Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  27.05.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je današnjo soboto preživel v Ormožu, kjer se je udeležil odprtja regijskega gasilskega vadbenega poligona ter prireditve »Zbudi se, Ormož!«, ki so jo organizirali aktivni študenti Kluba ormoških študentov.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  26.05.2017 - Premier dr. Cerar je sogovorniku predstavil načrt vlade za povečanje obrambnih izdatkov, skladno s sklepi iz Walesa. Vlada se namreč zaveda odgovornosti Slovenije kot tvorne članice zavezništva, zato je tudi sprejela zavezo o povečevanju sredstev za obrambo v obdobju 2018 – 2025, delež sredstev v odstotkih bruto domačega proizvoda pa se je povečal že v lanskem letu in letos. Po besedah predsednika vlade je cilj vlade dosegati kompromis med povečanjem sredstev, ki je nujno, z javnofinančnimi zmožnostmi in omejitvami. Generalni sekretar Nata je pozdravil prizadevanja Slovenije in njen načrt.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  26.05.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je včeraj v Bruslju udeležil posebnega zasedanja zveze Nato. Na vrhu voditeljev, ki je prvič potekal v novi stavbi zavezništva, ki je bila ob tej priložnosti tudi slavnostno odprta, je bilo največ pozornosti namenjene krepitvi vloge Nata pri boju zoper terorizem, delitvi bremen med državami članicami in potrditvi močne transatlantske vezi. Premier Cerar je ob zaključku zasedanja ocenil, da je vrh potrdil zavezanost držav članic, da poglobljeno sodelujejo pri soočanju z varnostnimi izzivi.

 • Foto: Bor Slana/STA

  25.05.2017 - Aktivnosti Vlade RS za ohranitev in razvoj dejavnosti Javnega zavoda Kulturno gospodarskega središča Evropskih vesoljskih tehnologij KSEVT so predstavili mag. Aleš Cantarutti, državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, Tadej Slapnik, državni sekretar v Kabinetu predsednika vlade, mag. Igor Teršar, generalni direktor Direktorata za ustvarjalnost na Ministrstvu za kulturo in Nena Dokuzov, v.d. direktorice javnega zavoda KSEVT.

 • Foto: Stanko Gruden/STA

  24.05.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je sprejel zveznega predsednika Republike Avstrije dr. Alexandra van der Bellena, ki se mudi na uradnem obisku Slovenije na povabilo predsednika republike Boruta Pahorja.

 • Foto: Daniel Novaković /STA

  Izjava predsednika vlade o aktualnem dogajanju

  24.05.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je v današnji izjavi poudaril, da je požar v Kemisu dogodek, ki se ne sme ponoviti, zato je po njegovih besedah treba nujno ugotoviti odgovornost za katastrofo in ustrezno ukrepati. V nadaljevanju se je dotaknil še nekaterih drugih aktualnih tem.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  24.05.2017 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog Zakona o urejanju prostora, predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Pomorskega zakonika, predlog Zakona o Prešernovi nagradi ter se seznanila s Poročilom o izvedenih aktivnostih ter nadaljnjih ukrepih v zvezi s požarom v podjetju Kemis na Vrhniki.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  136. redna seja Vlade RS

  23.05.2017 - Vlada bo na seji obravnavala predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Pomorskega zakonika, predlog zakona o Prešernovi nagradi, predlog uredbe o izvajanju šolske sheme.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  23.05.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar danes na delovnem obisku gosti predsednika Vlade Republike Estonije Jürija Ratasa. Na srečanju sta največ pozornosti namenila evropskim temam, saj se Estonija pripravlja na predsedovanje Svetu Evropske unije, ki ga bo prevzela v drugi polovici letošnjega leta.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  23.05.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je sprejel varuhinjo človekovih pravic Vlasto Nussdorfer, ki mu je predstavila Letno poročilo Varuha človekovih pravic za leto 2016. Predsednik vlade je izrazil zadovoljstvo, da varuhinja človekovih pravic na mnogih področjih zaznava velik napredek in napovedal, da bo vlada še naprej zelo resno obravnavala njena priporočila.


Časovno obdobje

Potrdi