Napoved dogodkov

7.10.13

Minister Pličanič na zasedanju Sveta ministrov EU za pravosodje in notranje zadeve

Minister za pravosodje dr. Senko Pličanič se bo v ponedeljek, 7. oktobra 2013, udeležil zasedanja Sveta ministrov EU za pravosodje in notranje zadeve v Luksemburgu. 

Ministri bodo na tokratnem zasedanju ponovno razpravljali o določenih vprašanjih glede Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov ter sprejeli pogajalski mandat za pogajanja med Svetom in Evropskim parlamentom glede Predloga direktive Evropskega parlamenta in Sveta o kazenskopravni zaščiti eura in drugih valut pred ponarejanjem. 

  

Evropska komisija bo na tokratnem zasedanju pravosodnim ministrom predstavila zakonodajni paket »EPPO in reformo Eurojust«, to je Predlog uredbe Sveta o ustanovitvi Evropskega javnega tožilstva in Predlog uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o Agenciji Evropske unije za pravosodno sodelovanje v kazenskih zadevah. Cilj Predloga uredbe Sveta o ustanovitvi Evropskega javnega tožilstva je zagotoviti učinkovit pregon kaznivih dejanj, ki škodujejo proračunu EU in boljše sodelovanje med državami članicami pri čezmejnih primerih s tega področja.