Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  14.11.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je danes skupaj z ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc otvoril nove prostore internistične prve pomoč in službe za nujno medicinsko pomoč v UKC Ljubljana. 

 • Foto: Bor Slana/STA

  14.11.2017 - V današnji izjavi za javnost v zvezi s primerom Ahmada Shamiehja je predsednik vlade poudaril, da se je po preučitvi vseh z vsemi pravnimi in drugimi okoliščinami tega primera odločil ustaviti postopek vrnitev na Hrvaško. Poudaril je, da gre za izjemen primer, za usodo begunca, ki se je dobro vključil v našo skupnost in si aktivno prizadeva, da bi postal njen del.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  13.11.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar v Sloveniji na uradnem obisku gosti predsednika Vlade Republike Makedonije Zorana Zaeva. Sogovornika sta se strinjala, da so odnosi med državama zelo dobri in prijateljski, tako na politični, strokovni, kot tudi na medčloveški ravni. Osrednje teme pogovorov so bile približevanje Makedonije evroatlantskim integracijam, gospodarsko sodelovanje, razvojna pomoč Slovenije Makedoniji ter sodelovanje obeh držav v času migracijske krize. 
  več

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Delovno srečanje s Fidesom

  13.11.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar, državna sekretarka Ministrstva za zdravje dr. Ana Medved in minister za javno upravo Boris Koprivnikar so danes v prostorih Vlade Republike Slovenije sprejeli predstavnike Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije (Fides).

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  09.11.2017 - Predsednik vlade je po današnji seji vlade povedal, da je zahteval, da vlada nemudoma razreši člane sveta UKC Ljubljana, ki v svetu predstavljajo ustanovitelja, in v najkrajšem možnem času imenuje nove, kompetentne člane. Vlada je odločitev soglasno sprejela.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  09.11.2017 - Ministrica za finance Mateja Vraničar Erman bo evropsko komisarko za konkurenco seznanila s stališčem vlade, da izpeljava prodajnega postopka NLB v trenutnih okoliščinah ni mogoča, ter predstavila predlog za spremenjeno alternativo prodajni zavezi. Vlada je danes na seji sprejela tudi predloga novele zakona o revidiranju ter predlog zakona o postopku sodnega varstva imetnikov kvalificiranih obveznosti bank.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  09.11.2017 - Minister Zdravko Počivalšek se mudi na obisku v Kanadi, katerega namen je predvsem krepitev gospodarskega sodelovanja med državama, predstavitev obstoječih ukrepov za potencialne investitorje ter pogovor o priložnostih, ki jih prinaša sporazum CETA podjetjem na obeh straneh. Ob robu obiska se bo minister srečal tudi z vodstvom družbe Magna International.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  08.11.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je na Brdu pri Kranju udeležil svečanosti s podelitvijo priznanj ob dnevu pravosodja. V svojem nagovoru zbranim je poudaril, da je odgovornost vsake institucije, da s svojim delom krepi zaupanje v pravno državo in njen razvoj ter pravno varnost slehernega posameznika.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  155. redna seja Vlade RS

  08.11.2017 - Vlada bo na svoji seji obravnavala predlog novele zakona o revidiranju, predlog novele zakona o izdelkih iz plemenitih kovin, načrt uravnavanja reguliranih cen za leti 2017 in 2018 ter predlog energetske bilance Republike Slovenije za leto 2017.

 • Foto: STA

  06.11.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes udeležil strokovnega srečanja "Dnevi slovenskih bančnikov", kjer je zbrane tudi nagovoril.


Časovno obdobje

Potrdi