Skoči na vsebino »

državni sekretar

Andrej Špenga

rojen 16. 2. 1978

univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike – elektronike

 

Andrej Špenga je leta 2005 končal izobraževanje na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko in pridobil naziv univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike - elektronike.


Po končanem študiju se je zaposlil v podjetju SMM proizvodni sistemi, d. o. o., kot projektant – programer in bil tam zaposlen do leta 2007. Zatem se je zaposlil na Ministrstvu za obrambo v Obveščevalno varnostni službi za področje protiobveščevalno in varnostnih zadev.


Sodeloval je v številnih projektih Ministrstva za obrambo. Je tudi vodja in član različnih delovnih in medresorskih skupin znotraj Ministrstva za obrambo in Vlade Republike Slovenije. Leta 2010 je opravil usposabljanje s področja varnostne politike, dokumentacijske varnosti, osebne varnosti, fizične varnosti, informacijske varnosti, INFOSEC-a in industrijske varnosti na NATO School v Oberammergau v Nemčiji. Leta 2011 je sodeloval v mednarodni operaciji KFOR.
Andrej Špenga je prejemnik različnih priznanj Ministrstva za obrambo in Slovenske vojske. Tako je leta 2014 prejel tudi medaljo ministra za obrambo za uspešno in prizadevno opravljanje nalog.

Vir: Ministrstvo za notranje zadeve


Kontakti ministrstva

Ministrstvo za notranje zadeve

Štefanova ulica 2, 1000 Ljubljana

T: 01 / 428 40 00

E: gp.mnzping@govpong.si

W: www.mnz.gov.si