Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Premier Cerar je priredil sprejem za olimpijce. Foto: STA

  26.08.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar je skupaj z ministrico za izobraževanje, znanost in šport Majo Makovec Brenčič ob zaključku 31. poletnih olimpijskih iger v Riu de Janeiru priredil sprejem za slovenske udeležence tokratnih olimpijskih iger. "Športniki ste zgled domoljubja, športnih vrednot in navdih za mlade pa, tudi za slehernega Slovenca," je poudaril premier ter se zahvalil tudi trenerjem, spremljevalcem, vodstvu ekipe ter novinarjem, ki so prenašali dogodke iz Ria v Slovenijo.

 • Foto: STA

  26.08.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar je na slavnostnem kosilu gostil svetovno znanega slovenskega pisatelja in misleca Borisa Pahorja ob njegovem 103. rojstnem dnevu ter izidu njegove najnovejše knjige »V imenu dialoga«. Pisatelja je nagovoril z besedami, da je velik humanist, večni mladenič ter zagovornik ljubezni.

 • Novinarska konferenca o nastanitvi mladoletnikov brez spremstva. Vir: MNZ

  26.08.2016 - V dijaškem domu v Novi Gorici bodo v ponedeljek sprejeli deset otrok brez spremstva, ki so pred kratkim prišli v Slovenijo, v torek pa jih bodo v Postojni sprejeli enajst, so na današnji novinarski konferenci  o nastanitvi mladoletnikov brez spremstva dejali predstavniki ministrstev za notranje zadeve, izobraževanje in delo.

 • Premier Cerar na posvetu o prihodnosti Evropske unije z nekaterimi poznavalci Unije. Foto: STA

  26.08.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar se je na delovnem posvetu o prihodnosti EU srečal s priznanimi strokovnjaki in izkušenimi poznavalci delovanja oz. zgodovine Unije. Premier je s sogovorniki v poglobljeni in konstruktivni razpravi izmenjal poglede o prihodnosti Unije, ključnih konceptualnih usmeritvah, na katera bi se Slovenija v okviru sedemindvajseterice morala osredotočiti, pa tudi operativnih vidikih uresničevanja slovenskih interesov znotraj Unije.

 • Premier Cerar z ministricama za zdravje in notranje zadeve obiskal policista, ranjenega v streljanju pred izolsko bolnišnico. Foto: STA

  24.08.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar je z ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc in ministrico za notranje zadeve Vesno Györkös Žnidar v UKC Ljubljana obiskal policista, ranjenega v streljanju pred izolsko bolnišnico, ki medtem že okreva. Ob tej priložnosti se je premier sestal tudi z vodstvom UKC Ljubljana, kjer je vsem zaposlenim v zdravstvu izrazil svojo polno podporo ter podporo vlade. Po besedah premiera vlada že sicer išče možnosti za izboljšavo pogojev v zdravstvu kot takem ter njihovi varnosti.

 • Predsednik vlade je v okviru sejma AGRA 2016 v Gornji Radgoni zasadil lipo. Miro Cerar je Foto: STA

  24.08.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar je nagovoril udeležence Dneva slovenskih zadružnikov na kmetijsko-živilskem sejmu AGRA 2016 v Gornji Radgoni. Ob tem je vnovič zagotovil podporo razvoju kmetijstva ter zadružništva v Sloveniji ter se zavzel za nadaljnji razvoj zadružništva ter dialog tako z vlado kot med mlado in staro generacijo.

 • Fotoarhiv: STA

  23.08.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar je danes opravil daljši razgovor z direktorjem Sove Zoranom Klemenčičem, ki je minuli petek premierju pripravil poročilo zaradi anonimnih očitkov o korupciji in domnevnem neobvladovanju položaja na Sovi. Po temeljiti preučitvi poročila in opravljenem razgovoru premier ocenjuje, da ni razlogov, zaradi katerih ne bi bilo mogoče direktorju Klemenčiču pri vodenju Sove zaupati tudi v bodoče.

 • Fotoarhiv: STA

  23.08.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar se je sestal z ministrico za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar, ki je premieru poročala o včerajšnjih tragičnih dogodkih v izolski bolnišnici. »Kot predsednik vlade bom storil vse, da bodo za policiste in vse, ki skrbijo za varnost in oskrbo ljudi, zagotovljeni ustrezni delovni pogoji ter podpora vlade tudi v naprej,« je poudaril premier.

 • Vir: EU skladi

  22.08.2016 - Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o podpori za program s področja pridobivanja dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti, ki ga bo izvajal Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. Predvidena vrednost programa, ki se bo izvajal v obeh kohezijskih regijah, je 2 milijona evrov, Evropski socialni sklad prispeva 1,6 milijona.

 • PV Cerar med ogledom sejma Agra. Foto: STA

  20.08.2016 - Predsednik Vlade RS Miro Cerar je danes v Gornji Radgoni odprl 54. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA. V svojem nagovoru na otvoritveni slovesnosti, ki so se je udeležili gosti iz Slovenije in tujine, je poudaril, da je kmetijstvo ena od temeljnih dejavnosti in stebrov naše družbe, podpora kmetijstvu in ustvarjanje ugodnejših razmer zanj pa ena od prioritet vlade.


Časovno obdobje

Potrdi