Skoči na vsebino »

Sporočilo za javnost

7.2.18

167. redna seja Vlade RS

Foto: Tamino Petelinšek/STA

Vlada je na današnji redni seji sprejela predlog novele Zakona o zbirkah podatkov s področja zdravstvenega varstva. Namen predlaganega zakona je zaradi napredka informacijske tehnologije in večjih potreb pri zagotavljanju zdravstvenega varstva prebivalca na področjih raka, redkih nemalignih bolezni in endoprotetike vzpostaviti nove zbirke podatkov in posodobiti nekatere že obstoječe. S področja raka se predlagajo tri nove zbirke, in sicer: Register testiranih oseb iz družin obremenjenih z dednim rakom, Register organiziranega zgodnjega odkrivanja in obravnave raka dojk, Register organiziranega odkrivanja in obravnave predrakavih sprememb in raka debelega črevesa ter posodobitev že uveljavljenega Registra raka in Registra organiziranega odkrivanja in obravnave predrakavih sprememb raka materničnega vratu. Poleg teh sta predlagana še dva nova registra in sicer Register endoprotetike in Register nemalignih redkih bolezni.

 

Vlada je sprejela predlog novele Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev. Novela Zakona s predlagano dopolnitvijo Zavodu RS za zaposlovanje nalaga, da v postopku izdaje ali podaljšanja enotnega dovoljenja za namen zaposlitve tujca v podjetju, ki je vpisano v register podjetij z visoko dodano vrednostjo ali register inovativnih zagonskih podjetij, ne preverja določenih pogojev iz drugega odstavka 17. člena ZZSDT. Vlada pričakuje, da se bo tovrsten postopek zaposlovanja tujcev v teh primerih časovno skrajšal in z vidika dokazovanja izpolnjevanja različnih pogojev poenostavil.

 

Vlada se je seznanila z Informacijo o poteku pogajanj o stavkovnih zahtevah reprezentativnih sindikatov javnega sektorja ter sprejela uredbo o upravnem poslovanju.

 

 


Časovno obdobje

Potrdi