Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  23.09.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar svoj obisk Združenih držav Amerike zaključuje v Clevelandu, mestu z največjo slovensko skupnostjo izven matične domovine. Premier Cerar je odprl nove prostore Generalnega konzulata Republike Slovenije, si ogledal slovensko umetnostno-arhivsko razstavo ter se udeležil srečanja z našo skupnostjo v Slovenskem narodnem domu. 
  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  22.09.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je pred nedeljskim referendumom iz New Yorka, kjer se udeležuje 72. zasedanja Generalne skupščine Organizacije združenih narodov, nagovoril državljanke in državljane.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  21.09.2017 -

  Gospod predsednik, gospod generalni sekretar, vaše ekscelence, spoštovani delegati, gospe in gospodje!   
  Dovolite mi, da najprej čestitam njegovi ekscelenci Miroslavu Lajčáku ob izvolitvi za predsednika 72. zasedanja Generalne skupščine Združenih narodov in mu zaželim veliko uspeha pri opravljanju te funkcije. 
  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  21.09.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar, ki nadaljuje svoj delovni obisk in se udeležuje 72. zasedanja Generalne skupščine Organizacije združenih narodov, je imel včeraj ob robu zasedanja več dvostranskih srečanj, sestal se je s predsednikom generalne skupščine Miroslavom Lajčakom, kosovskim predsednikom Hashimon Thacijem in generalnim sekretarjem OZN Antoniom Guterresom. Danes bo slovenski predsednik vlade nagovoril generalno skupščino.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  21.09.2017 - Vlada je na današnji seji sprejela Jesensko napoved gospodarskih gibanj 2017, predlog zakona o motornih vozilih in predloga zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin.

 • Vir: MZZ

  21.09.2017 - Ob današnjem svetovnem dnevu miru pozivamo k prekinitvi sovražnosti in spopadov ter k spoštovanju 24-urnega premirja med sprtimi strani povsod po svetu. Osrednja tema letošnjega dneva je "Skupaj za mir: spoštovanje, varnost in dostojanstvo za vse", s poudarkom na položaju beguncev in migrantov po vsem svetu.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  Obvestilo o 149. seji Vlade RS

  20.09.2017 - Vlada se bo sestala na redni seji in na njej med drugim obravnavala predlog sprememb uredbe o organih v sestavi ministrstev in Poročilo Komisije Vlade RS za preprečevanje dela in zaposlovanja na črno o dejavnostih in učinkih preprečevanja dela in zaposlovanja na črno za leto 2016.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  20.09.2017 -

  Prva dva dni obiska predsednika Vlade Republike Slovenije dr. Mira Cerarja, ki se udeležuje zasedanja 72. zasedanja Generalne skupščine Organizacije združenih narodov, sta minila v luči otvoritve generalne skupščine, večih bilateralnih srečanj in udeležbe na dogodku francoskega predsednika o globalnem dogovoru za okolje.
  več

 • Vir: MIZŠ

  20.09.2017 - V Cankarjevem domu v Ljubljani med 18. in 20. septembrom 2017 poteka 2. svetovni kongres o prosto dostopnih izobraževalnih virih, ki ga skupaj organizirata UNESCO in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Drugi svetovni kongres o prosto dostopnih izobraževalnih virih je eden od mejnikov v procesu priprave globalnih smernic in priporočil za države članice UNESCO, procesu, ki ga skupaj z UNESCO, vodi Slovenija.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  18.09.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je udeležil zaključne tekme evropskega košarkarskega prvenstva v Istanbulu. V finalu so naši košarkarji proti Srbiji pokazali odločno, borbeno predstavo in osvojili naslov evropskih prvakov, za kar jim premier dr. Cerar iskreno čestita. "Zlati fantje so nam vsem v ponos in zgled! Njihova srčnost in timska igra sta presegli vse meje", je ob tem še dodal dr. Cerar.


Časovno obdobje

Potrdi