Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Vir: UKOM

  08.09.2017 - Generalna sekretarka Lilijana Kozlovič je javnosti predstavila okvirna izhodišča interventnega zakona, povezanega s pravicami in obveznostmi tistih, ki jih zadeva arbitražna razsodba. Na začetku je izpostavila zavezo vlade ob razglasitvi arbitražne razsodbe, da bo posebno skrb pri implementaciji namenila prebivalcem na območjih, ki jih razsodba zadeva.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  08.09.2017 - Vlada je sprejela Predlog Zakona o interventnih ukrepih za zagotovitev finančne stabilnosti javnih zdravstvenih zavodov ter na današnji seji določila tudi, da se začasno zadrži izvrševanje izdatkov državnega proračuna za leto 2017 na integralnih postavkah državnega proračuna tako, da predlagatelji finančnih načrtov lahko prevzemajo samo obveznosti, za katere je obveznost financiranja iz državnega proračuna izrecno določena v zakonu.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  147. redna seja Vlade RS

  07.09.2017 - Vlada se bo sestala na redni seji in na njej med drugim obravnavala predlog akcijskega načrta na področju drog za obdobje 2017–2018 in predlog načrta izvajanja finančnih instrumentov za leti 2018 in 2019.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  07.09.2017 - Slovenski politični vrh je enoten, da bo Slovenija arbitražno sodbo o meji s Hrvaško implementirala v roku, to pa pričakuje tudi od Hrvaške, je danes po srečanju političnega vrha povedal premier Miro Cerar.

 • Foto: Mostphotos

  07.09.2017 - Ministrstvo za finance obvešča fizične osebe (varčevalce), ki so imele na dan 27. 4. 1992 neizplačane devizne vloge vložene v bankah s sedežem na ozemlju Republike Srbije ali v njihovih podružnicah na ozemlju bivših republik SFRJ, razen v Republiki Sloveniji, da imajo v Republiki Srbiji možnost vložitve zahteve za izplačilo svoje devizne vloge.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  07.09.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar na delovnem obisku v Ljubljani gosti predsednika Sveta ministrov Italijanske republike Paola Gentilonija. Premierja sta se strinjala, da so odnosi med državama odlični in brez večjih odprtih vprašanj. V ospredju pogovorov je bila sicer prihodnost EU, pozornost pa sta namenila tudi vprašanju migracij in arbitražni odločitvi o meji med Slovenijo in Hrvaško.

 • Foto: Bor Slana/STA

  06.09.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je v Žireh udeležil 10. obletnice pridružitve Kladivarja podjetju Poclain Hydraulics in v nagovoru izpostavil pomen sodelovanja za modernizacijo in nadaljnji razvoj Slovenije. "Brez sodelovanja enostavno ne gre, še posebej v sodobnem času, ki terja hitro modernizacijo." Kot predsednik vlade, je dejal, si bo še naprej prizadeval za to, "da bomo podpirali dobre investicije iz tujine, ki omogočajo razvoj Slovenije in nam odpiranjo vrata v svet. " Ob tem je spomnil tudi na pomembne vladne projekte, kot je drugi tir, ter poudaril, da je glas za drugi tir glas za razvoj Slovenije.

 • Foto: Bor Slana/STA

  Predsednik vlade sprejel madžarskega zunanjega ministra

  05.09.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je sprejel ministra za zunanje zadeve Madžarske Pétra Szijjárta, ki se udeležuje Strateškega foruma Bled.

 • Foto: Bor Slana/STA

  05.09.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je sprejel visoko predstavnico Evropske unije za zunanje zadeve in varnostno politiko ter podpredsednico Evropske komisije Federico Mogherini, ki se udeležuje letošnjega blejskega strateškega foruma. Predsednik vlade in visoka predstavnica sta v pogovorih največ pozornosti namenila migracijam in regiji Zahodnega Balkana.

 • Vir: Ministrstvo za finance

  05.09.2017 - Ministrica za finance Mateja Vraničar Erman in generalni sekretar OECD José Ángel Gurría sta predstavila najnovejši ekonomski pregled, ki ga pripravlja OECD. V njem OECD ugotavlja, da je Slovenija v preteklih dveh letih naredila ogromen korak naprej in dosegla izjemen napredek. Kljub temu je generalni sekretar izpostavil tri ključne izzive in sicer vzdržno rast, staranje prebivalstva in izboljšanje produktivnosti.


Časovno obdobje

Potrdi