Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Pomoč beguncem

arhiv
 • 20. junij - svetovni dan beguncev

  20.06.2017 -

  V svetu, kjer je na tisoče ljudi dnevno prisiljenih, da zapustijo svoje domove, mora humanost in solidarnost premagati strah pred neznanim in spremembami. Slovenija, ki se lahko pohvali, da je najboljša država na svetu za otroke, si mora hkrati prizadevati, da nudi varno okolje in primerne pogoje za življenje tudi tistim ljudem, družinam, otrokom, ki prihajajo k nam.

  več
 • Pričetek delovanja Urada Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov

  01.06.2017 -

  1. junija 2017 bo svoje naloge začel opravljati vladni Urad za oskrbo in integracijo migrantov. Ustanovitev urada kot posebne vladne službe je izhajala iz potrebe po usmerjenem in nadzorovanem delovanjem na področju oskrbe migrantov, ki vstopijo na ozemlje Republike Slovenije.

  več
 • Priročnik za lažje sporazumevanje med pacienti, ki ne govorijo slovensko, in zdravstvenimi delavci

  23.03.2017 -

  Ministrstvo za notranje zadeve je v okviru projektov pomoči pri vključevanju tujcev v slovensko družbo sofinanciralo večjezični priročnik za lažje sporazumevanje v zdravstvu v osmih jezikih.
  Z izdelavo priročnika se je iztekel prvi del projekta, drugi del pa zajema 12 usposabljanj zdravstvenih delavcev po vsej Sloveniji z naslovom "Pacient ne govori slovensko" in se začne 24. marca 2017 v Ljubljani.

   

   

  več
 • Vlada se je seznanila z vmesnim poročilom o poteku premestitve in trajne preselitve oseb

  05.01.2017 -

  Vlada Republike Slovenije se je na današnji seji seznanila z vmesnim poročilom medresorske delovne skupine za koordinacijo izvedbenega načrta premestitve 567 oseb iz Italije in Grčije in trajne preselitve 20 oseb iz tretjih držav. 

  večSTATISTIKA
IZPOSTAVLJENO

Za strpno družbo

Kulturo strpnosti in enakosti je potrebno spodbujati in se je učiti.

Premestitve in preselitve

Slovenija bo iz Italije in Grčije premestila 567 oseb, iz tretjih držav (tj. držav, ki niso članice EU) pa trajno preselila 20 oseb.

Kako lahko pomagate

S ponudbo nastanitve, materialno pomočjo ali vašim znanjem in časom.

Odziv Slovenije

Slovenija je na prihod beguncev in migrantov pripravljena. Glavni cilj države je zagotoviti dostojen sprejem in obravnavo beguncev.

Kdo so ljudje, ki prihajajo

Begunci in migranti, ki prihajajo v Slovenijo, so zapustili svoje domove zaradi vojn ali zaradi nevzdržnih življenjskih razmer.

Predpisani postopki

Osebe, ki mejo s Slovenijo prestopajo brez veljavnih dokumentov, policija obravnava v skladu s predpisanimi postopki.TV oddaje

Serija oddaj na TV Slovenija Zgodbe priseljencev  govori o zgodbah ljudi, ki prihajajo iz drugih svetov in postajajo del našega vsakdanjega življenja.


Po poti beguncev