Skoči na vsebino »

Sporočilo za javnost

26.11.13

Vlada se je seznanila z odgovorom ministra Viranta na interpelacijo

Vlada RS se je na današnji dopisni seji seznanila z odgovorom ministra za notranje zadeve RS dr. Gregorja Viranta na interpelacijo, ki so jo proti njemu vložili poslanci NSi, SDS in SLS.

 

Minister je očitke predlagateljev interpelacije v celoti zavrnil. Ob tem je pojasnil, da je prepričan v koristnost reforme lokalne samouprave v smeri združevanja občin, pri čemer mora biti reforma preudarna in strokovno korektno izvedena. Kar zadeva očitke, ki se nanašajo na socialni dialog v javnem sektorju, je dr. Virant poudaril, da je dosegel prekinitev stavke v javnem sektorju in velike pozitivne finančne učinke (znižanje plač in nekaterih drugih pravic): v letu 2013 za več kot 100 mio EUR, v letu 2014 pa več kot 400 mio EUR.

 

"Z zakonom, ki ureja odškodninsko shemo za izbrisane, sem zagotovil uresničitev sodbe Evropskega sodišča za človekove pravice. Ta zakon je izraz spoštovanja človekovih pravic, načel pravne države in mednarodnih pravosodnih institucij, pa tudi izraz pravičnosti in strpnosti. Vse to so vrednote liberalne družbe. V te vrednote trdno verjamem". Tako pa je minister poudaril del odgovora, ki se nanaša na očitke pri reševanju problematike izbrisanih.

 

Celoten odgovor ministra na interpelacijo je bil posredovan v obravnavo Državnemu zboru RS.

 

 


Časovno obdobje

Potrdi