Skoči na vsebino »

Sporočilo za javnost

9.11.17

155. redna seja Vlade RS

Foto: Nebojša Tejić/STA

Delegacija pod vodstvom ministrice za finance Mateje Vraničar Erman se bo v petek, 10. novembra 2017, v Bruslju znova srečala z evropsko komisarko za konkurenco Margrethe Vestager. Namen tokratnega sestanka je opraviti nadaljnjo razpravo o napredku pri iskanju možnih alternativnih rešitev glede uresničevanja zaveze o zmanjšanju kapitalskega deleža države v NLB. Ministrica bo sogovornico seznanila s stališčem vlade, da izpeljava prodajnega postopka NLB v trenutnih okoliščinah ni mogoča, ter predstavila predlog za spremenjeno alternativo prodajni zavezi.

Vlada je danes določila tudi besedilo predloga novele zakona o revidiranju, s katero se natančneje opredeljuje vloga pooblaščenih revizorjev, krepi njihovo neodvisnost in izboljšuje javni nadzor nad njimi ter posledično prispeva k večjemu zaupanju v to, da je delo revizorjev opravljeno strokovno in na visoki kakovostni ravni. To je velikega pomena glede na težo, ki jo ima revidiranje računovodskih izkazov v tržnem gospodarstvu.

Vlada je na današnji seji potrdila predlog zakona o postopku sodnega varstva imetnikov kvalificiranih obveznosti bank, ki ga je ministrstvo za finance pripravilo po temeljitih usklajevanjih z zainteresirano in strokovno javnostjo. Predlog zakona predpisuje postopek sodnega varstva imetnikov kvalificiranih obveznosti, ki sledi odločbi ustavnega sodišča.

V zvezi z dejavnostjo obravnave otrok in odraslih s prirojenimi srčnimi napakami ter ostalimi obolenji srca in ožilja k sklepu z dne 26. 10. 2017 je vlada danes sprejela dodatni sklep, ki se glasi: "Zaradi razmer na področju izvajanja dejavnosti obravnave otrok in odraslih s prirojenimi srčnimi napakami ter ostalimi obolenji srca in ožilja, se do ureditve razmer v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, Center za obravnavo otrok in odraslih s prirojenimi srčnimi napakami ter ostalimi obolenji srca in ožilja, oblikuje kot samostojni javni zdravstveni zavod. Ministrstvo za zdravje pripravi vse potrebno za vzpostavitev javnega zdravstvenega zavoda nemudoma oziroma v najkrajšem možnem času."

Vlada je sprejela tudi sklep o razrešitvi in imenovanju predstavnikov ustanovitelja v svet javnega zdravstvenega zavoda Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.


Časovno obdobje

Potrdi