Skoči na vsebino »

Pomoč beguncem

arhiv
 • Ustvarjajmo strpno ozračje v naši družbi

  Fotoarhiv: Daniel Novakovič/STA

  16.11.2016 -

  »Žalostni časi, ko je laže razbiti atom kakor predsodek.« Citat Alberta Einsteina še vedno glasno odraža dogajanje v naših sredinah. Strpnost izražamo skozi dejanja priznavanja in spoštovanja univerzalnih človekovih pravic in svoboščin.

  več
 • V Slovenijo je v okviru premestitve prispela četrta skupina oseb iz Grčije

  Vir: Mostphotos

  09.11.2016 -

  Na brniško letališče je prispelo 41 državljanov Sirije, večinoma gre za družine; do zaključka postopka bodo družine bivale v izpostavi azilnega doma v Logatcu, samski moški pa v azilnem domu v Ljubljani.

  Do zdaj je bilo v Slovenijo premeščenih 124 oseb, in sicer iz Italije 23 državljanov Eritreje, iz Grčije pa 84 državljanov Sirije in 17 državljanov Iraka.

  več
 • Slovenija pripravljena na morebiten povečan migracijski pritisk

  Vir: Mostphotos

  10.10.2016 -

  Vlada si v pripravah na morebiten povečan migracijski pritisk in pri vzpostavitvi sprejemno-registracijskih centrov ob meji s Hrvaško ves čas prizadeva za rešitve, ki bodo v čim manjši meri vplivale na življenje prebivalcev, hkrati pa zagotovile nemoteno delovanje države.

  večSTATISTIKA
IZPOSTAVLJENO

Za strpno družbo

Kulturo strpnosti in enakosti je potrebno spodbujati in se je učiti.

Premestitve in preselitve

Slovenija bo iz Italije in Grčije premestila 567 oseb, iz tretjih držav (tj. držav, ki niso članice EU) pa trajno preselila 20 oseb.

Kako lahko pomagate

S ponudbo nastanitve, materialno pomočjo ali vašim znanjem in časom.

Odziv Slovenije

Slovenija je na prihod beguncev in migrantov pripravljena. Glavni cilj države je zagotoviti dostojen sprejem in obravnavo beguncev.

Kdo so ljudje, ki prihajajo

Begunci in migranti, ki prihajajo v Slovenijo, so zapustili svoje domove zaradi vojn ali zaradi nevzdržnih življenjskih razmer.

Predpisani postopki

Osebe, ki mejo s Slovenijo prestopajo brez veljavnih dokumentov, policija obravnava v skladu s predpisanimi postopki.Po poti beguncev