slovenskega pravnega reda ter sklenjenih mednarodnih pogodb.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  21.03.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je sprejel predsednika Senata Republike Poljske Stanisława Karczewskega. Sogovornika sta največ pozornosti namenila gospodarskemu in kulturnemu sodelovanju med državama in aktualnim evropskim temam.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  173. redna seja Vlade RS

  20.03.2018 - Na jutrišnji seji se bodo člani vlade med drugim seznanili s prvim osnutkom Nacionalnega reformnega programa 2018, s poročilom delovne skupine za pripravo Akcijskega načrta »Slovenija – dežela zagonskih podjetij (startupov)« in obravnavali predlog Akcijskega načrta »Slovenija – dežela zagonskih podjetij (startupov)« ter predlog uredbe o sevalnih dejavnostih.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  20.03.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je sprejel novoizvoljeno senatorko Italijanske republike Tatjano Rojc. Sogovornika sta v pogovorih največ pozornosti namenila položaju slovenske narodne skupnosti v Italiji, politični situaciji v sosednji državi po izvedenih volitvah in odnosom med obema državama. 


Časovno obdobje

Potrdi