Skoči na vsebino »

Sporočilo za javnost

20.5.14

Vlada na poplavljena območja v Srbijo in BiH napotila dodatno pomoč

Vlada RS se je na dopisni seji na predlog Ministrstva za obrambo odločila, da Republiki Srbiji na podlagi dodatne prošnje prek Evropskega centra za usklajevanje in koordinacijo mednarodne pomoči (ERCC) za pomoč ob poplavah pošlje dodatno muljno črpalko.

 

Glede na izražene potrebe po humanitarni pomoči ob poplavah v Republiki Srbiji ter Bosni in Hercegovini je Slovenija danes zagotovila transport humanitarne pomoči, ki so jo zbrale slovenske humanitarne organizacije, s transportnimi sredstvi Ministrstva za obrambo, in sicer z do 15 tovornimi vozili  Slovenske vojske in do 35 pripadniki Civilne zaščite in Slovenske vojske. 

 

Vlada je Republiki Srbiji ter Bosni in Hercegovini 16. in 17. maja 2014 že poslala pomoč v silah ter sredstvih zaščite in reševanja zaradi poplav, ki so prizadele navedeni državi. Pomoč državama je ponudilo tudi že več evropskih držav.

Zaradi katastrofalnih razmer in dodatnih prošenj po materialni ter reševalni pomoči Srbije ter Bosne in Hercegovine je slovenska vlada sprejela sklep, ki omogoča dodatno pomoč v obliki dodatne, tretje muljne črpalke in zagotovitve transporta humanitarne pomoči, ki je bila zbrana po Sloveniji. Črpalko bodo upravljale slovenske reševalne ekipe, ki so že na lokaciji TE Nikola Tesla v Obrenovcu.

 

 

Vir: MO

 

 


Časovno obdobje

Potrdi