Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Premier Cerar in ministrica Makovec Brenčič na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana. Foto: STA

  12.02.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar je danes z ministrico za izobraževanje, znanost in šport Majo Makovec Brenčič v okviru letošnjih informativnih dnevov obiskal Biotehniški izobraževalni center Ljubljana. Predsednik vlade je ob tej priložnosti bodoče dijake pozval, naj ob odločitvi za poklic prisluhnejo, kar jim govori srce, in hkrati pomislijo na to, kaj bo ta pomenila tako zanje in kot za družbo. Prav tako je poudaril pomen, žal nekoliko, zapostavljenih praktičnih znanj in poklicev v Sloveniji.

 • Minister za javno upravo Boris Koprivnikar na novinarski konferenci po seji vlade. Foto: STA

  11.02.2016 - Vlada je na današnji seji sprejela spremembe zakona o dedovanju, podaljšala je izvajanje ukrepov kriznega odzivanja v okviru pristojnosti policije za tri mesece in se seznanila z informacijo o dodatkih v javnem sektorju. Vlada je sprejela tudi predlog imenovanja predsednika in članov Fiskalnega sveta.

 • Novinarska konferenca o aktualnem dogajanju v zvezi s prihodom beguncev. Foto: STA

  10.02.2016 - Na današnji novinarski konferenci o aktualnem dogajanju v povezavi s prihodom beguncev oz. migrantov je državni sekretar na notranjem ministrstvu Boštjan Šefic ocenil, da smo lahko zadovoljni z načinom obvladovanja begunskega vala v Republiki Sloveniji. To se kaže tudi v normalnih varnostnih razmerah, ki so v Sloveniji stabilne in ne odstopajo od situacije pred prihodom migracijskega toka. K temu prispeva tudi dejstvo, da je delo v sprejemnih centrih dobro organizirano, da je dobro poskrbljeno za varnostne preglede ter ustrezno registracijo beguncev.

 • Foto: STA

  74. redna seja Vlade RS

  10.02.2016 - Vlada se bo jutri, v četrtek, 11. februarja, sestala na redni seji. Obravnavala bo predlog novele pomorskega zakonika in predlog novele zakona o dedovanju.

 • Vir: URSZR

  10.02.2016 - 11. februar je mednarodni dan enotne evropske številke za klic v sili. Na številko 112 je mogoče poklicati na pomoč v vseh 28 državah članicah EU, v večini držav na Balkanu in v posameznih delih Rusije. Slovenija jo je uvedla kot druga država v Evropi že leta 1997. V vseh 13 regijskih centrih za obveščanje, ki v Sloveniji sprejemajo klice na pomoč, bo 11. februarja dan odprtih vrat.

 • Predsednik vlade Miro Cerar na sprejemu Prešernovih nagrajencev. Foto: STA

  Premier Cerar na državni proslavi ob slovenskem kulturnem prazniku

  07.02.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar se je v Cankarjevem domu v Ljubljani udeležil državne proslave ob slovenskem kulturnem prazniku, na kateri so podelili Prešernovi nagradi in nagrade Prešernovega sklada. Prešernovo nagrado za življenjsko delo sta prejela pisatelj in dramatik Tone Partljič ter skladatelj Ivo Petrić. Nagrade Prešernovega sklada pa pesnica Cvetka Lipuš, kiparka Mojca Smerdu, igralka in performerka Katarina Stegnar, režiser Janusz Kica, slikar Aleksij Kobal ter skladatelj in zborovski dirigent Ambrož Čopi.

 • Premier Cerar z Donaldom Tuskom, predsednikom Evropskega sveta.

  04.02.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar se je danes v Londonu udeležil konference z naslovom "Podpora Siriji in regiji", namenjeni iskanju hitrih rešitev za zagotovitev pomoči prizadetemu prebivalstvu v konfliktu v Siriji, podpori sosednjim državam Sirije pri naslavljanju potreb beguncev v regiji ter iskanju dolgoročnih rešitev na področju izobraževanja in zaposlovanja. Ob tem se je okoli 70 svetovnih voditeljev na politični ravni zavzelo za varovanje in zaščito civilistov v času trajanja konflikta. Premier dr. Cerar je najavil donacijo Slovenije v višini 200.000 evrov ter pozval k takojšnji in učinkovitejši akciji za zaustavitev te največje aktualne humanitarne katastrofe.

 • Foto: Mostphotos

  Spodbujanje socialnega podjetništva in zadružništva v Savinjski regiji

  04.02.2016 - V torek, 9. februarja, bo v Narodnem domu v Celju potekal regijski strokovni posvet »Spodbujanje razvoja socialnega podjetništva in zadružništva v Savinjski regiji«. K sodelovanju in aktivni udeležbi na posvetu vabimo vse, ki želite aktivno prispevati k zagotovitvi novih zaposlitev ter vzpostavitvi podpornega okolja za razvoj socialne ekonomije v Savinjski regiji.

 • Ministrica za obrambo Andreja Katič in minister za zunanje zadeve Karl Erjavec. Foto: STA

  03.02.2016 - Vlada je sprejela sklep o okrepljenem sodelovanju Republike Slovenije v Globalni protiteroristični koaliciji zoper Daesh (ISIL), in sicer s prevzemom častniške dolžnosti v poveljstvu globalne koalicije, z donacijo oborožitve in opreme ter s sodelovanjem z do 15 pripadniki Slovenske vojske pri usposabljanju pripadnikov oboroženih sil iraškega Kurdistana (Pešmerg).

 • Foto: STA

  73. redna seja Vlade RS

  02.02.2016 - Vlada se bo jutri, v sredo, 3. februarja, sestala na redni seji. Obravnavala bo predlog novele zakona o delovnem času in obveznih počitkih mobilnih delavcev ter o zapisovalni opremi v cestnih prevozih ter predlog uredbe o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov.


Časovno obdobje

Potrdi