Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Premier Cerar je izpostavil, da so trajnostni razvoj, okoljska odgovornost in prizadevanje za zdravo življenje najbolj pomembni prispevki k družbenemu razvoju. Foto: Tamino Petelinšek/STA

  26.09.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil letne konference koordinatorjev programa Ekošola, na kateri je nagovoril navzoče ter podelil zelene zastave in priznanja ekošolam. V nagovoru je poudaril, da je poslanstvo programa Ekošola izjemnega pomena, saj vpliva pri oblikovanju pogleda mladih o tem, kaj je za naravo in zato za ljudi pomembno, kar je prispevek k boljši prihodnosti nas vseh.

 • Prav je, da obujamo spomin na prispevek k zavezniški zmagi v Evropi, je v govoru poudaril premier Cerar. Foto: Anže Malovrh/STA

  25.09.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar se je danes v Beli krajini udeležil osrednje spominske prireditve v spomin na osvoboditev zavezniških vojnih ujetnikov med 2. svetovno vojno. Predsednik vlade je bil na dogodku slavnostni govornik.

 • Slovenski premier je ob robu vrha avstrijskemu kolegu Kernu sporočil, da bo tudi Slovenija poostrila nadzor na meji, v kolikor bodo to storili Avstrijci. Foto: BKA/Andy Wenzel

  24.09.2016 - »Zavest o tem, da nezakonitih migracij ne bomo več dovolili, je še okrepljena,« je po vrhu o zahodnobalkanski migracijski poti povedal predsednik vlade Miro Cerar. Prav tako bo treba storiti vse, da se bo sporazum med Turčijo in EU o vračanju nezakonitih migrantov izvrševal. Da bo treba storiti še več za to, da preprečimo ponovno odprtje balkanske poti za nezakonite migracije, so se na vrhu na Dunaju danes strinjali vsi voditelji 11 držav ob balkanski migracijski poti in EU.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  23.09.2016 - Člani vlade so na današnjem delovnem posvetu obravnavali drugo vmesno poročilo o izvajanju Akcijskega načrta prioritetnih aktivnosti. Ministrstva in vladne službe uspešno in pospešeno uresničujejo vladne prioritete.

 • Direktor Urada za makroekonomske analize in razvoj Boštjan Vasle. Foto: Daniel Novakovič/STA

  22.09.2016 - BDP se bo letos povečal za 2,3 %, prihodnje leto pa za 2,9 %, pravi Jesenska napoved gospodarskih gibanj, ki so jo danes predstavili na UMAR. Ključna dejavnika rasti bosta izvoz in zasebna potrošnja.

 • Ministrica za finance Mateja Vraničar Erman. Foto: Daniel Novakovič/STA

  22.09.2016 - Vlada je danes potrdila predlog sprememb državnega proračuna za leto 2017 in predlog proračuna za leto 2018 s spremljajočimi dokumenti. Sprejela je tudi predlog Zakona o voznikih.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  22.09.2016 - Predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč je predsedniku vlade Miru Cerarju predal čebelnjak z dvema panjema. Čebelnjak je postavljen na balkonu v petem nadstropju vladne stavbe na Gregorčičevi 25 v Ljubljani. Gre za simbolno dejanje, s katerim vlada še dodatno podpira slovensko pobudo za razglasitev svetovnega dneva čebel pri OZN.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  DZ potrdil Matejo Vraničar Erman za finančno ministrico

  21.09.2016 - DZ je državno sekretarko na finančnem ministrstvu Matejo Vraničar Erman imenoval za finančno ministrico. Za njeno imenovanje je glasovalo 50 poslancev, 21 jih je bilo proti. Ministrica je v zaprisegi zagotovila, da se bo z vsem svojim delom in celotno ekipo trudila za blaginjo Slovenije, njenih prebivalcev in prebivalk.

 • Fotoarhiv: Tamino Petelinšek/STA

  102. redna seja Vlade RS

  21.09.2016 - Vlada se bo v četrtek, 22. septembra, ob 10. uri, sestala na redni seji in na njej osrednjo pozornost namenila obravnavi proračunskih dokumentov - predloga sprememb državnega proračuna za leto 2017 in predloga proračuna za leto 2018.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  21.09.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar si je ogledal prikaz oskrbe ranjencev in zmogljivosti medicinske evakuacije v okviru mednarodne vojaške vaje Takojšen odgovor 2016, ki od 9. septembra poteka v Sloveniji in na Hrvaškem. Po besedah premiera je vaja prispevek k večji varnosti v regiji in prikaz zmožnosti sodelovanja in pripravljenosti sodelujočih.


Časovno obdobje

Potrdi