Skoči na vsebino »

Predsednik vlade

 • Premier dr. Cerar na otvoritvi prvega dela avtoceste A4 Draženci-Gruškovje

  Foto: STA

  22.11.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes udeležil otvoritve prve etape avtoceste A4 Draženci-Gruškovje. Dr. Cerar je v svojem nagovoru izpostavil, da je nov odsek od Dražencev do Podlehnika ključnega pomena za Podravsko dolino in celotno Štajersko. 

  več
 • Premier dr. Cerar ob svetovnem dnevu otrok simbolično predal vodenje vlade otroški predsednici vlade

  Foto: Bor Slana/STA

  20.11.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je ob svetovnem dnevu otrok svoje delo simbolično predal otroški predsednici vlade Dori Pestotnik Stres. Gre za globalno pobudo UNICEF-a, ko ob svetovnem dnevu otrok mladi prevzamejo najpomembnejše vloge v družbi: politiki, medijih, gospodarstvu, šolstvu, športu in kulturi. Premier Cerar je poudaril, da je izjemno vesel, da lahko sodeluje v pobudi, saj je to priložnost, da se mladim še bolje prisluhni, hkrati pa se jim tudi približa politično odločanje.

  več
 • Premier dr. Cerar: Predlog ustavne obtožbe neutemeljen

  Foto: UKOM

  16.11.2017 -

  Premier dr. Miro Cerar zavrača predlog ustavne obtožbe, ki je bil vložen proti njemu. Zatrdil je, da v primeru Ahmada Šamija kot v nobenem drugem primeru ni kršil ustave ali zakona.

 • Premier dr. Cerar in ministrica Kolar Celarc otvorila nove prostore IPP in SNMP v UKC Ljubljana

  Foto: Anže Malovrh/STA

  14.11.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je danes skupaj z ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc otvoril nove prostore internistične prve pomoč in službe za nujno medicinsko pomoč v UKC Ljubljana. 

  več
 • Premier dr. Cerar: V primeru Shamieh bo uporabljen 51. člen zakona o tujcih

  Foto: Bor Slana/STA

  14.11.2017 -

  V današnji izjavi za javnost v zvezi s primerom Ahmada Shamiehja je predsednik vlade poudaril, da se je po preučitvi vseh z vsemi pravnimi in drugimi okoliščinami tega primera odločil ustaviti postopek vrnitev na Hrvaško. Poudaril je, da gre za izjemen primer, za usodo begunca, ki se je dobro vključil v našo skupnost in si aktivno prizadeva, da bi postal njen del.

  več
 • Premier dr. Cerar na uradnem obisku gosti makedonskega premierja Zaeva

  Foto: Tamino Petelinšek/STA

  13.11.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar v Sloveniji na uradnem obisku gosti predsednika Vlade Republike Makedonije Zorana Zaeva. Sogovornika sta se strinjala, da so odnosi med državama zelo dobri in prijateljski, tako na politični, strokovni, kot tudi na medčloveški ravni. Osrednje teme pogovorov so bile približevanje Makedonije evroatlantskim integracijam, gospodarsko sodelovanje, razvojna pomoč Slovenije Makedoniji ter sodelovanje obeh držav v času migracijske krize. 

  več


Dr. Miro Cerar

 

Dr. Miro Cerar je bil 25. avgusta 2014 v Državnem zboru izvoljen za predsednika vlade.


Kabinet predsednika vlade

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

T: 01 478 1000
E: gp.kpvping@govpong.si


Predsednik vlade na družbenih medijih