Skoči na vsebino »

Sporočilo za javnost

20.11.18

Odločitev vlade s seje vladnega odbora

Na današnji seji vladnega odbora za državno ureditev in javne zadeve je Vlada RS v veljavni načrt razvojnih programov za leto 2018 uvrstila nakup objekta Utrip Čemšenik v Občini Zagorje ob Savi, in sicer za namen nastanitvenih kapacitet v okviru Centra za šolske in obšolske dejavnosti (CŠOD).

 

Glavni namen in cilj je zagotoviti dodatne kapacitete oziroma izboljšati nastanitvene zmožnosti CŠOD, saj so morali doslej zaradi pomanjkanja prostora zavračati 16 odstotkov prejetih vlog. Z nakupom objekta Čemšenik, ki ga bo možno uporabiti takoj, saj je bil leta 2016 obnovljen in je tudi opremljen, bo CŠOD lahko letno zagotovil dodatno nastanitev in bivanje 3.000 učencev in dijakov. Šola v naravi, v okviru javne službe, zagotavlja opravljanje strokovnih in organizacijskih nalog, povezanih s posredovanjem znanja, uvajanjem mladine v raziskovalno delo in kulturne dejavnosti.

 

Uvrstitev omenjenega projekta v vladni načrt razvojnih programov ne predvideva povečanja odhodkov iz državnega proračuna, saj gre za prerazporeditev sredstev v okviru finančnega načrta Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.


Časovno obdobje

Potrdi