Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  145. redna seja Vlade RS

  26.07.2017 - Vlada se bo sestala na redni seji in na njej obravnavala predlog novele zakona o poklicnem in strokovnem izobraževanju ter predlog novele zakona o gimnazijah. Na dnevni red seje vlade je uvrščen tudi predlog zakona o državni meteorološki, hidrološki, oceanografski in seizmološki službi.

 • Foto: Tamino Petelnšek/STA

  26.07.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je skupaj z ministrico za okolje in prostor Ireno Majcen obiskal lokacijo požara v Zalogu v občini Straža pri Novem mestu ter se seznanil s stanjem na terenu. Ob tem se je gasilcem zahvalil za vso pomoč in izpostavil, da se je vlada po primeru Kemis naučila pomembno lekcijo, in da so bile pristojne službe takoj na terenu.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  25.07.2017 - Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak je predstavila predlog Resolucije o družinski politiki 2018-2028. Glavna vizija resolucije je vsem družinam prijazna družba.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  24.07.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar in ministrica dr. Maja Makovec Brenčič sta danes v vladnih prostorih sprejela predstavnike področja znanosti in visokega šolstva. Premier dr. Cerar je na srečanju poudaril, da se vlada zaveda izjemnega pomena znanosti za razvoj družbe in je zato znanost opredelila za svoje prioritetno področje. Prav zato je v zadnjih letih ustavila trend upadanja sredstev na področju visokega šolstva in znanosti. Na zadnji seji vlade pa se je vlada zavezala, da bo področju znanosti v letu 2018 namenila še dodatnih 18 do 20 mio eur sredstev. 

 • Foto: UKOM

  21.07.2017 - Vlada je na današnji dopisni seji sprejela odločitev, da se na Splošno sodišče Evropske unije vloži tožbo zaradi ugotovitve ničnosti Delegirane uredbe Komisije (EU) 2017/1353 z dne 19. 5. 2017 o spremembi Uredbe (ES) št. 607/2009 glede sort vinske trte in njihovih sopomenk, ki se lahko uporabijo na etiketah vina.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  20.07.2017 - Predsednik vlade Miro Cerar je po današnji seji vlade poudaril, da je proračun uravnotežen. "Vsi resorji so dobili dovolj, da izvedejo ključne projekte," je dejal premier.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  144. redna seja Vlade RS

  19.07.2017 - Vlada se bo sestala na redni seji in na njej nadaljevala s postopkom sprejemanja predloga sprememb državnega proračuna za leto 2018 in predloga državnega proračuna za leto 2019 ter določila razrez proračunskih izdatkov. Na dnevnem redu seje je predlog zakona o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja, člani vlade pa bodo obravnavali tudi Strategijo dolgožive družbe.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  17.07.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je bil osrednji govornik na slavnostni seji Občine Žužemberk ob njihovem občinskem prazniku. V svojem nagovoru se je zahvalil za povabilo in dejal, da mu je v veliko čast in zadovoljstvo, da lahko v tem čudovitem vzdušju slikovitega srednjeveškega gradu Žužemberk z vsemi navzočimi praznuje občinski praznik.

 • Foto: Bor Slana/STA

  13.07.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je na Kongresnem trgu v Ljubljani udeležil slavnostnega odprtja Spomenika vsem žrtvam vojn in z vojnami povezanim žrtvam. Kot del državne delegacije je pospremil predsednika Republike Slovenije pri položitvi venca k spomeniku.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  13.07.2017 - Vlada se je na današnji seji seznanila z Informacijo o končni razsodbi arbitražnega sodišča, ki je 29. junija 2017 odločilo o meji med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško. Vlada je danes določila tudi besedilo predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o Triglavskem narodnem parku.


Časovno obdobje

Potrdi