Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  11.09.2017 -

  Slovenija je odločna implementirati odločitev arbitražnega sodišča. Implementacijo je potrebno zagotoviti po politični poti, pri čemer izhajamo iz vladavine prava in članstva v evroatlantskih integracijah. Iz tega razloga je sklic parlamentarnega odbora za obrambo na temo »Pripravljenost Slovenske vojske na možne konflikte ob implementaciji arbitražnega sporazuma« po oceni predsednika Vlade Republike Slovenije dr. Mira Cerarja povsem neprimeren.

  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  07.09.2017 -

  Slovenski politični vrh je enoten, da bo Slovenija arbitražno sodbo o meji s Hrvaško implementirala v roku, to pa pričakuje tudi od Hrvaške, je danes po srečanju političnega vrha povedal premier Miro Cerar.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  07.09.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar na delovnem obisku v Ljubljani gosti predsednika Sveta ministrov Italijanske republike Paola Gentilonija. Premierja sta se strinjala, da so odnosi med državama odlični in brez večjih odprtih vprašanj. V ospredju pogovorov je bila sicer prihodnost EU, pozornost pa sta namenila tudi vprašanju migracij in arbitražni odločitvi o meji med Slovenijo in Hrvaško.

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  06.09.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je v Žireh udeležil 10. obletnice pridružitve Kladivarja podjetju Poclain Hydraulics in v nagovoru izpostavil pomen sodelovanja za modernizacijo in nadaljnji razvoj Slovenije. "Brez sodelovanja enostavno ne gre, še posebej v sodobnem času, ki terja hitro modernizacijo." Kot predsednik vlade, je dejal, si bo še naprej prizadeval za to, "da bomo podpirali dobre investicije iz tujine, ki omogočajo razvoj Slovenije in nam odpiranjo vrata v svet. " Ob tem je spomnil tudi na pomembne vladne projekte, kot je drugi tir, ter poudaril, da je glas za drugi tir glas za razvoj Slovenije.

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  Predsednik vlade sprejel madžarskega zunanjega ministra

  05.09.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je sprejel ministra za zunanje zadeve Madžarske Pétra Szijjárta, ki se udeležuje Strateškega foruma Bled.

 • Foto: Bor Slana/STA

  05.09.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je sprejel visoko predstavnico Evropske unije za zunanje zadeve in varnostno politiko ter podpredsednico Evropske komisije Federico Mogherini, ki se udeležuje letošnjega blejskega strateškega foruma. Predsednik vlade in visoka predstavnica sta v pogovorih največ pozornosti namenila migracijam in regiji Zahodnega Balkana.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  04.09.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je imel ob robu Strateškega foruma Bled več bilateralnih srečanj z visokimi gosti foruma. Tako je po delovnem zajtrku z generalnim sekretarjem OECD Joséjem Ángelom Gurrío in delovnem kosilu s prvim podpredsednikom Evropske komisije Fransom Timmermansom na pogovore sprejel visokega predstavnika Združenih narodov za človekove pravice Zeida Ra'ada al-Husseina, ministra za zunanje zadeve Republike Indije M.J. Akbarja, ministra za zunanje zadeve Republike Moldavije Andreia Galburja, predsednika uprave Yaskawa Electric Corporation Junjija Tsudo, tajnika Svetega sedeža za odnose z državami Paula Richarda Gallagherja, delovni dan na Bledu pa je zaključil z delovno večerjo s predsednico Vlade Republike Srbije Ano Brnabić.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  04.09.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je ob robu Strateškega foruma Bled na Brdu pri Kranju sestal s prvim podpredsednikom Evropske komisije Fransom Timmermansom. V ospredju pogovorov so bile evropske teme, predvsem prihodnost EU, ter implementacija arbitražne razsodbe o mejnem sporu med Slovenijo in Hrvaško.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  04.09.2017 -

  Spoštovani gospod predsednik, gospa predsednica vlade, spoštovane ekscelence, cenjeni gostje, gospe in gospodje, dobrodošli na Strateškem forumu Bled 2017. Globalizacija, podnebne spremembe in drugi svetovni izzivi našega časa korenito spreminjajo naše družbe in naš način življenja. Zaradi digitalizacije in novih tehnologij, ki so gonilo napredka v družbi, svet postaja čedalje manjši. Na splošno imajo ljudje in podjetja danes boljše možnosti kot kdaj koli prej.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  04.09.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je ob robu Strateškega foruma Bled sprejel generalnega sekretarja OECD Joséja Ángela Gurrío. Na jutranjem delovnem srečanju, ki se ga je udeležilo več ministrov, je premier izpostavil, da je Slovenija odločena nadaljevati s strukturnimi reformami, s katerimi bomo povečevali našo produktivnost in zagotovili stabilnost javnih financ na dolgi rok. Slovenija je v zadnjih treh letih dosegla izjemen napredek, kar ugotavlja tudi OECD v svojih poročilih.

  več


Časovno obdobje

Potrdi