Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  02.11.2017 - Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil slovesnosti ob pričetku gradnje nove Yaskawine tovarne v Kočevju. Nova investicija znaša 25 milijonov evrov, pri čemer se pričakuje, da bo Yaskawa v Kočevju ustvarila vsaj 200 novih delovnih mest z visoko dodatno vrednostjo. Yaskawa bo z odprtjem novega proizvodnega podjetja v Sloveniji zadostila okoli 80% evropskih potreb po robotih. Vlada RS je k investiciji prispevala 5,6 milijona evrov nepovratne spodbude.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  Premier dr. Cerar na državni proslavi ob dnevu reformacije

  30.10.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je v Cankarjevem domu v Ljubljani udeležil državne počastitve dneva reformacije ob 500. obletnici začetka reformacijskega gibanja. Slavnostni govornik je bil predsednik DZ dr. Milan Brglez.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  26.10.2017 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog novele Zakona o izvršbi in zavarovanju, potrdila projekt Šilih in sprejela predlog Zakona o Kobilarni Lipica.

  • Video:
 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  25.10.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je udeležil prireditve Gazela 2017 in žalskemu podjetju Tehnos izročil priznanje zlata gazela 2017. V svojem nagovoru je premier dr. Cerar izpostavil, da mu je v veliko čast, da lahko vnovič sodeluje pri projektu, ki že 17 let zaporedoma izpostavlja najboljša hitro rastoča slovenska podjetja v Sloveniji.   

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  Obvestilo o 154. seji Vlade RS

  25.10.2017 - Vlada se bo sestala na redni seji in na njej med drugim obravnavala predlog novele zakona o izvršbi in zavarovanju, predlog projekta Šilih, predlog novele zakona o kmetijskih zemljiščih in predlog zakona o izobraževanju odraslih. Vlada bo obravnavala tudi predlog novele zakona o nagradah in priznanjih za izjemne dosežke v znanstveno-raziskovalni in razvojni dejavnosti.

 • 24.10.2017 - Državni sekretar v Kabinetu predsednika vlade, pristojen za nacionalno varnost, dr. Erik Kopač se je udeležil 2. dneva nacionalne varnosti. Sodeloval je na okrogli mizi, kjer je beseda tekla o vlogi Slovenije v mednarodnem okolju, o nacionalni varnosti in njenih pod-sistemih ter o trenutnem stanju ogroženosti Slovenije.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  24.10.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je sprejel ministra za zunanje in evropske zadeve Velikega vojvodstva Luksemburg Jeana Asselborna, ki se mudi na delovnem obisku Slovenije na povabilo slovenskega zunanjega ministra Karla Erjavca. Predsednik vlade in luksemburški sogovornik sta potrdila odlične odnose med država, v pogovorih pa sta največjo pozornost namenila krepitvi gospodarskega sodelovanja in evropskim temam.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  24.10.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je pred jutrišnjim državnim praznikom, dnevom suverenosti, sprejel predstavnike Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Združenja policijskih veteranskih društev Sever.  Predsednik vlade je ob državnem prazniku čestital vsem vojnim veterankam in veteranom, ki so ključno pripomogli v procesu vzpostavitve državnosti, ter vsem državljankam in državljanom.
  več

 • O prihodnosti blockchain tehnologij

  24.10.2017 - Predstavniki poslovnega okolja držav članic EU na področju blockchain tehnologij, predstavniki podjetij in podpornega okolja ter predstavniki vlad držav članic, ki želijo pospešiti spremembo razmišljanja, pristopa in regulative, so se v Celju srečali na blockchain meetup-u, da bi spodbudili dialog in sodelovanje pri oblikovanju pravnega in poslovnega okolja na področju blockchain tehnologij.

 • Foto: Thierry Monasse/STA

  20.10.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je udeležil oktobrskega dvodnevnega zasedanja Evropskega sveta v Bruslju. Prvi dan zasedanja so se voditelji EU osredotočili na migracijske izzive, kjer so se dogovorili, da bodo za zajezitev nezakonitih migracij med drugim zagotovili ustrezno financiranje s strani Skrbniškega sklada za Afriko. Po dolgotrajneših prizadevanjih Slovenije so v zadovoljstvo Slovenije voditelji na vrhu v sklepih ponovili zavezanost schengenskemu sistemu in izrazili namero čimprejšnje vrnitve k schengnu ob popolnem upoštevanju sorazmernih varnostnih interesov članic.


Časovno obdobje

Potrdi