Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  21.04.2017 -

  »Ne samo današnji, prav vsak dan je odlična priložnost, da vsi razmislimo, kaj lahko še naredimo za varovanje okolja in naših dragocenih naravnih virov«, je ob svetovnem dnevu Zemlje, ki ga obeležujemo 22. aprila, poudaril predsednik vlade Miro Cerar. Ob dnevu Zemlje in v podporo razglasitvi svetovnega dneva čebel so bile danes v urbani čebelnjak v petem nadstropju vladne stavbe na Gregorčičevi 25 v Ljubljani naseljene nove prebivalke – čebelice »Kranjske sivke«.

  več

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  19.04.2017 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je skupaj z ministrico za izobraževanje, znanost in šport Majo Makovec Brenčič udeležil svečane otvoritve nove telovadnice Srednje šole Domžale. V nagovoru zbranim je poudaril, da je prav vlada, ki jo vodi, končno našla sredstva za dokončanje tega večmilijonskega projekta, ki bo prispevala k še boljšemu športnemu udejstvovanju vseh, predvsem pa mladih, ki obiskujejo Srednjo šolo.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  19.04.2017 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil 4. investicijske in razvojne konference »Slovenia Business Bridge«, na kateri je poudaril, da je Slovenija okolje, kamor je vredno vlagati, kar med drugim potrjujeta spodbudna gospodarska rast in zmanjševanje brezposelnosti, zdravo smer pa narekuje tudi sledenje trendom s področja digitalizacije.

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  19.04.2017 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil konference »Pametna mobilnost za zeleno prihodnost«, ki sta jo pripravila Ministrstvo za infrastrukturo in Evropska komisija, udeležili pa so se je predstavniki gospodarstva, energetike, javne uprave, raziskovalnih inštitucij ter interesnih in strokovnih združenj.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  18.04.2017 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil dobrodelnega dogodka Fundacije za športnike, ki deluje pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije. Namen dogodka in delovanja fundacije je zbiranje sredstev za mlade športnike iz socialno ogroženih okolij.

  več

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  15.04.2017 -

  Velika noč je najpomembnejši krščanski praznik in simbol iskanja prave vere, miru, družinske radosti sprave in ljubezni.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  14.04.2017 -

  Predsednik vlade Miro Cerar danes na delovnem obisku v Sloveniji gosti prvega podpredsednika Vlade Ljudske republike Kitajske Zhanga Gaolija. Sogovornika sta se strinjala, da imata državi dobro razvite odnose na bilateralni in multilateralni ravni, zelo se krepi tudi sodelovanje na gospodarskem področju.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  13.04.2017 -

  Premier Miro Cerar je v današnjem popoldanskem pogovoru s kolegom Plenkovićem vnovič spomnil, da je »Slovenija odgovorna članica Evropske skupnosti, ki spoštuje mednarodne zaveze. Kot varuhi schengenske meje smo dolžni zagotavljati ustrezen nadzor meje. To bomo pričakovali tudi od Hrvaške, ko bo le-ta postala članica schengenskega prostora«.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  11.04.2017 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil slovesnosti ob polaganju temeljnega kamna za nov proizvodni obrat antiinfektivov družbe Lek d.d. na Prevaljah. Gre za največjo Novartisovo investicijo v Sloveniji do sedaj. Celotna vrednost investicije bo znašala 105 milijonov evrov in bo na Koroškem omogočila vsaj 150 novih delovnih mest z visoko dodano vrednostjo na področju farmacije.

  več

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  11.04.2017 -

  Premier Miro Cerar je danes zjutraj na skupnem srečanju sprejel novega predsednika uprave Mercatorja T. Čizmića, direktorja Mercatorja v Srbiji A. Seratlića in I. Karadžića, direktorja Mercatorja v Črni gori. Premierju so prisotni zatrdili, da Mercator, ne glede na težave Agrokorja, posluje dobro in da Mercator ostaja stabilno podjetje v regiji. Premier se je o situaciji v Mercatorju pogovarjal tudi s srbskim kolegom Vučićem.

  več


Časovno obdobje

Potrdi