Skoči na vsebino »

Novice

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  24.10.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je pred jutrišnjim državnim praznikom, dnevom suverenosti, sprejel predstavnike Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Združenja policijskih veteranskih društev Sever.  Predsednik vlade je ob državnem prazniku čestital vsem vojnim veterankam in veteranom, ki so ključno pripomogli v procesu vzpostavitve državnosti, ter vsem državljankam in državljanom.

  več

 • Foto: Thierry Monasse/STA

  20.10.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je udeležil oktobrskega dvodnevnega zasedanja Evropskega sveta v Bruslju. Prvi dan zasedanja so se voditelji EU osredotočili na migracijske izzive, kjer so se dogovorili, da bodo za zajezitev nezakonitih migracij med drugim zagotovili ustrezno financiranje s strani Skrbniškega sklada za Afriko. Po dolgotrajneših prizadevanjih Slovenije so v zadovoljstvo Slovenije voditelji na vrhu v sklepih ponovili zavezanost schengenskemu sistemu in izrazili namero čimprejšnje vrnitve k schengnu ob popolnem upoštevanju sorazmernih varnostnih interesov članic.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  17.10.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes udeležil slovesnosti ob začetku gradnje tovarne Magna Steyr v Občini Hoče - Slivnica. Premier dr. Cerar je v svojem nagovoru poudaril, da si je Vlada Republike Slovenije za to največjo "greenfield" investicijo v zgodovini samostojne Slovenije močno prizadevala.

  več

 • Foto: Damir Kolar/UKOM

  17.10.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes na pogovor sprejel ministra za zunanje zadeve Arabske republike Egipt Sameha Hassana Shoukryja, ki se mudi na uradnem obisku v Sloveniji na povabilo slovenskega zunanjega ministra Karla Erjavca.

  več

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  16.10.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je v okviru oktobrske redne seje DZ odgovarjal na poslanska vprašanja povezana z odpravo varčevalnih ukrepov ter investicij za gospodarski razvoj in v zvezi z bančno vrzeljo.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  11.10.2017 -

  "Živimo v času izjemnih priložnosti in korenitih sprememb v našem poslovnem in zasebnem okolju. Odpirajo se nam novi izzivi. Naša država je vključena v globalne tokove, postajamo vse bolj prepoznaven igralec na svetovnem zemljevidu. Naše cilje in prizadevanja smo združili v slogan „Slovenija, zelena referenčna država v digitalni Evropi“."

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  11.10.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je udeležil slavnostnega odprtja novih poslovnih prostorov Slovenskega instituta za kakovost in meroslovje (SIQ). Novi sodobni prostori instituta, ki je po besedah slovenskega premierja zelo pomemben tihi sopotnik slovenskega gospodarstva, na eni lokaciji združujejo vse oddelke, kar bo še povečalo učinkovitost in hitrost dela.

  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  10.10.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je sprejel evropskega komisarja za notranje zadeve, migracije in državljanstvo Dimitrisa Avramopoulosa. V pogovoru sta največjo pozornost namenila schengenski ureditvi in migracijam. Premier Cerar je izpostavil, da je Slovenija odgovorna članica schengenskega območja, ki se zaveda svojih obveznosti in da mora schengensko območje spet postati območje brez notranjih mejnih kontrol, vsak odstop od te ureditve pa mora biti skrajen in sorazmeren ukrep.

  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  06.10.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes mudil v Novem mestu. Premier se je udeležil otvoritve razdelilne transformacijske postaje Ločna Novo mesto in slavnostne otvoritve katetrskega laboratorija v Splošni bolnišnici Novo mesto. 

  več

 • Foto: Daniel Novaković/STA

  04.10.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes udeležil slavnostne prireditve ob 30. obletnici delovanja nove porodnišnice Ljubljana. Premier je zbrane tudi nagovoril in poudaril, da je skrb za človeka prioriteta vlade, ki jo vodi. Zato vlada povečuje sredstva za zdravstvo in uvaja številne spremembe v zdravstvu v dobrobit ljudi. 

  več


Časovno obdobje

Potrdi