Napoved dogodkov

1.7.13 - 3.7.13

Minister za obrambo se bo mudil na uradnih dvostranskih obiskih v Črni gori ter Bosni in Hercegovini

Minister za obrambo Roman Jakič se bo mudil na uradnih dvostranskih obiskih v Črni gori ter Bosni in Hercegovini od ponedeljka, 1. julija do srede,  3. julija 2013.

 

V okviru uradnega obiska v Podgorici se bo minister Jakič sestal z gostiteljico ministrico za obrambo Črne gore dr. Milico Pejanović Đurišić ter podpredsednikom črnogorske vlade in ministrom za zunanje zadeve in evropske integracije Igorjem Lukšićem. Ministra Jakiča bo sprejel predsednik Črne Gore Filip Vujanović.

 

Minister Jakič bo obiskal tudi slovensko veleposlaništvo, ki ima tudi funkcijo Kontaktnega veleposlaništva zveze Nato za Črno goro (Nato CPE). V okviru obiska v Bosni in Hercegovini se bo minister Jakič ločeno sešel z ministrom za obrambo BiH Zekerijahom Osmićem, ministrom za varnost Fahrudinom Radončićem. Sestal se bo tudi s poveljnikom Poveljstva zveze Nato v Sarajevu in poveljnikom EUFOR v BiH, nato pa obiskal pripadnike Slovenske vojske, ki delujejo v mednarodni operaciji EUFOR Althea, in se sestal z visokim predstavnikom mednarodne skupnosti v BiH.