Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: STA

  08.05.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes udeležil sprejema ob zaključku 1. faze slovensko japonskega-partnerstva, t. i. projekta Nedo. Dr. Cerar je v svojem nagovoru poudaril, da je prav NEDO, projekt pametnih omrežij in pametnih skupnosti, eden od vodilnih projektov sodelovanja med Slovenijo in Japonsko.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  06.05.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar na delovnem obisku gosti predsednika Evropskega sveta Donalda Tuska. Na srečanju je največ pozornosti namenjeno evropski prihodnosti držav Zahodnega Balkana, migracijski in azilni politiki EU in drugim evropskim temam, kot so vprašanja prihodnosti ekonomske in monetarne unije, brexit in pogajanja o večletnem finančnem okviru EU. 
  več

 • Vir: Evropska komisija

  03.05.2018 - Evropska komisija je predložila ambiciozen predlog večletnega finančnega okvira za obdobje 2021–2027, za kar se je v svojih stališčih zavzemala tudi Slovenija. S tem se pričenjajo intenzivna pogajanja o financiranju evropskih politik za prihodnje sedemletno obdobje.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Predsednik vlade na proslavi v počastitev praznika dela

  01.05.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je udeležil proslave v počastitev praznika dela na Javorovici nad Šentjernejem, na kateri je bil slavnostni govornik.

 • Foto: KPV

  28.04.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je v soboto, 28. Aprila, udeležil Festivala miru s Šarhovim pohodom na Treh Kraljih nad Slovensko Bistrico. Ob tem je položil tudi venec pri spomeniku padlim borcem Pohorskega bataljona pri Treh žebljih v bližini Osankarice.

 • Foto:Daniel Novakovič/STA

  Državna proslava ob dnevu upora proti okupatorju

  26.04.2018 -

  Na predvečer praznika dneva upora proti okupatorju je v Športni dvorani Kočevje potekala državna proslava, na kateri je bil slavnostni govornik predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar. Osrednja tema umetniškega dela slovesnosti sta upor in upanje, ki po mnenju avtorjev predstavljata temeljna vidika slovenske nacionalne identitete.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  26.04.2018 - Vlada se je na današnji seji seznanila s Poročilom o razvoju 2018 Urada RS za makroekonomske analize in razvoj, ki prinaša pregled izhodiščnega stanja na področju strateških usmeritev Strategije razvoja Slovenje 2030, ki jo je vlada sprejela konec leta 2017. V poročilu UMAR ugotavlja, da se je Slovenija v preteklih letih vrnila na pot razvojnega dohitevanja, na nekaterih področjih pa so gibanja precej odstopala od načel vzdržnega razvoja.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  25.04.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je danes nagovoril zbrane nal slovesnosti ob podelitvi nagrad Evropskega združenja za izredne dogodke – EENA 112. Ob tem je podelil tudi častno priznanje, ki je tokrat ostalo v domačih rokah. Prejela ga je namreč Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

 • Foto: STA

  25.04.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je sprejel zagovornika načela enakosti Miho Lobnika, ki mu je predstavil dosedanji in predvideni razvoj novoustanovljenega organa, izzive na vsebinskem področju delovanja organa in izkušnjah, s katerimi se srečuje pri svojem delu.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  24.04.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar danes na Brdu pri Kranju gosti vrh Procesa sodelovanja jugovzhodne Evrope, saj je Slovenija julija 2017 prevzela enoletno predsedovanje Procesu sodelovanja jugovzhodne Evrope (PSJVE - SEECP).


Časovno obdobje

Potrdi