Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Napovednik

Predsednik vlade se bo udeležil neformalnega vrha v Berlinu

Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se bo v ponedeljek, 29. aprila 2019, udeležil neformalnega vrha v Berlinu. Predviden začetek vrha je ob 17.30.

 

Neformalno srečanje na temo Zahodnega Balkana bosta gostila nemška kanclerka Angela Merkel in francoski predsednik Emmanuel Macron. Na sestanek so vabljeni predsedniki vlad držav Zahodnega Balkana (Bosna in Hercegovina, Srbija, Kosovo, Severna Makedonija, Črna gora in Albanija), Hrvaške in Slovenije ter predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker in visoka predstavnica za zunanje zadeve in varnostno politiko Federica Mogherini.

 

Namen sestanka je izmenjati stališča o političnih razmerah na Zahodnem Balkanu v ožjem formatu. V kontekstu napredka, ki ga je dosegla Severna Makedonija s sklenitvijo Prespanskega sporazuma z Grčijo, se bo razprava osredotočila na izmenjavo stališč in predlogov glede možnosti napredka pri normalizaciji odnosov med Beogradom in Prištino.

 

Predsednik vlade Marjan Šarec bo izpostavil zavzemanje Slovenije za promocijo dobrososedskih odnosov, reševanje odprtih vprašanj v regiji, spravo in krepitev regionalnega sodelovanja. Izpostavil bo tudi pomen nadaljnjih korakov držav regije v smeri evroatlantskih integracij.

 

ČASOVNICA ZA MEDIJE

Okrog 17.30 – prihod predsednika Vlade RS na neformalni vrh (rokovanje)

Lokacija: Urad zvezne kanclerke

 

Okrog 21.30 – izjava po zaključku neformalnega vrha

Lokacija: Urad zvezne kanclerke (pred uradom)

Akreditacije za medije in dodatne informacije:

 

Nika Vrhovnik, svetovalka predsednika vlade za odnose z javnostmi (e-pošta: nika.vrhovnik@gov.si; mob. tel. +386 51 610 555).