Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Vir: Mostphotos

  Najvišja gospodarska rast v desetletju

  28.02.2018 - Visoka gospodarska rast se je proti koncu leta pospešila in bila v letu 2017 najvišja v zadnjem desetletju. Na Uradu RS za makroekonomske analize in razvoj ob tem ugotavljajo, da je tudi lani izstopala visoka rast izvoza. To povezujejo s pospešeno rastjo tujega povpraševanja, ugodno strukturo izvoza in izboljšano konkurenčnostjo podjetij. H gospodarski rasti sta pomembno prispevala tudi večja zasebna potrošnja in oživljene investicije. Nadaljuje se tudi visoka rast zaposlenosti.

 • Vir: Mostphotos

  28.02.2018 - Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu je predstavilo statistiko primerov za preteklo leto. Iz zadnje predstavljene statistike za leto 2017 je razvidno, da je Slovenija naredila velik napredek in drastično zmanjšala število primerov, ki čakajo na razsodbo pred tem sodiščem.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  27.02.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je z ministrico za izobraževanje, znanost in šport dr. Majo Makovec Brenčič priredil sprejem za olimpijke in olimpijce, ki so nas zastopali na 23. zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu. "S tem, ko ste dali vse od sebe, ste naredili največ za Slovenijo. Iskrene čestitke za vaše nastope, ponosni smo na vas! Hvala za vse lepe trenutke in srečno še naprej!" je poudaril predsednik vlade v nagovoru športnikom. 

 • Foto: Thierry Monasse/STA

  23.02.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je danes v Bruslju udeležil neformalnega zasedanja voditeljev držav članic EU-27, ki so se tokrat osredotočili na dve pomembni temi, posebej pomembni za prihodnost Evrope. Tako so naslovili vprašanja, povezana z večletnim finančnim okvirom za čas po letu 2020, in institucionalna vprašanja, ki se odpirajo v luči evropskih volitev leta 2019. Voditelji EU, ki so danes opravili prvo tovrstno razpravo, so se strinjali, da mora biti prihodnji finančni okvir učinkovit in razvojno naravnan.
  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  22.02.2018 - Vlada je na današnji seji imenovala novo vodjo pogajalske skupine s sindikati javnega sektorja Lilijano Kozlovič, razrešila je načelnika Generalštaba Slovenske vojske Andreja Ostermana in imenovala novega, Alana Gederja, ter sprejela predlog novele Zakona o zaščiti prič.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  169. redna seja Vlade RS

  21.02.2018 - Na jutrišnji seji bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog sprememb in dopolnitev zakona o zaščiti prič, predlog novele zakona o varstvu potrošnikov ter predlog uredba o izvedbi ukrepov kmetijske politike za leto 2018.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  21.02.2018 - Država gostja Frankfurtskega knjižnega sejma leta 2022 je tudi uradno potrjena: v torek so Anton Peršak, minister za kulturo, Juergen Boos, direktor Frankfurtskega knjižnega sejma in Renata Zamida, direktorica Javne agencije za knjigo RS ob prisotnosti številnih predstavnikov slovenskih književnih in kulturnih krogov s pogodbo zapečatili nastop Slovenije kot častne gostje na knjižnem sejmu v Frankfurtu (19. - 23. oktober 2022).

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  16.02.2018 - Premier dr. Miro Cerar je vodil sejo Sveta Vlade Republike Slovenije za Slovence po svetu, ki danes začenja z novim mandatom. Premier je novim članom Sveta čestital in se jim zahvalil za njihov doprinos pri ohranjanju narodne identitete in spodbujanju povezanosti slovenskih ustanov ter posameznikov v tujini z matično domovino.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  15.02.2018 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog Zakona o socialnem vključevanju invalidov, dopolnitev izhodišč za pogajanja o razrešitvi stavkovnih zahtev reprezentativnih sindikatov javnega sektorja, predlog Zakona o varnosti v železniškem prometu, predlog sprememb Zakona o železniškem prometu, predlog novele Zakona o tajnih podatkih, predlog Zakona o mednarodnem razvojnem sodelovanju in humanitarni pomoči Republike Slovenije ter predlog Zakona o konzularni zaščiti.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  168. redna seja Vlade RS

  14.02.2018 - Vlada se bo sestala na redni seji in na njej med drugim obravnavala predlog zakona o socialnem vključevanju invalidov, predlog zakona o mednarodnem razvojnem sodelovanju in humanitarni pomoči Republike Slovenije in predlog zakona o konzularni zaščiti. Člani vlade bodo obravnavali tudi predlog zakona o železniškem prometu, predlog zakona o varnosti v železniškem prometu in predlog novele zakona o tajnih podatkih.


Časovno obdobje

Potrdi