Napoved dogodkov

29.8.13 - 30.8.13

Minister mag. Stanko Stepišnik na obisku v Azerbajdžanu

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Stanko Stepišnik bo med 29. in 30. avgustom 2013 na delovnem obisku v Azerbajdžanu.

 

V četrtek, 29. avgusta 2013, se bo z ministrom za obrambo Romanom Jakičem in v. d. direktorjem Javne agencije RS za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma (SPIRIT) Boštjanom Skalarjem sestal s predsednikom Republike Azerbajdžan Ilhamom Aliyevim. Na bilateralnem sestanku se bo minister Stepišnik pogovarjal z ministrom za ekonomski razvoj Shahinom Mustafayevom, srečal pa se bo tudi z ministrom za izredne razmere Kamalladinom Heydarovom, ministrom za zunanje zadeve Elmarjem Mammadyarovom in z županom mesta Baku Hajibalom Abutalybovom.


Tokratni obisk bo potekal predvsem v luči nadaljnje poglobitve gospodarskega sodelovanja med državama, teme pogovorov pa bodo usmerjene v izboljšanje blagovne menjave med državama, tuje neposredne naložbe v Sloveniji ter področji energetike in turizma.


Več informacij z obiska ministra mag. Stanka Stepišnika v Republiki Azarbejdžan bo ministrstvo posredovalo po zaključku osrednjega četrtkovega programa obiska in ministrskih srečanjih.