Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Novice državnih organov

6.12.00

Zunanje ministrstvo o prisilni privedbi Jorasa na sodišče v Puli

Danes, 6.12.2000, je bilo Ministrstvo za zunanje zadeve v jutranjih urah obveščeno, da so hrvaški organi slovenskega državljana Joška Jorasa zaradi očitanega mu carinskega prekrška, prisilno privedli na sodišče za carinske prekrške v Puli. Ministrstvo za zunanje zadve Republike Slovenije je nemudoma naložilo konzulu veleposlaništva v Zagrebu, da v zvezi z obravnavo posreduje in nudi slovenskemu državljanu Jorasu vso potrebno pomoč. Istočasno je slovenska stran zahtevala, da se postopki ne nadaljujejo do prihoda slovenskega konzula. Minister za zunanje zadeve dr. Dimitrij Rupel je nemudoma stopil v stik z notranjim ministrom dr. Bohincem, v stalnih stikih pa sta tudi direktorja slovenske in hrvaške policije.

 

Iz Ministrstva za zunanje zadeve Republike Hrvaške smo obveščeni, da je sodnica omenjenega sodišča preložila obravnavo proti Jošku Jorasu do prihoda slovenskega konzula iz Zagreba.

 

Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije bo tudi v prihodnje, v skladu z diplomatsko prakso, ustrezno reagiralo in ščitilo slovenskega državljana.

 

Ministrstvo za zunanje zadeve bo o dogodku tekoče obveščalo javnost.


Časovno obdobje

Potrdi