Napoved dogodkov

20.4.13 - 21.4.13

Spomladansko zasedanje SB in MDS - Washington, 20. in 21. april 2013

 

 


Minister za finance, dr. Uroš Čufer se bo 20. in 21. aprila 2013 udeležil spomladanskega zasedanja skupine Svetovne banke in Mednarodnega denarnega sklada, ki bo potekalo v Washingtonu.

 

V okviru letošnjega spomladanskega zasedanja bodo člani delegacije Republike Slovenije sodelovali na zasedanju Mednarodnega monetarnega in finančnega odbora in zasedanju Razvojnega odbora. Ob robu zasedanj obeh odborov bodo opravili dvostranska srečanja s predstavniki Svetovne banke in Mednarodnega denarnega sklada, na katerih bodo sogovornikom predstavili trenutni makroekonomski položaj v Sloveniji in se pogovarjali o nadaljnjih oblikah sodelovanja med Republiko Slovenijo in obema institucijama.

 

Zasedanje Mednarodnega monetarnega in finančnega odbora bo namenjeno aktualnim razmeram v svetovnem gospodarstvu in na mednarodnih finančnih trgih ter reformi svetovne finančne regulative. Zasedanje Razvojnega odbora bo posvečeno prenovljeni strategiji Svetovne banke ter vlogi Svetovne banke po letu 2015, ki je določeno kot ciljno leto za dosego razvojnih ciljev tisočletja.

 

Minister Čufer se bo ob robu zasedanj srečal tudi s predstavniki drugih finančnih institucij (predsednikom EBRD Chakrabartijem, podpredsednikom EIB Ropom) ter predstavniki ameriškega ministrstva za finance. Predstavil jim bo usmeritve ekonomske politike nove vlade, načrte za stabilizacijo bančnega sistema ter upravljanje podjetij v državni lasti.