Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  18.05.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je ob predstavitvi in razpravi o osnutku Strategije dolgožive družbe dejal, da smo iz krize izšli z več samozavesti, a zdaj moramo narediti nov, odločen korak, s Strategijo dolgožive družbe, ki mora postati del naše miselnosti. S tem je izpostavil njen pomen za razvojno usmeritev Slovenije v prihodnosti.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Izjava predsednika vlade o projektu 2. tir

  17.05.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar in državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben sta ponovno opozorila na škodljive posledice referenduma o zakonu o 2. tiru.

 • Foto: Bor Slana/STA

  17.05.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je bil slavnostni govornik na praznovanju na GEOSS-u ob spomeniku rodoljubu osamosvojitvene vojne za Slovenijo, ki sta ga pripravili Zveza veteranov vojne za Slovenijo in Zveza policijskih veteranskih društev Sever ob priložnosti dneva veteranov. V nagovoru je premier poudaril, da mir ni samoumeven ter izrazil priznanje veterankam in veteranom vojne za Slovenijo, kot tudi aktivnim pripadnicam in pripadnikom Slovenske vojske, ki so pred dnevoma obeležili dan Slovenske vojske.

  več

 • Foto: Daniel Novaković/STA

  16.05.2017 -

  »Skrb za varnost državljank in državljanov ter naše države je na prvem mestu«, je po današnji seji Sveta za nacionalno varnost poudaril predsednik vlade dr. Miro Cerar. SNAV se je danes seznanil z oceno ogroženosti Slovenije, ki jo pripravi Medresorska skupina za protiterorizem. »Ocena ostaja nespremenjena, torej nizka. A zaradi nepredvidljivih mednarodnih okoliščin se lahko ocena hitro spremeni. Zato pristojne službe ostajajo pozorne in aktivne, sodelujemo z drugimi državami in spremljamo aktualne varnostne razmere«, je povedal premier Cerar.

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  16.05.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je v Portorožu udeležil 22. Microsoftove NT konference. V nagovoru udeležencem je poudaril, da se vlada, ki jo vodi, zaveda, da sodobne storitve lahko ustvarijo nove priložnosti, da pa proces digitalizacije vpliva na kolektivno in individualno naravo, kot tudi razvoj. Digitalizacija mora prav zato imeti človeški obraz.

  več

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  13.05.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je kot častni pokrovitelj obiskal sejem Mini Maker Faire Ljubljana 2017. Poudaril je, da kot predsednik vlade že spodbuja, in bo tudi v prihodnosti spodbujal takšne dogodke, saj predstavljajo utelešenje zavzemanja za digitalizacijo s človeškim obrazom. Pri tem gre za sinergijo modernega, digitalnega napredka s trajnostnim, ekološkim razvojem in krožnim gospodarstvom.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  12.05.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je v Mariboru kot častni pokrovitelj udeležil 2. mednarodne konference o krožnem gospodarstvu Circular Change. V nagovoru je poudaril, da konferenco vidi kot edinstveno priložnost, da se Slovenija predstavi kot ambiciozna država, ki si je zadala, da bo stala ob boku svetovnim zelenim voditeljicam. Cilj Slovenije je, da postane zelena referenčna država v digitalni Evropi in regionalna voditeljica na področju sistemske tranzicije v krožno gospodarstvo.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  11.05.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je v Mariboru udeležil največje startup konference v regiji PODIM. Ob tem je sprejel popis ključnih izzivov startup skupnosti in podal zavezo, da se bo Vlada Republike Slovenije z medresorskim pristopom lotila naslavljanja in reševanja le-teh.

  več

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  11.05.2017 -

  Referendumska pobuda za zakon o drugem tiru bi po besedah premierja Mira Cerarja projekt ustavila, ogrozila naše razvojne možnosti in botrovala izgubi kredibilnosti Slovenije. Projekt ima namreč podporo v mednarodnem prostoru, nazadnje ga je podprla tudi Španija. Zato je v pogovoru za STA pozval, naj se projekt ne izkorišča za predvolilno kampanjo.

  več

 • Foto: Nebojša Tejič/STA

  10.05.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je zjutraj vodil delovni posvet vlade, na katerem so največjo pozornost namenili gospodarskemu razvoju, infrastrukturi, zdravstvu, okolju in poplavni varnosti v regiji. Predsednik vlade je v nadaljevanju obiskal podjetja Unior Zreče, Tehnos in BSH Hišni aparati Nazarje, šolsko delavnico Srednje poklicne in strokovne šole Zreče ter se na kosilu srečal z mladimi športniki. Vladni regijski obisk se bo zaključil z razvojnim dialogom vlade s predstavniki lokalnega okolja.

  več


Časovno obdobje

Potrdi