Skoči na vsebino »

državna sekretarka

Martina Vuk

rojena 22. 4. 1979

univerzitetna diplomirana pravnica

 

V času študija je bila štipendistka Vlade RS, zato se je po diplomi zaposlila na Ministrstvu za šolstvo in šport v sektorju za izobraževanje odraslih. Med letoma 2006 in 2010 je bila zaposlena na Ministrstvu za javno upravo, kjer je sodelovala pri pogajanjih s sindikati javnega sektorja in implementaciji novega plačnega sistema. Bila je tudi članica Komisije za razlago Kolektivne pogodbe za javni sektor.

 

Zadnja štiri leta je bila zaposlena na stranki SD in v Državnem zboru RS kot strokovna sodelavka poslanske skupine, zadolžena predvsem za področja dela, družine, socialnih zadev in invalidov ter zdravja. Dodobra je spoznala zakonodajni postopek in usklajevanje zakonov. Petnajst let je aktivno delovala na mladinski sceni tako v Sloveniji kot v tujini. Bila je tudi podpredsednica Mladinskega sveta Slovenije. Sodelovala je z različnimi nevladnimi organizacijami, predvsem na področju človekovih pravic in enakih možnosti ter kot certificirana trenerka Sveta Evrope za človekove pravice.

 

Živi v Ljubljani s partnerjem in dvema predšolskima otrokoma.

 

Vlada RS je Martino Vuk 18. 9. 2014 ponovno imenovala za državno sekretarko na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Vir: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti


Kontakti ministrstva

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

Kotnikova 28, 1000 Ljubljana

T: 01 / 369 77 00

E: gp.mddszping@govpong.si

W: www.mddsz.gov.si