Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Sporočilo za javnost

2.4.15

29. redna seja Vlade RS

Vlada je sprejela predlog novele Zakona o trgovini, ki deregulira izobrazbene pogoje za opravljanje poklicev trgovskega poslovodje in prodajalca, za katera je predpisana minimalna stopnja izobrazbe splošne smeri. Deregulacija v trgovini bo imela pozitiven vpliv na večjo fleksibilnost pri iskanju dela in zaposlovanja ter lažji dostop v panogo, kar povečuje možnosti samozaposlitve in socialnega podjetništva.


Vlada je sprejela Poslovni in finančni načrt Eko sklada, Slovenskega okoljskega javnega sklada, za leto 2015. Eko sklad bo v letu 2015 nadaljeval s kreditiranjem okoljskih naložb kot osnovne dejavnosti Eko sklada in za to zagotovil najmanj 35 milijonov evrov kreditnih sredstev, v primeru razpoložljivih sredstev in potreb potencialnih kreditojemalcev pa tudi več. Sklad bo nadaljeval tudi z dodeljevanjem nepovratnih finančnih spodbud v skupnem znesku predvidoma 24,5 milijona evrov z namenom zmanjšanja rabe energije, in sicer po naslednjih programih: dodeljevanje 22 milijonov evrov nepovratnih finančnih spodbud občanom za ukrepe učinkovite rabe energije in rabe obnovljivih virov energije v stanovanjskih stavbah, spodbujanje nakupa električnih vozil z 2,5 milijona evrov nepovratnih sredstev.


Vlada je sprejela tudi predlog Zakona o pridobivanju in presaditvi delov človeškega telesa zaradi zdravljenja, spremembe Uredbe o določitvi obmejnih problemskih območij ter naložila ministrstvom pripravo analize pripravništva.

 


Vlada se je seznanila še s stanjem projekta EXPO Milano 2015 ter sprejela pobudo Čebelarske zveze Slovenije za razglasitev svetovnega dneva čebel pri Organizaciji združenih narodov.

 


Celotno sporočilo za javnost ( pdf (194 KB))( doc (288 KB))


Časovno obdobje

Potrdi