Skoči na vsebino »

Predsednik vlade

 • Premier Cerar: »Na dosežkih EU moramo graditi, ne pa jih skušati rušiti!«

  Premier Cerar je v nagovoru izpostavil ohranitev obstoječih dosežkov skupnosti, varovanje zunanjih meja unije, zagotavljanje stabilnosti v soseščini ter vprašanja skupne varnosti. Foto: Tamino Petelinšek/STA

  08.12.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se na povabilo nemškega inštituta Friedrich Naumann Stiftung udeležuje konference o prihodnosti EU »Reshaping Europe – Conference on the future of the EU«. Premier je na konferenci v nagovoru dejal, da se je EU znašla v času, ko je glavni izziv ponovna vzpostavitev zaupanja, da se bo lahko soočala z vprašanji današnjega časa.

  več
 • Premier Cerar na zboru tožilcev poudaril zaupanje javnosti kot temelj za uspešno delovanje pravne države

  Foto: Stanko Gruden/STA

  05.12.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je danes udeležil zbora tožilcev, ki je potekal v okviru izobraževalnih tožilskih dnevov, ki potekajo že triindvajsetič zapovrstjo. Predsednik vlade je v nagovoru udeležencem izpostavil pomen zaupanja javnosti v institucije pravne države, saj le tako lahko res uspešno opravljajo svoje delo.

  več
 • Podajmo roko prostovoljcem!

  Foto: Daniel Novakovič/STA

  05.12.2016 -

  Prostovoljci ste tisti, ki vzdržujete ključno vezivo vsake skupnosti – solidarnost in skrb za sočloveka. Prostovoljstvo je priložnost za aktivno odzivanje državljanov na družbene probleme, nove potrebe, velike spremembe in naravne nesreče, je ob mednarodnem dnevu prostovoljcev izpostavil premier Miro Cerar.

  več
 • Odgovornost vseh je, da stremimo k skupnosti enakih možnosti za vse

  Foto: Anže Malovrh/STA

  03.12.2016 -

  Razumevanje invalidov in oseb z različnimi oviranostmi je ključnega pomena za enakopravno in vsevključujočo družbo. Stopnja njihove vpetosti v politično, socialno, ekonomsko in kulturno življenje je odraz civiliziranosti in zrelosti družbe ter države, v kateri živimo. Odgovornost vseh nas je, da stremimo k skupnosti enakih možnosti za vse, je ob mednarodnem dnevu invalidov poudaril premier Miro Cerar.

  več
 • Premier Cerar za izboljšanje kakovosti sistema javnega zdravstva

  Foto: Anže Malovrh/STA

  01.12.2016 -

  Izjava predsednika vlade Mira Cerarja po današnji seji vlade.

 • Premier Cerar ob predaji ultrazvoka porodnišnici: »To je investicija v nova življenja«

  Premier Cerar je dejal, da si vlada »prizadeva za moderno zdravstvo, ki bo omogočalo najboljše pogoje za vsako mamico, ki se v Sloveniji odloči za otroka«. Foto: Tamino Petelinšek/STA

  30.11.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je skupaj z ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc v uporabo Porodnišnici Ljubljana predal sodobni ultrazvok za 3D/4D preiskave v ginekologiji in porodništvu. Vlada RS je za ultrazvok namenila 249.950 EUR.

  več


Dr. Miro Cerar

 

Dr. Miro Cerar je bil 25. avgusta 2014 v Državnem zboru izvoljen za predsednika vlade.


Kabinet predsednika vlade

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

T: 01 478 1000
E: gp.kpvping@govpong.si


Predsednik vlade na družbenih medijih