Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Sporočilo za javnost

11.10.18

4. redna seja Vlade RS

Foto: Tamino Petelinšek/STA

Vlada je na današnji seji potrdila Osnutek proračunskega načrta za leto 2019 – ob predpostavki nespremenjenih politik. Osnutek proračunskega načrta za Slovenijo opredeljuje finančni okvir za celotne javne finance, ne le državni proračun. Tako kot spomladi Program stabilnosti tudi ta dokument temelji na predpostavki nespremenjenih politik. To pomeni, da upošteva le že vse dogovorjene in sprejete zakonske obveznosti. Novega bomo pripravili hkrati z rebalansom proračuna prihodnje leto.

 

Vlada je sprejela predlog novele Zakona o socialno varstvenih prejemkih in ga pošlje Državnemu zboru v obravnavo po nujnem postopku. Predlog novele zakona se nanaša na področje denarnih socialnih pomoči in varstvenega dodatka. Predlog določa da se od 1. 1. 2019 dalje  osnovni znesek minimalnega dohodka ohranja v enaki višini, kot doslej in tako znaša 392,75 evrov. S predlagano spremembo zakona se želi od 1. januarja 2019 dalje ohraniti trenutno mejo socialne varnosti upravičencev do denarne socialne pomoči oziroma varstvenega dodatka. Cenzus za pridobitev varstvenega dodatka bo še naprej znašal 577,34 evra za samsko osebo. Na enaki višini ostajata po novem letu tudi pogrebnina in posmrtnina.

 

Vlada je na današnji seji povečala osnovni kapital 2TDK ter dala soglasje za prenos pogodbenega razmerja na družbo 2TDK. V aneksu izvajalec del izrecno potrjuje, da terjatev za dodatno plačilo, ki jo je uveljavljal nasproti prevzemniku, ne bo ponovno uveljavljal.

 

Vlada je na današnji seji začela z razpravo o izhodiščih za pogajanja o razrešitvi stavkovnih zahtev reprezentativnih sindikatov javnega sektorja. Razpravo je prekinila, ker so potrebna dodatna usklajevanja in jo bo nadaljevala predvidoma na prihodnji seji.

 

 


Časovno obdobje

Potrdi