Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  23.03.2017 - Vlada je na današnji seji med drugim sprejela predlog novele Stanovanjskega zakona, Akt o ustanovitvi javnega zavoda KSEVT ter spremembe uredbe o razvrstitvi prepovedanih drog.

 • 23.03.2017 - Ministrstvo za notranje zadeve je v okviru projektov pomoči pri vključevanju tujcev v slovensko družbo sofinanciralo večjezični priročnik za lažje sporazumevanje v zdravstvu v osmih jezikih.
  Z izdelavo priročnika se je iztekel prvi del projekta, drugi del pa zajema 12 usposabljanj zdravstvenih delavcev po vsej Sloveniji z naslovom "Pacient ne govori slovensko" in se začne 24. marca 2017 v Ljubljani.    

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  127. redna seja Vlade RS

  22.03.2017 - Vlada bo na seji med drugim obravnavala predlog novele zakona Stanovanjskega zakona in predlog sprememb in dopolnitev uredbe o razvrstitvi prepovedanih drog.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  22.03.2017 - Predsednik vlade Miro Cerar se je danes na delu poti v Planico na vlaku pridružil slovenski reprezentanci v smučarskih skokih. Pred športnim praznikom v dolini pod Poncami je tekmovalcem zaželel srečo, in se z njimi pogovarjal tako o aktualni kot tudi o prihajajoči olimpijski sezoni. Predsednik vlade bo v nedeljo, 26. marca z obiskom tekme v smučarskih skokih tudi osebno podprl naše "orle".

 • Vir: Mostphotos

  22.03.2017 - »Voda je izvir življenja, je nenadomestljiva strateška naravna dobrina, brez katere življenje na našem planetu ni mogoče. Zaščita kakovostne vode – tekočega zlata 21.stoletja -  je zato ključna tema prihodnosti«, je ob svetovnem dnevu vode prepričan predsednik vlade Miro Cerar. 

 • Vir: KPV

  21.03.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je na pogovoru sprejel komisarja za človekove pravice Sveta Evrope Nilsa Muižnieksa, ki se mudi na delovnem obisku v Sloveniji z namenom odprtega in konstruktivnega dialoga s predstavniki vlade, drugih državnih institucij ter civilno družbo.

 • Foto: Tomo Jeseničnik/STO

  21.03.2017 - »Moja vizija Slovenije je zelena Slovenija. V moji viziji je Slovenija vodilna zelena trajnostna destinacija, ki varuje svoje okolje in obenem skrbi za kakovost življenja prebivalcev Slovenije. Gozd je naš nacionalni ponos, ki ga moramo trajno varovati in vanj skrbno vlagati. Slovenija mora z gozdovi gospodariti trajnostno in po načelih sonaravnega gospodarjenja«, ob mednarodnem dnevu gozdov, ki ga obeležujemo 21. marca, poudarja premier Miro Cerar.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  20.03.2017 - Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil slovesnosti ob zaprtju obalne ceste med Izolo in Koprom, s katero je bila cesta simbolno predana ljudem. »Gre za dober primer sodelovanja med vlado in lokalno skupnostjo,« je poudaril premier in izrazil veselje, da se omogoča razvoj v korist ljudi, trajnostnega razvoja in tudi v korist turizma.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Premier Cerar odgovarjal na poslanska vprašanja

  20.03.2017 - Predsednik vlade Miro Cerar je v okviru marčevske redne seje DZ odgovarjal na poslanska vprašanja, med drugim o kadrovanju v državnih podjetjih ter stanju na področju ilegalnih migracij.

 • Foto: Mostphotos

  16.03.2017 - Državni proračun je februarja izkazal primanjkljaj v višini 133,7 milijona evrov, kar je precej manj kot februarja lani, ko ga je bilo za 247,1 milijona evrov.


Časovno obdobje

Potrdi