Skoči na vsebino »

Napovednik

Vrh Slovenije in držav Beneluksa

Na povabilo predsednika Vlade Republike Slovenije dr. Mira Cerarja se bodo v ponedeljek, 5. in torek, 6. februarja 2018 na srečanju Slovenija – Beneluks predsednik Vlade Velikega Vojvodstva Luksemburg Xavier Bettel, predsednik Vlade Nizozemske Mark Rutte in podpredsednik Vlade in minister za zunanje in evropske zadeve Kraljevine Belgije Didier Reynders mudili na delovnem obisku v Sloveniji.

  

Srečanje predsednikov vlad Slovenije, Nizozemske, Luksemburga ter podpredsednika vlade in zunanjega ministra Belgije bo potekalo v okviru poglobljenega sodelovanja štirih držav, ki si delijo zelo sorodne poglede na prihodnost Evropske unije in na druge evropske teme. Vse štiri države imajo izvozno usmerjena gospodarstva, so del najbolj integriranega jedra EU in kot strateški interes postavljajo močno in dobro delujočo EU. 

  

Sogovorniki, slovenski premier Cerar, nizozemski premier Rutte, luksemburški premier Bettel ter belgijski podpredsednik vlade Reynders, bodo v današnjih in jutrišnjih pogovorih največjo pozornost namenili prihodnosti EU, EU perspektivi Zahodnega Balkana ter možnemu dodatnemu sodelovanju med državami na področju uvajanja krožnega gospodarstva.

 

 

MEDIJSKI PROGRAM:

od 9.00 dalje

Opozarjamo na organiziran prevoz v Vilo Podrožnik izpred Gregorčičeve 20 od 9.00 ure dalje. Prav tako bo prevoz po končanih fototerminih v Vili Podrožnik organiziran tudi nazaj, do Gregorčičeve 20.

9.50

prihod podpredsednika Vlade in ministra za zunanje zadeve in za evropske zadeve Kraljevine Belgije Didierja Reyndersa v Vilo Podrožnik (Cesta 27. aprila 59, Ljubljana)

 

nato

rokovanje predsednika Vlade RS Mira Cerarja in podpredsednika Vlade in ministra za zunanje zadeve in za evropske zadeve Kraljevine Belgije Didierja Reyndersa

 

Lokacija: preddverje Vile Podrožnik

 

FOTOTERMIN

9.53

prihod predsednika Vlade Velikega vojvodstva Luksemburg Xavierja Bettela v Vilo Podrožnik (Cesta 27. aprila 59, Ljubljana)

 

nato

rokovanje predsednika Vlade RS Mira Cerarja in predsednika Vlade Velikega vojvodstva Luksemburg Xavierja Bettela

 

Lokacija: preddverje Vile Podrožnik

 

FOTOTERMIN

9.56

prihod predsednika Vlade Nizozemske Marka Rutteja v Vilo Podrožnik (Cesta 27. aprila 59, Ljubljana)

 

nato

rokovanje predsednika Vlade RS Mira Cerarja in predsednika Vlade Nizozemske Marka Rutteja

 

Lokacija: preddverje Vile Podrožnik

 

FOTOTERMIN

9.58

SKUPINSKI FOTOTERMIN predsednika Vlade RS Mira Cerarja, predsednika Vlade Velikega vojvodstva Luksemburg Xavierja Bettela, predsednika Vlade Nizozemske Marka Rutteja in podpredsednika Vlade in ministra za zunanje zadeve in za evropske zadeve Kraljevine Belgije Didierja Reyndersa

 

Lokacija: knjižnica Vile Podrožnik

 

10.00

plenarno zasedanje Vrha Slovenije in držav Beneluksa

 

Lokacija: jedilnica Vile Podrožnik

 

FOTOTERMIN NA ZAČETKU

12.00-12.45

NOVINARSKA KONFERENCA predsednika Vlade RS Mira Cerarja, predsednika Vlade Velikega vojvodstva Luksemburg Xavierja Bettela, predsednika Vlade Nizozemske Marka Rutteja in podpredsednika Vlade in ministra za zunanje zadeve in za evropske zadeve Kraljevine Belgije Didierja Reyndersa

jezik: slovenščina – angleščina (simultano tolmačenje)

 

Lokacija: Velika dvorana, Predsedniška palača

 

12.55-13.25

skupni sprehod predsednikov vlad po Ljubljani

(Trg francoske revolucije – Mestna hiša)

 

FOTOTERMIN

14.00

kosilo, ki ga gosti predsednik Vlade RS Miro Cerar v gradu Strmol.

 

Lokacija: Dvorje 4, Cerklje na Gorenjskem

 

FOTOTERMIN ZA URADNE FOTOGRAFE