Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Novice državnih organov

6.12.00

Premier Drnovšek jutri na zasedanju Evropske konference v Nici

Zasedanje Evropskega sveta se bo začelo s podpisom Evropske listine temeljnih pravic. Po tradicionalnem srečanju s predsednico Evropskega parlamenta, bodo razprave posvečene širitvi, ekonomskim in socialnim temam, skupni zunanji in varnostni politiki, skupni evropski varnostni in obrambni politiki, aktualnim mednarodnim vprašanjem in drugim temam.

 

Največji del konference pa nameravajo države članice posvetiti institucionalni reformi Evropske Unije in sicer: sestavi in organizaciji Evropske komisije, prerazporeditev glasov v Svetu ministrov, razširitvi glasovanja s kvalificirano večino in poglobljenemu sodelovanju.

 

Vlada Republike Slovenije pričakuje od bližnjega vrha v Nici, da bo dosežen dogovor o notranji institucionalni reformi Evropske unije, ki je nujen predpogoj za širitev. V zvezi s širitvijo bo vrh potrdil zaključke glede nadaljnjega poteka pogajanj, ki jih je predlagala Evropska komisija. Te zaključke so že sprejeli zunanji ministri Evropske unije na svojem zadnjem zasedanju 5. decembra 2000.

 

 


Časovno obdobje

Potrdi