Skoči na vsebino »

Sporočilo za javnost

26.11.12

Podpisan bo Memorandum o soglasju med Javno agencijo za tehnološki razvoj Republike Slovenije in Nacionalnim uradom za inovacije Madžarske o sodelovanju in izmenjavi informacij na področju tehnološkega razvoja in inovacij

Vlada RS se je na dopisni seji seznanila z informacijo o podpisu Memoranduma o soglasju med »Javno agencijo za tehnološki razvoj Republike Slovenije in Nacionalnim uradom za inovacije Madžarske (National Innovation Office Hungary) o sodelovanju in izmenjavi informacij na področju tehnološkega razvoja in inovacij, ki bo podpisan 26. 11. 2012.


Nacionalni urad za inovacije je osrednja javna institucija  Madžarskega raziskovalnega in inovacijskega okolja, ki jo je ustanovila vlada v letu 2010. Urad deluje v okviru pristojnosti Ministrstva za gospodarstvo in je pristojen za izvajanje nacionalne politike na področju raziskav, tehnološkega razvoja in inovativnosti.

 

Namen sporazuma je krepitev neposrednega sodelovanja med državama na področju tehnološkega razvoja in inovativnosti. Sporazum predvideva redno izmenjavo informacij o programih, potencialih in priložnostih za sodelovanje ter povezovanje podjetij in nosilcev znanja obeh držav na prednostnih tehnoloških področjih. Predvideva sodelovanje na osnovi dvoletnih operativnih programov, ki določajo prednostna področja sodelovanja glede na interes obeh držav ter načrt aktivnosti za povezovanje, oblikovanje skupnih programov in projektov ter izmenjavo ekspertov. Za začetek sodelovanja je določeno področje novih energetskih in industrijskih tehnologij za trajnostni razvoj, učinkovito rabo energije in uvajanje obnovljivih virov.


Časovno obdobje

Potrdi