Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  27.12.2018 - Predstavniki policijskih sindikatov in vlade so podpisali stavkovni sporazum in s tem končali več mesecev trajajočo stavko. Dogovor policistom prinaša boljši socialni in poklicni status. Podpisa sporazuma se je udeležil tudi predsednik vlade Marjan Šarec, ki je dejal, da je sporazum dober in da ni porušil krhkih razmerij v enotnem plačnem sistemu.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  21.12.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je nocoj ob dnevu samostojnosti in enotnosti v Cankarjevem domu spomnil na pomen domoljubja in na prelomne dogodke leta 1990, ko se je, po besedah predsednika vlade, slovenski narod odločil, da želi živeti v samostojni državi.

 • Foto: Bor Slana/STA

  21.12.2018 - Predsednik vlade je danes sprejel svojce padlih pripadnikov Teritorialne obrambe Republike Slovenije, Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije in civilnih žrtev ter ranjenih v vojni za Slovenijo leta 1991. V nagovoru je poudaril, da je današnji dan namenjen vsem, ki so dali in izgubili največ za našo domovino.

 • Vir: Mostphotos

  20.12.2018 - Vlada je na današnji seji sprejela izhodišča za pripravo predloga rebalansa državnega proračuna za leto 2019 in razrez proračunskih odhodkov. Določila je tudi terminski načrt priprave predloga rebalansa in predlagateljem finančnih načrtov naložila, da predloge svojih načrtov pripravijo do 10. januarja 2019. Državni proračun bo zaradi v letošnjem letu sprejetih predpisov in sklenjenih dogovorov z reprezentativnimi združenji in sindikati, ki vplivajo na višji obseg proračunskih izdatkov, s 3. januarjem 2019 neuravnotežen. Ker zaradi parlamentarnih volitev letos niso bile pripravljene spremembe proračuna za leto 2019, je treba pripraviti njegov rebalans, sicer bo izvrševanje državnega proračuna in ostalih enot sektorja države (pokojninske in zdravstvene blagajne ter občinskih proračunov) oteženo.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  13. redna seja Vlade RS

  19.12.2018 - Vlada se bo v četrtek, 20. decembra, sestala na 13. redni seji, na jutrišnji seji predvidoma potrjevala izhodišča za pripravo predloga rebalansa državnega proračuna za leto 2019 in razrez proračunskih odhodkov. 

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  19.12.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je danes sprejel predstavnike slovenskih in zamejskih skavtov, ki so mu predali luč miru iz Betlehema. Geslo letošnje poslanice je 'Delimo plamen – zanetimo mir'.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  18.12.2018 - Predsednik vlade se je na Dunaju udeležil Foruma na visoki ravni Afrika-Evropa, katerega osrednja tema je bila krepitev gospodarskega sodelovanja med Evropo in Afriko s poudarkom na inovacijah ter digitalizaciji, predvsem na področju kmetijstva, financ, zaposlovanja, trajnostnega dostopa do energije in e-uprave. Namen foruma je tako krepitev dialoga med evropskimi in afriškimi voditelji, predstavniki podjetij, inovacijskimi prvaki ter drugimi deležniki, s posebnim poudarkom na sodelovanju in gradnji partnerstev v digitalni dobi ter zagotavljanju blaginje in konkurenčnosti na obeh kontinentih.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  100 dni vlade Marjana Šarca

  18.12.2018 - Ob vsakokratnem začetku delovanja katerekoli vlade se prvih 100 dni delovanja rado prelevi v velika pričakovanja in še večja razočaranja, če ne pride do uresničitev. Vladni mandat sicer praviloma traja 4 leta, tokratna vlada pa si je na začetku želela predvsem zgraditi trdne temelje. Vlada Marjana Šarca ni hitela z obljubami, kaj in kdaj bo bolje za vse, zavezala pa se je, da bo storila vse, da ljudje v doglednem roku o tem ne bodo samo brali, temveč da se bo to poznalo v njihovem življenju.

 • 18.12.2018 - Na svetu je trenutno približno 250 milijonov ljudi - migrantov, ki so domove zapustili zaradi različnih vzrokov. Ljudje se selijo zaradi dela, izobraževanja, porok ipd., pogosto pa so v to prisiljeni zaradi razmer v matičnih državah: revščine, pomanjkanja možnosti za izobrazbo in delo, konfliktov in oboroženih spopadov, pa tudi okoljskih pritiskov in podnebnih sprememb.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  17.12.2018 - Predsednik vlade je danes popoldne v Vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani nagovoril pripadnike Slovenske vojske ob 20. obletnici 1. brigade Slovenske vojske. Spomnil je, da danes mineva 20 let, odkar je 1. brigada v roke prejela prapor, ki ga ponosno nosi še danes. »Naša država bo kmalu stara 30 let in ob tej obletnici se bomo spomnili, kaj vse je Slovenska vojska naredila dobrega za to državo.«


Časovno obdobje

Potrdi