Skoči na vsebino »

Predsednik vlade

 • Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  Foto: Anže Malovrh, STA

  17.06.2019 -

  Premier Marjan Šarec je odgovarjal na vprašanja glede prenosa primernih stanovanj in zemljišč z DUTB na stanovanjski sklad, v zvezi z bančno kriminaliteto, financiranjem drugega tira, ustavitvijo projekta HE Mokrice ter obravnavo staršev in otrok, vključenih v zasebne osnovne šole.

 • Predsednik vlade si je ogledal pogorišče obrata Fragmat

  Foto: Bor Slana, STA

  14.06.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec si je ogledal pogorišče obrata Fragmat v Podskrajniku pri Cerknici ter se seznanil z nastalo škodo. Prav tako je na kraju samem opravil pogovor z lastnikom podjetja, ki ga je seznanil s posledicami, ki jih bo imela nesreča tako za njegove zaposlene kot za poslovne partnerje. Premier od ministrice za delo pričakuje, da nemudoma stopi v stik z lastnikom podjetja in zagotovi vse potrebno, da bodo posledice nezgode čim manjše. Pohvalil je aktivnosti vseh služb, ki so že sinoči nemudoma ukrepale in dokazale, da sistem deluje.

  več
 • Premier o vprašanju pridobivanja energije na konferenci »Industrija prihodnosti«

  Foto: Anže Malovrh, STA

  12.06.2019 -

  V Kongresnem centru Brdo pri Kranju so bile danes v okviru konference »Industrija prihodnosti« predstavljene najboljše prakse slovenske industrije. V uvodnem delu dogodka je vse prisotne pozdravil predsednik vlade Marjan Šarec, v nadaljevanju dneva pa so se udeleženci soočali z razvojnimi in političnimi dilemami ter izzivi in predstavili svoje dosežke ter prihodnje načrte industrijske politike. Osrednja nit konference je bila vizija zelene, kreativne, pametne in sodelujoče industrije prihodnosti.

  več
 • Premier v Ženevi poudaril zavezanost Slovenije prizadevanjem Mednarodne organizacije dela

  Foto: Anže Malovrh, STA

  11.06.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec se je ob 100. obletnici Mednarodne konference dela udeležil visokega segmenta konference v Ženevi. V nagovoru letošnje konference je poudaril, da je Slovenija počaščena, da je od samega začetka dejavna v ILO. »Smo med državami z velikim številom ratificiranih konvencij, vključno z vsemi temeljnimi in prednostnimi konvencijami. Še bolj pomembno pa je, da si prizadevamo zagotoviti njihovo učinkovito izvajanje v praksi. Ob obletnici ILO bi rad ponovil iskreno in močno zavezanost slovenske vlade načelom in vrednotam ILO in njenemu poslanstvu.«

  več
 • Predsednik vlade sprejel novoizvoljene slovenske poslance Evropskega parlamenta

  Foto: Anže Malovrh, STA

  10.06.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec se je danes srečal z novoizvoljenimi slovenskimi poslanci v Evropski parlament. Največ pozornosti so namenili skupnemu sodelovanju v času njihovega mandata. Kot je po zaključku srečanja povedal predsednik vlade, je modro začeti mandat skupaj, se takoj na začetku dogovoriti o načinu sodelovanja, zlasti v luči prihajajočega slovenskega predsedovanja Svetu EU. Vlada meni, da bo za uspešno izvedbo predsedovanja potrebno vložiti skupni napor, zato je k sodelovanju povabila tudi slovenske evropske poslance.

  več


Marjan Šarec

 

Marjan Šarec je bil 17. avgusta 2018 v Državnem zboru izvoljen za predsednika vlade.


Kabinet predsednika vlade

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

T: 01 478 1000
E: gp.kpvping@govpong.si