Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Vir: Mostphotos

  15.11.2018 - »Strpnost ne pomeni, da smo tiho, da smo uslužni, pomeni pa poslušati drugega in priznati napako. Stopiti korak nazaj. Naša družba mora biti družba strpnosti. Zavedam se, da je težko doseči neko zlato sredino, ker eni poudarjajo strpnost v eno smer, spet drugi v drugo smer, a srednja meja mora obstajati. To se mi zdi bistveno. Strpni moramo biti do večine stvari, razen do nestrpnosti. Čas, v katerem živimo, je dinamičen, problematičen. Zavedati se moramo, da na silo ne bomo storili nič, potrebno je ozavestiti ljudi in strpnost uresničiti z dejanji«, je ob 16. novembru, mednarodnem dnevu strpnosti poudaril predsednik vlade Marjan Šarec. 

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  8. redna seja Vlade RS

  14.11.2018 - Na jutrišnji seji bodo člani vlade predvidoma obravnavali predlog mnenja Vlade RS k predlogu priporočila skupine poslank in poslancev v zvezi z Globalnim dogovorom o varnih, urejenih in zakonitih migracijah. Med drugim bo vlada obravnavala predlog najustreznejše rešitve za izvršitev odločbe Ustavnega sodišča glede odškodnin izbrisanim. Na dnevnem redu seje je tudi predlog sprememb Uredbe o odpadni električni in elektronski opremi (OEEO), ki med drugim predvideva, da se črta določba, ki vsakemu proizvajalcu prepušča možnost odločitve, da v ceni OEEO, ki jo daje na trg, ločeno prikaže stroške zbiranja in njene obdelave.    

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  14.11.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je danes nagovoril zbrane na dogodku “Bodi dober, bodi kul!”, s katerim organizator, Inštitut za etiko, na OŠ Miška Kranjca v Ljubljani začenja istoimenski projekt. Namen projekta je spomniti, da smo odrasli, starši, vzgojitelji in učitelji, največji vzorniki otrok. Ni vseeno, v kakšnem okolju odraščajo in v kakšne osebnosti se izoblikujejo. Zato potrebujejo dobro vzgojo in izobraževanje, predvsem pa dobre zglede nas odraslih, so še zapisali organizatorji. Dodajajo, da je današnji dan uvod v serijo mesečnih dogodkov po slovenskih regijah, ki jih bodo organizirali v sodelovanju s šolami in lokalnimi skupnostmi.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  13.11.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je danes na povabilo predsednika vlade Larsa Lokkeja Rasmussena mudil na delovnem obisku na Danskem. Osrednji namen obiska je bila krepitev sodelovanja med Slovenijo in Dansko, tako na področju gospodarstva kot glede ključnih evropskih izzivov.

 • Vir: MOP

  12.11.2018 - Minister Jure Leben je podpisal Sporazum o upravljanju Klasičnega krasa kot območja svetovne dediščine, skupaj z Zavodom RS za varstvo narave, občinami Bloke, Cerknica, Logatec, Loška Dolina, Pivka in Postojna, Notranjskim regijskim parkom, Zavodom Znanje Postojna, Regionalno razvojno agencijo Zeleni kras in Družbo Postojnska jama.

 • 08.11.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je danes v Madridu srečal s španskim premierjem Pedrom Sánchezom. Predsednika obeh vlad sta izmenjala stališča do najbolj aktualnih evropskih in mednarodnih zadev ter se zavzela za poglobitev gospodarskega in kulturnega sodelovanja med državama. Predsednika vlade je na obisku v Madridu spremljal minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  08.11.2018 - Vlada je danes določila besedilo predloga novele Zakona o revidiranju in ga pošilja v obravnavo v Državni zbor po nujnem postopku. Predlog v slovenski pravni red prenaša evropsko direktivo 2014/56/EU. Ključni cilji, ki jih zasleduje predlog novele, se v primerjavi z veljavnim zakonom bistveno ne spreminjajo. Že veljavni zakon je namreč v posameznih poglavjih utemeljeno strožji od direktive in tega tudi novela zakona ne spreminja. Novela predvsem prenaša v slovenski pravni red tiste določbe zgoraj navedene direktive, ki so nujno potrebne za harmonizacijo slovenskega pravnega reda z evropskim.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  7. redna seja Vlade RS

  07.11.2018 - Na jutrišnji seji bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog novele Zakona o revidiranju, ki v slovenski pravni red prenaša določbe evropske direktive 2014/56/EU, predlog novele Uredbe o izvajanju ukrepa Sheme kakovosti za kmetijske proizvode in živila iz Programa razvoja podeželja 2014–2020, ki spreminja pogoje za upravičenost do podpore, povezane z vključitvijo v shemo kakovosti, ter predlog sprememb in dopolnitev Uredbe o izvajanju ukrepa Sodelovanje iz Programa razvoja podeželja 2014–2020. Na dnevni red seje vlade je uvrščen tudi predlog programa odprave posledic neposredne škode na stvareh zaradi poplav in močnega vetra med 11. in 13. decembrom 2017.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  07.11.2018 - Minister za finance dr. Andrej Bertoncelj je danes s predstavniki občinskih združenj podpisal pismo o nameri glede določitve višine povprečnine za leto 2019. Na podlagi pisma bo po njegovi obravnavi na vladi podpisan tudi uradni dogovor med vlado in občinskimi združenji o višini povprečnine. Dogovorjena povprečnina za prihodnje leto znaša 573,5 evra in je najvišja doslej. Konstruktivni pogovori so pripeljali do rešitve, ki je sprejemljiva za obe strani in hkrati vzdržna z vidika javnih financ. Podpisu sta prisostvovala tudi predsednik vlade Marjan Šarec in minister za javno upravo Rudi Medved.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  06.11.2018 - Predsednik Vlade RS Marjan Šarec je ob dnevu pravosodja nagovoril zbrane na svečanosti, na kateri so podelili priznanja za izredne delovne uspehe in prizadevanja na področju pravosodja. Kot je poudaril v nagovoru, ima v današnjih časih, ki niso mirni in ko si tudi javnost želi spektakla, pravosodje izjemno vlogo.


Časovno obdobje

Potrdi