Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Bruno Toič/MORS

  05.11.2018 - Predsednik Vlade RS Marjan Šarec se je danes mudil na prvem delovnem obisku na Ministrstvu za obrambo, kjer ga je sprejel minister Karl Erjavec s svojo ekipo. Predsedniku vlade so predstavili delovanje znotraj ministrstva, Slovenske vojske, Uprave RS za zaščito in reševanje ter Obveščevalno varnostne službe. Prek videokonference je nagovoril tudi pripadnike Slovenske vojske, ki delujejo v mednarodnih operacijah in na misijah. Poudaril je, da njihovo veliko in odgovorno delo pozorno spremljamo v domovini ter da je cenjeno tako doma kot tudi v tujini.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  01.11.2018 - Predsednik vlade se je v Kamniku ob prisotnosti častne enote Slovenske vojske in Policijskega orkestra poklonil generalu Rudolfu Maistru.

 • Foto: STA

  30.10.2018 - Po jutranjem ogledu razmer zaradi povišanega pretoka reke Drave v Dravogradu je predsednik vlade Marjan Šarec dopoldne preveril še stanje v Podravju. Med drugim je obiskal območje Malečnika pri Mariboru, Duplek in občino Markovci. Kot je dejal, so razmere pod nadzorom, na srečo pa ni bilo tako hudo, kot je bilo napovedano.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  28.10.2018 - Predsednik vlade Marjan Šarec je bil nocoj v mariborskem SNG osrednji govornik na sklepnem dogodku 53. Festivala Borštnikovo srečanje, kjer so podelili Borštnikov prstan, nagrado za izjemen igralski opus, ki jo je prejel Janez Škof, in nagrade za predstavo, režijo, igralske, glasbene in druge umetniške dosežke v minuli sezoni.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  26.10.2018 - Predsednik vlade Marjan Šarec je nagovoril zbrane člane na prvi seji ekonomsko socialnega sveta (ESS) v novem mandatu. Predsednik vlade je poudaril, da ESS vidi kot pomembno telo socialnega dialoga in soustvarjanja le-tega. Skupaj lahko pridemo do rezultatov, ki si jih želimo, in s konsenzom lahko iščemo skupne rešitve, ki bodo zaznamovale Slovenijo. Osnova je torej dialog, h kateremu pa moramo pristopiti z jasnimi, iskrenimi in poštenimi nameni. Na takšen način lahko dosežemo največ, je dejal premier Šarec.

 • Foto: Bor Slana/STA

  25.10.2018 - Predsednik vlade Marjan Šarec je bil v Celju osrednji govornik na slovesnosti ob dnevu suverenosti. »Na današnji praznik obeležujemo še zadnje dejanje slovenske osamosvojitve – edinstveno dejanje naroda, ki je zasluga vseh, ki ste sodelovali pri tej sveti stvari, ki se ji reče samostojnost in neodvisnost Republike Slovenije. Današnji praznik je zadnji izmed tistih, ki obeležujejo borbo z orožjem. In če ne bi bilo slovenske vojske, policije in pogumnega naroda, potem svoje države ne bi imeli. Še enkrat bi lahko zamudili edinstveno priložnost,« je poudaril predsednik vlade.

 • Vir: UKOM

  25.10.2018 - Vlada je sprejela spremembe in dopolnitve uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo. S spremembami uredbe se rešuje stanje pri nekaterih izvajalcih obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja oz. obdelave določenih vrst komunalnih odpadkov (izvajalci javne službe), katerih kapacitete predhodnega skladiščenja ali skladiščenja odpadne embalaže so presežene, zaradi česar obstaja tveganje za varstvo okolja in zdravje ljudi ter za doseganje predpisanih okoljskih ciljev na področju ravnanja z odpadki.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  6. redna seja Vlade RS

  24.10.2018 - Na jutrišnji seji bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog novele zakona o zavarovalništvu. Na dnevnem redu seje je tudi predlog uredbe o spremembah in dopolnitvah uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo.

 • Foto: Nik Jevšnik/STA

  24.10.2018 - Predsednik vlade Marjan Šarec je bil danes v Cankarjevem domu osrednji govornik na sklepni prireditvi Slovenska gazela 2018. Projekt že osemnajst let zapored spodbuja k rasti slovenskega gospodarstva in podeljuje priznanja najboljšim hitrorastočim podjetjem v Sloveniji. Predsednik vlade je v svojem nagovoru izpostavil prizadevanja vladne ekipe, da država nastopa v vlogi enakopravnega partnerja, ki zna poslušati in slišati, sodelovati in spodbujati. 

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  23.10.2018 - Predsednik vlade Marjan Šarec je danes obiskal Maribor. Najprej se je v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor seznanil z aktualnimi razmerami in stanjem v ustanovi. Svoj obisk je nadaljeval v Domu Danice Vogrinec, ki je letos prejel nagrado za najboljši dom starostnikov v Evropi. V nadaljevanju obiska se je na Univerzi v Mariboru srečal z rektorjem in vodstvom univerze in si ogledal Maistrovo knjižnico. Pogovore je nadaljeval v Slovenskem narodnem gledališču Maribor, obisk Maribora pa zaključil z udeležbo in nagovorom na prireditvi Podravsko podjetje leta 2017.


Časovno obdobje

Potrdi