Skoči na vsebino »

Napovednik

Predsednik vlade v Bruslju na izrednem zasedanju Evropskega sveta na temo brexita

 

Predsednik Vlade RS Marjan Šarec se bo v nedeljo, 25. novembra, v Bruslju udeležil izrednega zasedanja Evropskega sveta. Voditelji EU-27 se bodo srečali z namenom politične potrditve sporazuma o izstopu Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske iz Evropske unije ter sprejema politične izjave o prihodnjih odnosih EU z Združenim kraljestvom. 

 

Voditelji sedemindvajseterice se bodo seznanili s poročilom o poteku in zaključku pogajanj z Združenim kraljestvom glede njegove zahteve po izstopu iz Evropske unije. V nadaljevanju se bodo seznanili s predlogom besedila izstopnega sporazuma Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske iz Evropske unije. Pozornost bodo namenili tudi končnemu besedilu politične deklaracije, ki oblikuje okvir za prihodnje odnose med Evropsko unijo ter Združenim kraljestvom Velike Britanije in Severne Irske. 

 

Politična deklaracija opredeljuje smernice prihodnjega delovanja EU in Združenega kraljestva na najrazličnejših področjih, predvsem na področju gospodarskega sodelovanja, sodelovanja na področju varnosti ter sodelovanja institucij Evropske unije in Združenega kraljestva. 

 

ČASOVNICA ZA MEDIJE: 

 

8.55 - Prihod predsednika Vlade RS Marjana Šarca na Svet EU 

 

10.00 - Delovna seja Evropskega sveta - člen 50 (Svet EU - Europa, soba 3)

Fototermin 

 

12.30 - Izjava predsednika Vlade RS Marjana Šarca za medije

Svet EU - Slovenska tiskovna soba (nadstropje 02) Dodatne informacije za medije:Nika Vrhovnik, svetovalka predsednika vlade za odnose z javnostmi (e-pošta: nika.vrhovnik@gov.si; mob. tel. +386 51 610 555)