Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  14.09.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je udeležil srečanja s članicami in člani Kluba gospodarstvenikov Slovenske Istre. Premier je z gospodarstveniki izmenjal poglede o aktualni gospodarski klimi v Sloveniji ter predstavil načrte vlade za naprej.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  14.09.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je odprl Izobraževalni center sodobnih tehnologij, ki deluje v okviru Šolskega centra Postojna. Projekt, katerega cilj je zmanjšati razkorak med izobraževalnim sistemom in dejanskimi potrebami gospodarstva v Notranjsko-primorski regiji, je predsednik vlade ocenil za zgodbo o sodelovanju. Tako je tudi vlada prisluhnila potrebam uspešnih domačih podjetij, med drugim tudi v okviru vladnega regijskega obiska pred dvema letoma, in tako s finančnimi sredstvi ministrstev za izobraževanje in gospodarski razvoj podprla projekt.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Vladna delovna skupina v Beli krajini pri prebivalcih ob meji s Hrvaško

  13.09.2017 - Vladna delovna skupina za implementacijo končne razsodbe arbitražnega sodišča je v Metliki nadaljevala obisk prebivalcev ob meji s Hrvaško, s katerimi se pogovarja o konkretnih rešitvah za težave, ki so nastale po razsodbi arbitražnega sodišča o meji. Kot je pojasnila generalna sekretarka vlade Lilijana Kozlovič, bo delovna skupina vse želje prebivalcev preučila in skušala najti skupno rešitev. Sicer pa konkretnih korakov ne morejo storiti, dokler ne bodo sprejeli interventnega zakona in dokler ne implementirajo države meje, je še dejala.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  Obvestilo o 148. seji Vlade RS

  13.09.2017 - Vlada se bo sestala na redni seji in na njej med drugim obravnavala predlog zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o lokalnih volitvah, predlog zakona o Slovenski matici in predlog uredbe o zelenem javnem naročanju.

 • Foto: Bor Slana/STA

  13.09.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je v sredo, 13. 9. 2017, udeležil slavnostnega odprtja razstave arhitekturnih rešitev za celovito prenovo SNG Drama. Dogodka sta se udeležila tudi dva člana vlade, minister za kulturo, g. Anton Peršak, ter ministrica za finance, mag. Mateja Vraničar Erman.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  12.09.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je podprl današnji pogled predsednika EK Junckerja o stanju v EU, ki poudarja potrebo po enotnejši in močnejši EU. Še posebej je premier dr. Cerar pozdravil poudarek, da »vladavina prava v Evropski uniji ni izbira, temveč dolžnost.«
  Celoten govor predsednika EK Junckerja  o stanju v EU (v angleščini).  

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  12.09.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je s pozdravnim nagovorom odprl 20. Festival slovenskega filma v Portorožu. Izpostavil je, da si bo vlada, ki jo vodi, še naprej prizadevala za koordiniran razvoj vseh dejavnosti, brez katerih filma sploh ni: gospodarstva, izobraževanja, znanosti in kulture.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  12.09.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je na slovesnosti odprl že 50. Mednarodni sejem obrti in podjetništva (MOS), ki je letos prvič potekal z državo partnerico, Hrvaško. Premier je ob tem izpostavil, da spodbuja sodelovanje in zaupanje s Hrvaško na vseh področjih, v gospodarstvu in širše.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  Vladna delovna skupina s prebivalci obmejnih področij o rešitvah interventnega zakona

  12.09.2017 - Vladna delovna skupina za implementacijo končne razsodbe arbitražnega sodišča je prebivalcem Rakrižja in Lendave predstavila izhodišča za interventni zakon in hkrati prisluhnila njihovim željam. Kot je povedala generalna sekretarka vlade Lilijana Kozlovič, so želje različne, vse pa bodo preučili in nato v kratkem prišli s končnimi rešitvami.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  11.09.2017 - Slovenija je odločna implementirati odločitev arbitražnega sodišča. Implementacijo je potrebno zagotoviti po politični poti, pri čemer izhajamo iz vladavine prava in članstva v evroatlantskih integracijah. Iz tega razloga je sklic parlamentarnega odbora za obrambo na temo »Pripravljenost Slovenske vojske na možne konflikte ob implementaciji arbitražnega sporazuma« po oceni predsednika Vlade Republike Slovenije dr. Mira Cerarja povsem neprimeren.


Časovno obdobje

Potrdi