Skoči na vsebino »

Sporočilo za javnost

14.3.19

23. redna seja Vlade RS

Foto: Anže Malovrh/STA

Vlada je danes določila besedilo predloga novele Zakona o davčnem postopku. Njen glavni cilj je prenos evropskih direktiv, na podlagi katerih med drugim razširjamo področje uporabe obvezne avtomatične izmenjave podatkov na potencialno agresivne čezmejne davčne aranžmaje ter nadgrajujemo obstoječe mehanizme za reševanje čezmejnih davčnih sporov.

 

Vlada je sprejela predlog novele Zakona o nalogah in pooblastilih policije in ga pošlje v obravnavo Državnemu zboru po skrajšanem  postopku. Glavni razlog za spremembe zakona je popolna implementacija Direktive EU o uporabi podatkov iz evidence podatkov o potnikih za preprečevanje, odkrivanje, preiskovanje in pregon terorističnih in hudih kaznivih dejanj v naš pravni red.

 

Vlada je sprejela predlog Zakona o spremembi Zakona o organiziranosti in delu v policiji in ga pošlje v obravnavo Državnemu zboru po skrajšanem  postopku. S predlagano spremembo se uresničuje zahteva iz IV. točke Sporazuma o razreševanju stavkovnih zahtev, ki je bil sklenjen 27. decembra 2018 med Vlado Republike Slovenije, Policijskim sindikatom Slovenije in Sindikatom policistov Slovenije, in se nanaša na obvezno dodatno pokojninsko zavarovanje policistov.

 

Vlada je z današnjim dnem imenovala mag. Petro Culetto in dr. Tanjo Kerševan Smokvina za državni sekretarki v Ministrstvu za kulturo.

 

 


Časovno obdobje

Potrdi