arhiv
 • Predsednik vlade Miro Cerar in minister za javno upravo Boris Koprivnikar. Foto: STA

  Predsednik vlade na delovnem srečanju vlade s predstavniki Evropske komisije in OECD

  05.10.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil delovnega srečanja vlade s predstavniki Evropske komisije in Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD), ki je potekalo na temo učinkovitosti slovenske javne uprave. Premier Cerar je na začetku srečanja nagovoril prisotne ter izpostavil, da cilj Slovenije ni zgolj slediti razvitim državam ali izvajati tuje dobre prakse, temveč je želja tvorno in inovativno sooblikovati rešitve za učinkovito upravljanje evropskih držav prihodnosti. "Prihodnosti, ki bo temeljila na trajnostnem razvoju in uravnoteženem spoštovanju interesov vseh deležnikov," je poudaril premier.

 • Nagovor predsednika vlade Mira Cerarja na podelitvi nagrad RS na področju šolstva. Foto: STA

  Premier Cerar: Učitelj ostaja najpomembnejši nosilec prenosa znanja

  05.10.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil slovesnosti ob podelitvi nagrad Republike Slovenije na področju šolstva za leto 2015. V slavnostnem nagovoru je premier poudaril, da pedagoški delavci s svojim poslanstvom sodelujejo pri ustvarjanju prav posebne vrste bogastva, ki je v ljudeh, v njihovem znanju in ustvarjalnosti. Kljub različnim nosilcem znanja v sodobni družbi pa učitelj po njegovem mnenju ostaja najpomembnejši nosilec prenosa znanja in pomemben sooblikovalec vrednot mladih.

 • Predsednik vlade Miro Cerar in finančni minister Dušan Mramor v DZ. Foto: STA

  Premier Cerar in minister Mramor predstavila predlog proračunov 2016 in 2017

  02.10.2015 -

  Premier Miro Cerar in finančni minister Dušan Mramor sta poslancem predstavila predlog proračuna za prihodnji dve leti, s katerim je vlada ob nadaljnjem spodbujanju gospodarske rasti odločena korenito zmanjšati primanjkljaj, nato pa ga v nekaj letih postopno odpraviti. Premier in finančni minister sta ob tem poudarila, da kljub trenutnim ugodnim gospodarskim gibanjem še ni dovolj denarja za sprostitev vseh varčevalnih ukrepov, se pa bodo med drugim izredno uskladile pokojnine ter odpravile omejitve na področju socialnega varstva in družinskih prejemkov.

 • Srečanje predsednika vlade Mira Cerarja z generalnim sekretarjem OZN Ban Ki Moonom. Vir: KPV

  Premier z generalnim sekretarjem OZN o Zahodnem Balkanu, beguncih in Siriji

  02.10.2015 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je včeraj ob robu obiska v New Yorku sestal z generalnim sekretarjem Organizacije združenih narodov Ban Ki Moonom. Obravnavala sta predvsem vprašanja, povezana z Zahodnim Balkanom v luči begunske in migrantske krize. Generalni sekretar OZN je predsednika vlade seznanil tudi s svojim pogledom na reševanje krize v Siriji.

  več
 • Nagovor premiera Mira Cerarja na Generelni skupščini OZN. Vir: KPV

  Premier Cerar na Generalni skupščini OZN spomnil na odgovornost sodelovanja vseh članic v prizadevanjih za mir in varnost v svetu

  01.10.2015 -

  Premier Miro Cerar je v svojem govoru na 70. zasedanju Generalne skupščine OZN izpostavil ključne pereče teme današnje globalne skupnosti. Poudaril je pomen spoštovanja človekovih pravic, prav tako pa pozval tudi stalne članice Varnostnega sveta OZN k sodelovanju pri ohranjanju mednarodnega miru in varnosti v skladu z njihovim mandatom.

  več

Druge novice

6.10.2015 - Vlada je razrešila predsednika upravnega odbora DUTB Larsa Erika Nyberga in odpoklicala izvršnega direktorja Torbjörna Månssona. Vlada ugotavlja, da je predsednik upravnega odbora DUTB Nyberg kršil dolžnost članov upravnega odbora DUTB, ker ni zagotovil uskladitve prejemkov vseh članov upravnega odbora DUTB z veljavno Politiko prejemkov DUTB. Vlada je v razpravi na današnji seji ugotovila tudi, da ni več zaupanja v glavnega izvršnega direktorja Torbjörna Månssona, zato ga je odpoklicala. 

Premier Cerar poudaril izjemno in junaško dejanje domoljubnih posameznikov pri organiziranju MSNZ

4.10.2015 - Predsednik vlade Miro Cerar je na slovesnosti ob 25. obletnici Manevrske strukture narodne zaščite (MSNZ), ki je potekala v ljubljanskih Križankah, v slavnostnem govoru poudaril, da je bilo organiziranje MSNZ izjemno in junaško dejanje domoljubnih skupin posameznikov. Po njegovih besedah so s tem postavili temelje za uspešno organiziranje in razvoj Teritorialne obrambe Slovenije.

Slovenija je na prihod beguncev in migrantov pripravljena. Glavni cilj države je zagotoviti dostojen sprejem in obravnavo beguncev.

Paket za pomoč socialno najšibkejšim zajema možnost odpisa dolgov, ponuja rešitev tistim, ki jim grozi prisilna izselitev oziroma so že bili deložirani, in ureja problematiko zaračunavanja stroškov bank pri izvajanju sklepov o izvršbah.

18. septembra 2015 je minilo leto dni, odkar je mandat nastopila vlada pod vodstvom dr. Mira Cerarja. Uravnoteženje proračuna, krepitev socialne države in povrnitev zaupanja ljudi v državo so bile ključne prioritete, ki si jih je nova vlada ob nastopu funkcije zastavila.