Skoči na vsebino »

Pomoč beguncem

arhiv
 • Priročnik za lažje sporazumevanje med pacienti, ki ne govorijo slovensko, in zdravstvenimi delavci

  23.03.2017 -

  Ministrstvo za notranje zadeve je v okviru projektov pomoči pri vključevanju tujcev v slovensko družbo sofinanciralo večjezični priročnik za lažje sporazumevanje v zdravstvu v osmih jezikih.
  Z izdelavo priročnika se je iztekel prvi del projekta, drugi del pa zajema 12 usposabljanj zdravstvenih delavcev po vsej Sloveniji z naslovom "Pacient ne govori slovensko" in se začne 24. marca 2017 v Ljubljani.

   

   

  več
 • Vlada se je seznanila z vmesnim poročilom o poteku premestitve in trajne preselitve oseb

  05.01.2017 -

  Vlada Republike Slovenije se je na današnji seji seznanila z vmesnim poročilom medresorske delovne skupine za koordinacijo izvedbenega načrta premestitve 567 oseb iz Italije in Grčije in trajne preselitve 20 oseb iz tretjih držav. 

  več
 • Podajmo roko prostovoljcem!

  Foto: Daniel Novakovič/STA

  05.12.2016 -

  Prostovoljci ste tisti, ki vzdržujete ključno vezivo vsake skupnosti – solidarnost in skrb za sočloveka. Prostovoljstvo je priložnost za aktivno odzivanje državljanov na družbene probleme, nove potrebe, velike spremembe in naravne nesreče, je ob mednarodnem dnevu prostovoljcev izpostavil premier Miro Cerar.

  več
 • Ustvarjajmo strpno ozračje v naši družbi

  Fotoarhiv: Daniel Novakovič/STA

  16.11.2016 -

  »Žalostni časi, ko je laže razbiti atom kakor predsodek.« Citat Alberta Einsteina še vedno glasno odraža dogajanje v naših sredinah. Strpnost izražamo skozi dejanja priznavanja in spoštovanja univerzalnih človekovih pravic in svoboščin.

  večSTATISTIKA
IZPOSTAVLJENO

Za strpno družbo

Kulturo strpnosti in enakosti je potrebno spodbujati in se je učiti.

Premestitve in preselitve

Slovenija bo iz Italije in Grčije premestila 567 oseb, iz tretjih držav (tj. držav, ki niso članice EU) pa trajno preselila 20 oseb.

Kako lahko pomagate

S ponudbo nastanitve, materialno pomočjo ali vašim znanjem in časom.

Odziv Slovenije

Slovenija je na prihod beguncev in migrantov pripravljena. Glavni cilj države je zagotoviti dostojen sprejem in obravnavo beguncev.

Kdo so ljudje, ki prihajajo

Begunci in migranti, ki prihajajo v Slovenijo, so zapustili svoje domove zaradi vojn ali zaradi nevzdržnih življenjskih razmer.

Predpisani postopki

Osebe, ki mejo s Slovenijo prestopajo brez veljavnih dokumentov, policija obravnava v skladu s predpisanimi postopki.

TV oddaje

Serija oddaj na TV Slovenija Zgodbe priseljencev  govori o zgodbah ljudi, ki prihajajo iz drugih svetov in postajajo del našega vsakdanjega življenja.
Po poti beguncev