Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: Bor Slana/STA

  12.12.2018 -

  Na današnji slovesnosti v Tacnu, ko je mandat nastopila nova generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar, je zbrane nagovoril tudi predsednik Vlade RS Marjan Šarec. Poudaril je, da funkcija na čelu policije zahteva celega človeka, veliko potrpljenja, vzdržljivosti in trdnosti in vse te vrline zaznamujejo Bobnarjevo, je še prepričan premier. Ve, v prvi vrsti, zakaj smo vsi na svojih funkcijah – da služimo svoji domovini, da državljankam in državljanom zagotavljamo varnost. 

  več

 • Foto: Danijel Novakovič/STA

  07.12.2018 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je nagovoril zbrane na prireditvi ob 35. obletnici delovanja Zveze Sonček, ki je nastala na pobudo staršev otrok s cerebralno paralizo in se v celotnem obdobju borila za izboljšanje kakovosti življenja, predvsem polno inkluzijo v družbi.

  več

 • Foto: Nik Jevšnik/STA

  06.12.2018 -

  Predsednik Vlade RS Marjan Šarec je nagovoril zbrane na prireditvi Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, kjer so podelili prestižna naziva obrtnik leta 2018 in podjetnik leta 2018, razglasili najstarejšega obrtnika oziroma obrtnico leta ter podelili mojstrske diplome.

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  05.12.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je mudil na delovnem obisku v Avstriji. Srečanju in delovnemu kosilu z gostiteljem zveznim kanclerjem Republike Avstrije Sebastianom Kurzem je sledil sprejem pri zveznem predsedniku Republike Avstrije dr. Alexandru Van der Bellnu.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  03.12.2018 -

  Predsednik Vlade RS Marjan Šarec je na Srednji lesarski šoli v Ljubljani nagovoril zbrane na prireditvi ob 130-letnici lesarskega šolstva na Slovenskem. Uvodoma je spomnil na izredni pomen Srednje lesarske šole, saj izobražuje nove rodove lesarjev, ne glede na to, da smo to industrijo v Sloveniji svoj čas zanemarili in skoraj uničili. A vendarle zavedanje lesarstva spet prihaja na plan.

  več

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  30.11.2018 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je v Lendavi nagovoril zbrane na slovesnosti ob 60-letnici radijskega in 40-letnici televizijskega programa v madžarskem jeziku na RTV Slovenija. V nagovoru je poudaril, da danes praznujemo častitljivi obletnici, obletnici medijev, ki spodbujata dvojezičnost, informiranost, ki spodbujata ohranitev narodne identitete. »Tudi Slovenci smo narod, ki ve, kako je, če si izven svoje domovine. Oba naroda, tako madžarski kot slovenski, se dobro zavedata, da je potrebno poskrbeti za tiste izven meja in da jih matični državi ne smeta pozabiti.«

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  29.11.2018 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec se je danes v Bratislavi udeležil vrha Skupine prijateljev kohezije, ki je bil posvečen razpravi o ključnih prioritetah naslednjega večletnega finančnega okvira EU za obdobje 2021–2027. Voditelji so v zvezi s tem sprejeli tudi skupno deklaracijo.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  28.11.2018 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je v Ljubljani nagovoril zbrane na prireditvi Zveze društev upokojencev Slovenije ob obeležitvi njihovega dneva – Dneva ZDUS-a. V nagovoru je poudaril pomen delovanja upokojenskih društev, ki so nepogrešljiv del naše družbe: »Skrbite za to, da se ljudje družijo, da imajo veliko lepega, dolga leta ste delali, ste se trudili vsak na svojem področju, zato je prav, da sedaj gledate na svet z optimizmom in veseljem.«

  več

 • Foto: Thierry Monasse/STA

  25.11.2018 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec se je danes v Bruslju udeležil izrednega zasedanja Evropskega sveta, kjer so voditelji EU-27 soglasno potrdili sporazum o izstopu Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske iz Evropske unije ter sprejeli politično izjavo o prihodnjih odnosih EU z Združenim kraljestvom. Voditelji sedemindvajseterice so se seznanili s poročilom o poteku in zaključku pogajanj z Združenim kraljestvom glede njegove zahteve po izstopu iz Evropske unije.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  23.11.2018 -

  Zlasti na družabnih omrežjih se je pred časom vnela razprava o spornosti oglaševanja (delno ali večinsko) državnih podjetij v medijih, ki širijo sovražne vsebine. Tudi v Kabinetu predsednika vlade smo nedavno prejeli kar nekaj pozivov, naj se do tega javno opredelimo. Vedno sem in bom zagovarjal samostojnost in neodvisnost delovanja podjetij. Razumem, da si prizadevate za tržno uspešnost in konkurenčnost. Razumem tudi, da stremite k doseganju poslovnih ciljev ter da vaši oddelki za trženje, ki so osredotočeni na učinkovitost, skušajo doseči čim širši krog ciljnih skupin.

  več


Časovno obdobje

Potrdi


Odnosi z javnostmi

Nika Vrhovnik

T: 01 478 1425

M: 051 610 555

E: soj.kpvping@govpong.si