Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Kako lahko pomagate

Odkar se soočamo z dejstvom, da velik del beguncev in migrantov z območja Bližnjega Vzhoda prihaja tudi v Slovenijo, vsak dan več ljudi in organizacij izrazi pripravljenost, da želijo pomagati pri njihovi oskrbi. 

   


Foto: Nebojša Tejić, STA

Prostovoljske pobude in zbiranje materialne ter denarne pomoči med drugim koordinirajo:

 

Ministrstvo za javno upravo išče dodatne možnosti pri zagotavljanju namestitvenih kapacitet, ki bodo ponujene s strani zasebnikov v najem ali v brezplačno uporabo. Več informacij kot tudi vloga za oddajo nepremičnin je v:  Povabilo k oddaji stanovanj v lasti fizičnih oseb v najem za potrebe premestitve beguncev .

 

 

Prek spletne platforme Refugees Welcome  (nastala v okviru Društva Humanitas in RAUM AU), ki povezuje begunce in posameznike, ki jim želijo ponuditi prostor za bivanje ter s tem prispevati k njihovi integraciji v slovensko okolje. 

 

 

Svojo pomoč pa lahko posredujete tudi na naslov pomoc.beguncem@gov.si.  


Želim pomagati...


V obrazec vnesite vaše kontaktne podatke ter čim bolj podrobno opišite obliko pomoči, ki ste jo pripravljeni nuditi.

 

Polja označena z zvezdico * (ime in priimek, poštna številka, e-poštni naslov in mobilni telefon) so obvezna.

 

 

Pogoji uporabe

Spletni obrazec za prijavo pomoči je namenjen poenostavitvi postopkov zbiranja in posredovanja informacij o pravnih in fizičnih osebah, ki so pripravljene ponuditi pomoč v trenutni begunski krizi. Vaše osebne podatke zbiramo in obdelujemo na podlagi vaše privolitve na podlagi določb zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov.

 

Z vnosom in oddajo zahtevanih podatkov (ime, priimek, poštna številka, mobilni telefon in e-poštni naslov) soglašate, da Urad Vlade RS za komuniciranje te podatke zbira, obdeluje in jih posreduje drugim državnim organom in tretjim osebam (zlasti humanitarnim in nevladnim organizacijam) izključno za potrebe reševanja begunskega izziva. Vaših osebnih podatkov ne bomo uporabili v druge namene ali jih posredovali v tretje države.

 

Urad Vlade RS za komuniciranje bo podatke hranil dokler bo to potrebno zaradi reševanja begunske krize, vendar največ do konca leta 2016. Izbris svojih osebnih podatkov lahko kadarkoli zahtevate tako, da pošljete elektronko sporočilo na naslov pomoc.beguncemping@govpong.si. V sporočilu navedite vaša ime in priimek ter zahtevo za izbris podatkov.