Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Anže Malovrh, STA

  Predsednik vlade je sprejel španskega ministra za zunanje zadeve

  09.04.2019 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je sprejel ministra za zunanje zadeve, Evropsko unijo in sodelovanje Kraljevine Španije Josepa Borrella. Sogovornika sta se strinjala, da so odnosi med državama dobri in da bi gospodarsko sodelovanje med državama veljalo še okrepiti. Glavnina pogovora je bila namenjena aktualnemu vprašanju brexita ter prihodnosti Evrope unije.

 • Foto: Tamino Petelinšek, STA

  08.04.2019 - Japonsko podjetje Yaskawa je v Kočevju odprlo prvo evropsko tovarno robotov za avtomobilsko industrijo. Slavnostni govornik, predsednik Vlade RS Marjan Šarec, je v svojem nagovoru poudaril pomen investicij z visoko dodano vrednostjo.

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  06.04.2019 - V organizaciji Zveze Romov Slovenije je v Murski Soboti potekala osrednja prireditev ob svetovnem dnevu Romov, ki ga praznujemo 8. aprila. Slavnostni govornik na prireditvi, predsednik vlade Marjan Šarec, je uvodoma spomnil, da na tem svetu niso samo Romi, ki so zatirani in se morajo boriti za svoje pravice, ampak je žal tega še vse preveč. »Vsak narod si zasluži pravico živeti, ustvarjati in delati, ne da bi mu kdorkoli to oporekal«.

 • Foto: Anže Malovrh, STA

  04.04.2019 - S slavnostno podelitvijo priznanj se je danes v Lutkovnem gledališču Ljubljana zaključila 23. akcija Moj zdravnik, ki jo organizira revija Viva. Zbrane udeležence je nagovoril predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec ter poudaril, da na tej prireditvi praznujemo praznik človečnosti.

 • Foto: Daniel Novakovič, STA

  04.04.2019 - Vlada se je na današnji seji seznanila z osnutkom Nacionalnega reformnega programa 2019 - 2020. Končni dokument, ki ga bo vlada obravnavala predvidoma prihodnji teden, mora Slovenija Evropski komisiji posredovati do 15. aprila. Osnovni cilj prihodnje ekonomske politike države ostaja spodbujanje konkurenčnosti in produktivnosti gospodarstva. V ta namen je potrebno spodbujati strukturne dejavnike, ki so ključni za rast produktivnosti na kratek in dolgi rok.

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  26. redna seja Vlade RS

  03.04.2019 - Vlada se bo sestala na 26. redni seji, na kateri se bo seznanila z osnutkom Nacionalnega reformnega programa 2019-2020. Nacionalni reformni program je letni dokument, ki vključuje načrtovane prednostne naloge dela vlade in vključuje ukrepe za doseganje priporočil ter glavnih ciljev Strategije Evropa 2020. Na dnevnem redu seje je tudi predlog novele Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno ter predlog sprememb Uredbe o napredovanju javnih uslužbencev v plačne razrede.

 • Foto: Tamino Petelinšek, STA

  29.03.2019 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je v Kamniku, rojstnem kraju generala Rudolfa Maistra – Vojanovega, ob obletnici njegovega rojstva in občinskem prazniku položil venec in nagovoril zbrane. Pred spomenikom, ki velja za prvega, posvečenega generalu Maistru na slovenskih tleh, je premier spomnil na leto 1918 in neprecenljivo dejanje generala, ko je priključil dobršen del Slovenije, da imamo danes svojo državo in da lahko praznujemo svojo državnost.

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  28.03.2019 - Vlada je na današnji redni seji določila besedili novel Zakona o dohodnini in Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, s katerima bo omogočila, da bo že letošnji regres do višine povprečne plače razbremenjen plačila dohodnine in prispevkov. Vlada je tako držala obljubo in že za leto 2019 sprejela prvi ukrep v okviru obljubljene davčne optimizacije, s katerim se država odpoveduje prihodkom v korist ljudi in podjetij. Vlada državnemu zboru predlaga obravnavo obeh zakonov po nujnem postopku.

 • Foto: Daniel Novakić/STA

  27.03.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec je na nocojšnji slavnostni akademiji ob 70-letnici Instituta Jožef Stefan nagovoril zbrane in spomnil na pomen inštituta za Slovenijo ter njegove mednarodne razsežnosti, ki segajo že v čas prejšnje države.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  25. redna seja Vlade RS

  27.03.2019 - Na jutrišnji seji bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog novele Zakona o socialnem varstvu, predlog Uredbe o programu opremljanja stavbnih zemljišč in odloku o podlagah za odmero komunalnega prispevka za obstoječo komunalno opremo ter o izračunu in odmeri komunalnega prispevka, člani vlade pa bodo obravnavali tudi predlog Načrta uporabe frekvenčnega pasu 470 – 790 MHz.


Časovno obdobje

Potrdi