Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  22.02.2017 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je sprejel podpredsednika vlade in ministra za zunanje zadeve Republike Srbije Ivico Dačića, ki se na povabilo zunanjega ministra Karla Erjavca mudi na uradnem obisku v Sloveniji. Sogovornika sta se strinjala, da so odnosi med državama zelo dobri in razvejani.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  14.02.2017 -

  Predsednik vlade Miro Cerar, ki se mudi na dvodnevnem delovnem obisku v Združenih arabskih emiratih, je po dopoldanski udeležbi na mednarodni konferenci »World Government Summit«, opravil srečanja s političnim vrhom ZAE. Pogovori so bili osredotočeni na krepitev dvostranskega sodelovanja med državama.

  več

 • Foto: Nebojša Tejič/STA

  14.02.2017 -

  Premier Miro Cerar je danes kot eden izmed osrednjih govornikov nastopil na Svetovnem vladnem vrhu, ki je mednarodna platforma s sedežem v ZAE. »Konferenca je priložnost za Slovenijo, da utrdi svoj položaj kot zelena in inovativna država, ki je usmerjena v na znanju utemeljenem trajnostnem razvoju«, je ob prihodu na konferenco poudaril premier Cerar.

  več

 • Premier Cerar na februarski seji DZ. Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Premier Cerar odgovarjal na poslanska vprašanja

  13.02.2017 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je v okviru februarske redne seje DZ odgovarjal na poslanska vprašanja o izgradnji drugega tira, prispevku za prednostno dispečiranje elektrike iz Termoelektrarne Šoštanj, prodaji NLB ter prispevni stopnji za pokojninsko zavarovanje.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Premier Cerar otvoril 42. Pokal Loka

  10.02.2017 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je v Škofji Loki otvoril mednarodno tekmovanje 42. Pokal Loka in mladim smučarjem zaželel imenitno tekmovanje, veliko uspehov in športne sreče.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  10.02.2017 -

  Predsednik vlade Miro Cerar in pet ministrov je v projektu Partnerstvo za spremembe prevzelo vlogo mentorjev.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  10.02.2017 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je danes v spremstvu ministrice za izobraževanje, znanost in šport Maje Makovec Brenčič pridružil bodočim dijakinjam in dijakom na informativnem dnevu Srednje lesarske šole Ljubljana.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  09.02.2017 -

  »Zahodno-balkanska migracijska pot, ki jo poznamo od jeseni 2015, se vse bolj neprodušno zapira za ilegalne migracije«, je na današnji novinarski konferenci izpostavil premier Miro Cerar, ko je povzemal nedavno dogajanje na ravni EU. Poudaril je dejstvo, da je EU v tem tednu potrdila podaljšanje nadzora na nekaterih notranjih mejah schengenskega območja, tudi na meji med Slovenijo in Avstrijo.

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  08.02.2017 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je v Kranju odprl tradicionalni Prešernov smenj. Na eni najbolj prepoznavnih prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku je predsednik vlade zbrane nagovoril in poudaril, da je prireditev vsakoletni dokaz, da »spomin na našega največjega pesnika Franceta Prešerna presega minljivost bivanja«. Izpostavil je, da je kultura temelj naše družbe, ki plemeniti naša življenja.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Premier Cerar na državni proslavi ob slovenskem kulturnem prazniku

  07.02.2017 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je v Cankarjevem domu v Ljubljani udeležil državne proslave ob slovenskem kulturnem prazniku, na kateri so podelili Prešernovi nagradi akademski slikarki in grafičarki Metki Krašovec in prevajalcu Alešu Bergerju. Nagrade Prešernovega sklada pa so prejeli skladateljica Nina Šenk, multinštrumentalist in skladatelj Boštjan Gombač, pisateljica Mojca Kumerdej, skladatelj Mitja Vrhovnik Smrekar, stripar Tomaž Lavrič ter Arhitektura Krušec.


Časovno obdobje

Potrdi