Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  12.02.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je v okviru februarske redne seje DZ odgovarjal na poslanska vprašanja o pripravljenosti vlade na morebitno novo ekonomsko-finančno krizo, delu vlade do parlamentarnih volitev in zdravstveni zakonodaji, ter o rezultatih dela vlade.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  11.02.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je kot častni pokrovitelj udeležil mednarodne karnevalske povorke 58. Kurentovanja na Ptuju. Ob tej priložnosti je županu Mestne občine Ptuj Miranu Senčarju slavnostno predal Unescov certifikat ob vpisu obhodov kurentov na Unescov reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Premier dr. Cerar na državni proslavi ob slovenskem kulturnem prazniku

  07.02.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je v Cankarjevem domu v Ljubljani udeležil državne proslave ob slovenskem kulturnem prazniku, na kateri so Prešernovi nagradi za življenjsko delo podelili pesniku, dramatiku in prevajalcu Borisu A. Novaku ter baletnemu solistu, koreografu in režiserju Janezu Mejaču. Nagrade Prešernovega sklada pa so prejeli gledališka ustvarjalka Simona Semenič, igralec Matej Puc, plesalka Valentina Turcu, direktor fotografije Marko Brdar, intermedijska umetnica Maja Smrekar in fotograf Boris Gaberščik.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  07.02.2018 - Vlada je na današnji redni seji sprejela predlog novele Zakona o zbirkah podatkov s področja zdravstvenega varstva, predlog novele Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev, se seznanila z Informacijo o poteku pogajanj o stavkovnih zahtevah reprezentativnih sindikatov javnega sektorja ter sprejela Uredbo o upravnem poslovanju.  

 • 07.02.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je udeležil delovnega posveta o potencialu blockchain tehnologij za Slovenijo, ki so se ga udeležili predstavniki uspešnih slovenskih zagonskih podjetij. Na posvetu, ki je potekal na sedežu podjetja Viberate, je premier poudaril, da se vlada zaveda vpetosti Slovenije v globalne tokove in z njeno vizijo spodbujanja modernizacije in digitalizacije na vseh področjih v ospredje postavlja vpeljavo novih tehnologij.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  06.02.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je gostil vrh Slovenije in držav Beneluksa, ki je potekal v okviru poglobljenega rednega sodelovanja štirih držav. Predsedniki vlad se običajno srečujejo ob robu zasedanj Evropskega sveta v Bruslju, tokratno srečanje pa je bilo prvič v Sloveniji. Premier Miro Cerar, nizozemski premier Mark Rutte, luksemburški premier Xavier Bettel in belgijski podpredsednik vlade ter zunanji minister Didier Reynders so v današnji pogovorih največ pozornosti namenili vprašanjem prihodnosti Evropske unije, EU perspektivi Zahodnega Balkana in pomenu krožnega gospodarstva za trajnostni razvoj.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  02.02.2018 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog Zakona o informacijski varnosti, predlog Zakona glede zagotavljanja ključnih informacij o paketnih naložbenih in zavarovalnih naložbenih produktih za male vlagatelje in predlog Zakona o trgu finančnih instrumentov.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  167. redna seja Vlade RS

  02.02.2018 - Vlada se bo sestala na 167. redni seji, na kateri bo obravnavala predlog zakona o socialnem vključevanju invalidov, predlog novele zakona o zbirkah podatkov s področja zdravstvenega varstva in predlog zakona o železniškem prometu. Na dnevni red seje vlade je uvrščen tudi predlog zakona o varnosti v železniškem prometu.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  166. redna seja Vlade RS

  02.02.2018 - Vlada se bo sestala na 166. redni seji, na kateri bo obravnavala predlog zakona o informacijski varnosti, predlog zakona glede zagotavljanja ključnih informacij o paketnih naložbenih in zavarovalnih naložbenih produktih za male vlagatelje ter uredbe o upravnem poslovanju. Na dnevni red seje vlade je uvrščen tudi predlog uredbe o poteku meje naselij ob državni meji z Republiko Hrvaško v skladu z razsodbo arbitražnega sodišča. Vlada bo predvidoma tudi nadaljevala z obravnavo tematike glede priznanja Palestine kot neodvisne in suverene države.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  01.02.2018 - "Srbija je pomembna politična in gospodarska partnerica Slovenije", je po skupnem zasedanju vlad Republike Slovenije in Republike Srbije poudaril slovenski predsednik vlade dr. Miro Cerar. Ob robu skupnega zasedanja so potekala bilateralna srečanja na ministrski ravni, podpisani pa so bili tudi sporazum o zaposlovanju državljanov Republike Srbije v Sloveniji, memorandum na področju varnosti pri delu ter pismo o nameri o širitvi sodelovanja na področju filmske kulture.


Časovno obdobje

Potrdi