Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Fotoarhiv: STA

  05.05.2016 - Vlada se je na današnji seji seznanila s Poročilom o razvoju 2016, sprejela je predlog novele Zakona o javnem naročanju na področju obrambe in varnosti ter Dogovor med Vlado RS in Mestno občino Ljubljana. Potrdila je tudi stališča do TTIP.

 • 04.05.2016 - Na podjetniškem dogodku med 6. in 8. majem v Slovenskih Konjicah bodo sodelovali mladi programerji, oblikovalci, tehnologi in socialni podjetniki ter dokazali, da je mogoče v treh dneh od prve zamisli do realizacije popeljati poslovne ideje s pozitivnimi družbenimi učinki. V soboto se jim bo pridružil tudi predsednik vlade Miro Cerar.

 • Fotoarhiv: STA

  86. redna seja Vlade RS

  04.05.2016 - Vlada se bo v četrtek, 5. maja, sestala na redni seji. Obravnavala bo tudi predlog dogovora o izvajanju programov in nalog po Zakonu o glavnem mestu Republike Slovenije ter predlog novele zakona o javnem naročanju na področju obrambe in varnosti.

 • Predsednik vlade Miro Cerar s tekači. Foto: STA

  Premier Cerar sprejel tekače Svetovnega teka miru

  03.05.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar je danes sprejel tekače Svetovnega teka miru, ki so letos v Sloveniji med 30. aprilom in 4. majem. "Mir ne pomeni le odsotnost vojne. Mir pomeni prisotnost ljubezni, harmonije, zadovoljstva, veselja in enosti. Mir razodeva popolno veličino človeškega življenja!," poudarjajo tekači. Premier je pozdravil pozitivno sporočilo njihovega globalnega štafetnega teka, saj je spodbujanje k miru, prijateljstvu in harmoniji eno najbolj plemenitih dejavnosti človeštva.

 • Foto: Mostphotos

  03.05.2016 - Že skoraj 20 let je 3. maj po sklepu skupščine Združenih narodov Svetovni dan svobode tiska. Razmere po vsem svetu so se odtlej radikalno spremenile: najmočnejši motor sprememb je digitalna tehnologija, ki z interaktivnimi spletnimi kanali bolj kot katerakoli inovacija doslej postavljajo na glavo večstoletne predstave in prakse v delovanju neodvisnih medijev. Ministrstvo za kulturo zato pripravlja spremembe medijske zakonodaje.

 • Ministrica za delo Anja Kopač Mrak. Vir: MDDSZ

  29.04.2016 - Praznik dela je spomin na vse, ki so se borili za delavske pravice in osemurni delavnik. Praznik dela je tudi opomin, da ni nič samoumevnega. In opozorilo, kaj vse je še potrebno urediti. Poleg še vedno previsoke brezposelnosti je ena izmed večjih težav vse večja razlika med redno zaposlenimi in ostalimi zaposlenimi v atipičnih oblikah dela, med katerimi je trenutno najbolj izpostavljeno prekarno delo. 

 • 29. april - evropski dan medgeneracijske solidarnosti. Foto: STA

  29.04.2016 - Slovenija ravnokar začenja s pripravo nove Strategije odzivov na dolgoživo družbo. Namen strategije bo med drugim ozavestiti in spodbuditi najširši krog deležnikov s potrebo po odzivanju na izzive, ki jih pred nas postavlja demografija. S strategijo želimo doprinesti k temu, da Slovenija čez 30 let ne bo družba, v kateri bi prevladovala najštevilčnejša generacija, temveč da bo to vključujoča družba vseh generacij, ki se bodo medsebojno spoštovale in sodelovale.

 • Premier Cerar na državni proslavi v Križankah. Foto: STA

  Premier Cerar na državni proslavi ob dnevu upora proti okupatorju

  26.04.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar se je na predvečer praznika, dneva upora proti okupatorju, v Križankah v Ljubljani udeležil državne proslave. Slavnostni govornik na proslavi je bil predsednik državnega zbora Milan Brglez. Za scenarij in režijo slovesnosti je poskrbel Igor Zupe, ki je slavnostno obredje državne proslave ob dnevu upora proti okupatorju označil za "dramo intime in etosa". Na proslavi so sodelovali tudi zastavonoše veteranskih organizacij in nosilci bojnih zastav.

 • Predsednik vlade Miro Cerar v DZ. Foto: STA

  Ministrica za kulturo odstopila

  25.04.2016 - DZ se je danes seznanil z odstopom ministrice za kulturo Julijane Bizjak Mlakar. Ob začetku seje DZ je predsednik vlade Miro Cerar predstavil svoje argumente k predlogu za razrešitev ministrice. Ministrstvo za kulturo bo začasno vodil minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc.

 • Premier Cerar je podpisal Pariški podnebni sporazum.

  22.04.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar se danes udeležuje slovesnosti ob podpisu Pariškega podnebnega sporazuma (COP21), ki na vabilo Generalnega sekretarja OZN, Ban Ki-moona, poteka na sedežu Organizacije združenih narodov v New Yorku. Slovenski premier je v nacionalni izjavi na dogodku, ki se ga udeležujejo številni voditelji in visoki predstavniki pogodbenic Konvencije o spremembi podnebja – trenutno 195 pogodbenic, poudaril, da je Pariški podnebni sporazum pomemben odziv na opozorilo, da moramo spremeniti miselnost ter način delovanja, če želimo spremembe. Kot je ocenil slovenski premier, gre za mejnik na naši skupni poti do nizkoogljične in trajnostne prihodnosti ter sovoditelje pozval k čim hitrejši ratifikaciji sporazuma.


Časovno obdobje

Potrdi