Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: Daniel Novakovič, STA

  16.04.2019 -

  V avli Osnovne šole Valentina Vodnika v ljubljanski Šiški je danes zvečer potekala prireditev v počastitev 90-letnice osnovne šole in 200-letnice smrti Valentina Vodnika. Zbrane udeležence je nagovoril predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec, ki je v svojem nagovoru izpostavil pomen Valentina Vodnika za Slovence ter spoštovanja šolskega sistema.

  več

 • Foto: Stanko Gruden, STA

  16.04.2019 -

  Zveza paraplegikov Slovenije letos pod sloganom »Naš korak se vrti že pol stoletja« obeležuje svojo 50. obletnico obstoja. V sklopu različnih prireditev, ki potekajo preko celega leta, so danes v Pacugu organizirali slavnostno akademijo, na kateri je zbrane nagovoril predsednik Vlade RS Marjan Šarec.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  15.04.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je danes v Državnem zboru odgovarjal na poslanska vprašanja o predlogu preimenovanja praznika vrnitve Primorske k matični domovini, o evropskih zadevah ter o tretji razvojni osi.

 • Foto: Tamino Petelinšek, STA

  12.04.2019 -

  Drugi dan vrha 16 + 1, ki poteka v Dubrovniku, je bil namenjen plenarni razpravi voditeljev držav srednje in vzhodne Evrope ter Kitajske. Predsednik vlade Marjan Šarec je v nagovoru na plenarnem zasedanju izpostavil pomen v praksi že videnih rezultatov, ki jih prinaša sodelovanje v okviru pobude 16 + 1. Pozdravil je skupno izjavo o odnosih EU-Kitajska za nadaljnjo krepitev strateškega partnerstva med EU in Kitajsko, ki je bila usklajena na nedavnem vrhu EU-Kitajska v Bruslju. »To je odraz volje dveh velikih gospodarskih sil za izgradnjo odprtega gospodarskega odnosa, ki je predpogoj za blaginjo vseh.«

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek, STA

  11.04.2019 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se 11. in 12. aprila 2019 v Dubrovniku udeležuje 8. vrha pobude 16 + 1, srečanja predsednikov vlad držav srednje in vzhodne Evrope ter Kitajske. Danes, ob robu prvega dne vrha 16 + 1, se je predsednik vlade Šarec srečal s predsednikom Vlade Ljudske Republike Kitajske Li Keqiangom.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek, STA

  11.04.2019 -

  Voditelji 27 držav članic EU, med njimi tudi slovenski premier Marjan Šarec, in predsednica vlade Združenega kraljestva Theresa May so se na izrednem vrhu v Bruslju dogovorili o novem podaljšanju datuma brexita, in sicer do 31. oktobra. Gre za v tem trenutku najboljši možni kompromis s prožno preložitvijo datuma izhoda iz EU za pol leta z namenom, da bi v tem času v britanskem parlamentu vendarle prišlo do potrditve ločitvenega sporazuma, je po zasedanju ocenil premier Šarec.

  več

 • Foto: Anže Malovrh, STA

  10.04.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je na Brdu pri Kranju nagovoril zbrane udeležence na 2. Nacionalni konferenci o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva, na kateri razpravljajo o pristopih za povečanje števila izvoznikov in izvoznih trgov ter dodane vrednosti. Uvodoma je poudaril, da danes govorimo o eni najpomembnejših tem za državo – kako bomo ustvarjali in kako bomo ustvarjeno tudi izvozili.

  več

 • Foto: Bor Slana, STA

  10.04.2019 -

  Danes poteka na IECD – Poslovni šoli Bled tradicionalni dogodek Dan slovensko-nemškega gospodarstva, ki se ga je v uvodnem delu udeležil tudi predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec. Pred zbranimi udeleženci je v uvodu nagovora poudaril dolgoletne odlične odnose med državama na področju gospodarstva, za katere si želi, da bi jih v prihodnje ohranili oziroma še dodatno okrepili.

  več

 • Foto: Anže Malovrh, STA

  Predsednik vlade je sprejel španskega ministra za zunanje zadeve

  09.04.2019 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je sprejel ministra za zunanje zadeve, Evropsko unijo in sodelovanje Kraljevine Španije Josepa Borrella. Sogovornika sta se strinjala, da so odnosi med državama dobri in da bi gospodarsko sodelovanje med državama veljalo še okrepiti. Glavnina pogovora je bila namenjena aktualnemu vprašanju brexita ter prihodnosti Evrope unije.

 • Foto: Tamino Petelinšek, STA

  08.04.2019 -

  Japonsko podjetje Yaskawa je v Kočevju odprlo prvo evropsko tovarno robotov za avtomobilsko industrijo. Slavnostni govornik, predsednik Vlade RS Marjan Šarec, je v svojem nagovoru poudaril pomen investicij z visoko dodano vrednostjo.

  več


Časovno obdobje

Potrdi


Odnosi z javnostmi

Nika Vrhovnik

T: 01 478 1425

M: 051 610 555

E: soj.kpvping@govpong.si

 

Luka Schnabl

T: 01 478 1118

M: 030 423 499

E: soj.kpvping@govpong.si