Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  06.04.2019 -

  V organizaciji Zveze Romov Slovenije je v Murski Soboti potekala osrednja prireditev ob svetovnem dnevu Romov, ki ga praznujemo 8. aprila. Slavnostni govornik na prireditvi, predsednik vlade Marjan Šarec, je uvodoma spomnil, da na tem svetu niso samo Romi, ki so zatirani in se morajo boriti za svoje pravice, ampak je žal tega še vse preveč. »Vsak narod si zasluži pravico živeti, ustvarjati in delati, ne da bi mu kdorkoli to oporekal«.

  več

 • Foto: Anže Malovrh, STA

  04.04.2019 -

  S slavnostno podelitvijo priznanj se je danes v Lutkovnem gledališču Ljubljana zaključila 23. akcija Moj zdravnik, ki jo organizira revija Viva. Zbrane udeležence je nagovoril predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec ter poudaril, da na tej prireditvi praznujemo praznik človečnosti.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek, STA

  29.03.2019 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je v Kamniku, rojstnem kraju generala Rudolfa Maistra – Vojanovega, ob obletnici njegovega rojstva in občinskem prazniku položil venec in nagovoril zbrane. Pred spomenikom, ki velja za prvega, posvečenega generalu Maistru na slovenskih tleh, je premier spomnil na leto 1918 in neprecenljivo dejanje generala, ko je priključil dobršen del Slovenije, da imamo danes svojo državo in da lahko praznujemo svojo državnost.

  več

 • Foto: Daniel Novakić/STA

  27.03.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je na nocojšnji slavnostni akademiji ob 70-letnici Instituta Jožef Stefan nagovoril zbrane in spomnil na pomen inštituta za Slovenijo ter njegove mednarodne razsežnosti, ki segajo že v čas prejšnje države.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  26.03.2019 -

  Predsednik vlade je sprejel Matjaža in Marka Bidovca, nečaka in pranečaka ene od štirih bazoviških žrtev, ki sta mu predstavila aktivnosti svojcev žrtev fašističnega režima. Z razumevanjem je prisluhnil svojcema, ki si želita predvsem javno prepoznavo domoljubnega ravnanja in trpljenja bazoviških žrtev ter pomoč pri postopkih, ki bodo usmerjeni v sodno rehabilitacijo.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  25.03.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je danes v Državnem zboru odgovarjal na poslanska vprašanja o spremembah pokojninskega sistema, o dolgotrajni oskrbi, demografskem skladu, vodnih virih na Krškem polju ter o odločitvi, da pred evropskimi volitvami ne bo nagovoril Evropskega parlamenta.

 • Foto: Evropski svet

  22.03.2019 -

  Predsednik Vlade RS Marjan Šarec je zaključil tudi drugi dan rednega zasedanja Evropskega sveta v Bruslju. Osrednji del zasedanja so voditelji namenili strateški razpravi o odnosih med EU in Kitajsko, tudi v luči prihajajočega Vrha EU-Kitajska, ki bo potekal 9. aprila v Bruslju. Stališč tako niso izmenjali zgolj z vidika skupnega naslavljanja globalnih izzivov, ki jih lahko mednarodna skupnost uspešno naslavlja zgolj skupaj, temveč tudi z vidika iskanja načinov uravnoteženja gospodarskih odnosov med EU in Kitajsko. Enotni so si bili, da mora pri tem multilateralen trgovinski sistem ostati ključni temelj naših gospodarskih odnosov.

  več

 • Foto: Svet EU

  22.03.2019 -

  Predsednik Vlade RS Marjan Šarec se v Bruslju udeležuje rednega zasedanja Evropskega sveta. Prvi dan zasedanja so voditelji namenili izključno izstopu Združenega kraljestva iz Evropske unije, potem ko je britanska premierka v sredo zaprosila za podaljšanje izstopnega roka do 30. junija. Evropski voditelji so se zavezali, da bo Evropski svet pred 29. marcem 2019 odobril podaljšanje do 22. maja 2019, če bo spodnji dom britanskega parlamenta do 12. aprila potrdil sporazum o izstopu. 

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  19.03.2019 -

  Predsednik Evropskega parlamenta Tajani je novembra 2017 v pismu voditeljem držav članic Evropske unije slednje pozval, da Evropskemu parlamentu predstavijo svoje poglede glede prihodnosti Evropske unije. Premier Šarec svojega nastopa v Evropskem parlamentu ni zavrnil, temveč je predlagal, da evropske poslance nagovori ob novem sklicu.

  več

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  12.03.2019 -

  V Portorožu se je v organizaciji Zadružne zveze Slovenija začel 46. letni posvet zadružnikov, ki se letos osredotoča na zadružništvo in skupno kmetijsko politiko po letu 2020. Zbrane udeležence je ob začetku dvodnevnega dogodka nagovoril predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec in spodbudil k dialogu in sodelovanju, ki sta ključna za nadaljnji uspešen razvoj kmetijstva. »Država vendarle ne daje tako malo k promociji kmetijstva, pa vendar država ni tista, ki bo vedno dajala. Država je tista, ki mora ustvarjati pogoje,« je spomnil premier.

  več


Časovno obdobje

Potrdi


Odnosi z javnostmi

Nika Vrhovnik

T: 01 478 1425

M: 051 610 555

E: soj.kpvping@govpong.si

 

Luka Schnabl

T: 01 478 1118

M: 030 423 499

E: soj.kpvping@govpong.si