Napoved dogodkov

4.3.13

Novinarska konferenca Komisije Vlade RS za reševanje vprašanj prikritih grobišč

Vlada RS je s Sklepom v mesecu januarju 2013 prenovila sestavo Komisije Vlade RS za reševanje vprašanj prikritih grobišč in določila vsebinski okvir dela za proračunsko obdobje 2013 in 2014.

 

Eno temeljnih vsebinskih vprašanj je nadaljnje urejanje morišča in grobišča v rovu sv. Barbare v Hudi jami, za katerega so programski cilji: »Nadaljevanje del v Hudi jami: dela po odločbi rudarske inšpekcije, priprava projekta za prekop vseh žrtev, razglasitev za kulturni spomenik državnega pomena, pričetek postopkov za ureditev lastniških razmerij, odprtje spomenika za javnost v letu 2014 ter priprava rešitve dokončnega mesta in načina pokopa žrtev.«

 

Da bi javnost seznanili s stanjem in nazorno predstavili odprta vprašanja,
vas vabimo na tiskovno konferenco, ki bo ob četrti obletnici vstopa raziskovalcev v rov sv. Barbare v ponedeljek, 4. marca 2013, ob 11. uri v rovu sv. Barbare, Huda jama.

 

Ker je velikost skupine obiskovalcev omejena, vas zaradi organizacije tiskovne konference prosimo, da svojo udeležbo prijavite do srede, 27. februarja 2013, na elektronski naslov: tina.ancik[@]gov.si in gregor.ivanusic[@]gov.si.