Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Predsednik vlade na slovesnosti ob pridobitvi sklepa o sofinanciranju Galerije Cukrarna

  25.05.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerarja se je udeležil slovesnosti ob pridobitvi sklepa o sofinanciranju ureditve galerije Cukrarna za namen kulturne dejavnosti.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Premier dr. Cerar na slovesni obeležitvi 100. obletnice HE Fala

  22.05.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je udeležil slovesne obeležitve 100. obletnice delovanja HE Fala. 

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  20.05.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je ob prvem svetovnem dnevu čebel, ki ga je razglasila Generalna skupščina Organizacije ZN na pobudo Slovenije decembra lani, sprejel generalnega direktorja Organizacije ZN za prehrano in kmetijstvo Joséja Graziana da Silvo. Premier Cerar se je visokemu gostu zahvalil za odločno podporo slovenski pobudi, strinjala sta se, da je ozaveščanje o pomenu čebel ključnega pomena za svetovno prehransko varnost.

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  19.05.2018 -

  Z razglasitvijo svetovnega dneva čebel še zdaleč nismo dosegli našega cilja, je v govoru v uvodnem delu ministrske konference poudaril premier. "Svetovni dan še ne pomeni, da smo z njim čebele tudi zadostno zaščitili. Vsi, ki smo danes v tem prostoru se bomo morali v prihodnjih letih pošteno truditi, da bomo z zakonodajnimi, izvršnimi, strokovnimi in ostalimi aktivnostmi poskrbeli, da bo okolje za čebele ostalo zdravo,"

  več

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  19.05.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je na Ptuju udeležil 17. kongresa Gasilske zveze Slovenije. Na slavnostni paradi v središču najstarejšega slovenskega mesta in kasneje v mimohodu na ptujskem mestnem stadionu je sodelovalo 4650 gasilk in gasilcev, ki jih je premier tudi nagovoril.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  17.05.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je udeležil vrha Evropske unije in držav Zahodnega Balkana. Voditelji so na zasedanju potrdili evropsko perspektivo držav Zahodnega Balkana in razpravljali o konkretnih projektih v okviru akcijskega načrta za povezljivost EU in regije, pozornost so namenili tudi skupnim varnostnim vprašanjem. Voditelji osemindvajseterice so se sicer sestali že včeraj na delovni večerji na temo inovacij in digitalizacije, razpravljali pa so tudi o ameriškem odstopu od jedrskega dogovora z Iranom in trgovinskih odnosih z ZDA.

  več

 • Foto: STA

  17.05.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je danes udeležil slovesnosti ob položitvi temeljnega kamna podjetja Lonstroff.  Vlada Republike Slovenije je aprila 2018 s podjetjem podpisala pogodbo v višini 4.800.000,00 evrov. Premier dr. Cerar je podjetju, ki bo v Logatcu izvedel investicijo v vrednosti 48 milijonov evrov in ustvaril najmanj 180 novih delovnih mest,  izrazil prisrčno dobrodošlico v Sloveniji. "Gre za pomembno pridobitev za Logatec in celotno Slovenijo, saj gre za novo visokotehnološko tovarno, ki bo ena od najbolj naprednih v svoji panogi", je opozoril premier dr. Cerar.

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  Premier dr. Cerar na konferenci PODIM

  15.05.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je v Mariboru kot častni pokrovitelj udeležil konference PODIM, največjega in najvplivnejšega start-up dogodka v regiji. Premier Cerar je na konferenci tudi nagovoril zbrane udeležence.

 • Foto: STA

  14.05.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je danes mudil v Občini Kočevje, kjer je obiskal podjetji Yaskawa in SmartMelamine ter si ogledal dela na kočevski železnici. Premier dr. Cerar je Kočevje označil za zgodbo o uspehu in dodal, da ga Kočevje v marsičem spominja na pot, ki jo je v zadnjih štirih letih prehodila tudi Slovenija. "Iz kraja nad katerim so se zgrinjali črni oblaki, se Kočevje vztrajno spreminja v kraj optimizma, modernih tehnologij in življenja z visoko kakovostjo bivanja njenih prebivalcev", je izpostavil premier.

  več

 • Foto: Daniel Novaković/STA

  09.05.2018 -

  Spoštovani državljanke in državljani, 9. maj je dan, ko obeležujemo dan Evrope, simboličen spomin na Schumanovo deklaracijo, ubeseden prikaz prizadevanj evropskih narodov, ki so okrevali po strahotah 2. svetovne vojne. Prizadevanja, ki so razrušeni, sprti in razdvojeni Evropi pomenila glas povezovanja in združevanja.

  več


Časovno obdobje

Potrdi