Skoči na vsebino »

Predsednik vlade

 • Premier nagovoril obiskovalce Operne noči v Mestnem parku

  Foto: Bor Slana, STA

  24.05.2019 -

  V mariborskem Mestnem parku je nocoj v okviru festivala Ezl ek potekala prireditev z naslovom »Operna noč v Mestnem parku«, ki je pritegnila množico ljubiteljev opernih arij. Pred začetkom koncerta je predsednik vlade Marjan Šarec kot častni pokrovitelj dogodka v pozdravnem nagovoru pozdravil obiskovalce, člane Simfoničnega orkestra SNG Maribor pod taktirko dirigenta Simona Krečiča, soliste in zbor mariborske operne hiše.

  več
 • Predsednik vlade: »Če bomo znali umetno inteligenco uporabljati za pomoč človeštvu, potem bo ta dosegla svoj namen.«

  Foto: Bor Slana, STA

  22.05.2019 -

  V teh dneh poteka v Portorožu tridnevna 24. izvedba Microsoftove NT konference, katere osrednja letošnja tema je umetna inteligenca. Današnji, drugi dan konference, ki velja tudi za dan uradne otvoritve dogodka, je s svojim pozdravnim nagovorom počastil predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec, ki je uvodoma spomnil, da danes govorimo o področju, ki se nam morda zdi v tem trenutku še precej oddaljeno, čeprav je dejansko že tukaj.

  več
 • Premier obiskal Park vojaške zgodovine v Pivki

  Foto: Nebojša Tejić, STA

  21.05.2019 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je obiskal Park vojaške zgodovine v Pivki. V okviru svojega obiska je prisluhnil predavanju o dosedanjem razvoju parka in razvojni viziji za prihodnost, si ogledal celotno razstavo in zbirke ter nagovoril udeležence slovesnosti ob vpisu Parka vojaške zgodovine Pivka v razvid muzejev Slovenije.

  več


Marjan Šarec

 

Marjan Šarec je bil 17. avgusta 2018 v Državnem zboru izvoljen za predsednika vlade.


Kabinet predsednika vlade

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

T: 01 478 1000
E: gp.kpvping@govpong.si