Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Sporočilo za javnost

2.4.19

Vlada o podpisu Tehničnega dogovora o zagotavljanju podpore države gostiteljice na zdravstveni vaji Vigorous Warrior 2019 v Romuniji

Vlada Republike Slovenije se je na današnji dopisni seji seznanila z Informacijo o nameravanem podpisu Tehničnega dogovora o zagotavljanju podpore države gostiteljice na zdravstveni vaji Vigorous Warrior 2019 v Romuniji.

Večnacionalna vaja Vigorous Warrior 2019, ki bo v aprilu 2019 potekala v Romuniji, je namenjena povišanju stopnje usposobljenosti in povezljivosti za izvajanje zdravstvene podpore v združenih večnacionalnih operacijah.

Na njej bo sodelovalo 30 držav članic Nata in Partnerstva za mir, med njimi vse članice Balkanskih zdravstvenih namenskih sil, kjer sodeluje tudi Slovenija. Eden od pomembnejših namenov vaje je tudi usposabljanje Balkanskih zdravstvenih namenskih sil, ki naj bi zagotavljale zdravstveno oskrbo ob naravnih in drugih nesrečah ter v mednarodnih operacijah in misijah.

Vajo organizira Natov center odličnosti za vojaško zdravstvo s sedežem na Madžarskem, na njej pa bo iz Slovenije sodelovalo do 17 pripadnikov Slovenske vojske z reševalnim vozilom.

Vaja je načrtovana v Načrtu vaj v obrambnem sistemu in sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v letu 2019.

Vir: MO


Časovno obdobje

Potrdi