Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Sporočilo za javnost

9.5.19

30. redna seja Vlade RS

Vlada je sprejela Načrt aktivnosti za projekt »Svetovni dan čebel« do leta 2022. Načrt se bo periodično dopolnjeval na podlagi naknadno dogovorjenih vsebin. Svetovni dan čebel nudi tudi priložnost za prenos slovenskega bogatega znanja in tehnologije na področju čebelarstva ter za utrditev Slovenije kot zelene, zdrave, proaktivne in inovativne države na svetovni ravni. 

 

S ciljem zadržati pozornost in krepiti ozaveščanje, informiranje in zanimanje javnosti ter mednarodne skupnosti za pomen čebel in ostalih opraševalcev je potrebno nadaljevati z usklajenim proaktivnim delovanjem pri uresničevanju ciljev projekta »Svetovni dan čebel«. V ta namen je nastal načrt vladnih aktivnosti do leta 2022 po posameznih vsebinskih sklopih. 

 

Aktivnosti se bodo izvajale v okviru treh prednostnih nalog:

- krepitev ozaveščanja o pomenu čebel in divjih opraševalcev za trajnostno kmetijstvo, zagotavljanje prehranske varnosti in preprečevanje lakote v svetu, ohranjanje okolja in biotske raznovrstnosti, zdravje, gospodarstvo… in s tem prispevek k trajnostnemu razvoju doma in v tujini;

- vzpostavitev ukrepov za zmanjšanje ogroženosti medonosne čebele in divjih opraševalcev;

- krepitev promocije svetovnega dne čebel, slovenskega čebelarstva in Slovenije v svetu.

 

Vlada je sprejela predlog novele Zakona o opravljanju plačilnih storitev za proračunske uporabnike, s katero se spodbuja nadaljnji razvoj elektronskega poslovanja javne uprave in gospodarstva. Državi, naročnikom in gospodarskim subjektom prinaša pomembne koristi z vidika stroškov, vpliva na okolje in administrativnih bremen.

 

Vlada je na današnji seji sklenila z družbo 2TDK, Družba za razvoj projekta, d.o.o. koncesijsko pogodbo za gradnjo in gospodarjenje z drugim tirom železniške proge Divača–Koper.


Časovno obdobje

Potrdi