Skoči na vsebino »

Sporočilo za javnost

12.10.17

152. redna seja Vlade RS

Foto: Daniel Novakovič/STA

Vlada je na današnji seji sprejela predlog Zakona o kritični infrastrukturi. Temeljni namen predloga zakona je sistemsko urediti zagotavljanje neprekinjenega delovanja naše kritične infrastrukture. Pri tem se izhaja iz razumevanja, da njena zaščita obsega vse aktivnosti, ki prispevajo k neprekinjenosti in celovitosti njenega delovanja. V predlogu zakona so za sektorje kritične infrastrukture določeni preskrba z vodo, preskrba s hrano, preskrba z energijo, zdravstvena oskrba, finančni sektor, promet, varstvo okolja ter sektor informacijsko-komunikacijskih sistemov in omrežij. 

 

 

Vlada je sprejela sklep, da sklene pogodbo o izvedbi strateške investicije na razvojnem območju z Občino Hoče-Slivnica in investitorjem Magna Steyr, avtomobilski dobavitelj d.o.o. Vlada tudi pooblašča ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška za podpis omenjene pogodbe in podpis arbitražne klavzule.

 

 

Vlada se je seznanila z osnutkom Strategije razvoja Slovenije 2030 ter sprejela Strategijo na področju razvoja trga za vzpostavitev ustrezne infrastrukture v zvezi z alternativnimi gorivi v prometnem sektorju.


Časovno obdobje

Potrdi