Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Sporočilo za javnost

18.4.19

28. redna seja Vlade RS

Foto: Tamino Petelinšek, STA

Vlada je na današnji seji sprejela predlog za začetek postopka za dopolnitev II. poglavja Ustave Republike Slovenije z osnutkom Ustavnega zakona o dopolnitvi II. poglavja Ustave Republike Slovenije ter ga pošlje Državnemu zboru v obravnavo. S predlogom za začetek postopka za dopolnitev II. poglavja Ustave Republike Slovenije se zasleduje cilj, slovenski znakovni jezik umestiti v Ustavo Republike Slovenije in s tem uporabnikom slovenskega znakovnega jezika (gluhi, naglušni, gluhoslepi in osebe s polževimi vsadki), katerim je slovenski znakovni jezik materin, avtohton, zagotoviti ustavnopravne podlage za ustrezne ukrepe, s katerimi jim bo dejansko omogočeno polno uveljavljanje vseh človekovih pravic in temeljnih svoboščin, ki jih določa tudi Konvencija o pravicah invalidov. Sporazumevanje in jezik ter pravica do njune uporabe sta bistvena za socialno vključevanje in uveljavljanje temeljnih človekovih pravic. Gluhe osebe, naglušne osebe, osebe s polževim vsadkom in gluhoslepe osebe, zaradi okvare sluha nimajo enakih možnosti pri uveljavljanju človekovih pravic in temeljnih svoboščin zapisanih v Ustavi Republike Slovenije in mednarodnih dokumentih.

 

Vlada je sprejela predlog novele Zakona o evidentiranju nepremičnin. Sprememba novele zakona prinaša časovno usklajenost z roki po Zakonu o množičnem vrednotenju nepremičnin. Ker se rok uveljavitve modelov vrednotenja premika iz 31. julija 2019 na 31. marec 2020, se tudi roki za posodobitev podatkov prilagodijo temu datumu.

 

Vlada je na današnji ob tem sprejela tudi predlog novele Zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin in ga v Državni zbor pošilja v obravnavo po nujnem postopku.

 

 

 


Časovno obdobje

Potrdi