Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Vir: Mostphotos

  Opravljanje tekočih poslov predsednika vlade in ministrov

  20.03.2018 - Obdobje, ko vlada opravlja le še tekoče posle, nikakor ne sme pomeniti, da redno delo vlade in ministrstev popolnoma zastane, ampak je treba ravnati tako, da v tem času vlada in država povsem normalno delujeta.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Državni zbor se je seznanil z odstopom predsednika vlade

  20.03.2018 - Državni zbor se je seznanil z odstopom dr. Mira Cerarja s položaja predsednika vlade. S tem je celotni vladi prenehal mandat in bo do izvolitve nove opravljala le še tekoče posle.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  19.03.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je v okviru marčevske redne seje DZ odgovarjal na poslanska vprašanja o rezultatih dela vlade in ključnih izzivih, ki čakajo Slovenijo.

 • Foto: STA

  16.03.2018 - Razumem, da se predsednik vrhovnega sodišča postavi v bran pravosodju. Tako držo sem v preteklosti, ob pogostih napadih na pravosodje in žaljivih označbah sodstva za krivosodje, večkrat pogrešal. Zato upam, da je to pismo predsednika vrhovnega sodišča znanilec nove dobe in prakse, ki bo dosledna, ne glede na to, iz katere politične smeri ali druge sfere bodo prihajali komentarji in kritike. Sodbo sodišča spoštujem in jo bom spoštoval, se je na pismo predsednika vrhovnega sodišča odzval premier dr. Cerar.

 • Vir: UMAR

  15.03.2018 - Urad RS za makroekonomske analize in razvoj Sloveniji za letos napoveduje 5,1-odstotno rast BDP. Napoved za 2019 je zvišal s 3,2 na 3,8 odstotka, za leto 2020 pa napovedal 3,2-odstotno gospodarsko rast.

 • Foto: STA

  14.03.2018 - Vlada RS se je na današnji seji seznanila s Pomladansko napovedjo UMAR. Visoka gospodarska rast se bo nadaljevala tudi letos, na visoki ravni pa se bo ohranila tudi prihodnje leto. Vlada bo v skladu z določbami o delovanju EU Evropski komisiji (EK) posredovala pismo, s katerim jo bo obvestila o kršitvah prava EU s strani Republike Hrvaške (RH) in jo pozvala k ukrepanju. V primeru, da EK ne bo sprožila postopka proti RH in ne bo prišlo do dogovora z RH o uveljavitvi arbitražne razsodbe, bo vlada zadevo predložila v odločanje Sodišču EU, skladno z določbami omenjene pogodbe.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Dr. Miro Cerar odstopil s položaja predsednika vlade

  14.03.2018 - Predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar je danes sporočil, da se je odločil podati odstopno izjavo državnemu zboru."Oblast vračam v vaše roke. DZ bom podal odstopno izjavo. To odločitev sem sprejel, ker je treba vedeti, kaj je prav in kaj je narobe. Gre za odgovornost, ki jo sprejemam in za odločitev, ki bi jo sprejel vsak zaupanja vreden politik."

 • Foto: Bor Slana/STA

  13.03.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je v Portorožu udeležil 45. letnega posveta zadružnikov. Premier je v svojem nagovoru izpostavil, da zadružništvo prepoznava kot pomemben model za reševanje mnogih izzivov sodobnega gospodarstva, zadruge pa imajo po njegovi oceni poseben pomen tudi zaradi oskrbe in varovanja slovenskega podeželja, ki je pomemben del identitete naše zelene Slovenije.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Izjava Lilijane Kozlovič v zvezi s potekom pogajanj s sindikati javnega sektorja

  13.03.2018 - Generalna sekretarka vlade mag. Lilijana Kozlovič je v zvezi s potekom pogajanj s sindikati javnega sektorja poudarila, da se vlada zelo resno in odgovorno pogaja. Vladna koalicija je včeraj pripravila resno ponudbo in omogočila nadaljnje usklajevanje s sindikati javnega sektorja, tako s SVIZom kot tudi sindikati, ki jih pokriva Jakob Počivavšek. Ponudba je bila zelo resna in zelo konkretna, je pa bila vezana na to, da je potrebno približevanje obeh strani. Edino taka rešitev bi bila vzdržna in možna.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Nov vladni predlog za nadaljevanje pogajanj

  12.03.2018 - Premier Miro Cerar je po srečanju s sindikati javnega sektorja, na katerem jim je bil predstavljen nov vladni dopolnilni predlog, ocenil, da bi ta lahko pripeljal do končnega sporazuma s sindikati. Po besedah glavne vladne pogajalke s sindikati javnega sektorja Lilijane Kozlovič se sindikati približujejo predlogom, ki jih je dala vlada.


Časovno obdobje

Potrdi