Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Sporočilo za javnost

14.5.19

Odločitve vlade s sej vladnih odborov

Na današnji seji vladnega odbora za gospodarstvo je Vlada RS v Načrt razvojnih programov za obdobje 2019-2022 uvrstila projekt »Stroški v zvezi z investicijo«.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je podjetju Betonski izdelki Balažic, proizvodnja, prodaja in transport d. o. o., odobrilo državno pomoč za dodelitev finančne spodbude kot nujnega ukrepa regionalne politike v posebnih nepredvidljivih okoliščinah do skupne višine 200.000 evrov. Pomoč v obliki subvencije je namenjena kritju stroškov investicije in stroškov za tekoče poslovanje.

Po arbitražni razsodbi o meji med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško se del betonarne nahaja na ozemlju Republike Hrvaške, kar betonarni onemogoča njeno nadaljnje širjenje. Ker vlagatelj tudi ne more seliti tega obrata, se je odločil, da se s proizvodnjo betonskih izdelkov ne bo več ukvarjal. Drugi dejavnosti, s katerima se podjetje trenutno ukvarja, sta vinogradništvo in gostinstvo, zato je vlagatelj zaprosil za finančno spodbudo, ki bi mu omogočala začetek vzpostavitve nove poslovne poti in delo v Republiki Sloveniji, na novi lokaciji v Lendavskih goricah. Dejavnost gostinstva mu trenutno prinaša dobiček. Na omenjenem območju je že kupil in še namerava dokupiti nekaj zemljišč za vinogradništvo, dejavnost pa bi razširil še z gradnjo objekta z restavracijo, vinsko kletjo in prenočišči. Vlagatelj meni, da bo z gradnjo objekta in izvajanjem turistične dejavnosti omogočil nastanek novih delovnih mest v lendavski regiji.

Da bo ministrstvo lahko prevzelo finančne obveznosti je potrebno, skladno z določili Zakona o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2018 in 2019, navedeni projekt vključiti v veljavni Načrt razvojnih programov proračuna Republike Slovenije.

  

Na seji vladnega odbora za državno ureditev in javne zadeve je vlada Rokometni zvezi Slovenije dala soglasje za vložitev kandidature pri Evropski rokometni zvezi za organizacijo Evropskega prvenstva v rokometu za ženske leta 2022 v Sloveniji. 

Rokometna zveza Slovenije želi evropsko prvenstvo organizirati skupaj z Makedonijo in Črno goro. Predtekmovalni krogi bi se izvedli v Skopju, Podgorici in v Celju, finalni krog pa v Areni Stožice v Ljubljani. 

Izvedba Evropskega prvenstva v rokometu za ženske leta 2022 se lahko sofinancira iz proračuna MIZŠ skladno z letnim programom športa v RS za leto 2022 in na podlagi Pravilnika o sofinanciranju izvajanja letnega programa športa na državni ravni, je še sklenila vlada. 


Časovno obdobje

Potrdi