Skoči na vsebino »

Sporočilo za javnost

19.12.17

Podeljene nagrade za družbeno odgovornost

V Mariboru so danes podelili letošnja priznanja in nagrade v okviru projekta Slovenska nagrada za družbeno odgovornost HORUS 2017. Nagrade in priznanja podeljujeta IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi, v sodelovanju s številnimi podpornimi partnerji projekta. Častni pokrovitelj nagrade je dr. Miro Cerar, predsednik Vlade Republike Slovenije.

 

Tadej Slapnik, državni sekretar v Kabinetu predsednika Vlade Republike Slovenije, je ob tem povedal: "Vlada dr. Mira Cerarja to leto v sodelovanju z različnimi skupinami iz civilne družbe in gospodarstva pripravlja Nacionalno strategijo družbene odgovornosti. V ta namen smo imeli junija v Ljubljani prvi posvet, sedaj je pripravljen osnutek strategije, ki ga z razširjeno delovno skupino skoraj stotih različnih strokovnjakov, podjetnikov in nevladnikov nadgrajujemo. Spomladi pa upamo, da bo po javni razpravi ta strategija sprejeta in potem bodo dani temelji za strateško upravljanje družbene odgovornosti še na ravni države. Nagrada Horus je s svojo devetletno tradicijo k temu zagotovo pripomogla." 

 

Zmagovalci razpisa za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2017 v posameznih kategorijah, po izboru ocenjevalne komisije je več. V kategoriji Nagrada Horus za strateško celovitost pravne osebe so nagrade prejeli Bolnišnica Sežana, IDentiks kartični sistemi d.o.o., Javno podjetje Komunala Brežice d.o.o in Mariborski vodovod, javno podjetje d.d.. Priznanje PRESS je prejelo Javno podjetje Komunala Brežice d.o.o., Priznanje za projekt pa Občina Hoče-Slivnica in NLB d.d.. Splošno posebno priznanje je prejel Jurček Nowakk, nagrado za Podjetnico s slovenskimi koreninami, ki deluje v zamejstvu oz. po svetu pa Danica Bojković (Danex - Umag d.o.o.), Hrvaška. 

 

Nagrada Horus je del nacionalne strategije osveščanja za več družbene odgovornosti, ki jo na ta način izvajajo številna strokovno-interesna združenja v sodelovanju z Inštitutom za razvoj družbene odgovornosti - IRDO in PRSS - Slovenskim društvom za odnose z javnostmi. S tem projektom želijo partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope podjetij in posameznikov k družbeni odgovornosti in trajnostnem razvoju. 

 

Projekt sofinancirata tudi Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu ter Urad RS za mladino.


Časovno obdobje

Potrdi