Skoči na vsebino »

Sporočilo za javnost

21.3.13

1. redna seja Vlade RS

Vlada Republike Slovenije se je danes sestala na konstitutivni seji. Na predlog predsednice vlade je za generalno sekretarko vlade imenovala Tanjo Šarabon. Ustanovila je Odbor Vlade RS za državno ureditev in javne zadeve, Odbor Vlade RS za gospodarstvo in Komisijo Vlade RS za administrativne zadeve in imenovanja. Obenem je imenovala več državnih sekretarjev v ministrstvih. Vlada je prav tako imenovala direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije ter v.d. direktorja Urada Vlade RS za komuniciranje. Člani vlade so se seznanili tudi z informacijo o stanju državnega proračuna.

 

Odbor za državno ureditev in javne zadeve bo vodil minister za notranje zadeve in javno upravo dr. Gregor Virant, Odbor za gospodarstvo minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan, Komisijo za administrativne zadeve in imenovanja pa minister za obrambo Roman Jakič.

 

Vlada je imenovala tudi več državnih sekretarjev, ki bodo v pomoč novoizvoljenim ministrom. Ministrski zbor je tako imenoval mag. Tanjo Strniša in mag. Andrejo Jerina za državni sekretarki v Ministrstvu za kmetijstvo in okolje, Brigito Čokl za državno sekretarko v Ministrstvu za zdravje, mag. Renato Zatler za državno sekretarko v Ministrstvu za notranje zadeve in javno upravo, dr. Boža Cerarja in mag. Igorja Senčarja za državna sekretarja v Ministrstvu za zunanje zadeve ter dr. Borisa Jesiha za državnega sekretarja v Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu.

 

Redne seje vlade bodo, tako kot doslej, potekale ob četrtkih, seje delovnih teles pa ob torkih. Vlada bo nadaljevala tudi s prakso regijskih obiskov.

 

Na današnji seji je vlada imenovala Staneta Štembergerja za direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije.

 

Razrešila je dosedanjega direktorja Urada vlade RS za komuniciranje mag. Anžeta Logarja in na njegovo mesto za vršilca dolžnosti direktorja imenovala Matijo Sevška.

 

Vlada je izdala pooblastilo generalni sekretarki vlade Tanji Šarabon za izjavljanje volje Republike Slovenije kot edine delničarke ali edine družbenice v gospodarskih družbah. Sprejela pa je tudi sklep o imenovanju Koordinacije ministrov za javni sektor ter sklep o imenovanju članov ožje vladne pogajalske skupine.

 

Vlada je opravila še nekaj kadrovskih imenovanj in razrešitev. Tako je na Ministrstvu za kmetijstvu in okolje za v.d. generalnega direktorja Direktorata za javne službe varstva okolja in  investicije v okolje imenovala dr. Boštjana Petelinca, za v.d. generalnega direktorja Direktorata za gozdarstvo, lovstvo in ribištvo Jošta Jakša ter za v.d. generalnega direktorja Direktorata za okolje Branka Ravnika. Obenem je s teh mest razrešila dosedanje generalne direktorje. Sašo Dragar Milanovič pa je imenovala za glavno inšpektorico Inšpektorata RS za kmetijstvo in okolje. V Ministrstvu za notranje zadeve in javno upravo je Dušo Trobec Bučan razrešila s položaja generalne sekretarke in na njeno mesto za vršilca dolžnosti generalnega sekretarja imenovala mag. Domna Bizjaka.

 

Člani vlade so sprejeli tudi sklep, s katerim so določili, da bo število delovnih mest, za katera se lahko v kabinetu posameznega ministra sklenejo delovna razmerja za določen čas, vezana na mandat predstojnika, ostalo isto kot doslej, torej največ šest zaposlitev.

 


Časovno obdobje

Potrdi