Skoči na vsebino »

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Aleksandra Pivec

rojena 26. 3. 1972

doktorica kemijskega inženirstva

 

Diplomirala je na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani, kjer je dokončala tudi doktorski študij kemijskega inženirstva, in sicer s temo optimizacije procesov vinske fermentacije. Svojo poklicno pot je začela kot mlada raziskovalka Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani ter kot raziskovalna sodelavka v Znanstveno-raziskovalnem središču Bistra Ptuj, kjer je delovala 17 let, od tega šest let v vlogi direktorice. Delala je na področju strateškega načrtovanja regionalnega razvoja in razvoja podeželja, osredotočeno na regionalni razvoj podravske statistične regije. 

 

Aktivno je delovala pri pripravi in vodenju mednarodnih in državnih projektov, pripravi znanstvenih in strokovnih publikacij ter za pomoč pri zaščiti pravic intelektualne lastnine. Bogate delovne in strokovne izkušnje je pridobila predvsem na področjih regionalnega razvoja, razvoja podeželja, strokovnega področja razvoja novih izdelkov in tehnologij ter prenosa tehnologij, pa tudi s področja črpanja evropskih sredstev in učinkovite priprave projektov. 

 

Od septembra 2016 je bila zaposlena na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, od julija 2017 kot državna sekretarka na tem uradu. Zadolžena je bila za področje razvoja in pomoči pri povezovanju razvojnih interesov in aktivnosti med Slovenci, ki živijo v zamejstvu in po svetu, ter matično domovino in rojaki v Sloveniji na področjih, kulture, izobraževanja, gospodarstva, mladih in sodelovanja v okviru EU.

Foto: STA


Kontakti ministrstva

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana

T: 01 / 478 90 00

E: gp.mkgpping@govpong.si

W: www.mkgp.gov.si