Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  12.07.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je včeraj in danes udeležil vrha zveze Nato v Bruslju. Na vrhu so voditelji držav članic največ pozornosti namenili izpolnjevanju finančnih zavez, sodelovanju Nata in EU, povabilu Makedoniji za začetek pogajanj za članstvo, sodelovanju z Ukrajino in Gruzijo ter misiji v Afganistanu. Premier Cerar je po končanem vrhu ocenil, da so voditelji za zasedanju potrdili skupno zavedanje pomena Nata za našo varnost in stabilnost.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  10.07.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se udeležuje vrha berlinskega procesa, foruma držav članic EU, ki odločno podpirajo evropsko perspektivo držav Zahodnega Balkana, ter Albanije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Kosova, Makedonije in Srbije. Premier Cerar je na srečanju poudaril, da bo Evropska unija zares zaokrožena celota šele, ko bodo vanjo vključene vse države regije, kar je tudi zagotovilo stabilnosti in prihodnosti za regijo. Po njegovih besedah ima berlinski proces pomen predvsem zaradi gradnje zaupanja med državami.

  več

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  07.07.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je v Sofiji udeležil vrha držav Srednje in Vzhodne Evrope ter Kitajske (t.i. pobude 16+1). Na tokratnem vrhu so prisotni predsedniki vlad razpravljali predvsem o poglobitvi sodelovanja na področjih gospodarstva, kmetijstva, gozdarstva, znanosti, infrastrukture, komunikacij, kulture in sodelovanja med ljudmi.

  več

 • 27.06.2018 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se na povabilo premierja Velikega vojvodstva Luksemburg Xavierja Bettela mudi na delovnem obisku Luksemburga. Predsednika vlad sta v pogovorih največ pozornosti namenila tematikam zasedanja Evropskega sveta, ki bo potekal v četrtek in petek v Bruslju, v ospredju so bile migracije in azilna politika. Slovenski premier obisk Luksemburga nadaljuje s srečanjem voditeljev Slovenije, Luksemburga, Belgije, Nizozemske, Danske, Estonije in Češke, s ciljem izmenjave mnenj o najpomembnejših evropskih temah.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Premier dr. Cerar po sestanku parlamentarnih strank glede migracij in NLB

  26.06.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je po sestanku s predsedniki parlamentarnih strank na temo migracij in prodaje NLB, dejal, da je bila razprava konstruktivna in da bo morala vlada prihodnji teden sprejeti nekatere pomembne odločitve v zvezi z NLB. Kot je poudaril, predvsem, da morebitni postopek prodaje ne bi bil takšen, da bi prišlo do oškodovanja davkoplačevalcev. Premier dr. Cerar je predsednike strank seznanil tudi s pogovori na vrhu EU konec tedna v Bruslju. Po njegovi oceni je Slovenija kar zadeva migracij v tem trenutku varna, obenem pa je dejavna na evropski ravni.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  25.06.2018 -

  Spoštovani državljanke in državljani, 25. junija se spominjamo dneva, ko je leta 1991 Slovenija postala neodvisna in samostojna država. Spominjamo se trenutkov, ko je na Trgu republike sredi Ljubljane visoko zaplapolala naša zastava in so se izpolnila pričakovanja številnih rodov Slovencev po vsem svetu.

  več

 • Foto: EC - Audiovisual Service

  24.06.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je v Bruslju udeležil neformalnega srečanja voditeljev držav članic EU na temo migracij in evropske azilne politike, ki ga je sklical predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker. Glavni namen srečanja je bilo iskanje rešitev pred Evropskim svetom, ki bo prihodnji konec tedna. Premier Cerar je ob prihodu na vrh poudaril, da je v interesu Slovenije, da se vprašanja migracij rešujejo usklajeno, na evropski ravni, pri tem bo Slovenija, kot že v preteklosti, aktiven akter pri iskanju rešitev.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Premier dr. Cerar: Vlada bo tožbo proti Hrvaški vložila po obravnavi pred novim OZP

  20.06.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je sestal s predsedniki parlamentarnih strank in jim predstavil nadaljnje postopke glede tožbe proti Hrvaški pred sodiščem EU v Luksemburgu zaradi hrvaške kršitve prava EU zaradi zavračanja arbitražne razsodbe. Po sestanku je dejal, da slovenska vlada namerava vložiti tožbo proti Hrvaški po obravnavi pred novim odborom DZ za zunanjo politiko (OZP), ki se bo lahko sestal po ustanovi seji Državnega zbora.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  18.06.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je danes v zvezi z odločitvijo Evropske komisije, da se ne bo izrekla o pritožbi Slovenije zaradi hrvaških kršitev prava EU, povedal, da je Slovenija začela ta postopek, ker je prepričana, da Hrvaška z zavračanjem arbitražne razsodbe krši pravo EU. Poudaril je, da je tožbo zoper Hrvaško pred Evropskim sodiščem v Luksemburgu treba vložiti, saj je mednarodno pravo in pravo EU treba spoštovati.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Podpis sporazuma o dodelitvi evropskih sredstev za izgradnjo drugega tira

  31.05.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar in evropska komisarka za za mobilnost in promet Violeta Bulc sta prisostvovala podpisu sporazuma za črpanje 109 milijonov evrov nepovratnih sredstev za izvedbo projekta drugi tir med Divačo in Koprom. V svojih nagovorih sta ponovno izpostavila pomen projekta za Slovenijo in EU.


Časovno obdobje

Potrdi