Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Večji premiki navzgor so se zgodili na področju učinkovitosti in produktivnosti, kjer je bil zaznan napredek za kar 14 mest. Vir: Spirit

  Slovenija na lestvici konkurenčnosti IMD pridobila šest mest

  30.05.2016 - Slovenija se je na letošnji lestvici konkurenčnosti inštituta IMD uvrstila na 43. mesto, kar glede na lani pomeni dvig za šest mest. Slovenija je ena od tistih držav, ki so na lestvici zabeležile največji napredek. Napredek je bil zaznan na področju vladne učinkovitosti ter na področju infrastrukture.

 • Sledimo zgledu držav, ki stremijo k družbi brez tobaka, v kateri bo delež kadilcev pod 5 %. Vir: MZ

  30.05.2016 - Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je ob svetovnem dnevu brez tobaka opozorila na uničujoče posledice, ki jih s seboj prinaša kajenje, ter izpostavila: "Z novim celovitim naborom dokazano učinkovitih ukrepov bomo Slovenijo spet popeljali na zemljevid uspešnih držav na tem področju. Pripravili smo predlog Zakona o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov, s katerim želimo zmanjšati razširjenost kajenja, obolevnost in prezgodnjo umrljivost ter visoke družbene stroške zaradi rabe tobaka."

 • Premier Cerar je v pogovoru z generalom Gorencem izpostavil pomen obrambne in odvračalne drže zavezništva ter pomen varovanja zračnega prostora, kar zagotavlja varnost Slovenije. Foto: NATO

  30.05.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar si je na vabilo poveljnika zračnih sil zveze NATO generala Franka Gorenca ogledal zavezniško zračno bazo v nemškem Ramsteinu. Premier se je podrobneje seznanil z raketnim obrambnim sistemom zveze NATO. V pogovoru je bil izpostavljen pomemben prispevek Slovenske vojske k delovanju zavezništva tako na področju usposabljanja kot delovanja v misijah.

 • Premier Cerar v spremstvu ministra za infrastrukturo Gašperšiča ter ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Počivalška obiskal koprsko pristanišče. Foto: STA

  27.05.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar je obiskal koprsko pristanišče in družbo Luka Koper, kamor je v spremstvu ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča ter ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška prispel s tovornim vlakom iz Divače. Kot je po srečanju s predsednikom uprave Dragomirjem Matićem in ostalimi člani uprave Luke Koper, ki so premieru predstavili razvojne načrte družbe, dejal premier, bo vlada storila vse za izgradnjo drugega tira.

 • Finančni minister Dušan Mramor: Fotoarhiv: STA

  27.05.2016 - Evropska komisija (EK) je v oceni Programa stabilnosti Slovenije pritrdila našim opozorilom, da je obstoječa metodologija, na podlagi katere se izračunava potrebno zmanjšanje primanjkljaja, neprimerna. EK je pritrdila Sloveniji, da fiskalni napor za leto 2017 ostane na ravni 0,6 odstotne točke BDP, ki pa še vedno zahteva zmanjšanje primanjkljaja za 240 mio evrov letno.

 • Premier Cerar na slovesnosti ob dnevu slovenske diplomacije v Cankarjevem domu v Ljubljani. Foto: STA

  26.05.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil slovesnosti ob 25. obletnici slovenske diplomacije, kjer je prisotne tudi nagovoril. Poudaril je, da je prehojena pot slovenske diplomacije, prehojena pot slovenske države. "Tisto, kar se mi zdi izjemno pomembno pri njenem nadaljnjem razvoju je, da ostane profesionalna, zavezana usmeritvam slovenske zunanje politike, notranjepolitično nevtralna, inovativna ter kakovostna, saj je samo takšna lahko učinkovito sredstvo zunanje politike in varovanja nacionalnih interesov", je izpostavil premier. 

 • Premier Cerar z zaskrbljenostjo spremlja razvoj primera in poziva vse akterje, da storijo vse, da bodo v največji meri zavarovane predvsem koristi otrok. Fotoarhiv STA

  26.05.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar je na razgovor pozval ministrico za delo Anjo Kopač Mrak glede odločitve upravnega sodišča v primeru namestitve koroških dečkov v rejniško družino. Kot ugotavlja premier, ministrica ne more biti krivdno oziroma subjektivno odgovorna za nezakonitosti oziroma nepravilnosti, saj ni bila neposredno vpletena v sporne postopke. Zato je premier podprl odločitev ministrice o sprejemu odstopa direktorja CSD Velenje.

 • Minister Koprivnikar in ministrica Makovec Brenčič po seji vlade. Foto: STA

  26.05.2016 - Vlada je na današnji seji sprejela več predlogov novel zakonov: o visokem šolstvu, o dimnikarskih storitvah ter o državni upravi. Dodelila je državno pomoč družbi Polzela ter sprejela spremembe uredbe o pomoči za zagon dejavnosti za mlade kmete iz Programa razvoja podeželja 2014-2020.

 • Fotoarhiv: STA

  89. redna seja Vlade RS

  25.05.2016 - Vlada se bo v četrtek, 26. maja, sestala na redni seji. Člani vlade bodo med drugim obravnavali predlog zakona o dimnikarskih storitvah in predlog zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o državni upravi. 

 • Ministrstvo za zdravje je predstavilo Strategijo obvladovanja demence v Sloveniji do leta 2020. Vir: MZ

  25.05.2016 - Ministrstvo za zdravje je predstavilo strategijo obvladovanja demence do leta 2020 , ki je prvi tovrstni dokument na tem področju v Sloveniji. Namen strategije je zagotovitev preventivnih ukrepov, zgodnje odkrivanje bolezni ter primeren standard zdravstvene in socialne zaščite in zdravstvene oskrbe oseb z demenco.


Časovno obdobje

Potrdi