Napoved dogodkov

18.7.13

Na ustanovni seji se bosta sešla Razvojna sveta kohezijske regije Zahodna Slovenija in kohezijske regije Vzhodna Slovenija

Slovenija bo v prihodnjem sedemletnem obdobju izvajanja evropske kohezijske politike razdeljena na dve kohezijski regiji – Zahodno in Vzhodno Slovenijo. Tako se bo jutri, 18. julija 2013 na ustanovni seji v Ljubljani sestal Razvojni svet kohezijske regije Zahodna Slovenija, v Mariboru pa Razvojni svet kohezijske regije Vzhodna Slovenija.

 

Na sejah, ki se ju bo udeležila tudi državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Monika Kirbiš Rojs bosta imenovana predsednika in podpredsednika posameznega razvojnega sveta, člani – predstavniki slovenskih statističnih regij pa bodo obravnavali tudi prvi neformalni osnutek partnerskega sporazuma Slovenije z EU za programsko obdobje 2014-2020. Gre za ključen dokument za črpanje evropskih sredstev v prihodnjem sedemletnem obdobju.  

 

Ustanovna seja Razvojnega sveta kohezijske regije Zahodna Slovenija bo ob 9. uri v Ljubljani, banketna dvorana Mestne hiše, Mestni trg 1;

 

ustanovna seja Razvojnega sveta kohezijske regije Vzhodna Slovenija pa bo ob 13. uri v Mariboru, dvorana generala Rudolfa Maistra MO Maribor, Ulica heroja Staneta 1.

 

Državna sekretarka mag. Monika Kirbiš Rojs bo ob robu dogodkov, ki bosta odprta za predstavnike medijev, na voljo za izjave.