Napoved dogodkov

7.3.13

Novinarska konferenca o izvajanju Finančnega mehanizma Evropskega gospodarskega prostora in Norveškega finančnega mehanizma

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo  v četrtek, 7. marca 2013, ob 10. uri vabi na novinarsko konferenco o IZVAJANJU FINANČNEGA MEHANIZMA EVROPSKEGA GOSPODARSKEGA PROSTORA (EGP) IN NORVEŠKEGA FINANČNEGA MEHANIZMA V REPUBLIKI SLOVENIJI, ki bo v novinarskem središču Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Kotnikova 5, Ljubljana.

 

Predstavniki Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, v vlogi Nacionalne kontaktne točke za Norveški finančni mehanizem in Finančni mehanizem Evropskega gospodarskega prostora, donatorjev in CMEPIUSA kot izvajalca programa bodo spregovorili o izvajanju posameznih programov in prihajajočih javnih razpisih.

 

Republika Slovenija je namreč v okviru obeh finančnih mehanizmov v programskem obdobju 2009–2014 upravičena do skupaj 26,9 milijona evrov – iz Finančnega mehanizma Evropskega gospodarskega prostora, za katerega sredstva prispevajo Islandija, Lihtenštajn in Norveška, 12,5 milijona evrov, iz Norveškega finančnega mehanizma, za katerega sredstva namenja Kraljevina Norveška, pa 14,4 milijona evrov. Pet programov in en sklad na nacionalni ravni so že bili potrjeni oziroma bodo v kratkem.