Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  22.03.2017 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je danes na delu poti v Planico na vlaku pridružil slovenski reprezentanci v smučarskih skokih. Pred športnim praznikom v dolini pod Poncami je tekmovalcem zaželel srečo, in se z njimi pogovarjal tako o aktualni kot tudi o prihajajoči olimpijski sezoni. Predsednik vlade bo v nedeljo, 26. marca z obiskom tekme v smučarskih skokih tudi osebno podprl naše "orle".

  več

 • Vir: KPV

  21.03.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je na pogovoru sprejel komisarja za človekove pravice Sveta Evrope Nilsa Muižnieksa, ki se mudi na delovnem obisku v Sloveniji z namenom odprtega in konstruktivnega dialoga s predstavniki vlade, drugih državnih institucij ter civilno družbo.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  20.03.2017 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil slovesnosti ob zaprtju obalne ceste med Izolo in Koprom, s katero je bila cesta simbolno predana ljudem. »Gre za dober primer sodelovanja med vlado in lokalno skupnostjo,« je poudaril premier in izrazil veselje, da se omogoča razvoj v korist ljudi, trajnostnega razvoja in tudi v korist turizma.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Premier Cerar odgovarjal na poslanska vprašanja

  20.03.2017 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je v okviru marčevske redne seje DZ odgovarjal na poslanska vprašanja, med drugim o kadrovanju v državnih podjetjih ter stanju na področju ilegalnih migracij.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  15.03.2017 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je obiskal Društvo gluhoslepih Slovenije DLAN. Sogovorniki so mu predstavili dejavnosti društva ter način življenja gluhoslepih, ovire, s katerimi se soočajo, in predloge za izboljšave. Predsednik vlade se jim je zahvalil za topel sprejem in izrazil zadovoljstvo za njihovo pripravljenost na sodelovanje, da s svojimi znanji, izkušnjami in predlogi pomagajo državi pri sprejemanju nadaljnjih ukrepov.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  11.03.2017 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil otvoritvene slovesnosti 40. dnevov čebelarstva – Api Slovenija in v nagovoru zbranim poudaril izjemen pomen čebelarstva za vse nas, za našo prehrano in za naravo. Slovensko čebelarstvo je označil za eno najboljših v svetovnem merilu in napovedal nadaljnjo aktivno podporo vlade čebelarstvu.

  več

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  10.03.2017 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je danes v Bruslju udeležil neformalnega srečanja voditeljev 27 držav članic brez Združenega kraljestva, kjer so se voditelji EU v razpravi o prihodnosti EU zavzeli za okrepitev medsebojnega zaupanja in enotnosti. Pri tem je premier poudaril, da je Slovenija v skupini najbolj integriranih članic in z vidika slovenskih interesov razprava o Evropi več hitrosti ni nekaj, kar bi nas moralo skrbeti.

  več

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  10.03.2017 -

  Premier Cerar, ki se mudi v Bruslju, je skupaj o ostalimi voditelji EU na včerajšnjem zasedanju Evropskega sveta potrdil nedvomno podporo evropski perspektivi vse bolj nestabilni regiji Zahodnega Balkana. Voditelji 27 držav članic so za naslednji dve leti in pol za predsednika Evropskega sveta ponovno izvolili Donalda Tuska, na današnjem neformalnem vrhu pa bodo nadaljevali razpravo o prihodnosti EU.

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  08.03.2017 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je sprejel ministra za zunanje zadeve Črne gore Srđana Darmanovića. Sogovornika sta potrdila odlične odnose med državama, ki so dobro razviti na različnih področjih in ravneh. Črnogorski zunanji minister se je posebej zahvalil za slovensko podporo Črni gori na njeni poti v evroatlantske povezave.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  07.03.2017 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil 44. letnega posveta Zadružne zveze Slovenije. V svojem nagovoru je poudaril, da je vsakoletni posvet Zveze prikaz in dokaz, kako močno je zadružništvo vpeto v pore slovenske družbe in kako močno tradicijo imajo v Sloveniji predvsem kmetijske in gozdarske zadruge.

  več


Časovno obdobje

Potrdi