Skoči na vsebino »

Predsednik vlade

 • Predsednik vlade sprejel predsednika Republike Ciper Nicosa Anastasiadesa

  Foto: Daniel Novakovič/STA

  09.01.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je danes sprejel predsednika Republike Ciper Nicosa Anastasiadesa, ki se mudi na uradnem obisku v Sloveniji. Sogovornika, oba člana Evropskega sveta, sta izmenjala poglede predvsem na prihodnost Evropske unije in na aktualne izzive, kot so vprašanje izstopa Združenega kraljestva iz Evropske unije, migracije ter evropske volitve. Enotna sta si bila, da potrebujemo močno, enotno in bolj učinkovito Evropsko unijo, ki spoštuje vrednote ter načela, na katerih je nastala.

  več
 • Predsednik vlade čestital nagrajencema 24. izbora Ona ali On za izjemno dejanje preteklega leta

  Foto: Tamino Petelinšek/STA

  05.01.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je v Jamskem dvorcu pri Postojnski jami nagovoril zbrane na zaključni prireditvi akcije Ona ali On – dejanje leta, ki jo organizirata Radio 94 in Radio 94 – Notranjska. Priznanje za izjemno dejanje v lanskem letu sta prejela pesnica in pravljičarka Anja Štefan ter policist Mihael Bezjak, ki sta kot finalista akcije prejela enako število glasov. Premier je v svojem nagovoru poudaril, da smo se nocoj zbrali prav zaradi tistih, ki v naši družbi ustvarjajo in izboljšujejo včasih vidno, včasih pa tudi nevidno.

  več
 • Novoletna poslanica predsednika vlade

  Vir: TV SLO

  31.12.2018 -

  Drage rojakinje, dragi rojaki, doma in po svetu, le še malo nas loči od trenutka, ko bomo zamenjali koledar. Leto, ki se izteka, si bo vsak izmed nas zapomnil po svoje. Bili so lepi, a tudi zelo težki trenutki, življenje pač ne prizanaša nikomur s preizkušnjami. Če bi nam bilo ves čas lepo, se tega ne bi zavedali in bi nam vse postalo samoumevno. A težave nas krepijo, nam pomagajo iskati rešitve in biti ves čas aktivni.

  več
 • Predsednik vlade: Domoljubje ne pripada samo nekaterim, temveč je pravica in dolžnost vsakega izmed nas

  Foto: Nebojša Tejić/STA

  21.12.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je nocoj ob dnevu samostojnosti in enotnosti v Cankarjevem domu spomnil na pomen domoljubja in na prelomne dogodke leta 1990, ko se je, po besedah predsednika vlade, slovenski narod odločil, da želi živeti v samostojni državi.

  več
 • Predsednik vlade sprejel svojce padlih in ranjenih v vojni za Slovenijo

  Foto: Bor Slana/STA

  21.12.2018 -

  Predsednik vlade je danes sprejel svojce padlih pripadnikov Teritorialne obrambe Republike Slovenije, Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije in civilnih žrtev ter ranjenih v vojni za Slovenijo leta 1991. V nagovoru je poudaril, da je današnji dan namenjen vsem, ki so dali in izgubili največ za našo domovino.

  več
 • Predsednik vlade na forumu Afrika-Evropa: »Nova realnost zahteva trdno partnerstvo med celinama, ki je vključujoče in temelji na enakosti«

  Foto: Tamino Petelinšek/STA

  18.12.2018 -

  Predsednik vlade se je na Dunaju udeležil Foruma na visoki ravni Afrika-Evropa, katerega osrednja tema je bila krepitev gospodarskega sodelovanja med Evropo in Afriko s poudarkom na inovacijah ter digitalizaciji, predvsem na področju kmetijstva, financ, zaposlovanja, trajnostnega dostopa do energije in e-uprave. Namen foruma je tako krepitev dialoga med evropskimi in afriškimi voditelji, predstavniki podjetij, inovacijskimi prvaki ter drugimi deležniki, s posebnim poudarkom na sodelovanju in gradnji partnerstev v digitalni dobi ter zagotavljanju blaginje in konkurenčnosti na obeh kontinentih.

  več
 • Predsednik vlade: "Slovensko vojsko moramo modernizirati, razvijati, predvsem pa ji zaupati."

  Foto: Nebojša Tejić/STA

  17.12.2018 -

  Predsednik vlade je danes popoldne v Vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani nagovoril pripadnike Slovenske vojske ob 20. obletnici 1. brigade Slovenske vojske. Spomnil je, da danes mineva 20 let, odkar je 1. brigada v roke prejela prapor, ki ga ponosno nosi še danes. »Naša država bo kmalu stara 30 let in ob tej obletnici se bomo spomnili, kaj vse je Slovenska vojska naredila dobrega za to državo.«

  več


Marjan Šarec

 

Marjan Šarec je bil 17. avgusta 2018 v Državnem zboru izvoljen za predsednika vlade.


Kabinet predsednika vlade

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

T: 01 478 1000
E: gp.kpvping@govpong.si